Удавило се бебе - новото лице на мигрантската трагедия

Снимка на удавило се бебе мигрантче в ръцете на германски спасител се превърна в новото човешко лице на мигрантската трагедия.

Обратно в новината

Коментари - Удавило се бебе - новото лице на мигрантската трагедия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако никой не приемаше хора, пристигнали с лодка, нямаше да потеглят. Некви въпроси?

Малките крокодилчета също са милички,да знаете. После порастват. Не се поддавайте на западната пропаганда.

Да ги изпращат на Меркел защото тя си е затворила очите и се прави на глухоняма.И не само снимките всички удавени да ги изорашат във германия Меркел да осигури терен за едно голямо гробище да заведе ходжите да ги опеят.Така ще може да ги преброи да види колко хора обрече на смърт.Белкем съвестта й се размърда.Бог не прощава!

Аз съм българин и съм състрадателен ще ги застрелям вместо да ги трепам с тояга!

журналисти, предлагам Ви да публикувате снимка на някоя жертва на насилие от "Мигрантската криза в Европа", стига снимки на "бежанци", покажете действителността и сЛободията след приемането им в Европа!!!

А ти какво разбираш под състрадание и гостоприемство? Нещо като отношенията между "паразит и гостоприемник"? Непоканен окъсан скитник нахлува в къщата ти през прозореца, а ти го вкарваш в леглото на дъщерята, жена ти му готви да си похапне след секса, след което му плащаш, че си е омърсил оня работа с щерка ти и се смествате всички в една стая, за да може да се настанят и роднините му - да поживеят близките няколко години... Това ли е състрадание и гостоприемство?

"За съдбата на детето са пряко отговорни родителите му!" Ако въобще това е тяхното дете. Тези със сигурност са тръгнали да смучат като кърлежи то европейските помощи. Като прчетох какво им осигуряват във Франция, че и работа на черно им намират за повече пари на час от французите. И скандали вдигат на всичко отгоре.

Бе айде стига бе! На който му е тъжно да си ги вземе у тях и да си ги гледа, аз не искам да им гледам талибанските физиономии дето се мотат по Мария Луиза с нагли погледи и броенички в ръце! Докато не намерят решение как да ги цивилизоват тия орки по-добре да се давят, иначе нашите деца ще се давят в кръвта си докато тия ги колят!

Извинете, но не ме трогнахте. Долно е да се използва смъртта на едно човешко същество, особено на дете, с пропагандни цели. Не мразя мигрантите, но не ги и искам тук. Ако беше дошло в България, държавата щеше да дава за това дете (по думите на Борисов) по 600 евро на месец и също по толкова за родителите, братята и сестрите му. С какво мигрантите са заслужили повече грижи от държавата от нас и нашите деца? А иначе - ако имаше реално прилагани и за мигрантите в Европа закони, родителите му и други такива, излагащи на подобен риск деца, нямаше да излязат от затвора.

Българите гласуват за партии, подкрепящи масовото приемане на т.нар. "бежанци" (ГЕРБ, РБ, ДПС, ДОСТ - имат общо около 60% - а "левите" партии са с доста мъгляви позиции по въпроса). Защо тогава се учудвате, че България дава убежище на 90-95% (!) от кандидатите и реално няма репатриран кандидат-бежанец (те просто заминават някъде на запад)...

Не си прав! БСП (особено с Нинова и сие начело) е станала тотален придатък на Станишевата ПЕС. А тя е плътно за приемането на мигранти - виж само какво говорят видните й членове (Станишев, Шулц, Оланд...)

Точно обратното - хората гласуват за партиите, ама не искат бежанци и добре, че има Динко и др., че държавата хич я няма.

Нещо вече такива новини не ме трогват, след като разбрах как бащата на Айлян сложил спасителна жилетка на себе си и по-големите синове, а жена си и двете бебета обрекъл на удавяне. За тия няма нищо свято, освен криворазбраната им религия. Кой нормален родител, имащ средства /а се разбра, че те имат, щом дават на каналджии/ ще тръгне с бебета в пробита лодка през морето, вместо да си купи билет за самолет, влак или кораб? Немога да съжалявам такива хора.

От написаното в медиите стана ясно, че бащата е оставил детето /Айлян/, а е тръгнал да спасява майката, защото тя ще му роди други деца.

Да де, но не я е спасил и сега явно си търси друга булка. Обрекъл е жена си и двете малки деца на смърт, на такъв много лесно ще му сложат колана с бомбите. Първобитни хора!

за бебчето! Но не мога да лицемернича и да страдам и да ги съжалявам, първо да се качиш на корабче с капацитет от 200 души, а пред тебе 800, и с бебе си е живо самоубийство. И второ колко много невинни жертви взривиха тези техни събратя талибани, колко още сексуални посегателства над жени от тези "бежанци" има които вие не отбелязвате. Не мога да съчуствам при положение, че и нашата малка държава всеки ден дава жертви заради пролуките на закона и вечно наказани няма! Колко наши деца и родители си отидоха, защото държавата пуска на свобода всеки убиец само срещу извинение,

Хайде стига с това лицемерие, с тази псевдо хуманност. Стига с тези опити да ни обработват и манипулират. Кой нормален родител ще жертва живота на детето си, за да може той да живее по-добре. 21 век сме. Нима няма транспорт между Африка и Европа? Влизането може да става законно по правила. А и европейските политици трябва да разберат, че трябва да мислят повече за своите избиратели от колкото да реализират своите идеи и разбирания.

Браво! Много точно казано!

Да попитам колко милиона, милиарда африканци и араби може да побере Европа .... и съответно ние - вече безправните европейци - да изхранваме ... напливът не спира, а и никой от Брюксел не желае да бъде спрян. Подобни сърцераздирателни теми и снимчици разпространявани от умопобъркани глобалисти вече не ни трогват .

Разсъждавам като баща на две малки деца: Не бих се спрял пред нищо за да ги измъкна от ужаса на една война. Веднъж избягал от войната обаче не бих се юрнал с две малки деца на потъващо корито, срещу куп пари дадени на бандити, да ходя на място където вече са се разбрали като пристигна да ме върнат обратно! Имаше години в България (1996-1997), когато като тийнейджър вкъщи нямаше какво да ядем - набивахме само хляб и маргарин до повръщане. Животът понякога може да бъде доста тежък, но човек винаги трябва да обмисля цената която може да заплати за действията си.

Уважавам и разбирам чувствата на спасителя - той е нормален човек, европеец, цивилизован и изповядващ изконната християнска ценност, че децата са нашето бъдеще и нашия живот дори! Но, уважаеми спасителю, тази общност, която ти си тръгнал да спасяваш, се държи по един, меко казано, странен начин: когато по пътя на "преселението" им възникне конфликт, ДЕЦАТА и ЖЕНИТЕ са на първа линия, а мъжете - зад тях?! Така беше когато хвърляха децата си през бодливата тел в Унгария, така беше и при опитите им да минат в Македония, така беше навсякъде! Което пък няма как да не повдигне един много важен въпрос - тези хора, които искат непременно да дойдат тук, дали изповядват нашите ценности или просто искат "някой" да им осигури по-добър живот, а деца - ще си направят пак...

На мен ми звучи като евтина пропаганда, как пък точно в този момент го снимаха? И какво ще каже утре тоя многодетен татко, германец ако гръмнат някое от децата му на стадиона?

Да, трагедия е когато загиват деца и дори бебета, но едно нещо не мога да разбера, войната там не е от вчера, а постоянно се появяват новини за загинали 1 годишни и по-малки бебета. ЗАЩО ПРАВЯТ ДЕЦА, СЛЕД КАТО НЯМАТ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ ??? Излиза дори, че се плодят по пътя докато бягат ! НЯМА ЛОГИКА !!! Нормалните хора не правят така !

Не търси логика в тези индивиди. При тях децата се раждат от нагона на бащите си, а не защото са ценност. При тях няма трезва мисъл, какво ще стане с децата.

Защо се чудиш, ами при нашите роми да не е по-различно, живеят в коптори, ровят по кофите, но раждат от 14 годишни по 5-6 деца.

Не знам дали забелязахте, че сред задържаните на гръцката граница имаше 3-месечни бебета. Границата при Идомени е блокирана от няколко месеца, което значи, че има родени деца в лагера, които са заченати по време на път или в някой предишен лагер. Само в турските лагери за една година от около 2 милиона бежанци са се родили повече деца отколкото се раждат в България за една година. деца

Помагайте им. Как? Като са такива примитиви и не могат да регулират раждаемоста си, им пратете гинеколози- майстори на абортите. Пратете им вкусни хапчета с контрацептивно действие. Безконтролното размножаване на непълноценни популации в Близкия Изток и Африка изчерпва ресурсите на планетата и ще доведе до унижожаване на европейската раса и цивилизацията.

Химическа кастрация на всичко мъжко от 13г. нагоре! Няма да има изнасилвания и посегателства и ще се урегулира плоденето им. Иначе Европа, както е казала Ванга ще стане мюсюлманска, а ние ще бъдем принудени да бягаме.

Да направят редовни фериботни линии през Ср. море с изключително социални такси за билети и ще решат проблема, какво толкова. Така който иска, "хваща влака" и готово. Ще се образуват стотици "населени места" от лагери на такива имигранти, а после едните ще бачкат и за другите, за да живеят "заедно". Къде са евро-утопистите?!

? А за бебето дето го намериха в кофите за боклук до родилния дом нищо сърцераздирателно не казахте?

Рускоамерикански аги от Тел Авив 30.05.2016 22:56 ( нерегистриран ) Да спасиш някой като се самоубиеш заедно с децата си какво е? Защото това де факто правят днешните европейски спасители. Спасявайки едни самоубиват Европа и децата НИ!

Съжалявам за детето защото съм майка, но това не може да промени мнението ми като цяло. При опасност и най-свирепите животни пазят малките си. Слоновете при опасност правят кръг, като в средата остават най-малките след тях женските и в най-външния кръг са мъжките...... та в тази връзка мюсюлманите при опасност също правят кръг .... най отпред децата, след тях жените и мъжете най отзад. Не мога да съчувствам на хора които не зачитат живота на най-милото си защото за тях децата им нямат стойност. Кой нормален човек ще жертва децата, за да спаси себе си.

Радвам се, че повечето коментари са против мигрантите и скапаните заглавия - инак хубава снимка и най вероятно са направени няколко дубъла с потапянето на мигранчето и спасяването му...

Тези мигранти с лодките трябва да бъдат спасявани още на 12 морски мили от африканския бряг и незабавно да бъдат разтоварвани по съответните африкански пристанища а не транспортирани до Европа.

Хайде, холан.... Стига с тия "сърцераздирателни" фотоси. Току като поохладнее ентусиазма на евролидерите да приютяват "бежанци" - се пусне по някоя сълзлива история - да се внушава вина на европейците - видите ли - колко са лоши и безчувствени. Нека театърът да е в театралните салони.

За съдбата на детето са пряко отговорни родителите му! Но не искам да коментирам тяхното поведение ...

едва ли е за първи път има такъв случай но сега щото дяволите от Брюксел усещат че губят почва и се започва с пропагандата. Първо там от където са се качили на лодките несе водят военни действия или поне не истински. После с какъв ум се качват родителите а и задаваме въпроса къде са родителите на загиналото дете? Та който не е разбрал нашите ръководители пародн ДЯВОЛИ просто решиха да направят ад в Европа.

Навират ни в носа трагедии, а какво дири това бебе и бременни там? Всичко е целенасочено, да се чувства европееца гузен заради спокойното си ежедневие/не и българина разбира се/.....

милосърдие.къде са тръгнали ц...ньорите с по 60 бебета и бременни.Е.ат се като зайци,значи не са толкова застрашени щом се сещат и на сред морето да се таковат.

"Удавило се бебе - новото лице на мигрантската трагедия" Що за идиотско заглавие?! Що за идиотска статия?! Колко хора се удавиха при бягството си? Хиляди! Ние сме царе на двуличието и демагогията, защото създаваме изроди като Ислямска държава, изпращаме я в една спокойна и толерантна към друговерците държава като Сирия да убива, а след това бежанците от тази държава не ги приемаме!

Сирия никога не е била толерантна към друговерците. Явно не си бил никога в този район на света. Сирия се крепеше на диктатура. Имаше диктатор - той се опитваше да бъде баща на всички. Но понеже избиваше и малтретираше това бащинство се изхаби и потисканите с десетилетия племени и религиозни вражди избиха. Ислямска държава си е творение на самите мюсюлмани. На тези, които решиха, че е дошло времето за халифата. Обясненията как САЩ били създали Ислямска държава са меко казано профанщина. Дали някой използва или не феномена Ислямска държава е друг въпрос. Ако мюсюлманите бяха хора никой нямаше да може да ги скара. Никой нямаше да може да ги използва. Но те са религиозни фашисти. Това е основата за всичко случващо се там. Ако някой пак вее руски пропагандни лозунги, че САЩ са създали Ислямска държава, да си спомни кой е дошъл на гости по тези земи преди 500 години. Тогава просто са нямали модерното оръжите на 20-ти век. Само в това е разликата. Изродите са същите.

Омесването на истини и лъжи е доказателство че точно ти водиш ПРОПАГАНДА. Истина: мюсулманите така ги учи корана да мразят другите религии. Лъжа: някакви хора са се събрали и направили ИДИЛ Да обясним лъжата 1. Преди ИДИЛ се появиха революции в Магреба и то в държави които не бяха в добри отношения с САЩ и Израел. А още преди това да припомним Авганистан и Бен Ладен. Другата лъжа преди 500 години при нас са дошли едни наемници които още са нямали държава и така изведнъж в рамките на около 50 години успяват да узреят и да завладеята Византия и България хайде да те попитам как са се финансирали? Да си спомним борбата на католиците срещу православните и повече да не говорим. Иначе прав си същите изроди са тогава и сега.

Относно толерантността на Сирия към друговерците преди войната там, сте изпаднал в дълбоко заблуждение. Наистина Асад държеше всичко под контрол с донякъде "недемократичини" методи и средства, но за преобладаващото мюсюлманско население това е единствения начин да бъде озаптено. Същото важеше и за Ирак, Либия, Египет и какво стана там? Кой събуди т. нар. Арабска пролет? Дали са арабите самички или с чужда помощ? Защо в една просперираща държава беше създадена "умерена опозиция", въоръжена до зъби и финансирана от кого? Явно не знаете - от тези, които останаха недоволни от отказа на Сирия да пропусне през територията си газопровода за Израел ( alterinformation. wordpress .com/2013/11/10/983120314142/ ). Тогава Асад стана неудобен на енергийното лоби, което от своя страна въоръжи противниците му и ги нарече "умерени". И още нещо - разликата между фашизъм и фанатизъм е огромна! Фашисти са само Мусолини (Дучето) и всички комунистически лидери и държавни управници след ВСВ.

Някой дава ли си сметка, ако това бебе не беше умряло, колко бебета на немюсюлмани щеше да убие то, когато порасне? За децата на мюсюлманите не давам пет пари. Тук умират деца, които могат да бъдат европейци, но на никой не му пука. Не ги показват по телевизията. Деца биват продавани и изнасяни за органи. За тях нищо не се чува. Защото не са варвари и мюсюлмани. Гади ми се от манипулации. Гади ми се от цялата война срещу цивилизованите хора. Спрях да помагам вече и на каузи на УНИЦЕФ. Никога повече няма да дам и стотинка за тяхна кампания. Защо с парите ми да съществуват паразити, които ще ни мразят и ще се борят срещу всичко нормално и срещу нашите деца? Хора, помагайте само целево - на определена група хора, която ще допринесе нещо за цивилизацията. На бъдещи изроди биещи си главите в джамии и нападащи вашите деца не дължите нищо освен куршум.

Това което искат "Сий уоч" е абсурдно а начина по който го правят е отвратителен. Абсурдно е да искаш милиони негри и араби да бъдат безпрепятствено вкарани в ЕС - те са вредни и опасни за европейците. В допълнение такова действие ще доведе до масово изселване от Африка и Близкия Изток - говорим за поне 2 милиарда мераклии. Отвратително е да прокарваш идеите си чрез трупа на дете - още повече, за смъртта му са виновни родителите му, които са го повели по този път. "Сий уоч" трябва да бъдат съдени за действия застршаващи сигурността на ЕС. Ако това абсурдно преселение продължи, не е далеч деня в който европейците ще се превърнем в бежанци - само дето няма "човешка" държава, която да е така глупава че да ни приюти.

"Снимката на удавилото се бебе, държано от германски спасител, беше разпространена днес от хуманитарна организация в опит да убеди европейските власти да осигурят на мигрантите безопасен преход през Средиземно море и безопасен достъп до ЕС, предаде Ройтерс, цитирана от БТА." Тези НОРМАЛНИ ли са не знам...Какво искат да прехвърлят цяла Африка и всички други в Европа ли???? А кой мисли за Европа???Жалко за детето,но къде са тръгнали с това бебе в тези нестабилни лодки?А и аз винаги се питам ако са толкова бедни,както ги описват откъде намират пари за ТРАФИКАНТИТЕ??? Както каза някой по-долу защо изведнъж сега всички хукнаха към Европа?И като ги гледаш в лодките това са все мъже-млади и стари,които ще търсят жени после.И като ги няма техните сродни ще нападат жените в Еропа.Пази Боже! Как лидерите на Европа не могат да се осъзнаят и да спрат тази инвазия!И защо ги карат в Италия?После какво ще ги правят там?Ще задължават другите страни да ги приемат!

А, САЩ дали ще се трогнат от тая снимка и да приемат няколко милиона орки за интеграция. Или само ще разпалват военни конфликти около Европа и ще дават препоръки и акъл за хуманно отношение към "мигрантите".

Под прикритие на "бежанци" и удавени деца, в Европа нахлуват милиони фанатазирани ислямисти, които чакат часа си, за да се вдигнат и да я унищожат.

Евроидиотите непрестанно и неуморно прехвърлят бъдещите изнасилвачи и убийци на жените и децата си, унищожителите на бяла, християнска Европа, през морета и океани, през гори и планини.

Ами някакси трогателно или се опитват за това . Има инфо , бежанците знаят че не ги пускат , ами те са с телефони , таблети ,но нямат документи и защо ли ? как ще ме убедят - това не са хора бягащи от воината , че при тях има афганистанци , ами от кога имаше воина там , та чак сега бягат , Шри ланка и незнам си от къде . Просто един сценарии на насочване на хора към Европа , много мъже , мюсюлмани ама те как ще се впишат в Европа . Евтини истории , прости трикове , но за жалост много сили, средства за бежанците , че някои държави май забравиха собственият си народ и защо ли - политическа игра с главен кукловод Турция , САЩ .

Удавило се бебе - новото лице на мигрантската трагедия. МИГРАЦИЯТА ИМА НУЖДА ОТ РЕКЛАМА - ЕТО ТОВА Е ПОСЛЕДНАТА , ЗАСЕГА !

Да, трагедия е малоумното размножаване в Африка без оглед на ресурсите и възможностите! Сега търчим в Европа с децата напред и търсим виновни!

Трагедия ли?Дай Боже ,повече такива случаи!

Абе дадох ти плюс, ама малко с неудоволствие....

Разбрахме вече - европейците са виновни за всичко, трябва да напуснат домовете си и да освободят място за африканци или поне да останат като обслужващ персонал!

свърши официално преди месеци. Номерът с мигрантите свърши. Европа да натиска Турция да си събира версиите от Сирия, без да се кланят на Израел и САЩ. В Израел и САЩ няма нито един мигрант. Няма и нито един български циганин. А това, да си помъкнеш пеленачето през половината свят...щото нямаш родителски инстинкти...го няма и при животните.

"Да убеди европейските власти да осигурят на мигрантите безопасен преход през Средиземно море и безопасен достъп до ЕС!!!" Коментари?! Тия нормални ли са?

Новата изцепка на гербавата калинка 70 годишен старец за 24 часа в ареста, заради паркиране на полицейско място. Родните калинки - символ на гербавото управление.

Всичко това ще тежи на съвестта на Америка и неадекватната Европа. За Израел и Саудитска Арабия просто нямам думи.

Един бъдещ главорез по-малко. Да си стоят в техните си държави.Аз нямам ли права, с какво тези боклуци са повече от мен, че да се настаняват в България въпреки нежеланието на народа. Тия yрyди ги иска само мутрата - слънце. И на тия боклуци ли ще сме слуги?

ако си мислиш че си повече от тях лъжеш се. Това ти изказване те поставя дори по-долу. Ти си слуга на само на собствената си тъпотия.

Милото, Господи, защо не го пожали, та то няма никакви грехове ...как може .... :''' ((((

ами дайте Господ на съда на неверниците де! вие пред нищо няма да се спрете, лицемери ужасни.

Нещо не ти вярвам на воплите. Ходи да страдаш пред американското посолство, може и да ти подхвърлят някой $.

Кристалинке, ти ли си? Съвсем си откачила.

ДОБРЕ ПРАВЯТ КАТО ГИ СПАСЯВАТ , НО ЗАЩО ГИ КАРАТ НА ПОГРЕШНИЯ БРЯГ ! ДА ГИ ВРЪЩАТ В АФРИКА , А НЕ ДА ИМ ПОМАГАТ ДА ДОЙДАТ В ЕВРОПА !