Бойко Борисов се съмнява в оправданията на ”ЕНЕРГО-ПРО”

Проблемите на ЕРП не трябва да се отразяват на потребителите, смята правителството. Екипи на Министерството на енергетиката са проверили обекти на ЕНЕРГО-ПРО.

Обратно в новината

Коментари - Бойко Борисов се съмнява в оправданията на ”ЕНЕРГО-ПРО” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещата са пределно очевидни. Говорим за срок от 2 месеца. -Токът се увеличава. Хората потребяват по-малко; сметките се пишат според старите показания - и са по-високи спрямо потребяваното. ИЛИ хората не се усещат, че токът е повишен и сметките им са по-големи. Енергото се усеща и коригира сметките. Така се получават по две сметки. Партията се усеща и яхва-предизвиква протестите (както си е било от Лениново време)

Как като увеличаваш тока ще идват малки сметки?!? Вземи прочети поне още една книга пък било то и проста аритметика!!! И ако тази зима не те изгоним то другата сигурно!!!Теб и тази сган около теб!!!

Стига с това Енерго Про! Масово, в цяла България, 10 % увеличение на тока от октомври доведе до минимум 30-40% увеличение на сметките ни за ток. В моя случай над 50%! Това е горчивата истина! А как става този номер - само ЕРП-та си знаят!

Аз пък не се съмнявам с какви средства са построили Building-Pro във Варна!!!

Ебати тъпните, надписани сметки, две фактури и прочее глупости. Некакви скапани експериментатори, мерили били консумацията, лебеди, да ви и в Никола Тесловците дет се извъдИхте. Всеки лебед от Вас 'знае/вярва', че винаги го удрят в кантара, но пазарува смело според мангизите, които има - грешка нема, нема кинти, нема манджа. Сега сте плюскали ток 'на корем' дошло е време да се плаща и олеле немаме пари, какво 'ше правим, не, не може да верно - измамили са ни! Глупаци! Докато тока не започне да се продава като сиренето и пържолите няма да Ви омекнат тъпите тикви.

Г-н Премиер, с тези разбойници единственото, което ЩЕ ПОМОГНЕ Е, ОГРОМНИ ГЛОБИ за тези разбойници! Само тогава, когато им се бръкне в Г*ЗА ама яко, ще си помислят за следващото КРАДЕНЕ! Всичко друго е само дрънкалкане и заблуда, но нека не забравяте, че този "търпелив " народ има граница на поносимост!!!

Г-н Премиер, пак ли някой друг е виновен за подопечните Ви инстанции и институции. Къде в други държави има примерно ДКВР, където заплатите са астрономически, а шефката му публично да заяви, че енергодружествата макар и надули сметките, не са нарушили законите. А бе аланкоолу Вие тогава за какво сте ни , ако не може да вкарате ред в т.нар.държава?

ББ хвана ли някакви нарушения или грешки при сметките от началото на 2013 година? Ако не е, да се моли на Всевишния за средни денонощни температури от 18 градуса през февруари. Защото ако е студено, потреблението на електроенергия ще е висико, сметките главозамайващи а портрета му - изгарян.

Скоро няма да имат ток хората защото тия не си подържат съораженията,да не говорим за качеството

Не заблуждавайте хората! Не са само ЕНЕРГО ПРО! И не само двойните фактури, а най-вече високите сметки е проблема! Ние сме на ЕВН! Единият месец имаме 200 лв. ток, на следващия без никаква разлика в отоплението ни - при едно и също ползване имаме 320 лв. Най-наглото нещо е, че след последната фактура, след която едва не получихме инфаркт, започнахме да готвим на газ, спряхме едната печка, ползваме 1 климатик и печка с дърва и ...... Малка разлика, мили сънародници! Тези ЕРП са мошеници! Имам чувството, че ни начукват електронно тези киловати и иди ги хвани! И какви проверки да викам, като ще ми кажат, че електромерът ми е наред! Както ни начукват киловатите, така ни го "начукват" на всички нас и ни се подиграват най-нагло!

.....Имам чувството, че ни начукват електронно тези киловати и иди ги хвани!...... --- ами естествено! така ни измъкват паричките и ни карат да работим стресирани до гроба! Пенсиите при свети Петър, моля! НОИ няма пари за Вас! Кога ще разбрете, че сте излишни тука? ---

Ама ей! Наблюдавай си електреомера, лесно е. Аз бях хванал, че ме лъжат и си записвах показанията всеки ден близо година. Ако написаните стойности на старо и ново показание на електромера във фактурата не съвпадат с твоите, викаш прокурора. Ако съвпадат, си направи проверка на електромера. Оставяш само един консуматор, на който знаеш мощността (примерно бойлер 3 kW) и изключваш всички останали. По възможност от предпазителите, за да елиминираш разни глим лампи по ключове, телевизори и т.н.. И бойлера ти да е студен, да не вземе да се самоизключи по време на замерването. За един час ако си електромерът ти е отчел повече от 3 kWh викаш ЕРП-то да ти ремонтира електромера. За всеки случай след ремонта повтори процедурата.

Поздрави, брато!:) Но не всеки е толкова умен и организиран като теб:(

Пък и в Енерго про на улица Девня са сложили такива хубави прозорци

Мартенските сметки идват. Тиквето вън. От сега да си търси легло в болниците

Да пита дедо си Сакса когато ги продаваше колко комисионна прибра!?

А Бойко дали вижда повтаряемосъ в собствените си действия? Иначе е прав, нещата са точно като предният път, токът е скъп, хората не вярват на правителството, гладни са, проблемите в икономиката и правовата система са си същите. Направо да се чуди човек какво е променил той от тогава че да иска да не излизат протестиращи по улиците

ще кани ЕРП-та да й предлагат законови промени?!? Защо на мястото на държавата, стоят чуждите компании. От кога те определят законодателството?! А не суверенът?!? Малко ви е Варна да излезе, целият народ по улиците

трудно се клати енергетиката от трикрако столче

Ами тя си се клати в посока оскъпяване, тероризиране и ограбване на населението? кво искаш повече? да изхвърлят хората на улиците? да ги горят живи по площадите?

....Министър-председателят Бойко Борисов изразява съмнения по отношение на оправданията на дружеството с проблеми със софтуера.... ---- Стара и вечна истина е че софтуерът е бъгав! бил е бъга! и ще бъде бъгав! Защото е правен по тъпи и затъпяващи технологии, които правят всички работещи по него и с него тъпанари, т.е. мои служители!

Б.Б. вече им яде попарата на тия ЕРП, ние също. Ако ги изгони, ще направи добро на всички, ама дали го може, дали го иска, не е ясно.

Пич, ти да не си пристигнал вчера във България? Нали първия мандат със това го спечели - обещанията да изгони ЕРП-тата. После каква стана ситуацията, Цветелина Бориславова получи за 24 часа разрешение да се построи най-големия ВЕИ парк, Прокопиев също, че дори като падна от власт, прати вярното си пумиярче да върти кавали на шефа на EVN.

Не мисля, че с такива обещания е спечелил първия мандат, а подаде оставка след кървавите провокации в резултат от действията на ЕРП-тата и други организирани престъпници. Народът пак го избра, но не ми харесва, че допусна пръмовица. И се пише "помиярче", а не "пумиярче".

А посмейте! а посмейте! Вие и за увеличението през октомври викахте така но никой не излезе да протестира затова и сега говорят за ново увеличение И ще увеличават докато търпим а те знаят че сме робски народ

Този е станал направо човек от народа, прост като тези, които го избират!Това е музика за ушите ви, прости цървули герберски и с нея ще си останете, но ще си плащате като попове сметките, а той ще ви се смее и подиграва, както винаги е било.....

Тези никога няма да разберат, че използвам операторите и медиите и образованието и т,н, за да тероризира, прогонвам, осакатявам и убивам населението! залях ги със 100 милиона порнографски издания и те не забелязаха! обрах им спестяванията - и те не забелязаха осакатих им поколението и го прогоних - и те не забелязаха скоро и бомби ще започнат да им падат на главите и те пак няма да забележат..... шантав народ, за какво ли живеят тука?

И аз 25 години си страдам от малоимни, нагли и алчни политици, а и не само аз, а 80 % от поданиците на държавата ... ама те нещат да го чуят и продължават нагло да се кандидатират и да печелят избори заради тъпи избиратели. Всички да си ходят, всички са от един дол дренки.

Българските политици сами си създават проблемите и после си ги решават, но за съжаление някои са нерешими. Зародишът на проблема се крие в приватизацията на електроразпределението. Електроразпределението е инфраструктурата на енергетиката. Ако радио разпространението и комуникациите могат да бъдат безжични, това не може да стане в енергетиката. Каквото и да направим, ЕРП ще са монополи за всеки потребител поотделно. Дори и да има конкуренция при доставчиците на ел.енергия, при преносът й това не може да стане. Същото щеше да се случи ако и жп инфраструктурата беше приватизирана по подобен начин. Добре че не направиха и това. Правилното решение беше Държавата да създаде Държавен пенсионен фонд работещ на пазарен принцип , в които следваше да бъдат прехвърлени добре работещи държавни предприятия свързани е например електроразпределението, водоснабдяването, сметосъбирането в градовете и т.н. Ако това беше направено, сега нямаше да има надписани сметки за ток и да ни продават водата за колкото си пожелаят, също нямаше да се влачи с години пенсионната реформа която както и да бъде направена, резултатът ще е един и същ - няма пари за пенсионерите.

пак е зима, почти е м.февруари, пак с високи сметки за тока, пак роптаем на битово ниво, пак няма взор и искрица в тунела, пак същите ерп-та,но къде е оставката на правителството за неспраяне , къде ни е държавата да ни отърве от тези кожодерници......

от къде тази злоба бе хора от каде толкова недоволство във вас, няма ли вече да се кротнете и престанете са сте недоволни от всчико и от всякого. от страни е лесно да се критикува, а елате тук на кормилото да видите как е а не само да казвате,че се краде елате и вие да крадете да видите дали така стоят нешата. престанете и почакайте един път ппоне,

Внимавай какво си пожелаваш, че явно ловния сезон за всякаква измет е открит. Да не те отстрелят и теб някъде! А колкото до поканата ти - не се влиза тук и там просто ей така. Странно как не каза "елате да работите", а елате да крадете? Ей за това ви мразят хората, защото по презумция не отивате за това за което са ви избрали, а да крадете!

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЕРП-ТАТА!!!!!!

А язе викам фалит на НЕК.

Ти да нямаш фабрика за свещи?

Помните ли,че още през 2009 г,,когато встъпи в длъжност Борисов настъпи ЕРП тата,заради далаверите им ? А помните ли,че тогава от посолството на Германия и немския бизнес у нас заявиха,че демокрацията в България е застрашена,та всичко приключи много бързо ? Не е лесно да си Бойко в държава под диктат !

Бойко вече не знам колко ток го тресяло, че стига 2 пъти до болница и е на хапове, но днешно време политиците си избират от онези , който се издържат от крАжба колко може.

Tресе го шубето! А смешната шефка на ДЕКВР говори за увеличение на тока от юли! Посмейте!

Варна, вие сте. Бойко този път няма да издържи в болницата.

кажете ми ,колко трябва да си еничар за да си продадеш дурjaвата на другоземци

Я каква загриженост от Герб неочаквано и нечувано, да не би ЕВН да искат да вземат районите на Енерго - Про? До края на мандата може и да стане! Плевнелиев е голям приятел с ръководството ходят си редовно на гости, на сватби, на кръщенета и други семейни събития.

ДРУГАРЯ БОРИСОВ МИСЛИ САМО ЗА СВОЕТО ОЦЕЛЯВАНЕ И ТЪРСИ ОПРАВДАНИЕ ЗА СВОЕТО ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ, ЗА ДА ОСТАНЕ НА ВСЯКА ЦЕНА ВЪВ ВЛАСТТА, ИНАЧЕ ГО ЧАКА СЪД.НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ ДРУГАРЯ БОРИСОВ ВАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СЪДРУЖНИЦИ ЩЕ ВИ ПОДХЛЪЗНАТ И ТОЗИ ПЪТ. ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ГЕРМАНЦИ И АВСТРИЙЦИ ДА БЪДАТ МИНИСТРИ ЗА ДА СЕ СПРАВИМ С КОРУПЦИЯТА В НАШАТА ДЪРЖАВА

ха ха , сега преврат му готвели пак ще изманипулират великите медии двете фактури били виновни , варненци ах кви лоши хора пак ще го бутаат , абе престанете да правите на малоумни хората , политиката вви не става некадърни сте , продължавате да не правите нищо срещу виксоките цени и на тока и на всичко най нагло вдигате цените, простотия след простотия творите , а иначе народа виновен пак . ама не се бойте пътници сте ако не февруари скоро и не заради фаактури ,лош народ, рубладжии и извънземни , а заради продажните ви лакоми душици и наглите ви постъпки

Не само санкции, ами им вземете и лицензите, защото ми омръзна да плащам безумно високи сметки за ток и парно, в които да покривам техните "загуби", загубите от кражбите на недобросъвестни комшии, на циганите, които изобщо не плащат, за парното някаква странна инсталация, която се изчислява по формула, тайна като хипотезата на Риман, в същото време да стоя на студено, и с роднините им от фирмите за топлинно счетоводство да си прехвърлят топката и да ми се оправдават със закона. Ток, парно - все тая, все някой страда. Спести два лева, те му вземат четири, че и го наказват, задето си ги е спечелил с честен труд и иска да си плати само консумираното. Начисляват ток както си искат, отчитат както и когато си искат, електромерите им с грешни часовници и въртят дори като дишаш, топломерите им и те въртят само като дишаш, после системата им давала грешки... Грешка е, че те самите съществуват изобщо - като предприятия и като хора. Защото, ако бяха хора, това никога нямаше да се случи. Санкционирайте ги тъй, че следващия път като решат да обрулят и без това озверелия българин, да имат едно наум, че някой ден някой от ония - озверелите, няма да иде на протест да сваля правителство с домати и две капки кръв, ами ще му падне пердето и ще грабне не тояга, а калашник. НАРОДЪТ не им е виновен, че понасят загуби и някоя неграмотна лелка е решила при фактурирането да ги разпредели между честните плащащи, които очакват да платят само онова, КОЕТО РЕАЛНО СА КОНСУМИРАЛИ. ОТЧЕТЕНО ЗА НОРМАЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ НА НОРМАЛНИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ ЦЕНИ. Като искат закон - там пише - загубите са си за сметка на дружествата. А ПЪК НА ВАС НАРОДЪТ - ВАШИЯТ РАБОТОДАТЕЛ, не ви е виновен, че сте ги допуснали да си развяват коня в суверенна държава и да ви правят на маймуни. Имате се за умни и кадърни - докажете го. Затова народът ви е сложил там, където сте сега. С цялото ми уважение.

"19.02.2013- Бойко Борисов: До края на деня ще бъде отнет лицензът на електроразпределителните дружества" Ето затова го обича народът. Винаги си изпълнява обещанията.

затова го свалиха - за да не ги вземе

Управляващите бандити получават комисионни от чуждите монополисти и затова не ги гонят от България. Глобите, които им налагат са смехотворни малки в сравнение с кражбите им. Народът трябва да се вдигне и веднъж завинаги да изгони чуждите вампири.

Никакъв преврат не се готви. Енерго-против краде като за световно. Винаги са били такива нагли. ЧЕЗ, понеже са в столицата и са по-вежливи, макар и също крадливи. А тия от Енерго-против са нагли като мадам Коломбел. Според мен, ако ще гонят ЕРП-тата, не е нужно да е вкупом. Що да не се почне с Енерго-против - Варна? А скоро и в други градове?

Нищо няма да почне във Варна. Гербаджии и тимаджии са дупе и гащи.

Бат' Нойко е прав, но не знае, че и ЧЕЗ пуснаха двойни фактури. Мисля, че за Бат' Бойко е като крайъгълен камък разправата с Енерго про, ЕВН и ЧЕЗ. За него има едно тежко, но пазарно оправдано решение- освобождаване на пазара на енергия.

Айде стига си се оправдавал....целия ЕС ти е зад гърба, НАТО ти е зад гърба, фондация "Америка за България ти е зад гърба, и ДПС и то ти е зад гърба, заради слугинажа, който оказваш и натовски военни бази ще строите.Значи допускаш, че може да има конспирация, така ли ???????

На колко ли загуба за 2014 ще е "големия данъкоплатец" ЕнергоПРО? Колко ли "надвнесени" данъци ще му връща българската държава?

То и в Пловдив, ЕВН вън от Бг. За сметката от началото на декември до началото на януари имам 1150кВч, а по мои измервания имам около 850кВч. Разликата сами си направете сметка в на кой джоба отива и моя как остава празен. За съжаление няма да съм само аз с такава сметка....!

за месец декември получих сметка от чез в размер на 25 лева без да е имало никаква консумаця в апартамента бяхме вав виена. между другото за сащя този период там платих парно ток и вода за 50 евро. просто не знаете как ни грабят и мамят в булгаря. как да не стачкуват хората като политизите са в ундурма с монополистите... срам!

Да прави заплатите на час или да се маха като на запад стига да е лагъл народа има България пари не да лъжи и да ги дава за глупости

ти разбираш ли си какво си написал?

Колега, прегледай си сметките - два месеца са практически еднакви, на третия вече има разлика. Нали не вярваш, че чез са премахнали тримесечното отчитане?

Като са ниски доходите,все ще се съмняваме!

Ха,какво откритие,добро утро!!! Че то и децата знаеха,а ББ сега се усети!

Че е прост, прост е, ама не се е усетил сега, просто сега му е изгодно да се прави на Майка Тереза...