Част от балкон се срути върху преминаваща жена

Част от балкон в центъра на София се откърти и рани преминаваща жена. Парчето с големина на кутия за обувки е ударило жената в областта на рамото и главата.

Обратно в новината

Коментари - Част от балкон се срути върху преминаваща жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-опасни са балконите на панелките,които са остъклени и натъпкани с печки,хладилници и други боклуци.Защото те не са проектирани за стая!!Могат да издържат някакви кг.,но не са жилищна площ!И като ги натрупаш до посления етаж ,един върху друг-колко тежест може за издържи най-долния балкон!?!Ето това трябва да провери общината!Ако са балкони-лоджии-ок,там няма проблем.Но в повечето случаи,това са стърчащи навън балкони-за цветя,пране и за 4-5 човека да издържат.

1.Комисиите които отговарят за външния вид на сградите да си надигнат дебелите задници и да си свършат работата 2.Тези които са на социални помощи и имат знания да ги задължат да оправят терасите и там каквото има за оправяне,а не да лентяйстват по цял ден,ако не да им спират помощите

Що не пишете къде е станало това? Ако не друго, да не минаваме оттам. А може би ще се окаже, че балконът е собственост я на общината, я на държавата, я на някой наш човек.....

сградата не е панелна а тухлена, както и повечето които дадоха фира досега. интересно защо обаче все панелните сгради са проблем според журналята

В центъра на София повечето згради са архитектурни паметници за чиито ремонти се изисква по.специален режим . Което само по себе си го оскъпява в пъти , но лично аз не зная да има някаква по специална политика която да е свързана с подръжката на тези згради . Но от друга страна вчера четох че се започват разкопки с цел откриване на "ромски" блок които да бъде саниран , ако между временно не изчезнат материалите и инструментите на майсторите .

Брат'чед, ти вместо да даваш мнения - наблегни на правописа. В бългаския език има т.н. препинателни знаци. За "Зградите" не коментирам, защото имаше един министър на културата, който пишеше "адреЗ". И си обърши носа, а не се секни на улицата. Пакетче носни кърпи струва 10 ст.

Най-добрата Пенция е Държавната или Общинската Заплата в БГ-то! Нищо не праиш! Стабилност! Всички ти плащат гупостите! Хвалят те! Снимат те! Подмазват ти се! Имаш Власт! Награждават те! Невинен си като Англел! Попуацията е вечно виновна....

Прав си! Особено с последното изречение. Попуацията е много виновна. Според скорошни проучвания, 65% от българите мислят, че нещата в страната вървят към по-зле. Пак според скорошни проучвания, сегашните управляващи биха спечелили изборите, ако се проведат в момента. Не политиканствам! Предишните управляващи не бяха по-стока. Всъщност много време свестен управляващ НЯМА! Но попуацията все още не е успяла да изхвърли нито един некадърник, добрал се до властта. Не си мислете, че който е опозиция, му е зле. Той си седи на една софра с управляващите и само пържолата и тортата са му мъничко по-малко големи.

Не мога да разбера ИМА ЛИ УПРАВНИЦИ в държавата ни и нека кметицата, ДА ДАДЕ ОТЧЕТ КОЙ СЕ ГРИЖИ, КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА СТОПАНИСВАНЕ на сградите и ИМА ЛИ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ, които ДА НАЛАГАТ СРОКОВЕ за саниране на БЕЗУМНО ОСТАРЕЛИТЕ СГРАДИ и то в центъра на София и колко от БЕЗХАБЕРНИТЕ ИМ СОБСТВЕНИЦИ са ПРЕСЛЕДВАНИ от закона за причиняване на смърт евентуално поради безотговорност??? ВСЯКА ВТОРА СГРАДА в столицата е ОПАСНА , многократно ставаме свидетели на рушащи се балкони, мазилка и какво ли още не ! НАРОДЕ ама и ти си виновен, защото си БЕЗХАБЕРЕН, БЕЗОТГОВОРЕН, НЕ СПАЗВАШ ПРАВИЛА и НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАШ НА ЗАКОНИ !!! Защо собствениците на рушаштите се сгради си живеят БЕЗХАБЕРНО, А БЕ ДРУГАРИ, ОТДАВНА ВЕЧЕ НЕ СМЕ в социализЪМА, бе ! И когато се вкарат в затвора БЕЗОТГОВОРНИТЕ или СЕ ОБЕСЯТ на площада ще видите, че ще се стреснат!!! Ама хайде бе Фандъкова и ти си ВИНОВНА, че няма наказани!!!

Задължение е на СОБСТВЕНИЦИТЕ да се грижат за СГРАДИТЕ!

Тогава що за оная козирка, дето падна и уби двете момичета преди години, виновен още няма?

Тепърва ще има да падат тераси и други неща върху главите ни, като все чакаме някой да ни оправи ;-)

Щом го прави за циганите, да го прави и за българите.

Дам, явно държавата е длъжна да се грижи за собствеността на хората, да им възпитава децата, да им намира работа и да ги кара да се чувстват важни... Нищо, чудно че Барека и Сидера успяват да съберат гласове. Държавата трябва да се грижи за други неща, но тях никой не ги иска от нея...

Така е, но инфантилните и мързеливите никога няма да поискат да вземат живота си в свои ръце и да поемат отговорност за него!

Ми така е записано по Конституция, че е длъжна да ги прави тези неща. А според теб каква е функцията на държавата?

Ало, журналистите! В центъра на София НЯМА ПАНЕЛНИ БЛОКОВЕ! Това са стари жилищни сгради, някои даже паметници на културата, за които трябва да се грижат собствениците. Но не се грижат.

Този път култовото редакторче на Дирник.беге надминава себе си: - Балкон се бил "срутил" .... После с малките букви пише (и се вижда), че са паднали парчета от парапета на балкона. - "известенен соросоиден професор казал, че панелките щели да почнат да паднат"... видимо падналите парчета са от СТАРА ТУХЛЕНА СГРАДА (занемране като всичко през последните 25 г. демокрация) А НЕ ПАНЕЛКИ. По долу известен дираджийски трол-соросоид (аззз - той е и бегеец) се опитва да каже на бялото-черно - като, че ли аз не виждам, че мойта 15 г. демократична многохилядна кооперация НЕ Е ПОІАМОРТИЗИРАНА И ПО-НЕКАЧЕСТВЕНО ПОСТРОЕНА от който и да е панелен блок (да не говорим за ЕПК) от по времето на бай Тошо. САМО ДЕТО СТЪЛБИЩАТА И ВХОДОВЕТЕ И СПАЛНИТЕ НА СОЦ.СТРОЕЦИТЕ СА ДВА-ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ ОТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ !!! НАСИМЕНТО КОГА ЩЕ НАУЧИШ БЪЛГАРСКИ ?

Стига с това "добро старо време". Единственото хубаво нещо при бай Тошо беше чувството за сигурност. Което изобщо не беше безплатно... А мита за голямото качество тогава може да го каже, само някой пълен глупак или абсолютен лъжец. Между другото КНДР предлага все още същото чувство за сигурност. Чувствай се свободен да напуснеш натам. Едва ли ще липсваш на някой.

Затова навремето не станах член на БКП,когато ме канеха. Вие сте зли хора....

недейте да си санирате гробниците, те много здрави били щели да ни надживеят, едно време през соца здраво се строяло, и т.н. и т.н., чакайте да ви изтрепят и тогава да се сетите да си санирате мизерните сгради и то безплатно.

Ако разгледате старите два-, три- и повече- етажни тухлени сгради из центъра на София, ще видите маса озъбени балкони, които се държат на честна дума. Ако вдигнете пък поглед към килнатите тухлени комини на някои от тези сгради, тръпки ще ви полазят. И какво правим? Кмете?

Кмете?? Собствениците са длъжни да си поправят комините и балконите. Хора, стига сте чакали някой да ви оправи!! Защото все оправени си ходите...

Кметът е онзи, който контролира изпълнението на задълженията, констатира неизпълненията, прилага нормативните мерки при неизпълнение, а когато не са предвидени адекватни мерки - предлага по съответен ред въвеждането на такива. Кметът е упълномощен от нас да бъде стопанин на града. Така че - кмете?

Нещо се СРУТИЛО!!! И по-надолу, СЕ Е ОТКЪРТИЛО..И Било с големината на кутия за обувки. Под СРУТИЛО се нещо - обикновено се разбира - масивна (по-голяма част) от нещото се е отделило от цялото. Ама журналята, нали за това им плащат: да плашат овцете с гръмки заглавия. Да са много дискусиите ЗА и ПРОТИВ. И "загрижени граждани" да предложат поредната кожа от гърба на овцете - "застраховка от паднал балкон". И по-загрижени деПУТАТИ да гласуват ЗА!

Сами да ги стопанисваме, сами да ги ремонтираме, сами да ги обследваме , сами да си плащаме глобите, сами да си намерим работа а то няма такава щото всеки ни краде и накрая да ви даваме данъси а?

Ако си на повече от 18 не е ли малко нагло да искаш някой друг да се грижи за тебе? Като си купиш къща разходите продължават... Може би затова глупавите западняци не си купуват толкова много апартаменти и предпочитат наем, а?

А като остареят и не могат вече да работят западняците, как си плащат наема? С българска пенсия ли? И що да не иска да се грижи държавата, тия данъци дето му ги отчисляват от заплатата за какво са?

Всички Градоначалници В Панделата!

Цялата вселена така е построена, че да показва че материята е тленна и който принажда към материята, а не към духа, няма бъдеще.

Човека да не е дух.... Само. Предимно е материя.

humfry

А къде е държавата и какви са нейните функции, освен да констатира причините за инцидентите? Защо съответната държавна служба не извършва обходи из цялата страна и да дава необходимите предписания? Трябват активни действия. Предполагам, че една част от проблемните сгради се знаят, а друга се виждат с просто око от самата улица. В центъра на столицата има доста стари сгради. Разбирам собствениците да са някакви богаташи, ама милиони в тази държава живеят в пълна мизерия. Кой трябва да направи нещо, ако не държавата? Иначе за какво изобщо има държава.

Всеки собственик на имот трябва да го подържа в такова състояние че да не застрашава живота на хората. Ти сляп ли че не виждаш скапания си балкон който всеки момент ще падне....държавата му била виновна.

Защо се ограничаваш само до имот? Всеки собственик на каквато и да било собственост би трябвало да го прави. Тогава защо превозните средства не се оставят изцяло в ръцете на собствениците, вместо да минават задължителни ГТП? И какво е държавата, ако не собственост на всички граждани?

Собственика може да е социално слаб, може да е възрастен, може да е болен, може да не е строителен инженер, може дори собствеността да е необитаема по редица причини, може дори да е общинска. Може да не си личи на пръв поглед, че част от собствеността е износена до такава степен. Балконите не се износват само от старост, а и от всяко земетресение. Преди няколко години беше паднала част от фасада на училище, то на кой е собственост?

Прав си, че всеки собственик на имот трябва да поддържа собствеността си в такова състояние, че да не е опасно за хората. Знаеш ли кои имоти са най-опасни? Пътищата от републиканската мрежа. Кой е собственик на тези имоти? Държавата. Ми тя що не ги поддържа, а ще иска аз да си поддържам жилището? От немърливостта на държавата могат хиляди да пукнат, а от моята двама-трима. Гледам от държавата и се уча. Личният пример е много важен!

Българина само глоба ще го оправи. Глоба добавена към данъка на имота т.е. задължителна, няма мърдане. 5000 е добре! Гледам някакви тъпунгери пак повтарят като надраскани грамофонни плочи общината, ГЕРБ, соца, ...на баба ви хвърчилото! Всеки собственик е длъжен да си ремонтира разпадащото си жилище!

Всяка сутрин излизам за работа и първата ми работа е да обходя блока, за да огледам терасите ми да не би някоя да се разпада. Но аз съм само прост цехов работник и колкото да оглеждам терасите не намирам нищо нередно. Там са си.

Я пак пробвай да кажеш какво мислиш, че нещо от първия път не стана!

нали се строят и ремонтират магистрали и се лапкат манги седнали с некви балкони да занимават бандата ГРОБ

Аз като ви разправям за опърдяните апартаменти от центъра на София да видите какво имам предвид.

панелки, просто панелки. поредното отмъщение на соца.

отмъщение от спукан презерватив. Разгледай добре снимката,това не е панел. Но трябва да лаем против соца.

ами направо си е разпадане на системата !

Какава система бе, смешник?

Човекът, писал статията, просто е смесил две новини и поради това оставаш с впечатлението, че става дума за панелка. Всъщност това са старите тухлени кооперации в центъра на София, които са в много лошо състояние, защото собствениците им не ги поддържат. Преди време падна балконът на една такава и уби едно момче, а две момичета бяха сериозно ранени.

кво да чакаш освен гювеч....

Като гледам снимката тази сграда е преживяла ВСВ.Балконите са отврат и то не от вчера а от много години.На втория етаж няма парапет но има нова дограма.....да не е общински блок??

Срутвания: Днес - балкони утре - сгради други ден - комплекси -- Глоби: Днес - соственици утре - кметове други ден - класата на управляващите

Забележка към правописа в новината: "Правилно е да се пише немАрлив, също и немАрлива, немАрливо, немАрливи. Правописът на тази дума не бива да се бърка с мърляв, мърлява, мърляво, мърляви." Източник Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 410.

От физична гледна точка е нагледен пример за енропия действаща винаги в една посока - от порядък към дезорганизация. Затова стареем. Затова и генефонда ни остарява. Виждал съм много стари балкони които са опасни, но собствениците на сградите дали от липса на средства или немърливост не вземат адекватни мерки.

ти, Боби, като станеш на 80-90 години и едва взимаш пенсия за лекарствата си, дано да си по-мърлив и да си оправиш първо балконите

Аз на такива "бедни пенсионери" колко наеми съм платил и заради това колко съм опъвал уши от глад не искам и да си спомням. Знам ги много добре тия "бедни пенсионери", дето само мрънкат и лев данъци от тези си доходи не са платили на държавата, а през това аз в най-безработния период трябваше да работя каквото ми попадне, независимо от образованието ми, за да кърпя положението. пп Софиянец съм.

Това е брутална манипулация на аудиторията, защото никой собственик на имот не може да знае кога и от къде ще се отчупи парче от имота му и ще удари някого. Общината трябва да докаже, че мястото, от което е паднало парче, ако въобще това се е случило и не се цели пробутване на малко работа за зидари и мазачи, е ерозирало и е било видимо с просто око, за да е известно на собствениците. СО е една издънка, която граби от всички наред. Това е еманация на съюзената политическа класа. И все пак- дойде времето на Пеевски, ще дойде и на покровителите му.

Софийска община ще бъде осъдена да плати разноските и за делото, освен че ще и падне акта в съда. Ако пък собствениците заведът и дело за набеждаване, съвсем ще я наредят, чудно ми е колко ли от малоумните им актове падат..

...Собствениците пък ще отнесат около 5 хиляди лева санкция, защото са били немърливи.... А общината като е била СПАЛА КАКВО?

Отговорността за цялостта на сградата е на живущите. Общината може да глобява при нарушения и да събаря при опасност за обитателите.

Именно.Кой е спал и чакал фиша на края на месеца и какво ще последва?

"Той изброи, че обект на внимание трябва да са парапетите на балконите, както и тези панели, които са прозорци, откъм спалнята, която гледа към улицата." Какво е "панел, който е прозорец, откъм спалнята, която гледа към улицата.". Ако гледа към двора, в който си играят деца има ли разлика? Дано жената да се оправи.

Принципно има разлика. Изгорелите газове и другите химии във въздуха спомагат за ерозията. В задния двор концентрацията им е по-малка.

Сега общинарите тежко ще станат от удобните столове и ще направят акция "опис на балкони", и ... до тук .

кви балкони, кви пет лева? Да падат, като падна оная къща на Алабин та кво? Да не би да ги осъдиха семейните приятели на оня разбойник Костов?

Alen

Няма начин Костов да не е виновен.

Трябва да са обект на внимание тези елементи които са "откъм спалнята"? Я го разяснете това малко. Ако са откъм детската стая каква е разликата?

Не ти ли е ясно? Ако ти падне панела на спалнята, докато правиш джиди биджи с жената и спалнята ти е откъм улицата - голям срам! А в детската - деца - и да ги гледат, к'во им пука?

Къде "в центъра"? Улица ? номер? това новина ли е или слухове?

"НемЪрливи"...

Дано Момичето е Напълно наред ! ---- Серия Лични находки : - олюпени мазилки до тухла/гредоред - Видими пукнатини по Носещи елементи (И сгради И пътища) - Ужасяващи висящи снопове жици (, в най-Драстичните случаи - Дори между блокове, През улици) -,Видимо-провиснали покриви (отнася се за София, Пловдив, Русе, В.Търново, Варна)