Земетресение в Гърция разтресе и България

Земетресение в Гърция с магнитуд 6.5 бе регистрирано на територията на Гърция, България, Турция и Румъния. У нас засегнати са сгради в Кърджали и Хасково.

Обратно в новината

Коментари - Земетресение в Гърция разтресе и България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наближава зима. Миньорите са в стачка. Цяла България остава без въглища, и.......Земята напомни за себе си, че не може една група хора да променят живота на всички останали, без да се съобразяват, че законите са еднакви за цялото население. Липсват анализи на събитията!

Бях в София на покрива на една сграда и доста добре се усети. Извършвахме Ремонт на покриви , но неусетно отначало по след секунда се пораздруса малко. - link

Дано да няма пострадали кучета!

Много хора се подиграваха на страхана перничани от земетресението през 2012г., гавреха се с това, е искат държавата да им помогне за разрушените им къщи, а сега ги люшна земетръс, с епецентър даже не в БГ и майкоооо, опищяха орталъка! То затова не трябва да се хвърлят обиди наляво и надясно!

Земетресенията биват 3 вида: 1.Потопни, идващи от Космоса - за този момент те нямат значение, нито за близко, нито за далечно бъдеще 2.Потопни, - идващи от Земята. 3.Потопни технологични, за тероризъм. Когато няма справедливост на Земята, тя започва сама да я раздава.

Беше ли при доктора скоро? Кажи му да ти смени хаповете ;)

Дира не пуска коментари. Ха ха ха Да си го читат простаците!

Jeni

А аз искам да попитам с каква сила се е усетило у нас, защото нещо не разбрах ??

Jeni

Така и не разбрах с каква сила се усети у нас??

За сведение !!!!!-Петър Дънов, твърди че през 2014г. голяма част от Гърция ще потъне. След това нещата в България ще потръгнат.

Петър Дънов го е казал, но не е конкретизирал годината.

Никой никога никъде не знае какво ще стане и какво ще се случи, освен Един Господ ! Дънов е луд палячо ! Цървул!

Ей, сдържай си простотията. Хора като Айнщайн, Борис III, кардинал Ронкали, после станал папа Йоан ХХIII и други са били на доста различно мнение от тебе по отношение на Петър Дънов, а техния авторитет, поне в моите очи лекичко :) е над твоя - с има-няма няколко светлинни години.

Не бих казала, че беше приятно, но годишно на Земята стават 300000 земетресения, което значи, че тя е в непрекъснато движение. Най-страшна е паниката и писането на групости по форумите. Вранча през 1977 беше по - страшно.

Да, трябва да преодоляваме и да не допускаме паника, но това не значи да караме като коне с капаци по статистики и стъкмистики, че видите ли имало 30000 земетресения на година и с това да се успокояваме. Въпроса е, че силата им се увеличава. И е факт, че силните земетресения са се увеличили. Влезни на iris[точка]edu - някъде имаше статистика точно по този въпрос - от нея си личи ясно.

Изваждането на шистов газ със сонди, води до земетресения.

Simeon

Искам да попитам кои идиот е назначил - Светослав Симеонов за директор на - Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН???? И още , защото по неговите думи да не се притеснявате за земетресението - е на около 320 км югоизточно от София.. Значи за този идиот според мен само София ли е България??? Ако земетресението за него е далеко от София - 320км. то за нас жителите на Сандански и Петрич които са май също от територията на България доколкото ми е известно са само на 120-140 км. от Егейско море..Но за идиотите дето ни управляват и назначават други идиоти които да ни успокояват няма проблеми - защото София е на 320 км. от епицентъра..

Една от извеждащите колони на керемидите е поддала и всеки момент може да падне, предаде Фокус. Колко трябва да си тъп, за да напишеш подобно нещо?

Има ли значение ,кой ще бъде,като нищо полезно няма да чуем?

1853 в София е ргистрирано найоголямото земетресение в Европа от 9-та степен по Рихтер. Наближава момента в който здраво ще ни тресне!!!

Къде можем да прочетем повече за това земетресение или сега си го измисли на бързо?

Джапнал е предизборно, та му се люлее главата

Напиши в търсачката: 97% от територията ни е застрашена от сеизмична активност.

С. Авдев. Разрушителните исторически земетресения в София. С., 2007.

Най-силният трус е бил в София на 18 септември 1858 година.

Само че между 9-та степен по Рихтер и IX-а по МШК има не малка разлика, а и годинат му е грешна, така че в поста на Истината май няма много истина :)

Лежах, когато започна. Първо с движения изток-запад няколко пъти , после север-юг няколко пъти, после отново изток-запад няколко пъти.Заглъхна за секунда и започна отново слабо, но неможах да определя посоката. Имах чувството, че е кръгово, няколко пъти. Излъчвания от Земята усещащи се от населението се наричат Потопни. Те винаги са в тая посока. Усещат се като някакъв видим резултат, там , където има "някакъв " проблем. Има още един вид люлеене с посока североизток-югозапад и те са провокирани от технологии. Умишлено. Епицентърът на земните е там, където се вижда с "окото на разврата" Зевс. Никога, до днес, не се е казал точният епицентър!Той никога неможе да бъде в океан. Там нещо се унищожава , поставено от човека.

ХАЙДЕ ДА ЗАЛАГАМЕ, КОЙ ЩЕ Е ПЪРВИЯТ ЯЗОВИР РАЗРУШЕН ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ? АЗ ЗАЛАГАМ НА ЯЗ. ИСКЪР И НА ЯЗ. ЦАНКОВ КАМЪК ! ВИЖТЕ КАКВО СЪМ НАПИСАЛ ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ (ПОД СНИМКАТА) link КОЙ ЩЕ ЗАГУБИ НАЙ-МНОГО АКО РУХНЕ НЯКОЙ ГОЛЯМ ЯЗОВИР? ПОСОЛСТВАТА НА САЩ, РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ЛИ УДАВЕНИ АКО РУХНЕ ЯЗ. ИСКЪР? КОЛКО ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ ЩЕ СЕ УДАВЯТ АКО РУХНЕ ЯЗ. ВЪЧА? ПИТАМ ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ ЗАЩОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРИТЕ! НЯМА НУЖДА ЯЗОВИРИТЕ ДА СЕ ДЪРЖАТ ПЪЛНИ БЛИЗО ДО 100% ПО-БЕЗОПАСНО Е АКО СА ПЪЛНИ ПОД 40% !

И в края на лятото, като свършат тези 40%, какво ще пиеш? С какво ще се изкъпеш, или ти си от онези, които се къпят веднъж в седмицата и не им пука особено? Най-сигурно не е да се държат празни язовирите, а органите, които ги управляват, да си вършат работата и да поддържат стените в добро състояние.

СОФИЯНЦИ ПОЛУЧАВАТ ВОДАТА ОТ ЯЗ.ИСКЪР, НО ПЛОВДИВЧАНИ НЕ ИЗПОЛЗВАТ ВОДА ОТ ЯЗОВИР! АКО ИСКАШ НАПРАВИ СИ ТРУДА ДА НАУЧИШ 40% ОТ ЯЗ. ИСКЪР ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СТИГНЕ НА СОФИЯНЦИ!

Я ДА ВИДЯ ТАКА ЩЕ МИ ЦЕНЗУРИРАТ ЛИ ЛИНКА link/photo/29695107

миииии.... цензурираха ти го.

Земетресение било ужасно. Слава Богу, че при нас в Москва няма землетресения!

Да! Слава богу, Пулер ви пази. Дано само вас :)

Ще се спи с чизмите..... и тая нощ :(

Да сА пукат душманите ;))

В епицентъра било 6,5,а в Истанбул- 6,7?Кой не съобщава верните стойности?

Не са много. СЪБИТИЕТО Е ЕДНО, другите епицентрове са последици по ръбовете на двете тектонски плочи. Представи си два килима, като единия покрива другия, почни да ги набръчваш и ще видиш СЪБИТИЕТО и неговоте ПОСЛЕДИЦИ. Нали се сещаш че в случая "страната" на плочата е дълго хиляди километри, и всичката тая маса се движи.

1. Не е едно земетресение а повече - около десетина. Поне толкова са епицентровете, които са на доста голямо отдалечение един от друг. 2. Всички са разположени по линията на съприкосновение (подпъхване) на Евразийската и Анадолската тектонични плочи. 3. Повечето епицентрове са на около 2 км, но има и две с по на 10 км. Въпреки това - плитко е. 4. Това на фона на обясненията по нашите медии, никак не звучи успокоително. Ако искате повече конкретика - пишете в Гуглето Серия земетресения в Егейско море free bg ...

1. Не е едно земетресение, а цяла серия и огнищата са доста повече. 2. Цялата серия е по линията на двете тектонични плоци - Евразийската и Анадолската. Това, че "не е страшно", че не ни касае... са приказки дрън дрън ярина. След като е усетено на цялата територия на страната, и то доста силно, а и при тази малка дълбочина - от 7-8 земетресения само епицентровете на 2-3 са с дълбочина 10 км, а останалите са повечето към 2 км... Нещо май не е много "нормално" За справка - пишете в гуглето: Серия земетресения в Егейско море free bg - там са изброени и ще видите, че са цяла "дъга" от епицентрове, а не е един, както лъжат повечето медии

По принип земетресенията са вълни. Някои от тях имат по-изразен хоризонтален компонент и се разпостраняват повърхностно. В такива случаи планински маси и други образования могат да отразят вълните и някаде да се усети по-силно а другаде по-слабо. Сега за шистовият газ и Американците. В Америка много от този газ се дибива от пустинните райони между Колорадо, Юта, и Ново Мексико.Това са индиански резервати. Например една местност се казва Баед Лаендс. Тоест риска от замърсяване на води е малък. Там няма население и малкото индианци си носят петейна вода с ремаркета. В региони с повече хора има оплаквания от замърсена питейна вода. Така че не е редно малката територия на БГ да бъде рискувана, особено при тези чести земетресения които могат да помогнат да се замърси подпочвената вода.

Разликата между Пернишкото и това беше огромна. Тогава не излязох въобще и не се уплаших, но сега се наложи да изпия няколко бири-куражлийки. Едно е да те друса от разлом, едно е да те друса от тектонична плоча. Честотата на сеизмичната вълна може да не е оказала кой знае какво влияние на конструкциите на сградите, но оказва огромно влияние в/у човешкия организъм. Сеизмичните вълни са едни от малкото вълни, които преминават през човешкото тяло и оказват влияние на органите, като ги вкарват в резонанс. Затова на много хора им е било лошо, дискомфортно, нервно и т.н. Всичко се дължи на честотата на вълната.

И на мене ми изтръпна сърцето, и ми е лошо цял ден.

разправят, че, делян пеевски и майка му са се записали да играят зумба.......и ето ти резултата - земетресение !!!

Е, и земетресението получи политически привкус! Всичко вече си е на мястото!

Дано няма пострадали мюсюлмани.

Пред природата всички са равни, тъпанар такъв.

ДА!

Дано да няма пострадали хора. Що за изказване.

Дано да няма,ама,ако Божията воля е била да има пострадали мюсюлмани ще има - Господ не дели хората на мюсюлмани и немюсюлмани, за него ние всички сме негови деца.

При 6,5 нама от какво да се шашкате.

Евала на оптимизма ти...Нас на 8-мия етаж...така ни друсаше, че направо... Вратата се удряше в гардероба и така зловещо се чуваше, а пък полилея щеше да се откачи...

Iosiff Beluga

Където живея, се притесняваме след 8,1, така че няма място за шашкане.

Дано няма пострадали мюсюлмани.

Хайде и аз да си дам мнението: София, Лозенец, ет. 4 - усетих го, около 10-15 сек. В паниката на много хора им се струва, че е много дълго. Несраванимо беше с това от преди две години. Усещането винеги е неприятно

Великият предсказател Дънов е казал, че през 2014 година Гърция ще изчезне от силно земетресение.Дали пък не се започна това?!Лично аз съм скептицист, но знае ли се?

При такова силно земетресение, ще го отнесе половин Европа и Близкия изток;)

Скептицист? Аз пък съм скептик!

буквално следното: балгарите да не скарбажт за беломорието (след като го губим след 2-та св. воина) зашото морето ще доиеде до родопите, но за годяна не знам да е споменавал. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На Кавала пясъка под мен така се полюля, че в началото си помислих, че ми е прилошало и ми се вие свят.

Като част от теста, доказващ съществуването на това небесно тяло, се предполага, че обектът трябва да предизвика клъстерни земетресения с магнитуд 6 бала. По-специално, прогнозирани бяха най-малко четири събития за една седмица по-силни земетресения, а също така са прогнозирани и пет земетресения в 10 дневен период. Имаше и предупреждение за повишена активност на болиди през април и май, суша, торнадо. В допълнение се прави и много подробна прогноза на ситуацията на Западния бряг на САЩ. Всички тези предсказания са се сбъднали. Тестът бе наречен тестът на Нибиру. И вие можете да проверите сами как това наистина работи, пише онлайн изданието за алтернатива новини link.

Аз пък оправях жената и тя каза " браво, този път се постара и дори ме залюля".

Обикновено казва, че хич не те бива, но този път си имал късмет.

Късметлийка! Айде другата седмица 9 по Рихтер .

Кой не скача и не пее, той за Левски не милее! :)

Иди си изпери гащите, и се изкъпи, че смърдиш на пор. маани ги Левски, те са добре. Празноглави ритнитопковци, които богатеят и живеят охолно , благодарение на хора с промити мозъци като теб !

Браво! Титан на мисълта си!

това е един от знаците, че христос скоро идва и никои не може да го спре- евроизбори, станишев, русия, америка и които и да е.

Мда - Кончита беше пратила наводненията в Сърбия, а земетресението е дело на Азис сигурно според духовниците. Айде да ходите да се гръмнете вече.

Мунчо Кончита Вурст се беше докарала като Христос.Да не би тя да е преродения Христос?

...по-добре е да има начесто по-слаби земетръси,отколкото силен трус през няколко десетилетия.

Избори идват, батка...

Това беше поредния опит за покушение срещу Бареков !