Снегът затвори пътища и жп линии, предизвика свлачища

Валежи от дъжд и сняг обхванаха цялата страна. Пътища бяха затворени, активизираха се свлачища. Селища останаха без ток.

Обратно в новината

Коментари - Снегът затвори пътища и жп линии, предизвика свлачища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Schitam za moi otechestven dulg da napisha prednite redove, makar che imam dve otechestva I pri tova ravnostoini kato moi emozii. Bulgarskata putna policiq e mnogo liberalna. Za vsqko seriozno narusheniq tq TRQBVA da prekratqva polzvaneto na chofiorskata knijka pone za 1 godina ot narushenieto. Iskam da zaqvq sushto, che az imam shofiorska knijka za BG sushto, I sum suglasan da buda pod sushite ogranicheniq na zakona kakto vseki ot nas. Maia

Da taka e v cql svqt-magistralite sa zatvoreno ne za nqkolko chasa a za desetki chasove. Problema za zakusnenieto e na vseki edin da se opravq cam! Kakvi letni I zimni gumi v BG-shtom gummite ne sa ti instrukcionni te spirat, davat ti zabrana da putuvash s tqh dokato ne si kupish novi gumi. Ami I globate ti e ogrona. Izbora e tvoi-podgotvi se za zimata, inache s gradskiq transport. Stiga veche tezi glezotii v BG I oplakvaniq. Kakvi sa tezi snimki za zima s 1 sm snqg na kolite. Maia

Kakvi sa tezi oplakvaniq v BG! Nishto raboata. Bulgarina vinagi se oplakva. Malko snqg I tolkova - temperaturi 8-9- 16 graduca C. Znaete li kakvo sa -40C?! 30 minuti kolata mi raboti I mojah da ochistq 8sm v diameter ot stukloto. Trugnah zashoto sum na rabot! Chicago, il. Maia

Програмирана истерия. И кой печели ?

Няма съобщение за дебелината на снежната покривка!Тя е едва 10 см!Картината е трагична ! При 2м сняг изненадата ще е катастрофална!Свлачищата са в райони на незаконна сеч или занемарени незалесени обекти!Да не говорим за защитните пояси в Североизточна България!Те бяха унищожени от сексуалните малцинства с мълчаливото съгласие на управата!Наводнени селища в резултат на никаква подръжка на речните корита и липса на специалисти защото емигрираха !ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ!

Путин да спира газа.

Тук и магистрала Люлин не беше почистена и имаше колона от 3 км

Голфстрийма ли?! Че те излитат и без писта, бе

Чорбата вкара гол на говедата. Грух, грух, грух.

Ото, пак ли те пуснаха бе? Този път като гледам те държаха 2-3 месеца.

А селтаците дето снощи заминаха на село с летни гуми как ще се приберат в София?

мнооо си прост Орооо мнопо си прост :)))

Днес по пътищата е чудничко. Всички скотове са с летни гуми и си устройват състезания по пързаляне с шейни. Аз мислех да пътувам за Боровец но се отказах. Седя си на топличко и се наслаждавам на булгаристанската простотия.

на магистрала Тракия имаше среща на клуба на любители на летни гуми. Който не е успял да се добере до място на срещата, празнуваха сами в аварийна лента. разбира се, шефове на клуба били са шофьори на ТИРове. И магистралата беше почистена между другото, докато чакахме своя ред да преминем покрай сладка компания, снегорини минавали на 20-30 минути. Полиция скромно стоеше на отбивката на пътя вместо да се опита да регулира поне някак си задръстването. Общо взето, всичко било е много достойно - както винаги става на подобни сбирки...

Пак ни изненада !!!

Комунистите изпапкаха парите за чистене на пътища. Селяндурите няма да могат да напуснат София. Ужас.

Малко проза, ей така за разведряване/затопляне. Ставам, тъмно е, не са "превъртели" часовниците. Парно ЙОК, студено ала "Тутанкамон". Пък имам две малки красавици дето нанкат д детската. Пускам наред всичко що топли - духалки, конвертории. Сещам се даже, че в кухнята съм пускал и фурната с отворен капак. Сещам се и за отминали "дискотеки".Нямаше и какво да пускам тогава. Сега поне това го има, ама като знам, как се върти електромера... Правя кафе, запалвам цигара, духалката духа приятно - направо си е Топъл Блян.Ще трябва да пазарувам и то от "раз", че навън е калпав студ и дъжд. Викам си имам два хипермаркета под ръка наоколо, отим накупувам, ако ми поизстинат краката има къде да "го направя". Че то иначе друго "такова Място" Няма и трябва на този вятър, до някой трафопост да го правя. Току виж съм подмокрил Новите си дънки "секъндхенд".Отивам, калпав студен дъжд, Купувам наред, излизам. Оооо, вече е преминало на сняг. Е, няма да е проклетия дъжд поне. Връщам се. Парно йок. Вече знам, ще го пускат планово на 1-ви ноември. Цяла седмица до тогава. В къщи духалки си духат. Наливам си една ракия, има и зеле с моркови. Слагам от новия Помак дето съм го купил . И си мечтая за Коледа. Тогава предполагам парно ще има....и сметки ще има, ама поне ще е топло.

При нас парно няма и никога не е имало. Има само ток или дърва... :)

И да искам, не мога. Първи етаж, стар панел, отдавна нагоре по етажите комините са запушени....

другари от Герб, другарю Борисов, България е отново под вода, хайде, подемайте челния опит, нахлузете ботушите, нарамете лопатите, и бегооом, марш към наводнените райони! Така и не сформирахте правителство, а явно няма и да сформирате, поне поработете малко, не ще само предизборно "копане" пред камерките!Хвалбите и лигнята оставете за после-на предстоящите избори, които пак ще загубите катастрофално!

Пеевски да ти диша в тила дано ;)

Ти от сняг и студ, как стигна до ГЕРБ, но явно за платените драскачи по форумите всяко нещо може да е ПР.

Това му е работата на Това.

Бедствието с КТБ нито е единствено, нито ще е последно!...

Здравейте защо сайта на link не работи ?

Защо от ЧЕЗ не са обезопасили кабелите? Защо не са премахнали опасните клони?

Ще се наложи да им пуснеш писмено запитване. Такъв е редът.

частният им представител в Самоков стана депутат! Ако не беше техен човек биха ли му позволили частното "енерго"?! Чрез него поне накараха циганите да им плащат и за това сега е изгоден и на тях и на ДПС и на всички партии и партиики.

От поне седмица предупреждаваха. Ама Ганьо да не се мине гуми не сменя.

Ще сринат гумарниците ХАХАХА

онзи ден какви ги писахте по варненско и бургаско по късо ракавче се разхождате и не ви е пукало че в софийско е студено

Тука в Плевенско сериозно зема да трупа :)

В Централна северна България довечера ще правим снежни човеци.

humfry

"Падналият първи сняг събори много дървета върху съоръжения от електропреносната мрежа и прекъсна електрозахранването. 33 000 абонати са без ток. Най-засегнати са общините Троян и Самоков, както и южната част на София, в полите на Витоша, съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ. Екипи на компанията работят усилено за отстраняване на повредите. В Ловешка област 80 населени места са без ток заради авария в електропреносната мрежа от снеговалежа." ЕРП лятото какво правят, освен да си бъркат в носа и да лъжат, че инвестират? Не е ли точно лятото момента, когато трябва да извършват превантивни действия, така че подобни работи да не се случват при първия сняг? "В София пътищата се почистват и опесъчават от нощта, увериха от Столична община." В най-голямата и важна електорална единица. В София сняг има ли изобщо? С други думи, първия лек есенен сняг ни изненада за 25-та поредна година, при това доста сериозно.

Както всяко лято - искат увеличение на цената за тока.

Днеска от рано почнах, по тва време на годината алкохола дебне от всички страни ! Малко да се разсееш и се напиваш кат говедо !

Защо бедстват в Бургас?! Защото канализацията и отводняването е в трагично състояние! Долу на бул. Мария Луиза до Трапезица не може да се мине - море! Същото е пред Практикер и Кауфланд и на някои други места. Пред Билата на Трапезица от години става също езеро! В същото време по Александровска, Цар Симеон и други улици дори не разбираш, че някъде наоколо има проблем с дъжда! До кога?! А изобщо не може да се каже, че е валяло кой знае колко!

humfry

Изключително е трудно и технически невъзможно да се изкопае и да се положи нова канализация.

И тогава кво прайм?!

Зимата ни изненада !

Неизненадващо ни изненада за пореден път! така е по-правилно.

Зимата ни изненада за първи път ...

В Търново 20см и продължава да вали силно. С летни гуми е невъзможно придвижването въпреки почистването на главните улици. Мокрия сняг чупи клони на дърветата и дано никой не пострада.

в софия 25 сантиметра сняг -- сен;вероизтока пасти да яде .

Пич,при мен в Лудогодието няма сняг но вали поледица,асфалтът блести. Предпочитам да газя 25 см. сняг отколкото да карам на лед.

ВятАр буйно клонитИ раСклати, и ний ги двама гледамИ сАс батИ...Тц,тц,тц....егати....

Вънка идИ люта зима, зимай якИ и габина, щотУ моиш да настиниш !

Зима иде,вие вук-тате маа пръжки с лук!

Люта зима е навън, ше се напия като пън !

Зима е! Вънка вие вук. Тате маа пръжки с лук. Нека маа! /финал/

Ми като го няма ББ,да лови снежинките във въздуха,ще има кодове!!хаха

50 см сняг в габрово на 25 октомври ....

Добре де, какъв код оранжево, като в София си вали най-спокойно, дори не трупа?!

Какъв оранжев код нормални снеговалежи едно време си спомням на село правеха пътеки в снега около 1.20 -1.50 см.дълбоки.Тогава балканджиите изкарваха шейните и воловете и ходеха за дърва в гората.Сега хората се раждат с меки китки.

Дядо не само китките им са меки ами и другото.

Ама пък колко пари се крадат сега ....

До 1980 година се раждаха мъже. След, се раждат зализани, гелосани, татуирани, кльощави педерастчета с обици по езика, устата, носа, пъпа,негодни и за чеп за бъчва. Само една свирка могат да ти направят.

Не знам със сигурност, дали е имало по-крадливо политическо племе в нашата история, от настоящет/визирам последния 1/4век/.

"Защо техниката не тръгва със началото на снеговалежа?" Какво е тръгнало навреме в България? Какво фунционира и какво е достатъчно? Линейките в страната? Кръв в болниците или още какво?

Защото колкото и да ръсят и опесъчават по време на снеговалеж е безмислено но нали трябва да викаме срещу някой пък и дори без да сме компетентни.

ало, компетентния! Знаеш ли, че по технология веднага със започването на снеговалежа започва и снегопочистването.до 15- 20 минути любимите " фирмички ", трябва да изпълняват точно това.

Директорът на Агенция Пътна инфраструктура инж. Лазар Лазаров заяви, че екипи на АПИ помагат на закъсали коли в цялата страна.Изключително нагъл е тоя ''директор".Чудя се скакво помагат и какви са тея екипи, като просто такава техника АПИ няма.Или по скоро става въпрос за любимите му фирмички около него?

Дори и в репортажи за такива сериозни, а за някои трагични събития, за което е виновна природата в по голяма степен, платените комунистическо - турски тролове си показват, колко са прости и жалки. Плюят ГЕРБ за природните стихии, а не им идва в тъпите глави, че Господ по скоро ни наказва за безбожниците комунисти, които от 1945г. до сега не са стъпвали в църква, крадяха убиваха и мачкаха честните, и трудолюбиви хора. Тези същите безбожници и техните бащи,, които троловете защитават тъй усърдно и стръвно. Може би усещат, че времето им изтича. По скоро вече е изтекло. Ако съм на СерГей и Майчето Манолова ще си искам парите от троловете обратно, защото файда от тях нямаше. Народа продължава да вярва повече на БОЙКО. Вашия трън-к_р в задника. Нека винаги да ви е там и без смазка. Да не можете да се изхождате по голяма нужда и да гръмнете, като лайняна бомба. Е малко бях мек и културно се изказах за вас въпреки, че ви е слаба фантазията, а и нямате акъл за да имате такава, тъпи комунистически тролове какво ви мисля в действителност. Ако го напиша ще ме цензурират и няма да ме пускат в нито един сайт в БГ и Балканите.

глубчо и злоезичник такъв. Какво го интересува Господ каква политика пасва на българина?

Ти бате Бойко сега не разбрах обичаш ли го или го мразиш?

"Гражданите могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения от страницата в интернет на АПИ - link - МОГАТ, ако сайта на агенцията се зареди!!! Вероятно и той, както и цялата държава е блокирал от "внезапния" сняг!

Абе дет се вика ПАК НИ ИЗНЕНАДА... нищо, че от 1 седмица се занеше, че ще вали. Мисля, че и Декември ще ни изненада..

Въобще не се знаеше. Следя няколко метеорологични сайта и да вчера даваха само дъжд. Ама ти продължавай да си плюеш за спорта.

TИPAMИCУ

Следиш само комшийката си и сестра си като влиза в банята. От кога се съобщава за циклона над Европа ..ааа забравих, че за теб България е непозната на картата. Цяла Европа тръби за застудяване, обилни валежи от дъжд и снях . Само ти не си разбрал. Ама така си е като не разбираш чужди езици, поне гледай картинките които показват на картата!

Не знам кои сайтове ползваш, но в синоптика от една седмица го даваха сняг за Габрови и ...познаха ;)

за запознанства....

Нат България падна снега, тъжни Гербери пак заквичаха, а Жоро Лизнашки се омълча? Банки- манки, фълити , той край Боко шъ лижи?

и да почистите гробовете да се не глобяваме

Защо техниката не тръгва със началото на снеговалежа? Защо в Бистрица нямаше ток повече от три часа днес, а всеки ден го спират по няколко пъти за по-кратко Полите на Витоша вече са така гъсто населени, че не може да се третират като второ- и третостепенни райони за София.

При евтиния ток е така. Няма пари за поддръжка на мрежата и авариите ще зачестяват.

Само 10 сантиметра сняг ,блокираха магистралите в Бе-ГЕТОТО.... Това докога ще продължава,колко десетилетия?

Още колко зими трябва да минат, за да се научат някои как се чисти сняг, а други да се научат как се кара на сняг!?!?!?? В една Сърбия, където наваля в пъти повече сняг затворени пътища няма, а тук след първия сняг живота спира....

Преди малко гледах прогнозите за времето в сайта, за когото мислех, че най точно прогнозира времето: ,,Синоптик". Какво беше очудването ми, че те дори сега в момента не знаят какво е времето. На морето от цяла нощ духа силен -почти ураганен вятър от Север -Североизток и вали дъжд, а те за днес го дават слаб полъх . Този, който пише тези глупости, за Бургас става въпрос за да съм по точен, да дойде на плаж. От кея ще го запрати чак в Атия, като го грабне вятъра.

Е,поне за градусите познаха.Не е мн. студено в Бургас

не било студено,смешник,ако под 5-6 гр.разбираш топло,виж колко са градусите на същите ширини по на запад(Италия,Испания)-около 30 и пак се успокоявай,че гроздето е кисело

загубения ни народ от миркантили сам е виновен за това наказние божие.... има нещо който е по велико и умно от вас миркантилни червеи то ви одвръща на цялата миркантилност и простотия.... гласувите за герп и боико борисов и вище как природата ви отмащава за вашата бездънна глупост...... ако продалжавате да глупейте и простейте то аз ще напусна първа този обор в който сме натикани

Ами хайде напускай, че да намалявате. Предполагам за Москва, навярно.

затваряй си вонештата оста безподобно нищожесво ти ходило ли си скоро в масква да видиш колко са по добре от тука...... стоиш си в обора и уплюваш по умните от теп одвратителни поведение

Абе илонче само от това, което си написала си личи колкото тъпа, проста и неграмотна си....Да не би да си от селото на другаря миков?

Не,просто е герберастка тролка,която неграмотничи за да си помислят всички колко неграмотни хора мразят герп

одвръща, герп, боико, вище , отмащава, продалжавате, глупейте и простейте, вонештата оста, масква, уплюваш, теп, одвратителни 14 грешки в две изречения!!! Ако могат така да се определят! Нищо против твоето мнение, но такава неграмотност, е просто отчайваща!

За неграмотно като тебе няма място - мЕркантилен, ГЕРБ, оТвръща, виЖТе, БоЙко Борисов. За пълен и кратък член няма да говорим днес.

За мен разликата между зимни и летни гуми е толкова огромна, че никога не съм си и мислил, че едната може да замени другата. Живея на стръмна улица, която с летни гуми не може да се изкачи просто, а ако се спускаш не можеш да спреш. Но не ми се спори повече. Живи и здрави и дано никога не си спомняте с горчивина думите ми.