Сметната палата открила грешки за милиони в отчета на СУ

Разликите в отчета на Софийския университет „Св. Климент Охридски” са за милиони, обяви Цветан Цветков, председател на одитния орган пред bTV.

Обратно в новината

Коментари - Сметната палата открила грешки за милиони в отчета на СУ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

към днешна дата най-много и супер лесно се краде из университети по линия на т.нар обучение на английски ез. на чужденци, извършвано от преподаватели, 80% от които не знаят нищо за английския език и граматика....ако им видите фишовете обаче за преподаване на английски ще паднете от сумите, които си раздават....а жалбите на измамените чуждестранни студенти, които не разбират неразбираемия английски на тарикатите от вузовете, валят към деканите, но ги изхвърлят по бързата процедура в кофата....Сумите за обучение на година на английски от неговорещ английски преподавател във вуз в България стигат до 16 000 лева на година....Това си е измама +грабеж в особено големи и то не от цигани, а от а академици и професори, доценти, асистенти...Нека някой журналист се опита да поговори на някаква тема с произволно избран преподаващ в БГ университет на английски....

Да се чете "Сметната палата също иска да си топне човчицата в далаверките на СУ".

превеждали са заплати над 10 000лева не по банков път, което говори, че вероятно са си превеждали по 1 000 000 безотчетно по тоя метод, как очаквате да им излезне сметката от отчета така... мисля че време да излезнат наяве и измамите с "обучението" на чуждестранните студенти в бг вузовете - скоро ще видите на какъв английски им преподават, бареков ще ви се стори като английски филолог, преподават на английски без да знаят елементарен английски...лъжат на всички нива по университетите - от фрапиращо неспазване на работното време (с месеци не може да откриете професор в кабинета му или работещ на частно през държавното му работно време), до назначаване на роднини, вече може да видите баща и дъщеря или баща и син в един кабинет да работят, снахи, всякакви в един университет, масово финансиране на частен бизнес с пари от проекти на мон и с участието на фирми , издаващи хвърчащи фактури, зад които няма понякога дори и поръчани стоки на пълните суми - разликите в откраднатото го делят по равно......и още и още от българските вузове предстои да видите..

По-добре да видим резултата от проверката - какво ще направи държавата. Защото във фирмата ми, ако открият нещо, ме пердашат безмилостно!

трябва ли да припомня че че когато настоящият ректор на СУ беше начело на Фонд научни изследвания също имаше големи финансови далавери и съмнения за непочтено опериране? Но той е голям мазник така че ще се изхлузи.

Ся обяснявате ли си какъв е зора да си Ректор на СУ? 30 милиона годишен бюджет. Плащания на ръка - фактури няма. Счетоводството е записки в мазен тефтер, наследен от соца. Всичко това, естествено, да не губят време и да се посветят пълноценно на учебния процес!

Ха. ха.... "грешка" ха, ха....!

Така е изнесено, че едва ли не човек да си направи извода, че в УНСС всичко цъфти и мирише.

Отново на дневен ред часните висши училища и липсата на студенти..... СУ изготвя ежемесечни отчети и гипредава на първостепенния разпоредител..... без неговото знание едва ли са направили каквото и да е било....

Е и какво, да има някакви последствия за тези нарушения в президентската кампания, някой да е отговорен за това?????? Или у нас куче влачи, диря няма.......

навсякъде са крадци на милиони. То рибата се вмирисва от главата

Най-големите крадци в бюджетни институти са проф. Ваньо Митев, проф. Любомир Спасов и проф. Иван Илчев. Ваньо Митев е бившият ректор на Медицинския университет. Той вече е даден на съд за огромните си кражби. Заплатата му е била официално 9 хиляди лева на месец. С откраднатото си докарваше по 50-100 хиляди на месец. Естествено е съдът да го оневини. Любомир Спасов е шеф на Болница Лозенец (Правителствената болница). Официалната му заплата е около 20 хиляди лева на месец. Неофициално от кражби и далавери получава по около 100-150 хиляди на месец. Наскоро се разбра, че покрай многобройните си къщи си е купил (вероятно от Пеевски) още една суперлуксозна къща на стойност около 10 милиона. Иван Илчев е бивш ректор на СУ. Официалната му заплата беше около 8 хиляди лева на месец. Неофициално получаваше около 80 хиляди лева. Милионните кражби, за които напоследък започна да се говори в СУ, започнаха от него. И тримата другари (сега господа) изнасят парите си най-вече в израелски банки.

тия дето си ги изброил, въобще не ходят и на работа....ще им Фанат цървулите...

Илчев се измъкна навремето с ръкопляскания за щетите за милиони, които нанесе на СУ. Сега Герджиков вече втора година не може да се справи с проблемите на СУ, въпреки щедрите обещания, които направи при избирането си.

Хайде да не употребяваме думата "грешки" когато иде реч за милиони...;)

че за милион - няма закон. Управляващите само и единствено - грешат, НО ние всичките ще изплащаме техните "грешки"

Ами...грешка, грешка, ама всяка година 50 милиона от бюджета отиват от нашите джобове за техните "грешки"... И като насложим и други такива бюджетни "грешки" - в болници, в образование, в полиция, съд, прокуратура и ... ето ти "най-бедната държава в целия ЕС"!

В държава на мафията всичко живо краде.Цацаров недей спа,подавай оставка,затънал си до гуша.

Дори и да няма никакви умишлени злоупотреби, което е невъзможно, то с тази администрация какво друго да очакваме. В бг ВУЗовете по-добре е да познаваш хората от канцеларията, отколкото тези най-отгоре.

КОГАТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ СУБСИДИЯТА НА СУ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ТЕЗИ ЗЛОУПОТРЕБИ ЗА МИЛИОНИ ТРЯБВА ДА СЕ ИМАТ ПРЕДВИД!

Редакторите? bYV е bTV вуза е ВУЗа

Това не са грешки! ТОВА СА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ, А ЗАЩО НЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!! САМО ЧЕ НЯМА КОЙ ДА РАЗСЛЕДВА ЧИТАВО! СМЕШНА ПАЛАТА!!!!