С пари за онкоболни са плащани заплати и ремонти

Почти 50 милиона лева, предвидени за скъпоструващи лекарства за злокачествени заболявания, не са стигнали до пациентите, а са били спестени.

Обратно в новината

Коментари - С пари за онкоболни са плащани заплати и ремонти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това са пари ,които с корупцията на крадливата тройна ламя бяха спрени от европейския бюджет!За това си престъпление Станишев също трябва да носи отговорност!Този глупак "уби "хиляди българи по пътищата!

Боже хора, какво ще правим. Дайте да правим нещо. Само връзкари, протежета, двойкари, подмазвачи и разни такива на възлови местал По едно време започвах да харесвам ГЕРБ, но и те не намалиха администрацията, не могат да се справят със съдебната система, малко се закротиха мутретата, но пак се активизираха. Изобщо виждам, че все по -бедни ставаме,а простаците си растът ли растът. Направо се отчайвам. Това дигане на всичко откъде идва сега. Просто искат да ни скапат, да спрем да гласуваме пак и тогава пак ще се върнат ония, но този път още по-страшни.

Къса ли ти е паметта??? Забрави ли, че троината ламя махна с ръка, че онкоболните така или иначе били пътници,така, че- за какво са им лекарства ??

Е,и?? Питам се и колко бюджетни пари е изхарчила Сметната палата и какъв е ефекта от нейната дейност. Аз не знам за такъв. Сега отново изнесената информация е без имена и без посочване на виновни хора. Сякаш 50 000 000 просто са се изпарили. Това си е чиста проба симулиране на дейност.

А милиардите за магистрали, когато хората умират поради липса на здравеопазване. А картелите във почти всяка сфера на българсия пазар. А монополите удушващи хората. А стотиците милиони за Военни мисии в Афганистин,Ирак,Косово- защо се харчат. Да ги дават за Болните и Бедните. Герб са в Реанимация и скоро ще си отидат.

Нямаше да искам осъждането му,ако неговите привърженици не проявиха и този път простотия и наглост и не поискаха диващината на Станишев да се препише на Бойко!А тово е постоянно явление-наглия Станишев вместо да се засрами за пресъпленията си,се мъчи да уязви Бойко!Долу комунистите,народен съд за тях!

До провеждане на изборите тази година има още много време. Сега, на 13 март, опитай да се включиш в протеста за цените на горивата/тока. Аз протестирам от 1999 година всеки Божи Ден, тъй като и тогава също нямаше нямаше нужните за онкодиагнозите лекарства. Тогава лекарите не "успяха" да приведат в изпълнение "смъртната ми присъда", та днес ли?! Политиката на Бойко-Цецо и ДЯНКОВ на "морковът и тоягата" ни принуждава в краен случай да се снабдим с ДЪРВЕНИ ЧУКОВЕ. Това не е нито "хладно", нито "огнестелно" оръжие и не е забранено от закона при откриване на неговото наличие. Или срещу палките носени от "нашите полицаи", които ни пазят. С бяла бюлетина нашата работа с мизерията, няма да се реши. Или без оказана огромна/масова наша съпротива може ДА ГИ НАКАРА ДА ВИДЯТ МИЗЕРНИЯ НИ ЖИВОТ, ГЕНОЦИДА ОТ СТРАНА НА ОЛИГАРСИТЕ, КОЛОСАЛНИТЕ ГРАБЕЖИ НА НЕВИДИМИТЕ КУКЛОВОДИ. Само така може да стане възможно Дянков да се върне обратно на работа в Свтовната банДа. Нали на наш гръб той се предвижи от "топ 100" на световните икономисти в "топ 10" и чете лекции в презтижни университети. Този му успех е послан със страданията на хиляди пациенти в последната година и половина. От закриването на болници и "спешна помощ", не ми се мисли колко мъка има още да изтърпи този търпелив и измъчен народ, попаднал днес в условията на диктат на неоколониалистите от Световния Глобален Ред.

И тази не си е пила хапчетата!

лекарствата и са станали Хънтър Дъглас таван

То, аз съм БАШ дявол, ама ти май искаш по-голям дявол да се пишеш в четенето на Евангелието от мене.

Убийци! Дано да им се върне тапкано с лихвите!

Това си е "тричане" на хора, а ние за кучетата сме се затрижили! Но "тричане" на министри скоро ще стане национолна традиция!

Къде е била Сметната палата и несменяемия й шеф-Валери Димитров през този период 206-2009 г. или са танцували под друг съпровод? Това е срам както за МЗ, така и за одитната институция -СП.

е аморална личност,а за това му престъпление към обикновените страдащи хора,той буквално е за бесило!И тоя смее да критикува наляво и надясно мръсника!Ако той беше виновен за смъртта на мой роднина,уверявам ви,това нямаше да му се размине!поне един здрав пердах си го отнася!

АЛО, периода на това харчене на средствата не по предназначение се вижда ,че е по времето на тройната коалиция,не обвинявайте ГЕРБ ,такъв одит трябва да се направи във всичките министерства за предходния период,и чак тогава българите ще разберат защо са на това дередже,защото са били крадени, ограбвани и заблуждавани от комунистическите изчадия ,и сега така силно са се загрижили за народа ,каква наглост,разориха държавата и сега реват за бедния народ, тия хора са психари

А къде блееше досега Сметна палата?

Дано заболеят от рак тези, които са направили парите за спасяване на животи на заплати и ремонти!!!!

Моля ви не гласуваите на изборите наесен .Нека да пуснат бяла бюлетина за тези ,които не одобряват сегашното управление. Ако трябва референдум за намаляване на депутатите ,нека да се намалят на 100 .Нямаме нужда от повече - ще е по-икономично за Б-я ,те и без друго не вършат работа ,създават само конфликти. Не гласуваите- ако изборите можеха да променят нещо ,щяха да ги премахнат.

КЪДЕ СА СЕГА ПЛАТЕНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ФОРУМНИ ПЛЯМПАЛА, ДА ПУКНАТ ДАНО?

Нема такава държава...................

ДОКОГА, ПИТАМ АЗ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА БЕЗХАБЕРИЕ, ДОКОГА, Г-ДА ПОЛИТИЦИ ЩЕ ВЗЕМАТЕ САМО ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ, ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, ТОВА НЕ СА ПОЛИТИЦИ, А ЗА ДОКТОРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ- КОРУПЦИЯ ОТ КЛАСА, МИНАВА ОПЕРАЦИЯТА И ГЛЕДАТ ИМА ЛИ ПЛИКЧЕ, АКО НЯМА ДА ВИ ЯДЪТ КУЧЕТАТА!!!

Вижте какво, няма значение при чие управление е станало това. Защото това не е единиченслучай, в България това е практика. Някой трябва да прави контрол къде колко и за какво отоват отпуснатите средства. Има министерство на здравеопазването , има здравната каса, министерство на финансите, сметната палата. Един куп хрантутници, които седят на нашия гръб. Какво прави сега правителството и министъра на здравеопазването. Смного труд и гооооляма политическа воля, най-накрая тази година преброиха болничните легла в страната. ИТОВА Е няма друго, само ББ режи лентите и се бие в гърди, колко е голяма работа.

е хаиде осадете ги и ги вкараите в затвора но им отнемете имуществото и нас улицата всики крадци но започнете от политиците там имаше една тони свирката неъ ъ махнете от европеискиъ сауз и докараите но садиите да сигледат работата а не сметките в чужбина

това не е държава бе....

Готов съм да се обзаложа,че виновни отново...няма да има!!! То в тази държава вече и малките деца знаят,че с нашите данъци и такси се издържат една камара хрантутници на държавна ясла,които на всичкото отгоре вместо да се съкращават,постоянно се раздуват и увеличват под формата на най-различни държавни агенции и агенцийки,в които"нашите"хора се назначават,за да клатят...кълки!!! Къде са сега онези чукундури като Дянков и Цветанов да ни обяснят защо след повече от две годишно управление в поверените им министерства вместо да се правят съкращения се правят...нови назначения??? Амато луд е не този,който хапва от баницата,а този,който му я дава!!!

грешка. съкращават се - тези, които работят. другите се преназначават на по-висока, прясно създадена длъжност

това е боико строитела магистрали *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Министъра на здравеопазването да уволни незабавно всички директори на онкодиспансерите управлявали през този период. Те всички са в " играта"

Първо искам да кажа че ако с ставало така си е безобразие. Ще се аргументирам защо казвам "ако е станало" Питам къде беше Сметната палата и нейния шеф, който е втори мандат през това време и за какво са получавали заплати та сега ми проверявар 2006-2009 година. Виждайки напоследък ка к се борави с фактите тенденциозно ми се струва че и тази проверка върви натам. Дано да греша, но......

ОСТАВКА ЗА КРАДЦИТЕ И МАШИНАТОРИТЕ ОТ НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ

А КРАДЛИВИТЕ КОМУНЯГИ В ЗАТВОРА.

Сакън! Комунягите - не ги пипай! Те за всичко са невинни - дори да ги хванат на местопрестъплението. Поне така твърди Съда. Независимият. ГЕРБ са по-удобни мишени, тъй че: ДОЛУ ГЕРБ! ГОРЕ АБВ!

Тоя доклад да ходи в прокуратурата и Роман Василев да постави на колене и в белезници виновните чиновници, висши и низши. Всички са тези идиоти, които са отклронявали средства и са крали са "Абсолютни престъпници". Да ги поставят на химиотерапия дори и да са здрави!

Дайте ги на съд да ги оправдаят 3 пъти

точно по тва време поцина маика ми от рак на гардата, поради сащите спест9вани9 и "неправилен манагемент". кво да ви кая изродска работа, за тва и никога н9ма да сеприбера в тази чужда, за мене дарява. изроди! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не се карайте на партийна основа - БСП,СДС,НДСВ,ГЕРБ,АТАКА,ДПС и т.н. са от едно котило - Партията майка БКП. Вече 21 години в България системно и методично се изпълнява плана Ран-ът, има го в Google, прочетете го и ще ви стане всичко ясно.

Ей най сетне един здравомислещ човек мислех че съм единствен . Грях им на душата на тези които са лишили от лекарства хора с такива сериозни заболявания .Моят баща за съжаление почина от такова заболяване но най гадното нещо от всичко е че на хора с такива заболяваня се гледа като на колкото и гадно да ми е че ще го напиша като на пътници към оня свят .Ето това е най гадното нещо отношението на "скъпите ни родни медици " към хората с такива гадни заболяваня .Господ гледа и рано или късно всичко се връща все ще дойде видьов ден никой не е вечен или пък застрахован .

Не си единствен.От много време и аз пиша ,но няма кой да ме чуе.Заблудата е велико нещо.

Прав си, но това електорално стадо, наречено избирател няма как да го разбере. За това и 20 години след избухването на демокрацията сме останали 6.5 млн. от 9 млн. население, с 50-процентна безработица, най-бедни в Европа и без изглед това да се оправи в обозримо бъдеще.

а колко още милиони и дори милиарди не са стигнали до българина, а са потънали в джобовете на разноцветните политически мутри, масончета и всякакви други престъпни гадове!

ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ОНКОБОЛНИ ДА СЕ СЪЕРАТ И ДА НАБИЯТ С КАМАНИ ТОЗИ СМЕШЕН И НЕАЕКВАТЕН ЗДРАВЕН МИНИСЪР.

ти пак се обърка. Става въпрос за 2006-2009-та година. Или няма значение, важно е да плюеш както са ти наредили от Позитано. Лицемер платен!

Че кога да го биеме министъра след това ли То като се шчупи стомната колкото и да го биеш все тая

защо само окоболнит трябва всички да излезнем

Е.. му мамата, колко чиновници се нароиха, а няма кой да контролира СВОЕВРЕМЕННО колко, как, кога и за какво се изразходват НАШИТЕ средства за НАШЕТО здраве.

Присъди! Искаме присъди!

Сами няма да си наложат присъди. Справка - вих арабския свят. Присъдите могат да им ги наложат само народа от улицата, другото е заблуда.

ми да Гайдарски Желев и "скромно" овчият поглед - Нанев ...-затва пък титаните на мисълта - патката от кръстопътя и Черешов сеа върха на сладоледа...смешници...

затова си отиде маика ми! защото я тъпчеха на химиотерапията с боклуци, поради липсата на нужното лекарство! повръща 3 седмици, окапа и косата, оцлабна с 20кг! на последната химиотерапия ходих спецялно на ехцурзия до одрин, турция за да го купя оттам! за съяление късно! у нас това лекарство не се прдава в аптеките - трябва да се доставя директно в онкоболницата! на тези, които са икономисали лпарите за екарства за онкоболните пожелавам да се мъчат, като моята мажка! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо си затваряме очите ,като лекарите Ни продават лекарствата от клиниките ? Здравната каса е на здравноосигурените ,а не на държавните чиновници !!

tomazow

Абе не знам колко са спестили предишните , но не съм чувал тогава за недостиг на лекарства , особено пък закриване на болници ! Този тип или работи за "Отворено Общество" или е поредният лизач на Боко ! Не беше ли шпиончето на СБ - Дянков точно този който национализира резерва на НЗОК от 1,5 МИЛИАРДА ??? Не бяха ли системно и умишлено затваряни болници с цел път на частни , при същия ГОНОЦИДЕН ГЕРБерски период ? Защо не кажат колко пари народа е платил за здравни вноски от началото на ГРОБ и колко са дадени от тях за здравеопазване ? Какви ли неща ще лъснат тогава , защото не е възможно ГРОБ да дава повече за здравеопазване , при положение , че има по-малко болници , по-малко лекари , делегирани бюджети .... ала-бала ! Въобще не знам на фона на целия ГЕНОЦИД , особено в сферата на ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО тези наглеци от ГРОБ да обвиняват предишни в отклоняване на средства , защото ако нямахме надупен главен Прокурор , Боко , Цецко и Дянков трябваше вече да са зад решетките , че специално техните престъпления са най-лесно доказуеми !!!

Не си чувал ли? Ние знаем, че на накои хора ушите им са пълни с червена ушна кал. То кънтеше в сялото общество, че няма лекарства. Пресатапишеше. Онкоболни съдиха държавата и спечелиха. Но това не стресна другаря Станишев по пътя на цинизма. Той не е българин по самосъзнание, а и нали съдът е на БСП?! Ккаво да му мислим.

Не искам да защитавам Станишев.Но него го съдиха онкоболните, а сегашните трябва да ги съдят всички болни.

според мене виновна е точно тази Сметна палата ,щото не са контролирали харченето на нашите,данъчни ,бюджетни пари ,а след години констатират нещо,че кой частник няма да си гледа къде отиват парите му ежедневно а не в края на петата година.

аз затова не плащам данъци и осигуровки - защото тези изроди, политиците си правят каквото си искат с парите ни! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е луд този дето яде зелника, ами този дето му го дава.... а това сме всички ние.... Има да ги гоним египтяните и либийците.... нищо че сме "европейци"...

Това е убийство и такова трябва да бъде наказанието!И Господ да накаже виновните дано!

Искам да попитам този г-н Димитров защо сега ни се изнасят тези ужасни факти,постфактум,колко хора са си отишли поради липса на лекарства. ЗАЩО НЯМА ТЕКУЩ ОДИТ В М-ВА И ЗДРАВНИ КАСИ ВЪОБЩЕ НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО СЕ ХАРЧАТ БЮДЖЕТНИ ПАРИ ,ТЕКУЩО ДНЕС ДА СЕ КАЖЕ КАКВО СТАВА ,А НЕ ПО СТАР СОЦ.МАНИЕР ДЪЛГО ВРЕМЕ СЛЕД СЪБИТИЕТО СЕ КОНСТАТИРА НЕЩОИ НЯМА ВИНОВНИ ЗА НИЩО,АКО ТЕ НЕ МОГАТ ТЕКУЩО ДА КОНТРОЛИРАТ ДА ВЪЗЛОЖАТ НА ЧАСТНА СМЕТНА ПАЛАТАА ТЕ ДА СИ ХОДЯТ. В.ДИМИТРОВ Е ЗА СВАЛЯНЕ ОТ ПОСТА.

Защото до сега бяха такива правителствата. Ти си спомни, че в счетоводството на държавата не са били вписани задълженията към бизнеса! За такова нарушение, ако е в частна фирма, ще те глобят, а ако е в особено гоолеми размери, ще те осъдят. Фиансовият министър на предишното правителство е за съд, дори само заради това. Онези бяха нехора и престъпници, бе! Гледай ги сега как се мятат като настъпани змии и се мъчат да пуснат торова. Това са истините.

А ти си спомни че точно Сметната палата прави проверка на своята проверка??? явно за да угоди някому ,защото нищо съществено не изнесе а само приказки, които за незанимаващите се със счетоводство говорят за "велики далавери" а всъщност нищо не влияе на крайния резултат. Спомни си, че същия шеф е назначен 2-ри мандат миналата година, макар по закон да е в противоречие. Всяка крушка си има опашка.....

Когато прочета нещо подобно, си повтарям фразата на един невероятен наш поет "Човек без чест прави му чест!" Съжалявам, че тя може да се отнесе до много българи - не само към тези, които са в политиката.

Има статистика която казва че през тази година ще има още хиляди онко болни.Ако сега не са подготвени какво правят след няколко месеца?????Страх ме е!

Още 50 милиона откраднати и от лекарствата ни! Бълха ни охапала, я само с 1 милион сме намалели за 10 години!

И ще има ли присъди?! Вместо пациентите да са живи, те си раздавали заплати, обещетения...

На това му се казва ГЕНОЦИД!!!

Браво! Нямам думи.Както е тръгнало ще уморите и онкоболните, и омразните ви пенсионери, и другите болни....А, бе, нема такава държава!!!