Виктор Орбан защити правото да обсъжда смъртното наказание

Унгарският премиер Виктор Орбан защити пред Европейския парламент правото на страната си да обсъжда евентуално възстановяване на смъртното наказание.

Обратно в новината

Коментари - Виктор Орбан защити правото да обсъжда смъртното наказание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Въвличате страната си в авторитарен уклон, който е напълно несъвместим с нашите хуманни и демократични европейски ценности", заяви бившият белгийски външен министър и екс-еврокомисар Луи Мишел." Интересно ми е какъв коментар ще дадат Щатите по темата, защото казаното ги представя автоматично като авторитарни, недемократични и не хуманни, защото ако за Унгарците това е само прект, то за Щатите това си чиста реалност!

Братовчедите Унгарци намериха своят лидер-спасител, намериха своят Путин ! Ние с Боко Тиквата начело на древна България сме сттанали Посмешището на Европа и света !

Да ви пикая на "ценностите" европейски (аз и още няколко милиона).

Обществото, както и всеки един организъм - понякога губи защитните си имунни сили. Тогава идва болестта , която довършва организма. Предположението, че никой никога няма да бъде убит каквото и нещо да стори води единствено до увеличаване на размножаването на болестотворните организми. Приспиване на имунната защита е достатъчно . Например - разоръжаването на армията, полицията е достатъчно. После всеки уличен бандит би могъл да си прави каквото си поиска с неограничен брой хора. Следва да се замислим дали Христос е имал предвид именно това - да се обърне и другата буза. И да обичаме непоправимото зло? Дали? Някои неща просто не могат да бъдат поправени. Трябва да бъдат отрязани, за да живее организма. Прородата си знае работата все пак , спокойно.

Като чета коментарите, направо тръпки ме побиват. Баси деградиралия народ! Имам чувството, че се намирам в Кимченуландия.

Ако пък знаеш какво мислим за гей-парада или как искаме "да погледнем бежанците с други очи" съвсем щеше да се отчаяш.

Тва със тръпките е от факта че седиш на терасата, а на вън все още е студено. Вземи се прибери на топло, щото влечугите имат забавени функции дори на мозъка когато е хладно.

Според последни данни 4% от населението на Земята/ всеки 25-ти е социопат - т.е. човек, който се интересува единствено от материалното си благополучие - не се спира пред нищо- дори масови убийства. Процентът има тенденция да се увеличава. Какво правим с тези 4%. Те не биха се поколебали да убиват, стига обстановката да го налага. Прав е унгареът - трябва да се обсъжда. Говоренето не е действие.

"Думите му предизвикаха председателя на ЕП Мартин Шулц да отбележи гневно: "Знам само една Божа заповед и тя гласи: "Не убивай". То бива лицемерие, но чак толкова, колкото е в ЕС, го няма никъде. Тези дето са се отрекли от бога, са започнали да го цитират. А пък колко хора са избили, едва ли могат да смятат до толкова. Само в Ирак са 1,5 милиона, от които 500 000 деца. Да не говорим в останалите части по света колко са избили или умрели от глад, обрекли на мизерия. Ама какво да гледаме по света, достатъчно е да видим в Европа какво сътвориха тези лицемери и престъпници. Подкрепят фашизоиди, правят се на слепи и глухи за техните жертви. В държави като България провеждат истински геноцид над възрастното население, оставяйки го без доходи, здравеопазване, подложено на циганска престъпност. За това ЕС и Шулц нито са чули, нито са видели, но за престъпниците са се загрижили. Ами то е логично, изглежда съзнават, че и те са престъпници.

а може ли европолитиците да оказват 100% превенция на престъпленията за които справедливостта изисква смъртно наказание?не могат!като се научат -тогава да си отварят устите!някои лидери като орбан започнаха да се усещат навреме къде духа вштъра!

Категорично съм против смъртното наказание. Обаче Орбан е абсолютно прав, че "Унгария не е подписвала договор какво може да говори или да не говори". НИКОЙ не може да отнеме правото на едно общество да обсъжда различни важни теми. От др. страна, щом премахването на смъртното наказание е условие за приемане в ЕС, как така същият този ЕС влиза в толкова тесни връзки със САЩ, където смъртното наказание е ФАКТ в много щати? Защо лидерите на ЕС НЕ ПОРИЦАВАТ САЩ за това?!?!

Защото никой не хапе ръката, която го храни...или защото кучето никога не лае по стопанина си!

Че кого пък са нахранили тези освен себе си.Нещо бъркаш дупките братино! Фундаментално и то!

Знаете ли как е отменено първо във Франция смъртното наказание? Една сутрин Франсоа Митеран се събудил с идеята да го отмени и после подписва указ за това и го налага еднолично (демократично) и на парламента. След това франсетата го налагат като мода на еврогейците. П.П.: Като са толкова демократи, защо не приложат най-демократичната форма на управление по този въпрос - референдум?

даи боже и на нас един такав президент

Тъкмо щях да кажа, че в България този урод има сериозната подкрепа на 15-тина процента от населението. Уродите си личат от далеч и социалисти, комунисти - веднага се стичат на малки талазчета.

Вегетарианците трябва да бъдат лишени от право на глас поради недостатъчно читавото захранване на мозъка си.Говоря за пълните такива- вегани ли,как се водите,не знам.Това за "добро утро". Относно смъртното наказание: не само,че трябва да го има,но и трябва да е публично. какво друго трябва да е няма да описвам тук,че ще стане твърде недемократично и ще се упражни "свободата на словото" в Оруелски вариант.

Орбан използва всики удобен случай да се направи на интересен. Всъщност,не съм убеден, че иска смъртното наказание, като опция за присъда, а не се прави само на интересен. Просто човекът гради имидж на (не много интелигентен)бунтар.

"Думите му предизвикаха председателя на ЕП Мартин Шулц да отбележи гневно: "Знам само една Божа заповед и тя гласи: "Не убивай"." Мартин Шулц да каже нещо за бомбардировките над Либия! Впрочем, като го е казал така Господ, отрязването на дърво убийство ли е? Да сложиш електродите на ушите на прасето, убийство ли е? А, и да попитам, защо хората, които ЕС уби с бомбардировките си в Либия, не бяха най-напред зашеметени с ел. ток (каквито са изискванията на ЕС за убийствата на животни за месо)? Нима на ЕС му пука за животните повече отколкото за хората?

Не засягай темата за вегетарианството, че ще се размие съвсем. Съгласен съм с теб.

...и не само това - не забравяйте, че в Украйна убийствата продължават под благосклонния поглед (да не кажа - по инициатива) точно на най-големите "демокрации" - ЕС и САЩ. Или за славяните тази Божа заповед не важи?

ПРЕДПОЛАГАМ Г-Н ОРБАН ИСКА ВРЪЩАНЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, ЗА ДА НАКАЖЕ НЯКОЙ, КОЙТО Е ОТНЕЛ ДРУГ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!!! А СЕГА МАРТИН ШУЛЦ ДА МИ ОБЯСНИ ЗА УБИЕЦА НЕ СЕ ЛИ ОТНАСЯ СЪЩОТО - "НЕ У Б И В А Й" ???????????????????????????????

Трудно един атеист ще разбере христианската философия и мироглед. В този смисъл всички обяснения биха били излишни.

"Въвличате страната си в авторитарен уклон, който е напълно несъвместим с нашите хуманни и демократични европейски ценности" Рубладжията Орбан, взривил медиите с жалкия си опит да обложи интернет с данък (!), сега навярно обмисля и 'узаконяване' на разпването, набиването на кол, рязане на ръце, колесуване, разчекване с 4 коня, дране жив, изгаряне на клада !

Ариецо, тук ние не сме в позиция, да определяме, кое е добро за Унгария и кое не. Пък и няма как, един унгарец да е рубладжия. Тук става на въпрос, че Орбан има качеството на истински политик-да казва на силните не, когато въпроса опре да националните интереси. Нещо, което нашите политици определено не могат. Не е ли така?

БългАриец

Но сме в позиция да искаме ЕВРОПЕЙСКА система за наказания, съответна на 3-то хилядолетие от Христа, а не та средновековието. А що да не може унгарец да е рубладжия, я колко си имаме у България, начело със Сидероглу ;-) Желая ти добър ден, Синьор :-)

В циганската махала са убедени, че като крещят, независимо какво, защитават интересите си. Това е Орбан. И има българи с този манталитет, които са впечатлени. Ако един циганин в това време каже нещо съдържателно, но тихо, неговите братлета няма да го разберат ни най-малко. Оня, който вика, той ще е лидер. Това е положението сред една не голяма група в България. Който излъже най-ярко, който нагласи най-голямата цигания и простотия, той е лидер. Така станаха лидери Манолова, Станишев и други подобни. Политическото им поведение е на опашката по критериите на цивилизованите държави, но само с такова могат да печелят привърженици сред електоралния си сиегмент. Статистически електоратът на БСП е най-неукият, респективно най-бедният заедно с този на ДПС. Така че Орбан логично се харесва на този тип електорат. Има и още един за присъединяване, този на Атака. Всъщност бяхме свидетели на фарса, за който мнго мои приятели казваха: Такова нещо няма! - те не можеха да повярват, че е възможно да се случва онова, което се опита да се случи тогава. Аз по-голямо падение не бях виждал в България, не съм чел и из учебниците за по-голяма трагедия с националния интелект. Не напразно гимахнахме за една година, като беше желателно за около седмица да го направим. Циганията прави олелеия, докато интелкетът работи тихо и градивно. Орбан е олелията на Европа заедно с Ципрас и пишлемето Станишев, патологичния лъжец. До скоро си имаха Берлускони. Преброяването на гнилите нации, т.е. тези с масово нисък интелект.

Повечето от нещата, които ги описваш ги има в Саудитска Арабия. Присъдите се изпълняват в петък на публично място, което в другите дни от седмицата е много хубав шадраван (виждал съм го!). Всеки, който пожелае, може да гледа. Водата измива кръвта пролята при изпълнението на присъдите. Никой в ЕС не се възмущава и не се опитва да изолира онзи режим.

БългАриец

Това е така, но е в Арабия. Ние европейците сме ги вършили дори по-зле през Средновековието, но сега опитваме хем да наказваме цивилизовано, хем да намалим престъпността. Признавам, успеха можеше са е и по-голям. Но една съдебна грешка (а такива ка много!) не може да се поправи след смъртно наказание.

Тези които въведоха гилотината станаха нейни клиенти!

И какво доживяхме? Затворниците в Гърция, които би трябвало да имат престъпни души, не могат да търпят между себе си нашият детеубиец. На бърза ръка са му издали смъртна присъда, че даже искат и да я изпълнят. Има хора, които не заслужават привилегията да живеят между нас. И вместо да отървем обществото от дразнещото им и вредно присъствие, ние трябва да ги храним цял живот в затвора. И защо това- защото от Брюксел не ни дават. Смъртното наказание е необходимо, като животоспасяващо лекарство на смъртно болен. Болните сме ние-нормалните хора.

Ами от Брюксел да им поемат доживотната издръжка на осъдените тогава! Не е ли нормално и логично, след като по тяхна заповед трябва да правим зоологическа градина?!

Да се въведе смъртно наказание само за комунисти - те и без това не са хора!

Май сме те изтървали по времето на народния съд.

А за такива като теб и поколението ти-КАСТРАЦИЯ до корен.

наш политик принадлежат думите: "Само кажете,какво трябва да правим"....казани са в Брюксел и САЩ жокер: става въпрос за политиката която България трябва да води

Излязоха по медиите едни упътвания на Газпром към Орешарски навремето!

Всеки може да дава упътвания. Въпросът е, нашите ръководители доколко ще се съгласят да ги слушат. Бибитко публично е заявил такава готовност!

АЗ СЪМ СРЕЩУ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ... ВМЕСТО ТОВА ХВЪРЛЯШ ПРЕСТЪПНИКА В КОНЦЛАГЕРА ДА ЧУКА КАМЪНИ ПО 24 ЧАСА НА ДЕН , А КАТО ПУКНЕ - ФУРАЖ ЗА ПРАСЕТАТА ...

Няма такъв затвор в който осъдените с доживотни присъди да работят. Да не говорим че ги охраняват по добре и от американския "форт Нокс".

.... защити правото на страната си... Държавник , а не прецедент , тиква или редови идиот ! Алооо , управляващите дебили ! Учете се от Орбан и хващайте правия път , щото другият вариант ще е много болезнен и мъчителен . За всички вас , естествено ;))) До девето коляно !

Лично аз нямам някакви морални или етични възражения срещу смъртното наказание приложено върху ВИНОВНИ убийци И изнасилвачи. Но, и за съжаление но-то е много голямо, нашата правосъдна система има множество недостатъци. Ако екзекутираш невинен, после не можеш да го върнеш обратно и да го освободиш. И докато държавата не ми гарантира, че ще бъдат екзекутирани само виновни, аз не бих подкрепила такава мярка.

нямa кaк дa е невинен !- примерно извършвa убийство зa втори или трети път !

Ако се докаже, че е екзекутиран невинен, се екзекутира и съдията и фитка! И съдебните грешки ще изчезнат и съдебната система лека-полека ще се оправи.

Oрбан това е Тиквун но с мозък и топки. И всички в Унгария си го харесват, но печели със 70% а не с някакви си 30 като нашия шут.

Шут, шут, ама бие комунисти, депесари и атакисти 13 пъти подред.

Ще бие, когато спечели повече от половината имащи право на глас. Тези 13 пъти, за които пишеш, той се е представил не като най-добрия, а като най-малко лошия. А реално и той и другите нямат нито една добра черта, само лоши. Орешарски има 1000 лоши черти, Борисов 999.

Като са таквиз христиени онези в Брюксел, нека забранят на бандитите да убиват. Нека санкционират първопричинителя. А то излиза чиста, брутална бюрокрация - можем да командваме чиновниците си, но не можем гангстерите-убийци. И се гордо пенят от трибуните.

Политиците на Унгария, на Чехия и даже на само асоциираната Сърбия, показват характер! Само нашите нещастници показват онова отзад, за което трябва безхарактерност!

Българските показват железен характер само, когато грабят народа си.

обран я си обираи крушите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нему изнасят заповеди като : Не кради! и НЕ лъжи! и затова знае само една.

bira_more

Ми то сега политик. Как да помни не кради, не лъжи?

Гусин Шулц защо не изказа мнение,когато преди няколко дни САЩ обявиха че осъждат на смърт така нар. "Бостънски атентатор"?Или "удобно" е пропуснал новината !!

САЩ не са в Евросъюза. Следователно нас това не ни касае.

Нали им се възхищавате, че били най-демократичната държава. Ай сиктир демократи недни.

" отбеляза критично водачът на социалистите в ЕП Джани Пител"

А за щатите ни вопъл,ни стон!Скапани лицемери!

Щатите са в ЕС?

Не са да,те са им господаря.

И при нас трябва да се помисли по въпроса с путеноидите.

Баси трола.Ти не спиш ли,бе,селтак платен ?

Онанира на снимка на Путин.

Обичам те мило..:-(

А вие не спите ли, путиноиди гнили?

Щерееев, Щерев! Мисленето не е за всеки, Щерев! Я наблягай на шльокавицата ... тя ще ти помогне да не мислиш!

Човека е Шарли,те му пречат!

Нещастник. Нещастник.....

Идвам,сине...

Какво толкова. Любимите на ЕС САЩ редовно си ликвидират някой главорез. И какво, ни вопъл - ни стон. А сега се захласват с Орбан. Има си възгледи унгареца, бори се за тях. А не като нашите послушковци, чакат някой друг да им каже какво да правят. Както за Македония, мерят бройката и се ослушват на къде вее вятъра.