София и Кишинев с газов договор. Мая Санду: Нашето бъдеще е близо до България

България силно подкрепя европейската интеграция на Молдова, каза от своя страна Румен Радев

Обратно в новината

Коментари - София и Кишинев с газов договор. Мая Санду: Нашето бъдеще е близо до България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неволно се замислих за упоритото отказване да дадем на Украйна старото си съветско въоръжение. Дали е само, защото не искат корумпираните ни политици да “хапят” руската ръка, която ги храни? Да не би зад това да се крие още нещо? Дали всъщност това въоръжение го няма реално отдавна продадено някъде по Африка и/или ”руските другари” са му правили фиктивни ремонти с нашите маскари, а всъщност само са прибирали парите? Има нещо крайно мръсно в тази упорита на живот и смърт съпротива, да не видим и да не разберем, какво точно се случва в българската армия. Май някой е изнесъл “армията” ни като оръжие в Африка през последните 15 години и е делил милиарди за тези години с руснаците за ремонти на хартия.

"Нашето бъдеще е близо до България..." - горките хорица!

О, ние много си го харесваме вашия фатмак и ще се постараем да си го задържим тук при нас. Адски ни весели като прави предно и задно кълбо, но най-весело става, когато си мърда ушите, направо падаме от смях.

ние нямаме газ, но ще доставяме на Молдова, която граничи с Русия и има пряка тръба през Украйна.!? Ние едва сме резервирали за нас количества през Турция и хъба в Гърция, ....ама ще помагаме на молдовците. Браво! Умно! Целият ЕС е такъв малоумен в своята политика. Лъжи и лозунги!

и не пише защо Молдова не получава газ от Русия?! Ще ви кажа: защото не може да плаща газовите доставки, и има стари задължения - демек дългове. Няма пари за газ. Най-бедната държава в Европа извън ЕС.

Не граничи с Русия, ех поне преди да коментирате поне разгледайте къде се намира дадена държава в случая

ЦРУ подлога до Давоска курва. Майчето и се пече дупенцето. Радев да се готви и той. Резидентската република проект на ЦРУ и Сатанато няма да е бъде.

мунчо вън!

Каква фина, спретната женица е молдовката. Наща вечно разгърдена селянка, всичко носи като парцали по себе си.

молдовка ... ама с румънски паспорт!

доколкото разбирам, ще снабдяваме Молдавия с газ, тя имаше проблеми с Русия защото искаше отсрочки, не можеше да плаща газовите доставки, но ние сме щедри, при нас плащането не е проблем, ние опростихме 2 млрд. долара дълг на Ирак, че на малка Молдавия ли няма да помогнем, а Санду е завършила също Харвард и е работила в Световната банка

А най интересното в случая, че хората там са си плащали сметките за газ, които Молдова не може да изплати на Русия. Просто в случая явно управляващите там не искат да изплатят на Русия за това, за което са получили пари и използват положението в Украйна, като оправдание

Из Европа той пътува и народа му гладува.

Двамата са слуги на Запада, без топки

Молдова за Румъния е Македония за България. Кипър за Гърция,Шри Ланка за Индия. Един народ в две държави.

Украйна за Русия, Азербайджан за Турция, Австрия за Германия, и т.н.

Молдова като държава е съществувала доста време, преди да съществувала Румъния като такава, така че тук не може да се сравнява с Македония, освен че Румъния може би е Македония за Молдова!

България откога започна да добива газ и да продава на бедна Молдова,сигурно на подпазарни цени.

Тоя президент Румен Радев защо само в малки държави отива,не го викат в големите страни защото не го броят за истински президент

Обещаваш ток на Македония и газ на Молдова 3 милиарда лева за нови чертежи Тъп ли си или така ти заповядват отвън ?

Това исках и аз да напиша за Македония и Молдавия, евала

Двата енергийно-газови гиганта Бг и Молдовата обединили съдраните си и непрани гащи.

Намерихме някой да ни се върже. Това си е постижение. Браво на Радев! Все отнякъде се почва. Днес Молдова, утре Румъния, други ден Австрия, по-други ден Германия.

Кви рунтави катерици имаше едно време и кюлоти с ластик

Ха ха това беше добро

Този наш пРезидент какво прави в Молдова. Или само там може да отиде и такива страни като Молдова. Този не само хвърли в хаос държавата ни,но и сега съсипва външната ни политика.

Ти явно си гулем разбирач .....Ми.ндил

Абе тая верно ли обича да лиже катерици?

Сръбкинята

И аз обичам да лижа катерички

Да ви светна - Молдова няма пари , за да си плати доставките на газ от Русия, след което и спряха газта!! Сега ние, като много богати и ларж, ще ги спонсорираме?? И днес има протести пред молдовския парламент.

Русия е ненадежден доставчик. Пари винаги се намирят.

Унгария, Китай, Сърбия, Индия и Турция плащат и получават евтин газ.Даже препродават с надценка свободните количества. Балъците чакат танкери на петорна цена.

Протестите са големи и брутално подтискани од милицията но това е демократично биене и не важно за нашите интереси българина да го знае. Протестите са вече поне седмица.

Народа е против продажната власт и против Нато в Молдавия

"Тая женица, самите молдовци ще я изметат до месец-два максимум" Преди това орките ще изметат кремълското жуже...

Тази женица е американско протеже, и да, ще я изметат, защото мачка народа и го обрича на бедност. За Путин изглежда, че няма да ти се сбъдне прогнозата :)

Ванка прочетете ли си сценарийя за днес бе пич? Тя е американофилка от вашите е днес май нема получиш центове.

Румене чии го дириш там когато БГ трябва да прави правителство?

а Молдова откъде ли взема газ щото там не извира.... или понеже те не са член нито на нату нито на есср начи ето как ние не купуваме от русия и спазваме еврогейските ембаргови разпоредби.... молдовците го купуват вместо нас, а на нас ни излиза малко по-скъпо но пък затуй сме горди че "бойкотираме" раша

Ще взима газ от хъба Балкан. Инфраструктурата е изградена. А в хъба газ идва от Турция, от бъдещия терминал Александруполис, от газовата връзка с Комотини и другата на Кулата.

Бе Турция защо взима газ от Русия, то за нея няма та ще го дава на другите

Странно или не - Молдова изглежда е страната, с която сме в най-добри отношения и където българското малцинство е най-добре третирано. С румънците също сме общо взето в добри отношения. И май това са ни приятелите. Ще ми се към тях да прибавя руснаци и макета, но си казахте някои немного добри думи с тях, и ще мине време нещата да се пооталожат и връзките да се възтановят.

Един ден, надявам се скоро войната ще приключи, вероятно в Преднестровието. Много ми е любопитно, какво ще прави политическия елит на БГ тогава.

Шило

Ами вече май втори месец продължават протестите. А зимата още не е дошла.

Шило

Това е за ha

Мая ще има ли пари да си плати? Щото и спряха Газпром, че няма кинти. Да не говорим, че както се тресе държавичката и от протести, женицата е най-вероятно пътник. Отделно я натискат за мобилизация и атака на Приднестровието.

Кристалина ще и отпусне заем.

И това си е. Наште си го искат…СССР. Вечна Служба

Шило

Молдова няма проблеми с газа, има с плащането. Затова и Газпром ги отряза, не за друго. Ако ще правят и на другите си доставчици подобни номера, със сигурност тази връзка ще е празна за тях.

Добре, че сподели.

Шило

Сигурно е добре. Да се знае.

Минчо казал ли е че е руски кавал или са го разкрили

И тоя галош гледа да се нареди на опашката за рушвети. Нали за България нямаше газ, нали всичко беше пълен хаос, а сега ще дава на Молдова. Явно бакшишите са отлични и някой трябва да се намърда на мястото на Боко Тиквата. Зер номерът с грипените не мина, та си намерихме друго кранче. Аман от селски хитреци!

Шило

Ще ползват газопреносната мрежа. От кого ще купуват, си е проблем на молдовците

Ма кво са чудите, бе хора.. Ами нъл още от 2016-та Бочкото Втори содокара една чудо сонда в Черното ни море.. И от един "Хан Аспарух" още от тогава снабдяваме Европата с нефт и газ.. Толкоз много изнасяме, че и за Молдовата ша има.. Ми няма да ги оставим орицата ябълковите си градини да бастисват. И кат дърва за огрев ябълки да продават.. Ний много преди тях веч българска ябълка от пазара не може да си купим.. Та ний на тях газ.. Та на нас ябълки (ако им останат дървета де..) Друг е въпроса за тръбата от стария ни руски газопровод до Молдова газ дъл може да пусне.. Ами и в това ний си имаме опит. С лимонатените шишета.. Нъл тъй и азерскио газ - дет Бъчи Мавзолея още от 1998-ма година го откри, тъй си го доставяхме.. Докат той доди веч по тръбичката при Боко Трети..

Какво прави Радев в бедна , оръфана Молдова? Къде ни е ползата? Тази арестувала 12 опозиционни лидера

Всеки нов газов договор , е пирон в ковчега на Рашистан.

"Няма съмнение, че това е вашият език": Урсула Лайнен към РСМ при подписа й на договора на "македонски" език с ЕС!

Майтапът е, че същият този език е всъзщност регламентиран лексикално и грамитически от български институт (по нареждане от ЦК на КПСС). Факт. Преди това си е просто диалект. А бе ние създаваме това нещо Македония. Преди това е географски район.

Тая женица, самите молдовци ще я изметат до месец-два максимум, за това цялата тая седянка е едно голямо нищо...

Значи хем ше ги пуснем в ЕС хем газчица от нас. Нищо чудно че го посрещат на червен килим.

ще ДеНацифицира и ДеСатанизира и Молдова!

не признават Санду за президент,но де юре е такава;)Само че ако и техните политици продължават в този дух,скоро може да са румънска провинция(без Приднестровието,естествено)...

И какви са вековните - вековните??? - духовни връзки с Молдова, че аз нещо не се сещам? Набор от кухи фрази. И какъв газ точно ще им доставяме? Боже, Боже... Абе купонът тече, гледам.

тази Държава Молдова до Края на Годината няма да я има - след Одеса следват - те!

"България силно подкрепя европейската интеграция на Молдова, каза от своя страна Румен Радев" - Толкова силно, че ако Русия я нападне заради Приднестровието, ще седим и ще гледаме неутрално. Уникат!

Ами грабвай пушкалото и отивай на фронта! Защо само щракаш с нежните си пръстчета по клавиатурата?

Някой да те е канил на фронта? Достатъчно украинци и бесарабски българи има за фронта, само оръжие искат от нас, за да се защитят.

Според теб, какво оръжие можем да предложим??? Хайде стига глупости! С какво разполагаме? Имаш ли въобще, минимална представа???

Ти пък не си смешен. Македонците повече ли имат от нас? С тези кремълски опорки ли се успокояваш, че подкрепяш предателско поведение най-малкото спрямо бесарабските българи (ЕС и НАТО няма нужда да ги споменавам)?

хората сами искат да се присъединят,затова има и руски контингент там-за да се избегне донецкия сценарий;)А тези двамата могат да си говорят празни приказки до утре-реално от тях нищо не зависи;)

не разбрах Производителката на Газ България ли ще доставя на Молдова или Производителката на Газ Молдова ще доставя на България?! Това е все едно аз да се пиша Производител на Нефт!!

Молдова във войната ли е е сега, Мунчо? Щото Молдова не се страхува да каже кой е агресора и кой жертвата! Молдова праща отъжие на Киев! Молдова граничи със Путлеристан и не се страхува да заеме позицията на правото и истината! Само Мунчо Мишото Сърце, кремълската подлога се гъне като настъпан червей!

по Косата на Госпожата си личи, че тази Снимка е Монтаж и правена на Зелен Екран!

Освен неук си и далтонист. Ходи да четеш за контрово осветление.

Какъв газов договор на две дървени "републики" !?

"Президентът на Молдова допълни, че страната й не признава незаконната анексия на териториите на Украйна." А Мунчо й е отговорил: "Крим е руски, къв да е?"