БДЖ: Служителите в горящия влак са спасили хората

Действията на служителите при пожара във влака Пловдив-София са били адекватни и те имат голяма заслуга за това да няма жертви.

Обратно в новината

Коментари - БДЖ: Служителите в горящия влак са спасили хората | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Адски съм доволен от БДЖ, само когато не пътъвам те си организират Сървайвър и аз не участвам, един приятел, обаче, няма този шанс, завиждам му по малко и виня министъра дето не казва кога ще има кастинг за ТВ шоуто.Моля да се обявава поне на началната гара- Днес в еди колко си часа ще горят еди кой си вагон/вагони на влак с номер... ако не желаете да участвате в кастинга, моля ползвайте следващия влак.БДЖ Ви пожелава приятно и екстремно пътуване.......Айде няма нужда от благодарности за идеята..Безплатна е!!!

Vsichki sme nedovolni, vsi4ki govorim, ..... nikoi ne deistva ! Na rakia v kushti i na prikazka pred vhoda vsi4ki znaem kakvo triabva da se napravi, no v deistvitelnost ..... prosto gi ostaviame da ni praviat na maiuni

Големи тъпанари има в тая държава ей. Толкова години се возят пушачи във влаковете и как един не се запали. Сега пушачите им били виновни. Да си сменят скапаните 50 годишни вагони дето взимат пари да ни возят с тях!

Чета до Пътешественик (23.07.2008 г. 00:03ч.) и Тъпанара (23.07.2008 г. 00:43ч.). Стигам до следната логика (поправете ме, ако греша): старите вагони са крайно некомфортни и е наказание да се пътува в тях, въпреки добрите цени на билетите. Затова някой е решил, че е крайно време постепенно да отърве обществото от тях, като периодично палва по някой от най-неподдържаните и мръсни вагони. Би било обществено-полезно дело, ако това не ставаше по време на движение при наличието на пътници.

Естествено, много се радвам, че няма пострадали. Господинът, който описва кръпките на седалките е абсолютно прав. Вагоните са нехигиенични, тоалетните са отврат, перденцата мръсни, мръсни..Предлагам БДЖ да си пренесе канцелариите в различни влакове (но без подобрения) и да се труди там докато съответните не заприличат на циивлизовано транспортно средство.

Не виждам къде е героизма, тези служители са на работа и би следвало да са обучени да действат при подобна ситуация.Хайде сега да почнем да палим всички влакове,за да имаме по-вече БДЖ герои.

Технически преглед е направен на 12 юли тази година, както и екипировъчен преглед преди заминаването на влака на 20 юли. БЕЗ КОМЕНТАР!! България Не приближавай! Опасно за живота!

Na tia vlakove niama kakvo da im se samozapali ako vsi4ko se poddarja normalno. Ot edna strana horata sa pravi da iskat novi vlakove no tova e drugga tema. Istinata e 4e kolkoto se samozapalvaha gorite predi niakolko godini, tolkova sega i vlakovete se samozapalvat...Takiv stari vlakove ima v ciala izto4na evropana no nikude ne goriat kato u nas...i veroiatno e niakakuv sabotaj ili dalavera.

И кво сега? Да ръкопляскаме за това, че при поредния пожар във влак на БДЖ служителите си били свършили работата и нямало изгорели в пламъците?! Изобщо тези хора возили ли са се на влакове в чужбина (справка: Германия, Франция, Англия, Австрия... ... ...). То се едно като пътуваш в БГ самолет при всяко пътуване пътниците да ръкопляскат на пилота. :/

Гледам втората снимка и се чудя: Деформациите по вагона получени от високата температура, както и на влака София Кардам , са силно изразени и сега в един локален участък.Какво би могло да ги предизвика? Линолеума от подовата настилка, пенополиоретана от седалките, тяхната изкуствена кожа, памучните пердетата, гетинакса от облицовката, стиропора от изолацията на вагона или винила на кабелите. Нали купетата са еднакви, а в едно и сега се е появило огнище на висока температура, достатъчна да доведе ламарината почти до точка на топене (1084C). Дали пък не е имало допълнително високо калорично гориво, или някакъв окислител? Питам аз, и отговор не ще получа.

Тези стари вагони са такава мизерия, че вътре не се стои. Ти такова нещо не си виждал. И аз не бях. Цветът на седалките не може да се определи, защото е съставен от най-малко три равни по-големина и с различен цвят кръпки. Това е в целия вагон. През прозорците буквално не се вижда нищо от захабяване. За да разбереш къде си, трябва да излезеш в коридора и да отвориш прозореца. Миризмата е уникална. Талашитът, с който е облицовано всичко, е някакъв кошмар. Ти в такова неще не си пътувал. Това е наказание, а не пътуване. И се чудите как се запалвали. Такова чудо дето са пуснали по реслите, за да прибират разликата от парите и на картинка няма да видите. Това е някакъв кошмар. Не ще се запали, а ми ще се разпадне някой път по релсите. За мен човекът, който е позволил да се използват такива вагони, е най-малко за уволнение! И това е мнението на всеки, който е затворен за няколко часа в тази отврат!

neizgasena cigara-gluposti.tezi vlakove sa na po 100 godini.triabva da se zamisli bdj za podnoviavaneto im.jiveia izvan bg i kogato doidoha moi priateli v bg se chudeha kak sashtestvuvat tezi vlakove.vaprosa im beshe kak se kachva vazrasten chovek po tazi stalba na vratata.

Всеки влак (нов или стар) може да бъде запален и да изгори, така че да не останат следи. Защо тези стари вагони не се самозапалваха досега? Тази година пожарите са два и не може да се каже, че са случайност. Не мога да виня и лужителите на БДЖ, освен ако нямат участие за пожарите. При този пожар е поправена грешката от предишния - понеже е през деня, този път няма жертви, слава Богу!

ТРАНСПОРТНОТО ЛОБИ НА БСП Е ИНВЕСТИРАЛО МИЛЛИОНИ В АВТОБУСНИА ТРАНСПОРТ.БДЗ Е КОНКУРЕНЦИА,КОИАТО В МОМЕНТА СЕ ЛИКВИДИРА.ЕДНО ОТ ПРОРОЧЕСТВАТА ЗА БУЛГАРИА ГЛАСИ: ТРАНСПОРТА СТЕ ИЗЧЕЗНЕ НАПЪЛНО,ХОРАТА СТЕ СЕ САБИРАТ НА ГРУПИ,ТАМ КАДЕТО НИАКОГА Е ИМАЛО СПИРКИ,ЗАщТОТО НИКОИ НИАМА ДА СМЕЕ ДА ТРЪГНЕА САМ....

Единственият късмет е бил, че пожара се случва в късния следобед, а не през нощта. А колкото до служителите съм сигурна, че повече са пречели отколкото помагали. Патила съм от тяхното безхаберие.....

Да, спасили ги от себе си

Ne moga da razbera za6to vav balgarskite vlakove vse o6te se py6i???V starite bri4ki ima dostata4no drygi neizpravnosti, za6to ne namaliat vazmojnostta za tragedii, pone s edna???

NALI E ZABRANENO PU6ETETO , KAKVI GI GOVORI TOQ, A I BNT KAZA 4E MON4E E VIDQLO KAK TAVANA E ZAPU6IL, TOVA BDJ DA SE ZAKRIE HEM CIGANITE GRATIS I VSEKI SI PRAVI KAKVOTO ZNAE VATRE NIKAKVI ZAKONI I IZPALNENIQ SEGA I S TOZI VLK VE4E E PREKALENO.

След още пет-шест пожара служителите на БДЖ ще действат супер адеквотно. Хвала на Министерството на бедствията и авариите, поредното добре организирана авария.

СЪБУДИЛИ СА ВСИЧКИТЕ И СА ГИ СПАСИЛИ

Тъп пън вън от министерства, президентство, държава. Големи некадърници и крадци не се наплюскаха тяхната майка.

kakvo da kaje 4ovek v takav slu4ei-SKAPANA DARJAVA

сега пък ще се изкарат герои, пък и държавни награди ще има...

Явно не са пушачите тези ,които палят влаковете.....а непушачите........да се забранят влаковете и за непушачи,та да видим тогава от що се палят тези влакове.

balgariq nikoga niama da se opravi vsi4ki si pushat cigari

Това вече е за трети път и е много опасно, защото няма никакви адекватни отговори и не се взимат мерки. Между другото миналия месец пътувах София - Пловдив с толкова стар вагон, какъвто не бях виждала никога през живота си. Сигурно беше на около 50 години и имаше същата облицовка като първите изгорели спални вагони - за които казаха, че са бракувани още навремето в ГДР. Вдигнаха цените,а ни пробутват опасни и бракувани влакове !!!! Нали има държава, за да има контрол!!! Това продължава трети път и все още някой пита дали е случайно! Срамота!!!

Стига лъжи.

а, вина за пожара имат ли служителите кой не едогледал че има опастност от пожар

Ако има някой очевидец нека да разкаже истинската версия а не да слушаме лъжите на шефа на БДЖ! Всички ко чуха в Здравей България как нагло излъга. Добре цхе не е станала катастрофа.

дали този пожар е случаен, и преди имаше пожар, да, ама щом е поредица, как да вярвам че е случаен

А тук параход плава ли? Сутринта в студиото на Здравей, България по Нова ТВ се обади жена, пътувала в този влак и каза нещо доста по-различно: служители от персонала на влака увещавали пътниците, че няма нищо страшно и ги призовавали да си останат по местата (във вече силно задимения вагон) и да не всяват паника!!!

Пак разминаване с информацията от потърпевшите пътници! Ако беше се разкрила' истината за влака София-Кардам може би това нямаше да се допусне! Добре, че няма човешки жертви! Ама така е с малоумни упраляващи, които могат да се изтапанят пред национална медия и на въпрос за причините за поредния пожар във влак да се отговори откъде да знам аз..... Така ами, откъде да знае човека, той е началник в БДЖ на заплата!

NI6TO NE SE SPAZVA V TAQ BG, ZA6TOTO VSI4KO E ANRHIQ I BEZZAKONIE

ТЕЗИ ЕЛКТРИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ ОТ ДВИЖЕНИЕ . ТЕ СА С ИЗХАБЕНА МЕХАНИКА ПО ОТНОШЕНИЕ НА СПИРАЧКИ И ОТВАРЯНЕ НА ВРАТИ .