Спасиха младежи, заседнали в преспите под Шипка

Екипи на Областно пътно управление – Стара Загора спасиха 8 души, след като се оказаха блокирани в автомобилите си в преспите на пътя Бузлуджа - Шипка.

Обратно в новината

Коментари - Спасиха младежи, заседнали в преспите под Шипка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Публикувано във факти.бг: От АПИ определиха като безотговорна постъпката на младежите да тръгнат при такова лошо време и забраната за преминаване по пътя към хижа Теменуга, която се намира на 2 км югоизточно от връх Шипка. Третокласният път от Републиканската пътна мрежа Шипка Бузлуджа е затворен за целия зимен сезон.

Абе на повечето само пари са им в главата /явно ги нямате/ важното е че са ги спасили...а ако Вие попаднете в такава ситуация? Дори не казвам от некадърност, опит или недомислие- какви ли ще ги говорите...

То затова народа има поговорката : Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Тея като не им е било спешно да пътуват, какво точно е виновна държавата и нашите пари да се харчат за недоразбралите? Казаха няколко пъти по телевизии и радиа, че се чака повече сняг и силен вятър и на който не му се налага да пътува да не го прави. В един друг сайт редактора правилно беше използвал думата келеши.

Вчера предупредиха да не се пътува. Те тръгнали през планински проход - малоумни деца и още по-малоумни родители.

От мухата правят СЛОН. И пиар! Ако бяха наркомани нямаше да им показват лицата.

Много ми е интересно как е решил баща му да земе майка му и заедно да ппомагат... Яко злетъци, бате.

Как - решили са че две половинки от мозък правят цял мозък, ама явно двете половинки не стават на едно цяло. Каквито децата им, такива и отрочетата.

тАпаци

Как точно пожарната е можела да помогне на заседналите в преспите?!

Боби

Ами защото пожарна е много остаряло и много неточно определение за службата, чието име е ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО, което включва и широк спектър от спасителни операции по суша, въздух и вода

има и поярникар-видолази и т.н. в конкретния слуцаи- достигнали са до мястото с необходимата техника *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А бе много сте назидателни, бе.

Като чета коментарите не разбирам как някои хора дишат от злоба.

Ако някой твой съсед си запали апартамента и покрай неговия изгори и твоя, ти много ли ще го "обичаш" този твой съсед? В случая държавата има къде да дава парите ни, а не да се харчат за недорасляците.

Радвам се за успешния край !Сигурна съм ,че следващия път ще бъдат по-внимателни ...

Поредните тъпаци в Бг,които си мислят че са по силни от природата.

Всеки закъсал тръгнал при затворен път да си плати разходите по спасителната акция.

Двойно.....

А политиците ...кога ?

Млади хора, грешат в преценката а и условията зимата се променят бързо. Да бяха затворили пътя с бариера, да ги спре. И какво, като са сгрешили да ги оставят да замръзнат, ако не платят , сори ,че го казвам, но си изперкал от злоба.

Когато Костов вкара здравната каса, казваше , че ще е солидарна и че ще плащат тези които работят.А ще се ликуват всички. А какво стана, работиш, не работиш, ще плащаш! Нека данъчните покажат колко касови бележки издават докторите. Може и да е съвпадение но с появата на касата, беше отменено смъртното наказание в България.

Ученици с коли на Балкана! Да дрифтят? Обща сметка 100 бона спасение! Родителите плащат и им ако имат малко акъл им хвърлят по 100 кила бой! Но едва ли. Мамините синченца така са възпитани именно от родителското тяло!

И къде видя 100 бона за бензин на 2 снегорина и една пожарна? А и работата на снегорините е да чистят сняг от пътя. Все пак не сме Хималаите да имаме затворени пътища 6 месеца през зимата.

"Добър ден, вие ли сте родителят на Х? - Да, аз съм. - Моля, явете се в офиса на НАП, дължите 5 600 лева за спасяването на детето ви. Не се бавете, че лихвите са сериозни! Благодаря!"

а ако имат застраховка?

Убедена съм, че имат ;) Тогава представят полицата и си свиркат.

Каква ще е тази застраховка бе козе? "Малоумност" или каско?

Yes

Ей такива "младежи" са в основата на нерадостната съдба на България. С безотговорното и безмозъчното си поведение рискуват живота и здравето на нормалните хора. ЕДНА ДОБРА ГЛОБА ЩЕ ГИ НАКАРА СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КОГАТО РЕШАТ ДА СЕ ПОДВИЗАВАТ ДА ВКЛЮЧАТ В ДЕЙСТВИЕ И СИВОТО МОЗЪЧНО ВЕЩЕСТВО

преди да станат такива, са били деца, възпитавани и обучавани от родители...

.....ако го имат.Ама явно нямат такова нещо в главите си.

"Шест от спасените младежи са настанени на топло и пътуват с автомобила на Пожарната, останалите двама - с автомобила на Областно пътно управление. Те са от Раднево." Абе в Раднево нямаше ли лудница? Тия или са от там, или са за там, няма трети вариант?

Тъпите родители на тези келеши да платят разходите по спасяването им. Тези са от онези 80 %.

Боби

Ти явно си най-умния родител, чиито деца винаги те слушат и изпълняват всяко твое разпорежддане даже преди да си се сетил да им го дадеш.

Боби

Ей, като четеш повечето от коментарите, да се чудиш, как с такива отговорни хора сме на нашия хал. Като че голяма част от населението е обхваната от амнезия и не си спомнят какво са правили преди 10-на или мако повече години, когато са били в ранна младежка възраст. Ами нормално е младежи на по 18-20 години да са донякъде безразсъдни и да си мислят , че морето им е до колене, съвсем нормално е в тази възраст да се правят явантютистични постъпки, ако не в тази възраст, то кога на 30-40 или 60 сигурно да правят глупости. А най-нормалното пък е когато подобни младежи попаднат в беда службите да направят всичко възможно и да изхарчат едни средстава за да ги спасяват. В крайна сметка, затова държавата събира данъци, за да може с тях да се грижи за гражданите си. Айде със здраве и дано не ви се случва нито на вас, нито на децата ви да имат нужда от помощ от страна а държавата. А ако не дай си Боже ви се наложи, ви пожелавам да попаднете на достойни хора от спасителните служби, които да си свършат добре работата. Поклон пред тези хора.

Споко, Боби ;) Всичко е точно - "тази, днешната младеж за нищо не става! Ние, едно време, какви бяхме, ехеее" ;)) Остарели хора, какво да правиш.. Но това не променя факта, че спасяването им струва пари.

Тъпчо, държавата не събира данъци за това, да ги хвърля после на вятъра, като спасява някакви безмозъчни младежи. Данъците са за заплати, пенсии, и поддръжка. А колкото до глупостите, които вършат, не е задължително да ги има. Какво като са млади?

Детска му работа! При все ,че да имат документ за управление сигурно са по над 18. И все пак-детска му работа! И колко хора са брали студ заради липсата на мисъл!

Вие като сте били на 18, сигурно сте били най-отговорния и разумен човек!

Боже Господи! Ако знаеш пък аз какви съм ги вършил... Свят ще ти се завие. Но поне НИКОГА други хора не са били засегнати/ освен родителите ми разбира се!/.

ако съм на тяхно място, ще съдя пътното до дупка. не може първокласен, второкласен и енти класен път да бъде затворен, щото било зима, моля ви се ?? ако ви чуят в Канада, където Ниагара замръзна и ще се скъсат от смях.

Високо планински пътища с опастност от природни бедствия се затварят още в края на септември, когато не са от първостепенно значение. Това затваряне обаче е ефективно с преграда и естествено за периода на затваряне не се поддържат.

Чудесно, че са ги спасили. После, ако може, да покажат платежното, с което възстановяват парите за разходите, направени по спасяването им.

после ще ти покажат винетката, платения данък, гражданската и каското. как пък не пропусна една тема да не оцапаш

А ти си с междуушен вакуум, щом смяташ, че всяко келешче, което е решило да се прави на безсмъртно, трябва да се спасява безплатно. Крайно време е хората да осъзнаят, че такива спасителни акции ангажират техника и други хора, които си рискуват техния живот. А това не е без пари.

Посочването на точната сметка, която дължат младежите за цялата акция ще има много по-голям възпитателен ефект върху народонаселението от всички призиви и позиви на АПИ!

Той бат ти Бойко си ги събира за себе си, ти него не го мисли, а в случая кое е по важно, живота на 8 младежи или 100-200 лв. за гориво, което щеше да бъде откраднато...

КАЗАНЛЪК -Бузлуджа го чистят ,защото има доста хижи,но Бузлуджа-вр.Шипка винаги зимата е затворен/абсолютно безотговорна постъпка на младежите/А иначе,вчера на вр.Бузлуджа имаше ужасно много хора и беше много хубаво!!

Тея са от БСП-то тръгнали в най -големия сняг на поклонение на Бузлуджа.

Да платят с лихви, а следващите скелети, със сигурност ще има и още нагли източват, да ги спасяват родителите, или само ако имат туристическа застраховка, иначе бяла смърт!!!

Абе колко разходи има за горивото на един кадърен снегорин и на два джипа да извозят младежите....

Така беше през дълбокия соц., когато цицахме от СССР. Сега и горивата са си сума, но повече ще тежат разходите за труд на спасителите.

Идиотииии! нали на спасителите затова им плащат!

Да плащат!

Да плащат всички разходи на 100% а не Бат Бойко да ги събира от бедните ора.Всеки кеф се плаща тва е безплатен обяд и кеф няма и няма и да има.

бат ти бойко нищо не е събирал! Той е по лъгането.

Да плащат. До последната стотинка! Може и разсрочено - с петгодишен погасителен план и съответната лихва.