Коментари - Менте таксита „помпат“ сметката от летището | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A SEGAAAA NOVO 5.....IDIOTI SMAHNATI

Тази публикация трябваше да е написана така: Мамят ни такситата, НО Мамят и с тока, парното, водата, бензина, Мамят и банките, телефонните изманици, полицаите, Мамят ни и с еврофондовете, и с обществените поръчки, Мамят ни, че живеем в правова ДЪРЖАВА И ВЪОБЩЕ-МАМЯТ НИ КЪДЕ ЛИ НЕ. Защото така излиза че само такситата ни мамят, И защо да не мамят, като всеки мами когото фане. Така че, такситата да мамят си е абсолютно в реда на нещата. Важното е всеки да бъде нащрек да не го измамят.

Така е защото нямаме ДЪРЖАВА! Имаме закони, но няма власт и съд да ги прилага! Имаме неописуема корупция и беззаконие сред висшите етажи на властта, но МС си знаят тяхното:- да пазят статуквото и да крадат всичко дето може да се открадне от спорт, търгове, армия, гориво, енергия и т.н. Защото крадат като за последно ТЯХНИТЕ хора, и когато стане очеваден някой скандал си отстрелват някоя кокошка за пред хората!

Мобилните оператори си пропуснал.

Ще вземем мерки.......ще им свържем с НАП касовите апарати.......ще ги порицаем на другарски съд.. А бе, олигофрени недоносени, до един раждани в 6-ия месец, наясно ли сте ,че поне 25 % от такситата в София се карат от римляни????? Някой да е видял римлянин в учебна кола? Те си купуват книжките без да могат да се подписват , а вие ги плашите с мероприятия....Наистина ме разсмяхте, нищо че сте раждани в шестия месец...

т.е. българските излагации започват още от летището. нормално за страна на путиняри и чалгари.

Да се криминализират с закон тези деяния!

много им счупени колите на наще таксита, не може ли се промени закона, колите за такси да са до 5 години? дори до три? че бърже ги трошат наще абдали

Криминализирайте тези нарушения със закон!

"От Автомобилна администрация предвиждат затягане на контрола върха касовите апарати. Ще променим и ще включим към НАП всички касови апарати на таксиметровите автомобили за контрол." - И като ги вържете към НАП и кво !? Докато такситата си плащат по 300 лева на година и булстата и ДЗЛ-то са на фирма-фантом - ефекта ще е нулев ! Петте големи фирми в столицата подкрепят тази сива икономика , защото това им осигурява по-голям брой автомобили , за сметка на повече осигуровки и данъци за бюджета !

у статията се реве че такситата вземали пари, не че масово касовите апарати са на фирми фантоми,клиента иска да плати 2лв за такси, дреме му има ли касов апарат или не, вземаш ли 2лв за курс си хубав човек

Не знам за копърки но броят на такситата в София е поне 5 пъти по-голям от този в западни градове със същата големина.

всеки гледа да те прецака... и не само там... И сега Бойко ви виновен, а комунистите чисти като момина сълза, не съгласни

Абре,малоумници държавни! Вече 30-40 години всички търпим тези прости бакшиши на летището! Та питам: толкова ли се трудно да се посвят двама цивилни полицаи и да ги прибират на топло няколко месеца и.....ще се разбягат! Или тези ганьовци си плащат по-нагоре????Аа????Корупцийка??? Като курвите на околовръсното????

колко огромен "персонал" от летищната управа барабар с полицията се храни от тези таксита там !

Има една теория за имотната мафия , че самите големи брокерски къщи за имоти я подкрепят , за да плашат купувачите, и те да ходят при големите играчи с тлъстите комисионни за повече сигурност . Същото е и с копърките и менте фирмите в такситата ! Големите играчи имат нужда от тях , за да действат като плашило за клиентите , и те да звънят по диспечерските центрове . Иначе могат за една седмица да ги разкостят заедно с ДАИ и Икономическа полиция с акция "таен клиент" !

цялата работа не е защото подлогите на тиквата и гуменката са решили да турат ред а защото еврозелките чиито задници лиже тиквата са се оплакали от мангалите с помпите.

Нечувана новина! Кой да предположи? Таксита в България да лъжат клиенти! Неподозирано! Сега ако кажете че и бакшишите по морето лъжат яко, вече не знам. Мама ви мръсна на всички.

Защо няма табели предупреждаващи за измамниците отвън с инструкции как да се поръча легитимно такси? И кой им позволява на тези престъпици да паркират на летището е въпроса?

Началника на тези които ни проверяват-води се директор на ДАИ, е колекционер на ездитни коне, активен участник във войните за охрана на Зл.пясъци, личен дост на местан-доган,да не пиша за жипките и другите работи.Той ли ще въвежда ред?

Колко време няма институция, нито закон, които да спрат някои таксиджии да лъжат и ограбват хората. Колко още ще продължава това?!

В момента си работя и с двете мобилни приложения в София , и оборота ми е двойно на останалите колеги които все още не са ги приели ! Принципа на работа е като при Юбър, с личен рейтинг на водача , който играе важна роля при разпределянето на адресите . Клиента има възможност да напише на момента коментар, ако има някакъв проблем с пътуването , и пещерните пустиняци с които е пълно по всички фирми и копърки по улицата вече усещат ефекта с по-ниските си доходи . А виновни за да има такива индивиди са самите таксиметрови фирми , които от 90-те години си правят законите само в собствена изгода , а не в полза на клиентите и водачите . Най-простия пример : Фирмите печелят от брой автомобили , без да си дават много зор да си контролират шофьорите в търсене на максимална печалба . Приложенията печелят от брой адреси , контрола го изпълнява самият клиент , и съвестните шофьори са възнаградени с повече адреси и повече доходи ! С приложенията измамите са сведени до минимум , софтуера ти дава приблизителна цена на превоза , и ако има разлика - тя е от порядъка на 20 стотинки . Така че има светлина в тунела , но двете големи фирми които са собственост на Цеко и Дебелянчо ще правят всичко възможно да задушат този по-прогресивен начин на работа , с цел да си запазят големите печалби .

дай ги тия приложения бе!

Пиши в Гугъл бе !

Моя милост каца на летище София доста често, виждам ги и копърките, дори последно едно варненско момиче се хвана на въдицата пред очите ми... Аз обикновено не бързам за никъде и изчаквам няколко минути да дойде някое такси, което оставя някого на летищети и го взимам директно обратно към центъра. Така не пълня гушата на концесионера на такситата на летището.

По времето на соца имаше ли "помпички" и имаше ли търпимост към такива измамници ? P.S. Друг е въпроса за кражбите на високо ниво. Но едното не оправдава другото. Не съумяхме да премахнем само негативното от соца, но да съхраним добрите неща и практики. Там ни е проблема, че никога не надграждаме хубавите постижения а рушим всичко до основи. Не си представям как такива цигани тарикати биха могли да дерибействат по онова време.

Актовете не спират помпите, които си шарят из целия град, не само от летището. Полицията може да задържи табелкаджиите на пристигащи за противообществена проява. Така умникът ще прекара 1 нощ в ареста в размисъл дали иска това да се повтаря често. Винаги има решение, въпросът е да бъде намерено.

Sm3hurk0

Гадът е по-силен от тока. Няма оправия ! и Сталин не се е оправил с шофьорите ! :))

То Сталин не е успял , че ти с Игнатов и Графа ли ще успеете , а Андрейчо !?

На отиване до летището си викам по телефона . Винаги съм се чудила , ако не ме чакат как да стане - този път си поръчах от щанда в самата зала "Посрещачи "- пише такси - учудващо - за 16.50 лв до Надежда , а на отиване -20лв ! Даже чакахме на " Брюксел " да минат от Европредседателството и момичето , което ме возеше ми качи куфарите до асансьора ! А и колата на летището чакаше буквално на изхода на залата ! След като бях пътувала 2 денонощия и след 3 полета можех само да съм благодарна !

Прави ми впечатление че голяма част от бакшишите са цигани, а до сега не съм виждал циганин курсист в учебна кола. Така че първо да се провери дали книжките им са легални а не закупени. Що се отнася до другите бакшиши - народа го е казал, с какъвто се събереш такъв ставаш и ти. Измамата и тарикатлъка генетично е заложен у циганина, за него понятието почтеност и честен труд са непознати. Така че таксиметров шофьор в България за мен е равнозначно на цигания и измама. Потвърждават го фактите уви.

Sm3hurk0

Ползвай услугите на фирма в която цедката е по-ситна ! Ако често ползвате такси в София, не е нужно да и споменавам името на фирмата. Няма да лошо предида коментирате да потърсите в гугъл : цени за лек таксиметров превоз и да се осведомите за официалните цени на услугите в София.

Андрейчо , те вашите диспечерки от ноември месец ви правят бойкот и не вдигат телефоните , ти реклама правиш на умрял кон ! С тези таблети изгонихте работещите колеги , останаха само неграмотни туристи с раздрънкани Дачии и бежави бивши таксита от Германия на милиони километри !

от време на време някои институции и някои медии откриват топлата вода. За пореден път!

Sm3hurk0

Аз мисля, че някой се сетил за старата манджа в хладилника и само леко я претоплят и ни я поднасят отново. Аман от претоплени манджи и нови журналисти.

Винаги съм го казвал: който има пари да пътува със самолет, ще намери пари и за такси! Хич не ги мисля аз тия, които ми ходят по почивки не знам си къде! Едва ли са бедни трудови люде с 600лв заплата! А пък чужденците хич да не ми се оплакват, защото за тях едно 100 евро за такси са просто жълти стотинки! Така, че не това е най-големият проблем на нацията не мислите ли? Нахранихме пенсионерите, опазихме си децата, че вече с такситата на летище София да се захванем...

Типичен манталитет на цървул Ганю. Значи всички чужденци трябва да плащат и по 100 евро, защото тук е някаква африканска територия и всеки трябва да дере другите. Няма да се оправим никога с подобно примитивно мислене. Впрочем, вероятно си бакшиш или просто по стар български навик това, което те интересува е канчето на другите. Байно, те затова имат пари, макар и не всички, защото не са толкова прости, алчни и крадливи, а и защото има ред. Впрочем, дори и ника ти не е твой, да не говорим за прозиращата ти елементарност.

Купуваш самолетен билет с цена 200 евро в двете посоки! Значи едната посока е 100 евро, което е 1000 км.... Как може такси за 20-30 км да струва също толкова?

Какво се учудвате ! И на двата терминала оперира таксиметровата фирма на Цеко и Георгиус . Товарят българите с 25 лева до центъра, а реалната цена е 12-13 лева. Чужденците ги таксуват на 30+ . И това го знаят всички , ама не смеят да се опълчат на червения олигарх . Същата простотия е и на Банско. И ще така докато комунистическата групировка е разпростряла пипалата си в такива видове бизнес като туризма и услугите , които трябва да бъдат дребен и фамилен бизнес , а не корпоративен ! Същата извратена история е с Шиши и Лафка !

За да нямате проблеми с такситата на летището, има много лесен и винаги работещ вариант, който практикувам вече от години - не бъдете глупави и не ползвайте такситата, които висят на летището, а си поръчайте такси по телефона или с мобилно приложение и всичко е точно - няма проблеми с кратки курсове, надути сметки и т.н.

Sm3hurk0

А знаете ли колко плаща фирмата на месец за да могат да спират такситата на аерогарата ? Не и правиш услуга :))))

Sm3hurk0

"Проверките на Икономическа полиция показват, че такситата менте излизат в най-добрия случай двойно по-скъпо. На територията на град София до момента това, което се установи в рамките на 20-30 лв. за курортите като Банско 80 евро или 160 лева, според Росен Игнатов." Некомпетентна манипулативна статия ! Всеки може да види километрите до Банско и да пресметне цената, която е около 150 лева за 150 км. Има обявени цени на сайтовете на столични такисиметрови компании и тя е 150 лева Може да се измери разтоянието в София до всеки един адрес, но ако таксито е от Люлин 5 до аерогара.... 20 лева ще чукне таксиметровия апарат..., а в зависимост от задръстването, може и да ги подмине... К'ви двойни щени ми пишете..... А.. да.. Цените таксиметрова услуга са двойно по-ниски от цените на такситата от западна европа.. Всеи иска да се вози в хубаво и чисто и ново такси, но това почти невъзможно в България ! причина: Не може да купуваш кола на европейска цена и да я изплащаш според доходите на българите. А тоя дето е написал или копирал статията, тази услуга е мираж или не ползва тази услуга и даже не може да осмисли написаното. Та за това е мунипулативно това четиво.

1. Конфискация на автомобила. 2. Отнемане на книжката за 6 месеца. 3. Принудителен безвъзмезден труд в полза на обществото за 6 месеца. Гарантирам че веднага проблема ще отпадне. Всичко е въпрос на воля дали искаш да се справиш с даден проблем. Явно държавата и държавността нехае.

Нобелова награда, за това откритие! чудя се ли сме живяли досега без да знаем, че съществува топла вода?

Един такъв го бих преди два месеца.Качи ме разпита ме откъде съм като разбра че съм от провинцията изведнъж сметката ми почна да се върти като ролетка.Попитах го какво става а онзи ми се сопна.Казах му да спре а той тръгна да ме бие но му ударих ляв прав в муцуната а след това и комбинация от удари.Накрая му насиних двете очи и му избих предните зъби.Даже не му и платих а онзи от голям тарикат накрая само хлипаше ''засто го направи''.

а бе не си попаднал на майстор... тогава ще видиш и очи, и зъби , като си целунеш гъза... бабаита ми той...

Завишете санкциите и всичко ще си дойде на място. Стига сте си играли на криворазбрана демокрация. Налагате нищожни глоби които после никой не плаща или отлага във времето докато постигне давност да отпаднат. Въведете санкцията " принудителен безвъзмезден труд в полза на обществото ". И без това северо-западна България плаче да им се построи магистрала. Ми ето от къде може да дойде безплатна работна ръка. Стига с тези глоби, мамиш обществото независимо на какво ниво, хайде веднага на магистралата да бачкаш 6 месеца безвъзмездно. Всички тарикати ще станат по-кротки от агънца за нула време.

Решението е тарифите на всички таксита да бъдат еднакви и рекламирани по всички канали. Който иска да печели повече, да си намалява разходите. Така е в повечето развити държави. Искат ли нашите политици да решат проблема, или искат да си намират извинения да не го правят.

Като хванат някой с помпа директно отнемане на колата и за скрап.Така ще се научат повярвайте ми.

Всички гости, които съм имала от чужбина, са споделяли със съжаление, че такситата от Аерогарата са нещото, което е развалило останалите добри впечатления. Говори се от десетилетие за тези нагли, алчни цървули, но няма кой да си свърши работата и да реши този проблем веднъж завинаги. С жестоки глоби, отнемане на книжка и пр.

И со малце кютек за десерт на наглеците!

Да, така е. НО и тия инспекцията откриха огъня колко хилядолетия след истинското му откритие, и топлата вода, и кръглото колело откриха. Тия помпаджии са там от години, а и схемата им на действие е супер ясна и по-очевидна от 2*2=4

На летището редовно отказват да ме вземат, защото не им се кара курс за 6-7 лева. Освен това на Терминал 1 организацията е много лоша и става страшно като се съберят няколко полета. На Т2 е доста по-добре организирано. Бродят разни нелегални агенти, които те агитират да се качиш при тях, ама не се знае къде и за колко/с колко ще те "извозят". А на Терминал 1 около колелото се въртят без да спират разни таксита на други фирми (не официалната, която обслужва летището) и също се мъчат да прилапат някой шаран, за предпочитане чужденец. Последният път като се прибирах един такъв се опита да ме заговори на много лош английски, аз първоначално подхванах на английски, ама когато му казах на български закъде ще пътувам, този директно отпраши :)) Затова от година и половина-две си викам таксита с едно мобилно приложение и няма издънки - идват чисти и поддържани коли, шофьорите винаги са културни и възпитани ... и нямам случай с необяснимо висока сметка.

И като ги откриват тия та какво? Хайде по-сериозни санкции да има. Отнемане на шофьорската книжка, отнемане на колата, 1-2 месеца в затвора.

И цялата БГ администрация помпа сметките за разходи

И на централна автогара е същото положение.

kirchevo

Те сметката я "помпат" и тези които ги наемаш от там редовните УЖ.(973-21-21)