Уикилийкс разкрития за ”зловещите софийски улици”

Нови скандални разкрития публикува "Уикилийкс" и сайтът Биволъ- този път за "софийските потайности".

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс разкрития за ”зловещите софийски улици” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е проблемът в панелките, а в чалгата, която се носи от тях. И улиците нямаше да са толкова лоши, ако не бяха пълни с мутри. А всички тези неща дойдоха с "демокрацията" и с американския план за пълно културно и морално унищожение на страната ни и за превръщането ни в безмозъчни американски роби. Планът е на 100 процента изпълнен - в момента сме надежден пазар на всички западни боклуци, безропотен донор на евтина работна ръка, полигон на чужди военни бази. И седнал някакъв неясно какъв по произход дипломат да се учудва. Е не, това вече е наглост!

кр подкрепа

Нали точно сляпото подражание на "западните ценности" ги направи такива. Нали свалихме Жан Виденов от власт и предизвикахме парламентарна криза, заради същото което сега се случва в Гърция. И аз тогава бях по площадите и виках срещу Жан Виденов, но сега виждам че всички сме били промити мозъци, защото тогава "слуховете" за повишение доходите на хората винаги се оказваха истина. Затова беше и инфлацията. Сега няма инфлация - има просто МИЗЕРИЯ.

Ако трябва да се критикува и да се показват кирливите ризи на показ то всяка една държава има такива!!!Не смятам, че този доклад е чистата истина за нашата страна - ДА, Вярно има много мръсотия, кучета, стари панелки и т.н., но нима в другите страни нямат проблеми, че в Америка в училищата се трепят като мухи с оръжия, постоянно четем новини за психично изперкали изпозастреляли невинни хора, дрога по улиците, а и те имат бедни квартали, в които не е желателно да усъмваш, но ги впечатлява нашата действителност???ДА, Вярно нямаме небостъргачи не сме от най-работливите и усмихнати хора, но нашият път в капитализма сега започва, това което другите години наред са го изграждали е невъзможно от раз ние да го направим - не сме фокусници...Много неща не ми харесват в столицата ни, но не съм съгласна да дойде някакъв чужденец и да ти вади кирливите ризи на показ пред света, защото съм убедена, че техните са много ама много по-кирливи от нашите само дето няма кой да го каже!!!

Елате в Хасково! Тук е чисто и улиците са асфалтирани! Изобщо има много красиви български градове. Може би столицата се замърсява от стотиците селски преселници, които не уважават ценностите и културата на древна София.

Добре де, на мен някой като ми каже, че съм "селянин", защо не се обиждам и не го взимам толкова на вътре, колкото Ти например??? :)))) На мен примерно гаджето ми вика, че съм "селянин", когато направя някоя простотия... ;) Така че ако не искате да ви наричат "цигани" не се дръжте като "цигани", ако не искате да ви наричат "селяни" не се дръжте като "селяни"... толкова е просто ама явно някой просто или не иска, или не може да го разбере :/

Голяма част от писалите тук приличат на странни хора със странни схващания за себе си, за страната си и родствениците, за другите. На теория България е една отворена към света страна, на практика не е така. И това могат да го констатират само хора идващи отвън.

Чудя се защо винаги трябва да се плюете един друг на селяни, на граждани, нали всички сме българи. Това вечно плюене , ни е най-големият проблем. А човекът е писал, каквото е видял, то и ние го виждаме ежедневно - какво да не би да не е вярно?! Глутници кучета по улиците е първото нещо, което се натрапва навсякъде, ами те са повече от пешеходците вече. Улици на дупки, кърпени тук-таме, а пък говорим за магистрали... Мръсотия навсякъде по улиците, около кофите, изпочупени спирки и т.н. мила родна картинка. Защо трябва друг да ни го каже, пък и да се обиждаме - така е. Ама на кого му дреме, ние правим магистрали, откриваме детски градини, вдигаме пенсии, но само на думи последното. А пък народа по форумите най-вече се плюе, вместо да мисли.

Напълно съм съгласна. Докато не се обединим и не застанем рамо до рамо няма да се справим с тази корумпирана администрация,депутати, политици - мафиоти

Прав си за управляващите и съзнателното съсипване на държавата. Ма пропускаш, че това е така, щото са мекерета баш на тия, със "секретните" "доклади", писани, за да бъдат "разсекретени". Единственото, което остана да им бърка в г..за на "демократизаторите" ни, завладели държавата ни като след война, са собствените ни жилища, построени през соца. Те дават последна, но неимоверна сигурност на българите и сега, когато държавата им вече е насилствено срината. Когато успешно е превърната в новозавладяна територия, предназначена за военни бази, парче нов пазар, боклучийска кофа, кенеф и резервоар на евтина работна ръка за колонизиралите я "западни демокрации". Но жилищата, собствените жилища на хората, построени от предишната им социална държава, още пречат на колонизаторите за пълното подчинение на плебса тук. Последният щурм ще е за тях - за пълното обезимотяване на населението в новите колонии. Щото с подчинението на продажниците във властта отдавна са се справили.

Значи, викаш панелките ни дават такава сигурност, че направо им треперят маритинките на ония от Запада... Те много лесни били, направо да се чудиш как фалира добрия социализъм, а не лошия капитализъм. Викаш дойдоха тука лошите американци, внесоха ни борчетата, едни намръщени лелки дето бачкат в общините и едни отвартителни шофьори по пътищата... за съжаление преди това превзеха ОФ отвътре и не можахме да им дадем отпор... :) Имам само един въпрос към тебе, болезнено ли е човек да е глупав или се оправяш ок с живота? :)

Баси тъпото си, пръдльо!

Еми аз не си спомням при Тодор Живков да е имало борчета, хората бяха по-добри и усмихнати, нямаше и толкова катастрофи...

Чета и се чудя! Да и аз съм против чужди да дават мнение за нас и да се бъркат. Но 1. Истината си е истина. 2. Защо трябва да се сравняваме с бордейте на света. Лъжа е че в Холандия, Германия, Франция и Америка е така. 3. Престанете с това че БЪЛГАРИТЕ са мързеливи. Защо не видите истината - някой да създава условия за труд, производство да има, всичко от управляващите се прави така че страната да се срива/и новите пътища са само лустро/, народа да тъне в нищета, подиграват се с нас най-вулгарно... ЗА КАКВО ГОВОРИМ? защо гледате само назад - не е ли колкото по-назад - толкова по-добре/за съжаление/ ПОГЛЕДНЕТЕ НАСТОЯЩЕТО ВИЖТЕ РЕАЛНОСТА

На янките са им кофти и масовите гипсокартонени кашони за плебса, издухвани от всеки вятър. И "кулите" на тузарите им, издухвани от самите тях, когато поискат да си върнат парите под формата на застраховки, за да сринат собственото си дефектното строителство. Пропагандата на янките си остава все така инфантилна.

Явно ги разбираш тия неща, но не знам защо масовото строителство за Калифорния го прилагаш за целите щати... или един приятел така ти каза? Щото мой приятел архитект дето бачкаше в щатите ми каза друго :) Дай да издаваме и ние зелени карти и да видим колко души ще дойдат тука и колко в щатите... Ама, те викаш хората са балъци и не разбират... сигурно е така :D

Ма те са вече дошли бе, баце. Кви зелени карти те мОрят?! Опразниха територията ни от държава и сега си я ползват - за военни бази, за кенеф, за едно-друго. "Колко души" да дойдат други си зачакал. В едно опразнено за ракетна площадка и "логистика" място кого друг чакаш. Само ПРО-то остана и работата - свършена.

За 22 години янки и пр. "демократични" държави изцедиха до капка, изтъркаха до дупка идеологическите си "послания" за "лошия" "комунизъм", който всъщност извади хората от пълната следвоенна мизерия, построи жилища ЗА ВСЕКИ, построи икономика и цяла работеща държава. И от какво? От мизерията на две национални катастрофи у нас преди соца. В сравнение с нищетата и пълната мъка, безправие и кучешки живот на хората тук до Втората световна, построеното от "комунистите" (т.е. от родителите ни) след войната е истински подвиг - огромно строителство и израстване само за 30-40 години. Но янките са потрошили стотици милиони в пропагандата си срещу този социално осигурен живот у нас. Изгърбиха се да "доказват" и внушават как било "зле" по времето на "соца" и пак никой не им се връзва като гледа как самите янки (не 4-те им процента магнати и пр.) живеят. На лизинг, без грам възможност да шукнат, треперейки да не останат без работа, че са загинАли във фургоните, караваните и гипсокартоните си из пустинята, дето всяко торнадо отвява като кихащ вълк - къщичките на двете от трите мечета.

Последното да се чете "прасенца".

Отидете и се разходете в Холандия или Германия. Улиците са същите. Както и сградите. Това, че са мацнати с боя не означава, че стават за живеене. А, като гледам и американските кибритени кутийки, май излиза: "лъжеца вика, дръжте лъжеца"

Тъй де тъй! С какво Холандия и Германия са по-добри от нас? С Нищо! Сена в Париж с нищо не е по-добра от кой да е Софийски канал. От Искъра по-дълбоко нЕма. Или пък Алпите в Швейцария. С какво са повече от Витоша. От Витоша по-високо нЕма. Аз в Америка не съм бил ама и там е гадно. У София си е най-добре. А Уикилиикс са хейтъри и завиждат щото са селяни от село затънали в селянията си и затуй мразят София. Да си ходят на село като не им харесва.

Голяма част от сградите в Германия са построени набързо след войната. Вярно е, на места приличат на българските, но се санират и собствениците плащат всеки месец за поддръжка на общите части. Ти не знам в кое гето си живял, но схващането ти е абсурдно и неправилно.

май не те слуша главата

ХА ХА СМЕЯ СЕ 3 ПЪТИ. ИДИ ПРИЯТЕЛЮ В ГЕРМАНИЯ И ВИЖ....

Не само , че съм ВИДЯЛ, ами съм и ЖИВЯЛ! Ама кво от туй! Скоро навсякъде ЩЕ Е ЕДНО И СЪЩО и по добре в КОЧИНКАТА, щото си я ПОЗНАВАМЕ! Аз съм ОПТИМИСТ и скоро вервам , че ЦЕЛИЯТ свят ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕДНА ГОЛЕМА КОЧИНА! А като трябва да избирам между кочините предпочитам СВОЯТА!

Секретарчето в посолството доста е спестило истината си в доклада. Или са му платили нашите, или му е било неудобно да се излага в каква шибана държава трябва да работи като дипломат. Горка България, докъде те докараха ненаялите се и алчни политици воглаве с последната герберска паплач.

Най-сетне да ни отворят очите, че службашите тук умишлено крият истините и се хранят на софрата, потънали в блажено безхаберие и някаква нирвана, в друга, тяхна си някаква робовладелска България ...

Това е комунистическа демагогия. Голяма част от българияте са мързеливи и това че не карат джипове и не живеят в хубави сгради си е тяхна вина. Истината е че по-умните и работливи мъже взимат парите на по-глупавите и мързеливите, а българските жени внимателно следят тези процеси.

хахах :) много добре казано... за сузаление! напулно те подкрепям!! като няма дурзавност и дурзава да вудворява ред - всеки които има нещо в главата си, се вузползва! навсякаде е така! само дето в други страни , се спазват правилата и санкциите са си адекватни на провиненията..

А можеше милиардите хвърлени(защото са откраднати),да бъдат вложени в пътища и улици,а не в тъпи хотели на мутри и крадци.

Комунистите насила отчуждиха къщите на хората и насила ги изпратиха на заточение наречено панелка. Само за това им деяние заслужават най тежкото наказание.

А ти защо не се върнеш в турското робство - да видиш "до къде са ни докарали" че ще имаш по-голямо оправдание за настоящите управници - изверги?

А ти защо не прочетеш малко история да видиш след турското робство допреди да дойдат комунистите ти на власт каква е била България?Нещо за златен лев,малката Венеция и доста други неща понаучи.Живота не започва от 44-та година.

Много си зле.

дано повече балгари разберат голямото престапление на комунистите и русняците които все още не са наказани за това. ще ги гоним до дупка червените боклуци . нищо не е забравено и всичко се варшта . има поговорка "краденото и на сред пат се взима"

моля чужденци да не пишат във форума!

Дивият капиталистически нагон у българина съсипа София, Банско и морските ни курорти. Желанието да се правят пари от всеки квадратен сантиметър е в основата на българската грозотия. Преди 20 години не беше така.

Точно пък американци нямат НИКАКВО право да се изказват по въпроса защото при тях е милион пъти по-страшно.

Точно! Кофти са и гипсокартоните им за плибса, издухвани от всеки вятър. И "кулите" на тузарите им, издухвани от самите тях като поискат да си върнат парите под формата на застраховки, за да сринат собственото си дефектното строителство.

Сериозни разкрития! А в Америка да видите как е - там никой не ходи по земята, само хвърчат шарже д'афери насам-натам. Там не живеят никакви боклуци, а само хубави хора. И Манхатън не е построен върху сметище. Тоя уикилийкс е тъпо активно мероприятие на тъпи клатипишковци на сладки синекури в некое американско разузнавателно мега-ведомство.

Ми кой ги кара чужденците да се врат в Шопландия? :) Заслужават си го. Нека им е гадно.

Абе наивници не се ли усещате че ви манипулират Тези нещастници от БИВОЛЪ...изведнъж станаха първи приятели с Уикилийкс Влезте им в сайта и прочетете безкрайните простотий които пишат. Айде със здраве.......

Глупаво е,когато ти казват истината ,да се цупиш и правиш на засегнат!Не само в този материал ни се казва как изглеждаме.Почти всеки дошъл в тази страна обикновено се държи лицемерно,като ни четка за неща които не са истина!Едни говорят за хубавата ни природа,без да споменават за изсечените ридове,които се виждат навсякъде,за обраслите с бурени места край пътищата,за покритите с найлонови пликове дървета и изсипаните и белеещи са навсякъде боклуци!А София си е един сив,мръсен,опушен град с грозни панелни бордей,цигански каруци и пресичащи където им падне пешеходци!Всичко е много грозно и гадно!

Ебати инфантилната пропаганда. Поне са измислили как да им излиза без пари.

"Великите" "демократични" държави и техните "стратегически" интереси превърнаха готината ни държава в това, което сега пишат по "секретните" си "доклади", които са писани с цел да ги "разсекретят" в публичното пространство. Що? Ми щото го смятат за по-намазана с вазелин пропаганда, отколкото другите им инфантилни, директни пропаганди. Кухи отвсякъде. Наглеци! Когато почнахте да рушите и крадете държавата ни, превръщайки я в територия за военните си бази и прост нов пазар за боклуците и итровите ви, тя съвсем не изглеждаше така. Ма тогава пропагандата ви струваше доста пари за черни станции и пр. врътки. Сега е къде-къде по-безплатно - пишете си дописките и после ги "разсекретявате", а в тях - вешите лайна, вашата "заслуга", вашето творчество върху руините на страната ни, в която "демокрацията" ВИ победи.-

ти и такива като тебе с овчия си манталитет позволихте на престъпници да рушат да крадат и да превърнат държавата в кочината на европа. така че не търси " кой ми сра в гащите" другаде.

А ти как точно се бори?

Благодарение на такива писания като дойде някой чуждеНец-обикновен човек и казва" Моята представа за България и това ,което виждам са съвсем различни" въпреки всичките ни минуси.А дипломатите не идват с добри намерения,това им е работата.

много е интересно. булгаря е дарява на статистици. нали б. борисов ви направи магистрали и метро. поредната лая. б. борисов е човчк които се опитва да направи това което т живков правеше. не. г-н борисов вие трябва да си промените промитите мозаци и да сперете да промивате на хората мозаците. ялко за хубавата природа в бг. важия девис е кради кради и ако може повече кради. не се опитваите да лажете хората повече. на всички ни е ясно какви са ви идеите. вие не мислите са утре т.е. мислите за вас си. мога да пиша още много но не виждам смисала. народа ви е прост. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Истината боли... Друго няма какво да напиша. А искам България да е хубаво място за живеене.

Никога няма да проумея защо живеем тук като да не сме от тук и да сме за малко. Пък дори и да сте за малко, не ви ли е хубаво да ви е хубаво наоколо?

ЧУНКИМ Е ЛЪЖА

Чичо Сам здравата е захапал БеКаПе-то. Хихих, шоу. :)

тои говори за мизерията в която живеш а не за партии ... ако не го разбираш ще си живееш в мизерията, ще ходиш в кръчмата и ще плюеш бсп и сдс ... и нищо няма да се промени. ням по-дясна партя от бсп ... както и няма не криминално проявен български политиk - kapish :) :) :)

Че каква е разликата между СДС и БСП? Или която и да е партия от прехода, включително и ГЕРБ. Всичките са некви БеКаПе-та, претоплени и препакетирани с нов етикет/абревиатура. И със почти едни и същи хора вътре. Поне хората да сменяха повече. Само че ГЕРБ са явно устойчиво лоялни на САЩ и Запада (щото имат интерес, не за друго), и именно посредством тях Чичо Сам ще понарита задника на червената буржоазия в България. Лошо няма. Да им стимулира малко кръвообращението в седалищните мускули. ;)

Улиците, бездомните кучета и атмосферата в един град, са основна заслуга на местната власт - разбирай кмета. Какво БКП - БСП и тра ла ла ... Че то май през 2009г. кмет беше Слънцето, което ни грее и днес. А късопаметните нека гласуват по съвест ... и пак, и пак, и пак дупки, кученца и ... кретени по форумите:)

Що за лицемерие? Вместо да се наврат в миши дупки, богатите чужди интелигенти тръгнали да си го изкарват на нас. Те, щото нямат престъпност, дупки, мизерия и простотия. Пфу! Ми те, милите, всички са издънки на бивши колониални величия. Какво повече да говорим? Кой плаща за техните лиготии - ще ми се возят некви бабички или маймуноподобни в САЩ в няколко гигантски собствени автомобили. Не че и тях няма да ги изядат червеите един ден, ама защо си отварят устите въобще, наглеци такива?

За да чуят какво ще каже един БОКЛУК!

Чакай бе, какво лицемерие? Това са наблюдения на чужденец. Нищо повече. Той не сравнява две столици или два града - просто описва неща, които според него са необичайни. И най-вече - това негово мнение не го натрапва на нас - вижте ви, какви сте миризливи и мръсни, колко сте корумпирани - това негово мнение е за консумация на други хора, нямащи общо с нас. Не разбирам защо мрънкаш па ти?

И какво трябваше да напишат в доклада, че всичко е розово, няма боклук, мизерия, мутри, наглост, простотия, докачливост, и обидчивост? Много сме интересни българите, ако ни питат за мнението ни за политиците и положението ни, всички ги плюем, как заради тях мизерстваме и тн, а ако не дай си Боже някой чужденец изкаже същото мнение, веднага се засягаме как смее да ни обижда кочинката...

И как така "нямало обикновени престъпления" и обикновените хора се чувствали в безопастност?Има ли такива?Спокойни сиреч...

комунистите изчезват един по един но комунистическя пеизаж ше напомня на още много поколеня.панелните блокове приличат на концлагери и гета и това беше целта на червените да саберат колкото се може повече овце на едно място за да могат по-лесно да ги стрижат и доят.цеплта на партята е постигната и децата и внучетата на червените живеят добре за сметка на стадото от панелните кошари.тажна картина но вярна .

Плоската пропагадна хваща такива като теб. Или ти си един от пропагандаторите, респ. - един от мекеретата им. Дано поне изкарваш по нещо.-

знаете ли кое е хубавото на софия в момента- събра мърлиовците от цяла българия и сега в провинзията се диша по спокоино- шегувам се разбира се и мен ме боли за родния ми град, но за зло или добро вече не живея там.

браво

Тези американци пак ни клеветят! Всеки ден ходя из София и не виждам нито дупки нито джипове. Чисто, подредено, нови фасади...Е, ако има някоя и друга дупка то тя е изкопана от Иван Костов злосторно през нощта... Ей, ама много ни пречи този човек!

Извинявай, ама корена на думата "селяндур" от къде идва (от селянин)??? Това е се едно да ми кажеш, че ако искаш да кажеш на някой нециганин, че се държи като циганин и да го наречеш "циганъор" :/ Просто няма смисъл...

Разкрития? Как ли шарже д'афера се е добрал до тези "разкрития"? Добре, че Уикилийкс ни разкри "тайните" на софийските улици.

разкритието не са фактите от кореспонденцията, а самият факт, за наличието на тази кореспонденция и мнението което дава на абсолютно оперативно, но и институционално ниво.... дали можем, когато е трудно да разберем нещо, просто може да го определим неясно като " сложно" вместо да го смъкваме до нашето ниво наричайки го " елементарно" аре со здраве

Ха! Нима фактът, че съществува подобна кореспонденция на съответното ниво може да се нарече разкритие!?

София е съсипана от селяндурите и провинциалистите, които в огромни количества нахлуха и като хлебарките завзеха и опустошиха града, донасяйки безотговорността, провинциалната си мърлящина и безгранична наглост!

Всеки установил се в София става като истинския софиянец - лъжец, крадец и политикант!

След като сме толкова лоши Софиянците- Вие защо идвате, път и не си ходите даже. Гадове

Лешояд... ако провинциалистите ги няма, ти ще умреш от глад, защото си силно ограничена личност както повече шопи имащи се за европейци... Да не говорим колко си и софиянец ти ама това е друг въпрос...

Ще умре майка ти от глад....ако нема магистрали. Цървул селски.

София е съсипана от селяндурите и провинциалистите, които в огромни количества нахлуха и като хлебарките завзеха и опустошиха града, донасяйки безотговорността, провинциалната си мърлящина и безгранична наглост! На същото мнение съм и аз и много от моите колеги и приятели

Половината квартали приличат на села, но провинциалистите били виновни - типична шопска логика. Ако не бяхме ние досега небостургачи щяхте да сте вдигнали, че даже и в космоса да сте излезли. Водите се са умни и " единствените" граждани в тази държава, а другите били прости селяни. И ей така между другото, градски, българската азбука завършва на Я, поизползвайте си я малко и се научете на правилно произношение

Ето премера затова строи магистрали,а опозицията казва "популизъм".А те какво направиха,когато бяха на власт?Разтвориха чадър над групировките..Те кедяха и с тях деляха.За това сега искат оставката на правителството,защото им пресъхнаха кранчетата.А улиците са зловещи не от сега..Следите от "танковете" са от 1944 година...От тогава асфалт не са видели...

Грешиш, следите от танковете са от 1 март 1941 година. Тях доброволно ги пуснаха твоите баби и дядовци, за разлика от сърбите, които винаги са защитавали достойнството си. А сега танковете са американски...

По точно танковете са от Девети септември 1944.

Естествено, че е истина. И не само за София, а за почти навсякъде. И трябва да се признае, че банкянската тиква в случая не е виновна, щото и преди него си беше така. На мен, обаче, ми е интересно: - кой е виновен, че си хвърляме боклука през прозорците? Това не е само цигански навик. - кой е виновен, че си хвърляме фасовете и дъвките по улиците, а кошчетата са девствено чисти? - кой потроши чистак-новите улични лампи и пейки в моя град и защо? - кой изтръгна новите дръвчета в градинката и защо? - на кого не му пука от правила - за пушенето, за движението, за квото се сетите? И нАй вече за елементарната култура на живот в общество, в група! - откъде се взеха уличните кучета? Щото преди 25 год. нямаше, а те не валят от небето. - защо тази новина провокира редовните столичано-провинциалистки войни, при положение, че е ясно: да, голямата пренаселеност на София (вкл. и с говеда) е една от причините, но повечето хора (и по-малка част от говедата) не са отишли там от голямо желание да станат столичани - животът ги е принудил. - защо най-голямата "полза" от влизането ни в ЕС трябваше да бъде "наложения" ни от там ред?! На кого се налага да му налагат ред?! - и още много. Е... да бяха само банкянските тикви, херсонските сердерасти, мадридските търмъци, командири, со(к/п)оли и пр. долни и болни лидеровци... Ама комай всички сме таквиз. На тебе кво ти е виновен Бойко, че се изплю днес на улицата?

Виждам, че местната г-жа Фандъкова го е споменала. Фандъкови, изглежда, са свестни хора, само да не следваха така разни мегаломани с комплекси за малоценност.

Колко си прав! Всеки народ си заслужава и управниците и съдбата. Повечето от хората в БГ са възпитани да не се съобразяват с никого, да са тъпи егоисти, невиждащи по-далеч от носа си. Улиците не са ги разбили политиците и не те са сипвали боклук върху тях.

Нямаше кучета по улиците,защото имахме виетнамци.