КАТ ще разреши мотогонки на Околовръстното

За да бъде решен проблемът с незаконните гонки на мотористи в София, от КАТ предлагат за няколко часа в определен ден от седмицата да бъде затваряна Южната дъга на Околовръстното шосе за мотосъстезания.

Обратно в новината

Коментари - КАТ ще разреши мотогонки на Околовръстното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е поредната глупост от тези, които не могат да се оправят с реда. Ние гражданите, данъкоплатците, ще трябва да плащаме една сбирщина от откачалки да си начесва крастата с безумно високи скорости. Не стига, че страдаме от тяхния гръмовен нощен шум по улиците на София, а и трябва да се ограничаваме да не караме по околовръстното и да плащаме заплати на полицая да ги пазят, докато крадците тършуват несмущавани по къщите ни. Срам, срам, срам!

Страхотна идея - щом не можеш да се справиш с престъпленията /нарушенията на закона/ то просто ги правиш законни!?!?

ха-ха-ха, а катаджиите ще им въртят знамето на старта и финала, нали....

А ресйрите да мрат ... откъде накъде заради някакви наркоманчета ще спират Околовръстното ? Затвор за тези комплексирани палячовци няма ли ? Толкова ли са безпомощни милиционерите да ги спрат, или предпочитат да си взимат рушветите и да си затварят очите ? Да затварят цяло Околовръстно заради киселяци - това го няма никъде в ЕС !

Така и така това са все синчета на тоз и онз, нека да си построят писта / пари имат/ и да си шитка по нея денонощно!

отковенно най-тъпото нещо , което прочетох днес, не стига ,че по цяла нощ не мога да спя заради тези идиоти дето ми разтреперват сърчицето като минават покрай бул.България с бясна скорост, а сега ще трябва и да заобикалям , за да се прибера вкъщи вечер, за да може тези кратуни да си начешат крастата, абе айде у лево...

абе хорарполудяхте лилслънцето ли ви напече;;;;;;сложете си фуражките

А аз предлагам един път в месеца да затварят същия участък от околовръстното от 21 ч. до 1 ч. за оперно представление на открито. Но на някой друг може да му хрумне и друга идея за използване на околовръстното. Дайте педложения!

Явно малоумниците в КАТ- София, и навсякъде в БГ. не намаляват, а се роят. Чиновниците оторизирани да контролират спазването на закона се правят на нормотворци и ще предлагат идиотщини на Общината. Първо министър Цецо веднага трябва да ги уволни, като превишаващи правата си, второ -останалите да ги вкара на проверовъчен изпит за знанията им по ЗДП, ЗМВР и т.н. и трето да им проведе физзарядка за избистряне на мозъците им от 21 да 01 ч. всяка вечер на по цялата права на околовръстното. В Пловдив също започват практика на състезания всяка нощ в полунощ по бул. България, и никой в града не взема мерки. Явно на тия ГЕРБаджийски управници от ЕС всеки ден да им блъскат доклади в кратуните, няма да проумеят, за какво са на власт?! Къде ви е управията бе, милиционерско правителство?

Абе малоумници защо не предложите един ден в седмицата за няколко часа да не взимате рушвети а ?????

Строги мерки за гонките и никакво разрешаване за такива, ако не са на определени за това писти. Вместо да се чудят каква простотия да измислят, да вземат да започнат да глобяват солено нарушителите. Аман с толерирането на дебилщината в трази държава.

Защо само по околовръстното? Това е дискриминация! Трябва да си правим гонки по всички улици из София (не, че и сега не си ги правим де).

Аз пък предлагам един ден от месеца от 21-1ч през ноща да се позволят наркотиците, престрелките, кражбите, убийствата и всякакъв друг вид идиотщини, които са хоби на една съвсем нищожна част от обществото...

Не съм моторист, но не виждам лошо да се осигури възможност на мотористите, а също и на автомобилистите да си правят гонки по този начин - важно е обаче да има и осигурени сравнително безопасни условия - това наистина е някакъв вариант при положение, че нямаме писта. Възможно е и на тези гонки да пострада някой, но е по-добре отколкото да си правят състезания на пътя докато ние караме и да има и други жертви - така, че за мен идеята е добра.

А не за какво аз трябва да се съобразявам с тяхното избиване на комплекси и да не мога да се прибирам вечерно време, като толкова много им трябват писти защо не ползват жълтите павета пред парламента идеално ще е е а от друсането може и акъла да им дойде

значи няколко милиона граждани на европа в Гърция, Италия, Испания, франция, Англия където има много мотори са комлексари , а ние тук умните глави дето пишете по форумите не сте грозни комлексари.

Тея изпращеха. Толкова са некадърни и не могат да ги хванат, че направо ги позволяват. Ми то ако спрат и убийствата да разкриват, направо да ги позволят?

От години карам мотор, и мога да кажа че това е най-голямата безсмислица. Заради шепа алкохолици, наркомани, и мамини синчета искат да разрешат нещо което в цял свят е незаконно, и да си отиват още повече хора. Заради тези келеши качили се на такива машини, мотористите имат лошо име. За мене мотора е средство за разходка сред природата, зеленината, а не както тези го разбират, средство за избиване на комплекси. Чудя се кога ли ще започнат да проверяват по-масово мотористите. Защото съм сигурен че 90 процента от тези дебили карат без книжка, документите на мотора (ако въобще има такива) са нередовни, и какво ли още не. Казано иначе, такива когато и да ги хванеш и тикнеш в панделката все е късно....

Е ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪРХА НА ГЪЗА ДА ЗАТВАРЯТ И МАГИСТРАЛАТА ЕДИН ПЪТ МЕСЕЧНО ЗА ДА ВДИГАТ ПО 300 - 400 С БУГАТИТА И ФЕРАРИТЕ А ХОРАТА ДА ХВАЩАТ СТАРИЯ ПЪТ ХА ХА ХА ХАХА ХА КОЙТО ПРЕДЛАГА ТАКОВА НЕЩО ТРЯБВА ДАБЪДЕ УВОЛНЕН НА СЕКУНДАТА ЗАЩОТО ГЛУПОСТТА МУ Е ОПАСНА ЗА ОБЩЕСТВОТО .....

може би имаш предвид "отлично измъдрено"

Дори това предложение да се приеме, няма да има ефект - навсякъде из София стават подобни гонки, а и моторджиите нямат да обърнат никакво внимание, щом досега не са се съобразявали със закона и здравия разум...

ААА! Сега разбрах защо Бойко прави магистрали...

Аз предлагам за всеки ден от седмицата по един квартал от София да се определи свободен за крадци и обирджии, а полицията да не ги пипа...

Аз подкрепям идеята на КАТ, но с допълнение - същият участък и в същото време да бъде разрешен и за любителите на стрелба по движещи се цели и там - който и както оцелее. Неуспелите да оцелеят - директно стават донори, изнасяме органи, богатеем, правим дарения на КАТ и т.н.

Това е съвместна ицициатива на КАТ-София и Изпълнителна агенция по трансплантация.

Ама защо пак половинчато се решава проблема. Дайте да премахнем ограничението на скоростта и повече няма да има нарушители. Ето и магистрали вече имаме и от германските по-хубави дори.

не са по-добри от германските Вчера пътувах по магистралата мду Харманли и Свиленград. Бойко я откри лани - била единствената с всички необходими документи. Точно след моста на Марица при Харманли тировете вече са я разбили Скоро ще сдаде багажа цялостно За моста на Марица при Любимец- там само мятат по лопата асфалт, а е за основен ремонт и зимата ще цъфне Ако някой реши да организира оффроуд надпревара- участъка Хасково Подкрепа се е точно за тая работа

ууууу ти пък как го каза. ще вземе да те чуе КАЛИТКО и KGB и ще ти кажат че си куманойд

Хайде моля! Всички обичаме високите скорости и ние останалите участници също искаме!

Цирк "Герб"- всеки ден все по-малоумни идеи!

Аз предлагам да затворят и магистралите вечер за да може да се правят и гонки с коли между градовете. Вместо тия олигофрени да лежат в затвора тези от КАТ им дават повече свобода. Браво, нямам думи.

Не желая да плащам за кефа на някакви идиоти!!! 1. Въпросния участък е част от националната пътна мрежа (да не говорим, че има международен трафик) и е построен с пари събрани от нашите данъци, а не от членския внос на мотоклубовете. Това е околовръстен път и трябва да се използва по предназначение. 2. Освен това, каква винетна такса са заплатили тези мотористи, за да имат право въобще да се движат по този път? 3. Пак за наша сметка ще има и линейки, а защо не и хеликоптер. 4. МВР е с най-голям бюджет от всички министерства, днес премиера дори каза, че ще им даде още - колкото трябва. С този ресурс, който има МВР в частност КАТ би трябвало да се случи това, което щеше да се случи във всяка нормална държава, а именно - тези ....нарушители... да бъдат сложени там където им е мястото. Все пак от МВР правят каквото могат - като не могат да си свършат работата започват да мислят. Тук проблема с моженето е още по-голям, ама то какъвто началника, такива и подчинените. 5. Само едно са забравили - да извикат Веско Маринов, докато вървят гонките да пее "Родната полиция ни пази".

Защо само "мотоманиаците"??? Да защитим и клептоманите! Предлагам веднъж седмично, за няколко часа нощем в някой МОЛ (всеки път - различен) да се допуска вземане на стоки без пари - с какво тези болни хора са по-лоши, че да не им подадем ръка да си начешат крастата??? Да живей Боко! Да живей Цвък!

хахахахахахха мартинчо чой бил еквивалент на Валентино Роси ... смях в залата :D :D :D :D :D

Предлагам да се затвори и летище София, там пистата е много удобна за гонки. Пък самолетите, които искат да кацат - ще чакат!

Сериозно? Ще затвяряте околовръстното за цели 4ч? Ще лишите стотици хора от възможността да се прибират по околовръстното, за да може 20-30 неналудяли се да си поиграят? Смятате ли, че това ще стопира гонките и лудото шофиране на мотористите по пътищата? Айде, оправихте мотористите. Ами другите джигити - с колите? За тях в друг ден ли ще затворите околовръстното. Ами направо всеки ден затваряйте околовръстното. Даже цялата държава затворете

Абе Борислав ли си, Василев ли си, какъв си не те знам, ама ще не вземеш да се гръмнеш в главата. май това е най-доброто, което можеш да направиш. Живея до КАТ-София и е лудница по булеварда. Идиотите с моторите за по цяла нощ. 10 пъти писах на мейла, който се дали за връзка с КАТ и нищо. в двора на КАТ не могат да ги спрат, какво остава по целия град. Ела ти, Бориславе Василев, да видиш за какво става дума. И след това ми давай такива идеи. Де.а цървула смотан

много правилно!!! то така или иначе има гонки поне ще е малко по обезопасено :) Колкото до полицаите няма как да настигнат дори и по-скапаните нотори по улиците :D:D:D

живи донори !

Тоя шеф на КАТ луд ли е? Като че ли не могат да направят една акция някоя нощ и да глобят всички мотористи, които нарушават закона! Като не може да се справи, да си подаде оставката!

Стига плюхте, идеята е поне някакъв опит за компромис. Вярно е, че трябва писта, но в България писти нямаме - едно Калояново, дето можеш да отидеш веднъж в месеца и то е писта само в сънищата си. Мислите, че така се събират пари за писта? 300 хил. лв да съберат клубове и федерации с малко помощ, да ама за толкова пари не могат дори достатъчно земя да купят. Крайната цена дори за едно доста скромно съоръжение, е по-близо до десетина милиона. Ако ще плюете, дайте смислено предложение откъде да дойдат тези пари?

Абе какво ми пука къде ще карат идиотите? Да съм бил дал предложение. Боли ме фара за тях. Да не са ми на главата само и да не ми форсират моторите пред блока, че като изляза с лопатата и които се срещне с нея няма да има други проблеми повече. Не нормалните хора трябва да се съобразяват с малоумниците, а обратното. Ако не - по-дебелия край на тоягата и решението е готово.

Да ги съберат тези, които искат да си правят гонки. Всяка помощ от държавата или общината (включително спиране на движението по Околовръстното) означава бъркане в джоба на всеки един от нас - поне аз не съм съгласен. За какво се плаща на КАТ и всички други органи? Нека си гледат работата.

абе какъв компромис бе който иска да кара като бесен да си намери писта на която да го прави защо трябва за кефа на стотина идиоти фенове на високите скорости да се утежнява движението и удобството на хиляди други ???

Ти добре ли си, защо ние трябва да мислим от къде да им дойдат парите, да си ги съберат. Могат да си купуват скъпи мотори, ами да продадат няколко и да си съберат пари за писта. Ако искат и в Доброславци да ходят има толкова места. А не всяка вечер да се чудя дали някой лумпен няма да ме убие

Това не е никакъв компромис, това е признаване на безпомощността и нежеланието на полицията да се справи с елементарен проблем. А колко струва подобно съоръжение не ме интересува. Който има хоби, да мисли, как да го финансира. Състезателите си намират спонсори, лаиците си плащат от джоба. По света повечето писти са ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и всеки, който иска да кара там, си плаща за удоволствието, за лекарския екип, за застраховките. Сонствениците са си направили сметката, дали е изгодно да притежават писта или не. А в България шепа безмозъчни пикльовци искат милионен град да им стои мирно, докато те си играят с играчките, че и да им плащат за спокойствието и сигурността.

Поредната глупост, без коментар

Много правилно решение на КАТ, само една малка корекция,ако могат да направят.Участъка за мотогонките да не бъде от Бъкстон до разклона на бул.Бъгария на околовръството - А да бъде СТАРТ колелото на надлез Надежда по 202 улица и ФИНАЛ Централните Гробища.Така който не оцелее на финала направо да го опяват и заравят........

Такава тъпотия само милиционер може да измисли! По времето на соца бяха измислили в градовете да не се карат мотори за времето от 22 ч. до 5 ч. сутринта, за да не се смущава сънят на трудещите се.

Жегата май им е размътила главите напълно. От къде на къде за идиотите с моторите ще затварят път, който е прадназначен за нормалните хора. На мен да не би да ми правят път без светофари, без задръствания, без идиоти.

Не разбрахте ли, че тук, в България се плаща на полицията да не присъства или да не реагира на нощни гонки ! Сега под натиск на нрода и поради приближаващите избори се "търси вариант" кранчето да не секне.. Защо примерно откакто ремонтираха ул.202 в София преди 2 години вечер няма полицейски патрули в района, а красавците се събират на ОМВ срещу входа на гробищата, от там пият и карат с 200 по булеварда необезпокоявани ? а аз пък веднъж забравих да си залепя стикера за гражданската отговорност и ме глобиха...

Чета и...не мога да повярвам, че КАТ ще се съгласи на такава лудост!!! Започвам да се съмнявам в здравословното състояние на новото ръководство на КАТ ! Човекът с опит казва: трябва да се построи Мотописта!!!!!

От зелена тиква и тиквеник не става! Тъпи и прости милиционери.

БЕЗУМИЕ, този който е дал това предложение е МАЛОУМЕН. Всички писти в света са обезопасени и имат строги правила. Просто съм отчаен и новият началник на КАТ София е отчайващ. Тези действия са подсъдни.

Чудесна идея, подкрепям! Но искам и да я обогатя още малко - затваря се Околовръстното в определен ден, пускат се лудите с моторите от единия край, а в другия край пускаме три ТИР-а и те да си направят гонката. Който оцелее получава сертификат за Безсмъртие от КАТ и Лудницата.

Подкрепям :D Много добра идея! Представяш ли си да има човек документ за безсмъртие? Това ще е супер, но трябва да има и нива на сложност, ако успеят да преминат тировете да има и танкове, булдозери и друга селскостопанска техника :D Особено интересно ще ми е с комбайните как стоят нещата .... :D

Ако ТИР-овете са турски - няма шанс да оцелеят мотористите!

10х ! И началника на КАТ дето е дал това предложение да е най-напред !!!

Тук въпросът е той с мотор ли ще е или с Тир? :D

Хаха-хааааа Направо избихте рибата. Това е най-якото предложение :))))

Аз пък искам да го затваряте като минавам сутрин 7 - 7,30 в работен ден, за да ми е спокойно докато стигна до Младост от Горна баня, може и да не осигурявате медицински екипи .

Тия луди ли са??? да затварят пътя заради тея побъркани идиоти! Вместо да им натряскат глобите за превишена скорост. да ходят да се състезават по пистите, като нямат писта - тия мотоклубове да се съберат пари и да си построят. околовръстното не е строено за състезание и е за ползване на всички, нямат право да си го затварят за частно ползване и при това безплатно

Нали все пак сме в България! Това е страната на неограничените простотии!

А от моите данъци и осигуровки ще се плаща на полицията да ги варди и на медицинските екипи да ги остъргват от асфалта и мантинелите...

Отвратително е - вместо да се справя с нарушенията на закона, точно полицията предлага, те да се толерират. Мотористите и без това тероризират София - със страхотния шум на форсирани двигатели със снети заглушители, с бясната скорост с която лавират между коли и пешеходци, с наглото неспазване на правилника като минаване на червено и обратно движение в еднопосочни улици... Давайте, толерирайте ги, вместо да ги озаптявате!