„Ефратски меч” замества „Ефратски щит”

Подготовката на Турция за превземането на най-западния кюрдски кантон Африн в Сирия набира скорост.

Обратно в новината

Коментари - „Ефратски меч” замества „Ефратски щит” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hяма да разрешим под носа ни да има държава терорист... държава изкуствена - състояща се от терористи и с цел да напада, дестабилизира или дори да разделя част от родината ни! Hяма да разрешим на терористите от "пкк" да направят "кюрдски коридор". ще ги бием до последният терорист. "пкк" са наи-омразната терористича организация. кюрдски нацисти - шовинисти. империaлистите този път няма да успеят да направят северна сирия по образец на северен ирак.

По всичко личи че кюрдите са материал за употреба ... Употребиха ги американците , употребиха ги иракчаните, Турция постоянно си ги употребява като разходен материал - стар враг. Сега е време Асад да ги употреби....и то тихомълком...като не се намесва във играта кюрди- Турция... Защо? Много просто...Кюрдите защитават де факто сирийско турската граница , но и искат автономия в рамките на Сирия , която никой няма да им даде ! В противоборството между Турция и кюрдите Асад ще си премълчи , но също така е възможно скрито да помага на кюрдите.... Русия отдавна си е казала думата ...Това са вътрешни проблеми на Сирия и в тях не се намесваме... Но в отношенията на Турция с кюрдите веднъж изигра ролята на регулатор-умиротворител... Това бе нужно защото ИД още бяха силни и за да не се получи така че да воюват между себе си "съюзници"... Втори път едва ли ще се намеси ...

Г-н реалист, 2014 г. кюрдите получиха предложение от Асад за получаване на автономия срещу спиране на потока идилци от северозапад, така той щеше да се защити сам от тези нахлуващи от юг юугозапад. При това положение (Турция и Русия бяха скарани) Русия щеше да е гарант за кзрдска автономия. Смамо, че кюрдите избраха другия лагер. Приличат на нас и тоягата отнесли и солта изяли.

Това е известно...Люлеенето на кюрдите от американците към руснаците и Асад им изигра лоша шега... Истината е че избраха неправилната страна... И сега ще си сърбат попарата ....

ЩЕ УНИЩОЖИ ТЕРОРИСТИТЕ СЪЗДАДЕНИ ОТ САЩ...

Aмерика не може да свикне с мисълта че Турция може да бъде и силна и независима.

Всяка жаба да си знае гьола! Aмерика-Kюрди-Израел....

Трябва да признаем все пак рьководните качества на Османската империя.Как са успели в продьлюение на 500години да управляват Африка,Балканите,Кавказ,и арабския полуостров.Ако беше с крьв и орьжието сега има много по модерно,ако беше с пари то сега има много повечена балканите нито една велика сила не може да се задьржи повече от 25-30 години

Близкият изток все още има специално място в плановете на САЩ и редица европейски страни. Там стават най-големите сблъсъци с бандитски формированияPKK-Ал Нусра... Някои губят почва под краката си и се опитват да развалят отношенията между Русия и Турция.

Кюрдите сгрешиха фатално и cега ще плащат.......

Aмериканската инвазия в северна Cирия, е само малка част от програмата на Aмерика за създаване на нов израел. Kюрдите са само инструмент или пиони за постигане на агресивните планове на янките. Tурция няма да позволи реализирането на този американски план за създаване на нов израел , днес или утре се очаква турски специализирани части да направят въздушен десант в Aфрин подобно на това в Cеверен Tурски Kипър. Oперацията няма да е Eфратски меч ,а ще е Eфратска мълния.

Така става, когато играеш по американската свирка! Сега Турция получи нож в гърба, а кюрдите бяха употребени и предстои да бъдат избити или прогонени...

Кого ще изгониш, бе чукча? Въпрос на време е проекта Турция да се разпадне. Кюрдите са си на хилядолетната земя от Армения до Ирак. Само в Турция има 25 милиона кюрди, които ще скочат като 1 в случай на война. Сега е момента българи, арменци, гърци, кюрди, асирийци да се обединим и изтрием Турция от картата.

хехехе :) точно като се обедините тея, и ще възстановите отоманстата империя, не забравяй да викнете и турците, те са млад народ, на 100-тина години! Османската империя се е простирала на 3 континента! колко други такива има известни? само римската и тази. Е, Британците са на доста повече континенти, но... който може го може

"Hов духач на сол" - чуш бре чоджум. Cпри се малко ... посмали скоростта. B Tурция са 1з милиона кюрди и твоите любимци терористи от "пкк" - YPG и тем подобни уж "демократични сили" по американски представляват само 0,001 прцента от кюрдския народ в Tурция. явно си малолетен ... но ако си пълнолетен - заповядаи ... заповядаите всите гяури - терористи. чакаме ви с нетърпение и сме готови. Hо -о-о, няма да доидеш или доидете - знам. защото сте страхливци и само форумни стратези и супер герои. плюя ти на лицето амсалак смотан - пфу.

А кога Туркеята щ върне на Сирия средиземноморското пристанище Искендерун, което винаги е било сирийска територия, но подарено на Туркеята от кукловодите?! Сега там се намира турска военоморска база.

Kак кога? Aми че много просто - когато бугарето - Bулгария върнат източна и западна Pумелия на Tурция и филибето стане отново част от Tурция. Tака става ли ... капутe недоклатен?

Меча и щита винаги са били от една страна, а от другата огледалото на Венера. Кво стаа в на последък?

Кюрдите сгрешиха фатално като се съюзиха със САЩ и Израел вместо с Асад и Русия. Сега ще плащат за грешката.

Даааа,то голяма война няма и не може да има поради ясни и на децата причини!Локални войни винаги ще ги има-бизнес. и да си ги мерят без военен ефект. Но в Русия миналия век и 21 в. продължават и ще продалжават мужиците клети да оцеляват като през ВСВ с мин.заплата днес на работещи от 273 лв .- УЖАС. Путев е къс-факт,но това е така защото е ПРОСТ ФЕЛТФЕБЕЛ. Какъв ефект до днес от конфликтите ,в които участва Русия- ГЛАД за мужика и УПАДЪК на РФ. Що за късо просташко мислене. Живота е един и кратък.

Шило

Поредни простотии.

кух си като канадска върба

ЗА РАЗЛИКА ОТ КЮРДИТЕ , ВЪЛГАРИНА НИКОГА НЕ СИ Е ПРАВИЛ ИЛЮЗИИТЕ ЧЕ ЩЕ ГО ОСВОБОДИ АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА И Е ДЪРЖАЛ ТВЪРДО НА ДЯДО ИВАН :)))

Таварииищщщ... пак бленуваш за т. Попков да го държиш за дръжката...

Българина е прост по пьрворождение. На времето господ като го попитал какъв да го направи - професор или пеераст БЪЛГАРИНА избрал второто щото е по лесно нещо да му влезе в гза отколкото в главата.

Имаш + за острумието от мен. Напълно си прав. Дяда ти Иван искаше дарданелите и излаз на средиземно море. Не е искал баба ти със сигурност :) А и тя се е къпала 3 пъти в годината все пак. Без да се обиждаш.

НЯМА ДА НИ ОБИЖДАШ ДВАМАТА СЪС БОРЧЕ БОРИСОВ !

Хубавото е, че доста брадат матри'ал ще си отиде, благодарение на кюрдите. А турците тепърва ще берат плодовете на политиката на ердо - който посее вятър, ще жъне бури...

КЮРДИТЕ ИМАТ ШАНС САМО АКО ЛЕГНАТ НА ДЯДО ИВАН :))

Шанс да прихванат орди от срамни въшки.

коментарİ много İ разлİÇнİ,обаÇе İстİната е една султан ердоган Şте освободİ тезİ терİторİİ от всякаквİ терорİстİ,другата седмİса Şте тирсят мİŞİ дупка.

Важното е, че руските тролове са на страната на т. Ердо'ан, а не на страната на приятелите на България...

Шило

Кои са приятелите на България? За кои да "викаме" в Сирия? Някакви идеи?

Интересно рушняците колко бързо забравихте за кюрдите, въпреки парите, които наляхте в тях през 80-те... Аре сега у лево...

Шило

Янките пак си правят сметките без кръчмаря. Лошото е, че на бакалина ще му плащат кюрдите.

Шило

Кое не е вярно? Янките нищо няма да направят срещу турците, които ще воюват с кюрдите. В един момент ще стане така, че кюрдите, на които не могат да ъдат отречени заслугите срещу ИД, ще останат сами и слаби срещу турците.

И аз да кажа, како Сийке! Арабите най-добре знаят какво са юдеите. Юдеите, чийто комунизма, теорията му как щял да стане и обществото да тръгне по комунистически път, е измислено и написано от евреите в германия, от другаря маркс. Беше платено да се започне с убеждаването на хората да започнат да мислят за комунизъм. Правителства паднаха, цяла европа се разбуни, много дразнеше богатите понятие като "национализация", премахване на "частна собственост", и др., които взеха ума на масовия човек и стремежа му към справедливост. Така се полъгфаха, защото едно е да искаш нещо, да мечтаеш за нещо, друго е да се случи и да остане. Но не стана, не се задържа. Рухна и се върна предишното, животинското стремене към богатства със всички средства.

арабите са мангали а евреите бели хора, от кои си

на кюрдите, че се подведоха по американската свирка, позволиха да ги употребят за да се направят американците на воюващи с другото си отроче ИДИЛ, а сега както обикновено ще изоставят "съюзника" си на произвола на съдбата. Защото кюрдите трябваше да са научили, че американците нямат съюзници, а маши с които бъркат в жаравата. А сега като е мракобесен диктатор Асад да се сетят, че са сирийски граждани и да ходят да му се молят да защити Сирия от чуждата военна агресия.

американците имат равноправни съюзници, най близките им съюзници са Великобритания, Норвегия, Канада и Австралия, после идват и страните от ЕС

Това не променя нищичко, за равноправие на съюзници да се говори - е може, но само на хартия.

САЩ бяха организирали в Сирия коалиция от 59/ !/държави и проглушиха ушите на хората с мантри какви победи ще постигнат и колко мед и масло и потече в Сирия!И видяхме какво стана...А какво стана с широко рекламираните "приятели на Сирия"!...

равноправен съюзник на САЩ, а васал. Питай Меркел какво посмя да каже като се разбра, че я подслушват. Мълча като бито коте. Разбра ли, дори Германия, а ти смешко Норвегия била равноправна. НАТО е сбор от васали на Вашингтон, и като от там им кажат "Скачайте", равноправните питат - "А колко високо?"

За сметка на това нашите са с неоспорим боен опит, ултрамодерно въоръжение и огромен потенциал! Треперете врагове!

Има някаква постоянно натрапвана от години в публичното пространство заблуда за турската военна мощ. Турция е могъща само спрямо джуджета като нас. В действителност те нямат спътниково и радиоелектронно разузнаване като Русия и САЩ. Неща като авиация и артилерия, да не говорим за танкове са им далечни и приблизителни, т.е. допотопни. Пехота? Същата история. Тези хора не са воювали от век. Нямат боен опит, за мотивация пък да не говорим. Що годе професионално командване беше уволнено при чистките. Такава демодирана технически и организационно армия може да постигне военен успех с много жертви при масирани пехотни и танкови атаки при некачествена артилерийска и авиационна поддръжка. Ердоган е нестабилен психически грандоман с комплекси, който много иска да прилича на Путин и няма търпение да се пробва. Без Асад и Русия там нищо не може да стане. Кюрдите ще се бият зверски и турците ще се провалят.

Който следи руската политика през последните години, както и текущите събития, трябва ясно да е видял че Русия има определен почерк и стил. Те никога не се захващат за нещо, без да го завършат качествено. Вижте Чечня, Грузия, Крим, Донбас, Сирия. Путин изчаква, тъй като има избори, после световно по футбол. Но съм абсолютно убеден, че до края на годината ще реши и двата батака-Сирия и Украина. Смятам че това са му абсолютните приоритети. Щабовете му готвят старателно удари и в двете наптавления. В Сирия има и ирански много мощен фактор. Говори се и за китайско присъствие. САЩ в момента са нерешителни, объркани, разединени и по същество слаби. Базите и авиацията им са крайно уязвими. Така че очаквам през следващите месеци, най-късно юни, развръзки и то мащабни.

Мисля, че си абсолютно прав. И имат завидно търпение и приоритети. ВСВ взе много жертви, но те бяха умни и се научиха и усъвършенстваха в тактическо отношение.

военно сравнено с Италия, Израел или да речем Индия, но спрямо сирийските кюрди е като Русия спрямо Грузия.

Това е така, но ако дадеш на кюрдите спътникови координати на вражески цели, каквито турците няма да имат? Ако ги снабдят с високоточна далекобойна артилерия, модерни ПТУРС и зенитни комплекси тип ПЗРК, Турция може да бере много големи ядове. Плюс бойния опит на кюрдите и т.н. За мен печелившото действие за всички е кюрдите да минат към Русия и Асад, Асад им дава автономия, САЩ и Турция да се изтеглят и цирка да свършва.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ти си само един глупак и нищо не знаеш за новата турска армия, но пак пишеш защото си пак казвам глупак.

Cериозен въпрос. Ceриозно те питам? Tи къде живееш? Mарс? Hа луната? Tи сам вярваш ли си? ... Cериозно? препоръка: иди да се лекуваш и недеи да пишеш глуости и то глупости на търкалета, нямащи нищо общо с деиствителноста.

Все пак да не се заблуждаваме напълно. Турция има авиация, която ще решава нещата първа. Турция има събрана на едно място многобройна, обучена, тренирана, управляема и способна да се бие армия, и не е нужно да събира интернационален батальон от по 500 души с различна квалификация, език и боеспособност

Арфин не е бил кюрдски район никога,там живеят към600 000 хил души .от които повече от 60% са араби .,останалите са тюркмени и кюрди. Така ,че бъдете коректни а не да бъдете слуги на САЩ

кюрдската People's Protection Units е най могъщата армия от цялата опозиция в Сирия, всичко друго е банди с леко огнестрелно въоражение

Те дали имат и 6000 в туй село, ти за 600 говориш... аман от тролове...

кюрдите са много по симпатични и прогресивни хора от турците и в момента имат 50 000 армия въоражена с артилерия, ... гнусните фесове не могат да ги победът, още повече че въздушното пространство в района е под американско надмощие и те решават в крайна сметка какво ще се случи

тебе американските самолети от турски бази ще летят и ще бомбят турските войски за да спасяват кюрдите? Слез на земята.

не е необходимо да ги свалят, достатъчно е да им смущават радарите и комуникацийте

Братле ти жив кюрд виждал ли си някога. Тия са по голяма смрат от турчолята. Отвратителни, мръсни, злобни уроди дето ще ти гризнат врата само дето не си като тях. Не съм фен на турците но те правилно ги бъхтят от години. Тая сган живее в дупки под земята без ток и вода, неуки, необразовани, враждебни неандерталци.

Изяснете добре всеки един детаил или кажете, не сме наясно, молим да ни извините ще препишем това което казват от америка, русия, израел и край, аман от празни приказки ... "ако", "в случай", "евентуално".

Кюрдите играят за исраел още от миналият век, за това - майната им. Колкото и да са ти благи и справедливи намеренията, нищо не оправдава сделки със сатаната и подпомагане на гнусната им, задкулисна политика. Те са просто пионката, която ще бъде пожертвана в голямата чифутска игра на "разделяй и владей", която сред глупавите им роднини - араби и друга, резана паплач, върви повече от гладко. Щом кюрдите изоставиха протекцията на СССР и днешна Русия и се преориентираха към ционистките козни, да вървят по-дяволите. Дано ги смажат турците.

днешната ти Русия на практика се управлява от пет човека еврей бе, дебил, ... единия живее в Лондон а другите се сети сам кои са

кажи ги кои са, не ги знам

не може да бъде! защо ми изтрихте коментара?! Че съм казал какво, по дяволите, не разбирам. Или е станала грешка, ....

Питай оня съветника на бай Тошо, ПКК е молила и търсила контакти и съюз с НРБ /с нас, тоест и със СССР" през 80-те, ние сме отказали. По онова време, та и сега те са с марксистка политическа идеология. През 90-те СССР се разпадна, а Русия на Елцин изостави не само бившите подопечни на СССР национално-осовободителни движения както им казваха, но и собствените си сънародници - руснаците на произвола. Днешна Русия на Путин реши да помага и застана зад Асад, на кюрдите дори нищо не обеща.

Много се надценява Турция!!!! Целта е Турция да се набута в безкрайно блато и рано или късно самата тя ще се цепне!!!

Брей, азерският газ вече търчи към България- като гледам събитията в тези райони.

за тръмпи и неговите блюдолизци.

В дадения случай нещата май се подреждат така, че решаваща дума ще има Русия. Кюрдите са губещи при всички варианти. Дали Асад с руска помощ, дали Турция с руско одобрение, но някой ще ги смаже. УСА е далече и нищо реално не може да даде на кюрдите.

сега фесовете като опердашат кюрдите, това ще послужи за урок на всички, които се подлъгват да вярват на американски обещания. американците гледат само себе си и никога не пропускат да предадат тия, които са вдигали тежкото от тяхно име.

Ами ние българите вярвахме на СССР, че скоро ще настъпи светлия комунизъм, ама ей на - не се получи.

верно ли сте вярвали? нали сега излезе, че всички били дисиденти и никой не бил вярвал в комунизма? питам защото ако бяхте вярвали току виж го бяхме построили. Но с дребни хитреци комунисъм не строи