Кражба на кабели спря тока в 4 софийски квартала

Няколко квартала в София останаха без ток тази сутрин заради пожар в подстанция на ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - Кражба на кабели спря тока в 4 софийски квартала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕЗ, Полиция и пр. отговорни институции: Защо се правите на ни чули, ни видяли толкова години?! Къде отиват тези откраднати кабели, бе момци?! Затваряте пунктовете, или слагате полицаи и всичко се проверява! Защо се заблуждава обществото и се разиграват тези циркове? Мигар не ви е ясно за какво става дума и не можете да пресечете тези пханаири??? Айде , стига - баста...нямате ли срам ?

Ромляните и техния изконен начин на препитание-паразитиране и разрушаване на гърба на обществото.Обществото-това сме ние-донорите на хрантутниците,тези генератори на чилдренс,отлично справящи се с усвояването на соц.помощи.Обаче париците в бюджета драстично намаляха,така както намаляха и опцийте за"безболезнено"решаване на ромските проблеми.

От ЧЕЗ да се обадят незабавно на шефовете си в чужбина да вземат неколко хиляди циганина и да си ги интегрират!

скапи саотечественизи-"комунистите са виновни"искаме "неокомунисти"а не зиганисти(народните изадници)-слава на свините(сините фесове) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредният пример, показващ абсолютно негативния ефект на пунктовете за изкупуване на железа втора употреба...

има един важен вапрос-защо продалява да се тарпи изкупуването на метали??? докато няма железен ред -ще си крадат зиганите ..и това е.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами сега спец-отрядите на Цецко да направят пълна ревизия на пунктовете за приемане на цветни метали. 95 метра кабел не се крие в раница. А ако няма къде да го продадат, крадцит яма и да го крадат... Иначе само ще ревем, че са ни окрали...

Докато вестниците не започнат да пишат "основаната причина е бедността"- писането е загуба на време. Но ние не желаем да поставим тези въпроси върху фундамента на бедността, защото така явно се стига до въпроса за бедността у нас въобще. За което още повече не желаем да пишем. И не мога да превключа на популярната тема-те имат права, ние нямаме и от сорта след като много добре знам, че ядрото на всяка обществена архитектура е достъпът до ресурсите на икономиката. С каквото и да ги "приравнявате" кражбите ще продължават. От този храст заек няма да изскочи.

И какво като си беден?Имаш право да крадеш ли? И затов, че си беден си и безнаказан? Да не би някоий да ги е спрял от работа тези "бедни цигани"??? И докато някои си изкарват парите за мерцедеси с фирми за скрап така ще е .

Да

Това не е ли режим на тока свързан с 6-ти блок на АЕЦ?

Така ще е. Докато лобито на търговците със вторични суровини надделява над обещствения интерес, ще стоим без ток. Няма как.

Това е ТЕРОРИЗЪМ...

Цветанов, стига с PR акции по всички TV канали. Захващай се за работа! Златото изчезна, има по три убийства на ден, а сега и соф. квартали без ток!

За да горят кабелите явно токът е бил продължително време по-голям от Iном, което може и да е от Iкс някъде си...в подстанцията или другаде. В такъв случай хипотетично са замесени крадци или вода. Въпросът към подстанцията "Орион" е: Къде са били диспечерите и съответните защити защо не са сработили?

Извършен е терористичен акт. Тая кражба е терористичен акт. Държавата и органите да действат според правилата по случай на терористичен акт. Съд, прокуратура също. Аман от цигански кражби бе. То не стига че ги храним мангалите и социално ги осигуряваме ама и да крадат не спират. Те няма и да спрат ако няма репресия.

За какви затвори говорим!Това в България не е затвор.Някой хора си влизат и излизат, когато си поискат.През зимата на топло с осигурена топла храна, а през лятото вън за "работа".

Не е ли крайно време да се приравни кражбата от всякакъв вид обществено значими системи (преносни, транспортни, комуникационни...) с терористичен акт!? И ако се одържавят пунктовете за вторични суровини, всичко ще си дойде на мястото.

Само Господ знае колко по-богати щяхме да бъдем, ако нямаше цигани...

Така ще е до като интегрираме ромите, докато те имат права, а ние българите не. До като тези които работят си плащат сметките, а те живеят само от помощи, защото е по лесно. И до като се забранят пунктовете за цветни метали.

Toni

Що ли ми се струва,че това с кражбата на кабели е малко измислена история,която е супер угодна на Чез...

Кражбата на такива кабели, както и кражбата на части от влакова инфраструктура, трябва да се определят и наказват като "тероризъм".

Не са виновни цигани или комунисти - много се съмнявам, че кабелите са се запалили от кражба и то в подстанцията. Загрят кабел от претоварване (икономии от подмяна на кабели), непочистени от натрупани с години от боклуци кабелни канали (кой пък ще чисти при кабели под напрежение), занижен противопожарен контрол (те пожарникарите сега управляват) - комплекс от причини, довели до аварията. Но крадците на парите ни никога няма да разкрият небрежността си, а тръгват по лесния път - кражба, цигани, комунисти. Следват Ив.Костов и ББ - да се готви следващия крадец!

ама на далаверките и просвояванията на общодържавното имане кой ни научи, кой го внедри успешно в начина ни на живот вече 70 години. Сега обитаващите булгаристан да не сме живяли на марс та да няма виновни, или далавераджийското население все е невинно, нещастно и "измамено"

Когато започнат да съдят (и осъждат) крадливите мангали за тероризъм и им лепват по 20 г. за един кабел, когато изселват семействата им по възпитателни лагери (т.е. осигурен селскостопански или др. неквалифициран труд) кражбите ще спрат!

гласувам за това

Я стига, не пипайте и не ругайте гласоподавателите на Гоце!!!! Циганин да се наричам първа радост е за мен...

Простотията не е болестно състояние а е по рождение иначе щяхте да разберете темата....

Очаквам още золуми от протежета на комунистите и от самите тях ,защото цялата им същност е била да не съграждат,а да пречат и да рушат.Те със всички сили и средства ще се опитват да правят атентати на това правителство.Може и да е решение на оследния им конгрес.От хора родени 45 дни пред дявола очаквам всичко.

БРАВО ! Точно казано.

ей, платен драскач къде ти комунисти. виж в момента как ни отвличат вниманието с арести които трябваше отдавна да ги правят. защо не спрат тия с кабелите

ТЪП НАСРАН ГЕРБЕР!!!!!

Тия неща трябва да се водят тероризъм. Особено за влаковете. Бай Мангал не стига, че лежи на ръцете на държавата, ами и тероризира! Долу!

Колко от крадците са осъдени и са в затвора, какви присъди имат. Такава кражба трябва да се разглежда като терористичен акт!

Напълно съм съгласна!

Това не може да е от кражба, ЧЕЗ си измислят това за да се оправдаят и да кажат че много са инвестирали но видители кака се краде и какво става, не им вярвайте искат само пари да вземат без нищо да подменят

Няма ли да ги спрат тия кражби на кабели вече??? Да затварят всички пунктове за изкупуване ако трябва!!!!!!

Така ще е! Докато не се реши пробема с мургавите събратя ще продължават да страдат тия, дето работят и си плащат за всичко!

София? Без ток? Е и?

Провинце, голям кеф а? Ама ще е още по-голям като те онодат мангалите.

Много ми е чудно какво трябва да се случи, докато това деяние се криминализира като терористичен акт.

Извинете, пуснах коментар и тогава прочетох, че съвпада с този.

Абе най-случайно пускат и парното

Ами то е станало, щото са се върнали ромите от Франция, та сега трябва да си осигурят прехраната. Това племе само ядове създава.