Марш в София под надслов ”Свобода за конопа”

В столицата под надслов "Свобода за конопа" се проведе марш на защитниците на легализирането на марихуаната за медицински цели.

Обратно в новината

Коментари - Марш в София под надслов ”Свобода за конопа” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам в този остатък от България да няма закони и правила. Никакви! За нищо! Всеки да може да прави каквото си иска! Истина го искам!

Във момента е така,това се опитват да променят.

Ало, админите на ДИР-а, или ви сте надрусани, че не махате тази стара и просташка - ако може да се нарече новина, или ония така са надрусани, че още маршируват.

Марш в София под надслов, "затвор за наркоманите"!

Наркомани са и пушачите и алкохолиците,и тях ли да вкараме...

наркоманчета, искащи по.евтинка дрога, къде са болните

Да,ама точно си уцелил,точно за това го правят /дайте му медал на човека то мозък то чудо/

Да,ама точно си уцелил,точно за това го правят /дайте му медал на човека то мозък то чудо/

Не ,благодаря .

Испанец ми е споделял, че миналата година в центъра на Мадрид отгледал 2 растения, на балкона си. Толкова било ЛЕГАЛНОТО! Интересното е, че той не пуши, раздал го е на приятели.

ако не беше тъжно щеше да е смешно. деградирала олигофрения.

оставете ги да се изпонатровят с наркотиците, щом нямат акъл, те за друго не стават, нека да има по-малко глупаци.

Има едно интервю от преди 1-2 месеца в шоуто на Алекс Джоунс (Alex Jones), където най-големия "легален" производител на марихуана (американец) разправяше какъв е бил ужасен живота в България заради Руснаците и как Българското правителство им е обещало на тези американци, да им се даде целия пазар на марихуана, когато се легализира. Вие си направете заключенията, защо се организират митинги и се лобира толкова усилено да се прокара закона. Аз съм "ЗА" декримилизацията, но съм против това за пореден път чужди хора да прибират парите, както се получава с ток, газ, злато и т.н.. Приходите от марихуана възлизат на стотици милиони на година. Напишете в youtube "Alex Jones + Bulgaria" вижте, за какво иде реч.

едни се борят за гейовете, други искат свобода за кучетата, трети коноп да пушат... а за нормални, хетеросексуални и гледащи деца и плащащи данъци какво? При султана ердоган или при путин

Само ти гледаш деца и плащаш данъци

Ами прочети малко история пък барем разбереш при кой да отидеш!

Свобода на канапа!

Ами след като има и медицинско приложение да се изписва по съответния ред! За продажбата на алкохол и цигари.има забрани за продажбата им /стига да се спазват/ или и тях да пуснем свободно!?!

Ученичка в 11 клас: "Употребявала съм марихуана за лични цели, пробвала съм, без да съм болна и усещането е еуфория, успокояване. Използвала съм го, когато ми е напрегнато, за да мога да заспя. Хаххахахахахахах, децата в днешно време са големи образи. Животът им още в средното училище е напрегнат, тежък и изтощителен, добре че има допълнителни субстанции за спасение от смазващото ежедневие на един кандидат-зрелостник.. :)

извинете, без да исках изпратих недовършен коментар - исках да поясня, че освен медицинска марихуана за пушене, има и таблетки, на които са направени така, че еуфоричното им действие го няма. По-добре таблетки с рецепта от лекар, отколкото свита цигарка и всеки да си гледа канабис вкъщи

да се забранят и цигарите - те са наркотик, щом се пристрастяваш към тях. да се забрани и алкохола - същата причина. или ще излезе някой тука да ми обясни разликата в пристрастяването м/у алкохол, марихуана и никотин.

Сега ми стана ясно. То след протеста щяло да има афтърпарти в "Маймунарника". Това обяснява ситуацията. Тези млади хора вместо да протестират по наболелите теми - бежанци, промяна в изборния кодекс, увеличаване на престоя на американските военни тук и разширяване на базите им - те искали да си купуват марихуаната от магазина, а не от дилъра.

По-скоро трябва да има протест срещу свободното разпространяване на наркотици по улици, заведения, дворове на училища, с пълното знание и подкрепа на полиция и власти. Не може посред бял ден, в двор на училище да караш ученик от 2 клас да се друса!!!! /конкретен пример с познато дете/ Това означава , че тези престъпници имат спокойствие и чувство за безнаказаност. Как ще опазим децата...... Нямам мнение по темата им с марихуаната, но това не е наболелият проблем.

БРЦК

Факт. Обаче това се случва защото печалбата на дилърите е огромна. И си плащат на полиция и тн. А сега си представи ,че всеки който желае се регистрира като наркоман и си получава 'дозата' във всяка една аптека безплатно. Или на 'производствена' цена. Мислиш ли ,че ще има дилъри по улицата , че наркомани ще си продават имуществото , че жени ще проституират за 1 доза? Всичките негативи за обществото ще изчезнат. Ще изчезнат и дилърите по улиците и училищата. Ще изчезнат и печалбите на мафията!

По-голяма палячовщина от отва надали можеш да напише! Всъщност можеш по-долния ти коментар!

БРЦК

Ясна си ми. Но такива тесногръди олигофрени не могат да спрът прогреса! 'И все пак е кръгла' .

БРЦК

Конопа не е наркотик. Всеки който твърди обратното е необразован невеж варварин , който го мързи да провери за 1 мин. в гугъл. Ти такава ли си , или си още по зле?

Верно ли не е наркотик? Тогава що се друсаш с него?

НЕ на конопа и всичката друга отрова. Трябва да се обединим срещу това "демократично" зло. И въобще защо давате гласност на такива протестиращи, които не знаят на кой свят са и какво искат?!?!

БРЦК

Какво според теб си мисли за теб един болен от МС? Ти му забраняваш единственото 'нещо' което му намаля всекидневните болки! Нали знаеш ,че дори морфина след определено време спира да действа и само 'анатемосаната' трева върши работа, или си прекалено тъп да вденеш този прост факт?

А ти понеже си много умен търсиш различни и законни методи да се друсаш и да не бъдеш престник? И що така?

Направете наркотиците легални и освободете от данъци и счетоводство фирмите, които се занимават с производството и търговията им. Така ще ударите нарко мафията - няма как при пазарни условия да реализират свръхпечалби от наркотици, няма да ползват полицията за чистене на конкуренцията.

ЦИГАНИ,ПЕДЕРАСИ,НАРКОМАНИ,ИЗНАСИЛВАЧИ И УБИЙЦИ-ВСИЧКИ ИМАТ ПРАВА.НОРМАЛНИТЕ ХОРА-НЕ.

Е ти за нормален ли се имаш,като ти гледам коментара,дали е канабис или хероин за теб е едно и също.Почети малко виж как е във белите държави ,и тогава коментирай

Дрънкайте си глупости колкото си искате. Като толкова ви е мерак да ставате шизофреници, марш в Холандия. Не ни стигат проблемите в държавата и само надрусани тълпи от идиоти ни липсват по улиците. Тая глупост че видиш ли марихуаната лекувала да я пробутват на своите деца не на моите. Марихуаната е просто един опият който евентуално облекчава болка, пържи мозъка и довежда до шизофрении разстройства. И в добавка съкращава живота на човек. За нелечимо болните помага дотолкова доколкото да си отидат от този свят с възможно по-малко болка. Това е единственото върху което трябва да помислим. Всичко останало е глупости не на търкалета а на колелета.

БРЦК

Ти дрънкаш глупостите. Който иска да се напушва може да си купи и тук срещу 20лв и да си пуши на воля. Само ,че вместо от държавата си купува от престъпници, дилъри на твърди наркотици които продават и една безвредна трева. Как се отразяват според теб тия контакти с престъпници?

Единствената доказана връзка между шизофренията и употребата на марихуана е при наличие на генетична обремененост. Само тогава болестта може да бъде отключена от канабиса. Форумът е пълен с хора, които пишат глупости без дори да са прочели и едно изследване. Това е социален проблем, който изисква ново мислене и различно от досегашните мерки. Очевидно със забрани не става. Очевидно и стандартът е двоен. Цигарите и алкохолът са в топ 5 заедно с хероина като най-токсични и водещи до пристрастяване. По каква логика два от най-опасните наркотици са легални? Сложен проблем, който няма да решим като си заравяме главите като щрауси и си мислим "нали е забранено"......

Как да му набиеш на тъпака в мозъка,че марихуаната няма нищо общо с другите наркотици,че от цигари и алкохол са умрели милиони а от канабис 0-ла,нито един.Обаче, то си знае неговото и това е,почети малко преди да говориш.

Какво ще си правят от този коноп: ризи или гащи ?

Има два пътя за дрогираните зомбита - към гробищата или към лудницата.

Забраната на марихуаната няма нищо общо със забраната на наркотиците, защото тютюна е по-вреден, тук става въпрос за слугинаж на тютюневите корпорации чрез защитаване на пазара им.

Маррихуаната за медицински цели е полезна. Свободната й употреба води до разгул, склонност към личностен провал. Индустриалният коноп е големият проблем в България! Може да се роизвежда толкова качествен плат и какво ли не друго от него, но законът е ограничил възможностите до абсолютния минимум, налагайки страшно ниски стойности за опиващото вещество. Така не допускат най-продуктивните сортове, които имат малко повече от това вещество, но около 10 пъти по-малко от това, което би направило употребата му като опият възможно. Това е далаверата на памукопроизводителите, които си платиха на всяко праивтелство в индустриалните държави, за да забранят ефективното производство на коноп за индустрията. Престъплението в закона е очевидно, но правителствата са нпоклатими и законът дава стойности, които са нелогични. Където липсва здравата логика, престъплението е очевидно.

БРЦК

Прав си , но това е само началото. При положение ,че в половин ЕС и САЩ е декриминизирана за медицински цели защо мъчим терминално болните? Наскоро имаше случай на осъден болен от МС за това ,че си отгледал 2 саксии за да си прави чай, който облекчава болките. Това е най-долното нещо. И лекарската мафия също е виновна, защото не иска да позволи 'безплатното' лечение , а ги тъпче с морфин , който след продължителна употреба спира да им действа. А който иска да се 'напушва' може да си го прави и сега. Само ,че налива пари на мафията която прави милиарди от това ,че тревата е забранена. А къде мислите отиват тия милиарди? За престъпления и подкупи!

Такива "ученички" дето смятат, че трябва да си дръпнат 1 циг. с канабис, по-рано учителите, или бащите им-който ги хванеше в момента на това изнервено състояние, ги успокояваше със здрав шамар, който понякога действа освен успокояващо, так чак изтрезвяващо.

100 тъпи и заблудени наркоманчета!

Свобода на конопа - Забрана на канабиса!

За конопа, има, много измислици! А всъщност, това е растението, което дава, най голям приръст на листна маса на година . От него може да се произвежда,разграждаща се в природата, пластмаса а също хартия която не пожълтява.С това да се спасят, хиляди дървета.

То той си се ползваше, когато не знаеха, че е същия за наркотик. С прехода го разбраха. Преди май се ползваше за коноп и се правеха дрехи. Това не променя, че пушенето и други подобни употреби трябва да се преследват. Оценявано от вън от употребата на наркотици никога не е имало крайна полза, а само вреди и то не малко.

Само , че говориш за две различни растения . Конопът , за който говориш , няма нищо общо с канабиса . Съдържанието на канабиноиди в двете растения е драстично различно .

Айде всички наркомани се писаха селско-стопански деятели. Те го искали за брутния вътрешен продукт. Текстилната промишленост ще развиват! Не са се сетили да отглеждат мак за кифли. А всъщност индийския коноп е едно, текстилния - друго. Както и опиумния мак се различава от тоя по полето.

Ето в това българите сме ненадминати и никой не може да ни бие! Ние просто лепим етикет след етикет! Конопът бил вреден... Тези, които го употребяват били мръсни наркомани... Еми сигурен съм, че всички вие, които така сте ревнали срещу марихуаната редовно си пийвате по биричка или две у вас вечер. Е, това прави ли ви алкохолици? Не! Защото това не ви е основната цел в живота (или поне така искам да си мисля). Ние, пушачите на трева си пушим просто, защото искаме да релаксираме! Е, значи ли това, че трябва моментално да ни се лепне етикетът "наркомани"? Mного ясно, че не! Но защо обществото веднага бърза да ни лепи този гаден етикет? Само и само, защото ние правим нещо, което за повечето хора е непонятно!Еми така сме си ние българите, много ама много трудно можем да приемем новото, което идва в държавата ни и после се чудим защо така демокрацията ни се разминава толкова години подред!

Като си почнал да пушиш, нарущил ли си закона? ДА То ест пълно съзнание си нарушил законите на България и си престъпник! Защо изобщо си го пробвал? Да не си знаел от началото ефекта? Вероятно защото си бил наивен. Някаква реална полза да има? Може би, че ще си напълниш дробовете с дим? Важи и за пушачите на тютюн. Даа, много полезно. Най-опасното нещо при пожар е дима, а не огъня. Той е най-смъртоносният. А ти съзнателно се тровиш. Сигурно и при вас е пълно после с рак на белите дробове. Освен това ставаш неадекватен и трябва да ти забранят да шофираш. Те дори за лекарства срещу алергия предупреждават дали после стават да шофираш. Защото са тип успиващи част. Други отклонаващи вниманието на имунната защита.

По тази логика да разрешим и амфетамина и дизайнерските дроги. После и кокаина. И той "енергизира". А за по-лесно(да не пресичат децата улицата) тревата да се продава пред училищата. В градинките да се отглежда мак и коноп.

Точно тази наивност, която демонстрираш е проблемът! Наистина ли вярваш, че като са забранени не се употребяват? Ела на ул. Пиротска, София при църквата в парка до училището и ще прогледнеш! Било забранено хахахаха....

Ефектът от една ганджа е много по-силен от една кутия цигари или две бири. Канабиса, марихуаната, коката и др. стимуланти имат психотропно действие. Притока на кръв към мозъка се увеличава стремглаво, затова има един лаф, че дрогата ти изпържва мозъка. А човешкия мозък няма нужда от стимулант за да работи. Ако си тъп, пак си тъп и след като си се напушил.

Тоест, ти си пак тъп, но не ти пука. Като оня виц, дето доктора объркал хапчета за диария с депресия - пациента после казал, а аз пак си се насирам, но не ми пука.

Погледнете ги на видеото. Вярвате ли, че някой от тези го иска разрешен, заради медицински причини? Глупости на търкалета. Просто са наркоманчета и престъпници нарушили закона. Сега си искат легална дрогата.

Погледнах видеото. Не видях нормален човек на площада. Жалко, че днес хората, които имат нужда от психиатрична помощ, организират паради, шествия, показват ги в прайм тайм по телевизията и са на първите страници във вестниците и списанията. Преди такива хора се лекуваха, днес им се предоставя трибуна и се представят като модел на подражание.

Почти сигурно е, че конопеното шествие е организирано от антибългарския хелзински комитет и гей-активисти. Те неведнъж са се изказвали. Някой иска българите да станат психично и физически болни, бедни и зависими, глупави, необразовани и постепенно да изчезнат.

Всички невежи примати като Вас нека се пукнат от яд, когато легализират билката, която лекува редица заболявания. Да, пукнете се от яд, злоба и простотия. По-скоро правителството има за цел държавата да се изпълни с такива точно като Вас - тъпи, неграмотни селяндури с промити мозъци от скапаната телевизия. Добре, че има и интелигентни хора.

Ти пък от къде знаеш какво лекува? Ако го лекува да слагат съответното вещество в хапчета. Някои се чудят просто как да оправдаят зависимостта си. От другите разрешени наркотици (алкохола и тютюна) има такова огромно количество вреди! Не очаквам по никакъв начин за конопа да е нещо различно. За алкохола и цигарите например нахвърляни вреди са: - Катастрофи по пътищата с убити раненени и накрая инвалиди. Вероятно същото се очаква и след употреба на марихуана; - Побоища, домашно насилие и дори убийства; - Тровене и на околните; - Болести тип рак на белия дроб и цироза на черният; - Финансово щети от лекуването на болестите и последствията от катастрофите; - От хвърлени фасове запалени стотици декари гори. Една малка ливадка трева тип райграс (ниска), произвежда кислород колкото за един човек; - Зависимост - превръща се в роб; - И много други, включително общо пропадане, което при някои завършва с ровене в кофи за боклук, вместо за същите пари да са си купили апартамент например. А наркоманите за да си набавят средства стигат и до кражби и други престъпления като последствия.

Има интелигентни хора, но никой от тях не е наркоман. А 80 % от наркоманите за започнали с "лека дрога".

Точно вие сте промитите мозъци, които държава иска. Надрусани идиоти без мисловни способности. Аз ако ти дам една пръчка, очите си неможеш да избодеш бе кретен напушен.

ИСКАМЕ Премахване на затворите.! Затвора ни се отразява много зле и ставаме още по гадни и извратени! НЕ НА ЗАТВОРИТЕ!

След хомосексуалистите дойдоха наркоманите. Кои ще са следващите?

Първото е свързано с второто. Пример: Холандия и САЩ. В БГ хомосексуалистите са най-активни в легализирането на дрогата. Потърсете в нета техни интервюта.

бабето на село му викаше гръсти и пръскаше с отвара курника против кукушинки по кокошките. Мирише на отврат и кенеф.

гредореда ви хлопа! В много страни беше свободен и разбраха , че е безумие. Защо един път не ползваме на готово опита на света, а трябва да настъпим и тази мотика?!?

Повечето декриминализират и легализират ,последните в тази посока са Канада и дори Македония

Кой плати за това шествие? Джаро или Иво?

Шило

Да вземат да връщат казармата по-скоро, че младежта е на път тотално да деградира.

след марша на лесбики и геове сега марш на наркомани ко ли ни чака още при тая слободия?

МАРИХУАНАТА КОЯТ СА ПУШИЛИ ПРЕЗ 1970 Е БИЛА 20 ПЪТИ ПО-СЛАБА ОТ ДНЕШНАТА ... .... ДНЕШНАТА СИЛА Е ПОСТИГНАТА С КУЛТИВАЦИЯ :)

Па да вземат да плетат чували от коноп - ще се излекуват от стреса.

Шило

Признавам си, едва ли ще взема на работа някой напушен. И не заради предубеждения, а поради това, че едва ли ще може да върши каквото и да е.

Марихуаната е първата крачка. Кого заблуждават... Медицински цели...

Чета коментарите...и пак ми се плаче. Пуша коноп над 20 години и нито крада, нито съм психясъл. Имам семейство и работа. Явно доста простаци останаха в България. Срам сте.

Щом пушиш трева от 20 години вероятно мозъкът ти вече се е изпържил.Честито.

Шило

Щом като на около 35 години не си разбрал, че семейството е на първо място и, че по този начин го лишаваш от средства, си ми ясен.

цигарените смрадльовци всеки ден дават по 4-5 лева поне за цигари - за тях това не важи ли?! като добавиш и алкохола...

Подкрепям. Като цяло, пушачите на трева са интелигентни хора. А интелигентните хора в България останаха малко. Повечето избягаха, тук останаха само простаци, виж само правописът на повечето "критикари" - под всякаква критика. Пълни шимпанзета. И тъй като тук е страната на шимпанзетата, които разбират единствено от примитивна агресия, затова има и толкова много негативни коментари. Логично е.

наркомани

На демонстрации в подкрепа а конопа се събират 200.На гей парад 500.На протест срещу заемите взети с цел грабеж които ще ги плащаме с лихвите се събират 10 човека.На протест срещу поголовните кражби в обществените поръчки 0 човека.Какъв е извода?Че хората казват-абе ти ме остави да си пуша тревата и да си ме перат отзад пък ме кради колкото си искаш.

От употреба на наркотици много млади хора си заминаха от тоя свят.Особено при предозиране.Уви при слободията някой иска да печели от недъзите на хората.В САЩ за да се излекува един наркозависим са необходими над 100000 долара.