Игумен хули журналистите пред очите на патриарха

"Вие сте слуги на всяка власт, която ви плаща, за 5 лева сте готови да се продадете". С тези думи игуменът на Бачковския манастир епископ Борис се обърна към журналистите в проповедта си след заупокойната света литургия в памет на патриарх Кирил* пред очите на патриарх Неофит, съобщиха в. "Марица" и "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Игумен хули журналистите пред очите на патриарха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

алчен и оргаджия е и Николай Пловдивски,родом от Лозен.Лозенският манастир се заключва за хората,с изкл.на празник,през пости се пекат агнета ,събират се с калугерките от женския манастир "св.Петър и Павел " и сещайте се-поне досега беше така,селяните са изгонени от манастира...

алчен и оргаджия е и Николай Пловдивски,родом от Лозен.

И този юнак е от котилото на гей Николай Майненски.

"С тези думи игуменът на Бачковския манастир епископ Борис ..." - извинявам се за невежеството, има ли някой който знае и разбира от тези неща да ми обясни какво означава "игумен" и какво означава "епископ"?

Много им се иска на журналистите дядо им поп да им лицемерничи, но не ги е огряло.

Мисля, че е прав дядо Борис. Не коментирам него, журналистите. За мес са си такива - продажни и поръчкови.

Продажни попове и метрополити - все доносници на ДС и Патриарха им такъв!... ама раята (миряните, де), нали и тя е само от бивши БКП-членове?? ... така, че си пасват!! хахаха

Фабриката за плюнки няма почивен ден.

Прав е Светиня му, но е объркал цените.Пет лева беа лани, сега журналята, двама от едно шкембе кусат, шмръкат и благодарно в очите благУдетеля си гледат.Квото каже - тва словоблудстват, зер шкембетоо ... треа се заслужи.На снимка да го видиш - шамар му врЪжи и нема а сбрЪкаш, дет се каа ...

Ах горките "девственици" - каквото и да секаже за тях все е малко

друга му пече баница с масс, трета с лента кючек Му играе , а той я гледа, мила, дебела!

Прав си за журналята заминаха и магистралките по знания и поведение.

Е, браво, най-после някой да назове нещата с истинските им имена! Но понеже е духовник, ще го разпънат на кръст! Т.е. духовниците нямат право да казват истината - трябва да я замазват. Еми този не я замазва и му прави чест!

Мисля, че игуменът по принцип има право, но повече ме впечатлиха думите на патриарха. Не се ли получи съгласие между хората, няма как да се върви напред!

Напълно е прав дядо Борис! Защо на задокеански организаци вярваме, на български духовник - не вярваме? Някой наема ли се да обясни? Ако се наема, нека напише. И поне веднаж да се съгласим с български свещеник!

с въросите си да распънат Патриаршето на кръс ?! Няколко го могат: Вел.Дърева, от кръжока на Пловдифските перестройчички, Марги Тимова, раследваща,от Тимовград,бившата Варна, и мадам В, от Пресслужбата на Доган ефенди, понастоящем на ясла при Лош. Лошев, в."Стреса"

Аз подкрепям попето, а ти? Много се отвориха "некой журналя" последните 2 седмици... След 3.5 години лизане на г.зове, опериха и те перчема и започнаха да кудкудякат... Ама, те толкова си могат!

Отчето е много прав,господ здраве да му дава.А пък журналистите се правят на ущипани девици.Само доброто възпитание не ми позволява да споделя това което мисля за тях,а и щяха да чуят някоя и друга ругатня,взаимствана от техния богат речник.

умрем да научим нещо ново, примерно за онаа Пачавра, дето сайсра в "24 часа", на Първа страница: "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕЕТЕ!". Е нема, нема ,неке се роди, по-голема пачавра от нея, нема,неама, по-големо и меризливо , от нейното мазно, Гочево лай.о ! баба Тодорка.

Мизантроп

Кой господ молиш, атеисте?

Много е прав Игумена.Журналистите извън БНТ са абсолютни помияри

ето, Колето Бюрекоф, Му носи баница със сланина, и му растрива ушаците, кога настине по магистралите, САМО от сърдце!

Другарю Борисов, Буде наш, игумена в оставка, и един месец в Правителствена, а в Бачково да пратим Кабагайдов, карлофския послушник.

От новината научих, че: Игуменът е казал ИСТИНАТА: "за 5 лева сте готови да се продадете". И това е така за всички области от живота, които са фокус на журналистически интерес от някои медии. По-грозната истина е в ненаписаното в тази статия: че четвъртата власт може да хули, но може и да унищожи напълно БПЦ. И станалото е чиста заплаха или припомняне отправено от журналистите пред очите на НОВИЯ патриарх. Да си знае, човекът!

За колко се е продал дядо Борис,та да кара такъв мерцедес или на кого се е продал?

Пишеме от различни потребители, разни мнения.....къде прочетени, къде недочетени. Попове сме или журналисти? Прекарваме тук времето или работим? Раздвоение или разчетроение? Избягал или пуснат? Таблетки или сиропи? Взимай се в ръце или в крака и... сам си знаеш...

Ех,да имах на дядо попе мерцедеса.

Много меко се е изказал дядо Игумен. Почти всички "журналисти" са верни кучета на господарите си, които или са други държави и идеологии или богати политически и криминални престъпници. Най-би ви подхождал израза "пачавра" или "гювендия". Не се сърдете, просто сте си го заслужили.

при кардиналите на конклава в рим не видях един с наднормено телосложение, а тук на избора за патриарх повечето бяха бая над нормата- някои с повече от 20 оки отгоре. коментирайте.

От постите е. При католиците най-дългите продължават 4 часа. при православните - 40 дни и са няколко

е що са толкоз дебели повечето ни владики.

Нашите конкурси са местни, онези-елитните, са вселенски. Та ако ни трябват хубавици- справка мис България: Не е почтено да обикаляте из девичите манастири. Сегашната храна е такава, че или те превръща в булимик, или в чревоугодник. В някакви граници този избор е личен.

Алкохолът не прощава, поп Борисе!

IN VINO VERITAS

Абсолютно е прав дядото!!!

В цитираните думи не виждам хули, а справедливо порицание. Нали трябва да си казваме кривиците както ни учи Апостола, когото всички обичат да цитират,да ги преодоляваме за да вървим напред.

Съвременния дедо поп винаги е блажил. Като в една реклама. А журналистите винаги са писали за дедо поп като няма за кого друг да пишат. Тази история е точно за тия изключения с които е пълна църквата и журналистическата гилдия. А тълкуването на поговорката ти е вярно, за времето в което е създадена. Сега обаче не е така. Останалото написано, можеш в къщи на жена си да го четеш и рецитираш. Тя ще те разбере. Тамън утре е 8-ми март. Ще ти се зарадва. Айде бегай да да си миеш езика и задната опорна точка.

Ей такива необразовани всичкознайци й разказват играта на държавата ни. Вземи, почети, помисли и ще разбереш, че няма проблем поповете да блажат. Има си определени дни, в които се пости и ако не си съгласен с православния канон, никой не те спира да станеш католик, мюсюлманин или хиндуист. Живеем с свободен свят, такива нацистки отрепки като теб са за болницата.

Димитър

Научи се да четеш...ама пръстите по-бързи от мисълта...трябва да пишат..думата "винаги" не я прочете нали? Нацисти викаш...нещо май четеш няколко теми едновременно и пръстите шават по клавиатурата без мисълта да отрази за кое пишат пръстите. Утре имате контролно. Вземи да поучиш малко.

Ааа тука в божите дела не се мешам и не смея да коментирам!!!

Браво на отчето!

Каквото имало да казва, казал е човекът и не е сгрешил. До вчера всички журналисти, социолози политолози и други - лози, се подмазваха на бат Бойко, сега се бутат да го хулят. Страхливи и подкупни душици!

В думите на този божи служител има истина.

Много, много истина!

и няма лицемерие

На кривата ракета -Космоса й виновен! Журналистите виновни за опетненото име на църквата! СмЯЯЯХХХХ!!!! Да вземат да се поразровят журналята за Видинския владика например,"чудни " работи научих от кухнята му.Оргии и софри обременяват денят му! Какъв Божи човек е тва?! Топка лайна!

...такива "чудни" оргии и софри обременяват деня на всички владици...+ още "пикантерии"

Прав е дядо игумен,журналистите няма какво да се правят на ущипани моми,а да се поогледат и да се коригират /ако могат/. По време на протестите станаха направо смешни,стараейки се неуспешно да "създадат новина" от всяко нещо,тичайки от група на група с надеждата,че нещо може случайно и да се случи. Големите световни медии следят случващото се в развитие и информират,нашите от сутрин до вечер повтарят до втръсване една и съща,често пъти измислена или удобно манипулирана информация. Вместо да са коректив на властта,те са най-често нейни подлоги.Затова да не се сърдят на стареца,че им казва истината в очите.Добре,че има Интернет,та хората да разберат и други мнения освен официалните.

Абе наистина журналистите са многооо жалки - лъжат, мажат, хулят, непрекъснато питат по въпроси, на които е отговорено, няма интелигентност, а злоба и заяждене или притворство, подстрекават по въпроси,които се решават с много пари, а ние сме бедна ограбена от комунистите държава и пр. и пр.

А бе спасил ги е Хитлер, че не се е ядосал и се е правел на политик, макар и временно... После си го е изкарал на другите евреи.

Ей-й-й, Борето е голям разузнавач! Има-нема за 20-30 години направо разкри журналята колко струват! Ама утре, ако им дойде на мушката - "яко му дупе" игуменско...

Дреме му на калимявката.

...само едно не ми е ясно...какво общо има патриарх кирил със спасяването на евреите...

Как какво?Суша ли са си ризите под едно слънце.

Тези Божи служители в Бачковския манастир са отврат.Държат се като че ли манастира е тяхна собственост.С едни скъпи коли някакви надмени.

Най-интересното го е казала новата главна свиня в кочината: "Ако сте чули нещо, което не ви е харесало, бързо го забравете. Мотото на всяка църква...

Атеист съм,но не звучи красиво това което пишете...

Мизантроп

Аз и атеист даже не съм, ама на грозна картинка, грозно описание.

Не ви е приятно на журналистите, обаче е абсолютно прав игумена. Журналистиката като цяло е на много ниско морално ниво в България!

То да беше само в България, иди-дойди. Не напразно Киркегор е казал: "По-добре дъщеря-проститутка, отколкото син-журналист!"

А, бе от попове-комунисти и Патриарх - доносник на ДС ... какво да се очаква?? хаха

То си е така. БГ журналистите са нахални, досадни, често нагли. Голяма част от тях са купени и пишат по поръчка.

Право е отчето, няма по нихилистична пасмина ежедневно плюеща по България и Българския народ от т.нар. "български журналисти".

Браво, браво, браво, на този свят човек. Медиите са слуги а журналистие се продават или за цензация на улицата или за мръсни пари под масата. Те "легитимираха" протестите на наркоманите и хулиганите - неофашисти, анархисти и комунисти! Нека сега медиите да гният в концлагери или в Сибир, а не нормалните и отговорни граждани на БГ.

"Светите" човеци са изпити и измъчени, а този паразит е нагъл и затлъстял от стотинките на бабите...

Нито журналистите, нито поповете са свет. И при едните и при другите изключенията май са малко. Поговорката "вържи попа да е мирно селото", добива съвременно значение "Вържи попа и журналиста, да е мирен града"

Само ти цвете ,китка небрана с момина сълза поляна! Скрий се бе ,тюфлек!

Оставка, оставка, о-о-о...!

Браво на алчното попче. Право в очите им го каза на подлогите :))

Рязко изказване, но не е лишено от истина...

Ами прав е игумена , дали чрез директен дебит по сметките или чрез натиск от рекламодатели се поднася една и съща информация по различен начин .

Гей или хетеро няма значение важното е, че е прав.