Прокуратурата: Помогнете да разкрием смъртта на жена

Прокуратурата отправи призив за съдействие за разкриване на тежко престъпление - смъртта на 44-годишна жена при взрив на камина.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата: Помогнете да разкрием смъртта на жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обикновено такива призиви се правят от полицията. но както и да е. а каква ще е гаранцията, че този, който знае нещо важно по повода няма да бъде осъден, а престъпникът да бъде освободен? щото при тази прокуратура това е много по-вероятното, което може да се случи.

АМА ОБЯВЕТЕ НЯКАКВА НАГРАДА ОТ 2- 3- 5 000- 10 000 веро ЗА ИНФОРМАЦИЯ ВОДЕЩА ДО ЗАЛАВЯНЕТО НА ПРЕСТЪПНИКА! ТАКА Е ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА! Българина няма ли келипир... не го търси!

Abu Talib

Хората са озверели.Не можаха да си изкарат яда на БКП през 89-90 г., сега се джафкат по между си.Лошо, много лошо стана...?!

две години.Каква бърза реакция.

Симо Трендафилов Печенегов от с. Трън, Ямболско.

То в БГ почти всички са майстори!!!!

А видяхте ли сега...друго си е да си при "топлофикация". И да има авария и да няма авария я имаш топло я не. А другите хай-тех постижения направо си гърмят.

Баси якото! Самозванци - майстори! Затова пък в западналата Фашистка Германия искат лиценз дори, за да развиваш винтове с отверка!

Прокуратурата т'ва не я интересува. За прокуратурата е важно някой гражданин да ѝ снесе информация, за да може да си свърши за пред статистиката работата.

Не е ли работа на следствието да търси доказателства за вина?! Съдът преценява кой е виновен на базата на събраните доказателства. В случая е виновна жертвата - не познава как работи БЕЗОПАСНО камината и заплаща с живота си. Вина трябва да понесе и работодателят й - не е инструктирал работника си по БЕЗОПАСНОСТ на труда. Спрете да ни занимавате с глупости! Всичко е ясно!

си пишман специалист на който всичко му е ясно.

Демокрация по български!

Хайде помогнете на прокурорите...помогнете на Съдебната система да си свърши работата. Ами като не стават защо ги назначавате....уволнете ги....само пари харчат!

Абе,тия нормални ли са-чакаха да минат 2 години,че да търсят свидетели на трагедията. И да не говорим,че собственикът "не знае" кого е извикал и е пуснал в къщата си,за да отстранява проблем,при това, не изгоряла крушка, а проблем с камината-предполагам, всеки от улицата може да го отстрани и е хванал първия срещнат. После, скачат,че са им малко заплатите и привилегиите....

търсят момчетата... демонстрират дейност. Това е нещастен случай, за който е виновна цялата българска действителност.. а сега какво? Ще търсим някакъв пишман майстор, каквито са 90% от специалистите в селските райони, да опере пешкира

Цялото село знае.защо питате нас?в селата се знаят от раждамето до смърта.всичко знаят.

По голяма простотия от тази не бях чувал...За какво вземате заплати бе непрофесионалисти???Ставате смешни в напъните си да покажете че нещо ''работите''

Тези камини гърмят когато е спрян тока, а не защото е махнат клапан. И помпата не върти водата. Търсете Ейвиен

Има едни устройства, наречени UPS. Ама трябва малко мозък. Така, че EVN няма защо да бъдат търсени. По-скоро не трябва такива инсталации да се правят от куцо и сакато, а само от професионалисти.

изобщо не съм убеден. Водосъдържатела е гръмнал от свръхналягане благодарение липсата на предпазен клапан. Което пък означава, че майстора убиец е технически инвалид. Все едно да вържеш печка, бойлер или пък пералня към мрежата без да ги занулиш

Сравнението, между двете груби нарушения не е технически издържано. Вероятността за сериозни инциденти е много голяма и в двата случая. Подобни нарушения би трябвало да бъдат класифицирани като престъпления.

Не съм сигурен кой или какво е Ейвиен. Предполагам една организация, наричана и ИВиеН, понякога и ЕФауеН... Тя не дава гаранции, че няма да има прекъсване в електрозахранването. Което би било абсурд. Проектирането, изграждането и експлоатирането на съоръжения, инсталации и т.н. трябва да отговаря на действащи нормативни изисквания. Премахването на предпазния клапан в случая е грубо нарушение. След настъпилото трагично събитие и престъпление.

papion

Преди години във всяко хотелче, вила или бунгало ако отседнеш дори за ден те вписваха в книга и се попълваше анкета. Сега в тия смутни години никой не знае, кой къде пребивава, а после се чудим как така терористи минали през България, а ние не сме ги усетили. Еми те така. Тия, които са били във вилата едва ли ще се обадят, но как собственикът й не знае кой е ремонтирал камината, това не разбирам.

Демокрацията е гадно нещо бате! Те първа всички ще разберат ,че демокрацията е вмирисано лай-но.

Иван Петров

ти къде видя демокрация? навсякъде е олигархия - управляват големите капитали и техните интереси.

е само в главата ти.

А бе защо не се застреляте? Собственикът не знае, кой е извършил ремонта ли? Показал се е на улицата и започнал да разпитва хората, "хей, ти, можеш ли да ремонтираш камини с водна риза". Някой казал "да", той го поканил, онзи свалил клапана, взел си възнаграждението и си заминал по живо, по здраво. Ако вярвате на такива абсурди, не се сърдете, че живота ви е абсурден!

От новината става ясно, че жената е била сама и никой около нея не знае за тоя "майстор". Значи умрялата жена сама е казала на полицията което дори и за виц не става. Ако ли пък все пак някой друг е видял "майстора" то поне някакво описание дайте. Така поне има шанс някой да се сети кой е тоя човек и по-точно кой го е пратил там.

Глупости :) Очевидно е, че началото на периода е датата на технически преглед или монтаж.

Аз пък от тази смешка разбрах че жената сама е свалила клапана и като немогат да я попитат/ лека и пръст без ирония/ решиха да попитат някой ако може да се изконтактува с нея за да им каже:((((

Домашен Майстор а ? Жалко за нелепо изгубения живот...

В една къща за гости миналата година умряха посетители от задушаване с въглероден окис от печка, използваща пелети.

Какво виждаме - две години прокурклатура. Няма нужда от такова "разследване", всеки да су купува по един пистолет и да действа. Всичко ще се решава бързо, безотказно, рязко ще се подобри взаимното разбиране, хората ще бъдат тихи, кротки, благи...

Предпазен клапан или по-точно баланс вентил не се сваля господа както си мислите, ако се свали ще източите цялата система. Това не е крушка да го одвиете. Като не разбирате поне не пишете глупости. Най вероятно е имало теч от баланса , при остаряла мембрана. И мнимия майстор или е затапил баланса с тапа 1/2 или 3/4 или го е заменил с тапа. Системата е била с мембранен разширителен съд /под-налягане/. И най-вероятно е имало спиране на тока помпата спира получава се въздушна възглавница и за секунди налягането се повишава /нещо като при АЕЦ Чернобил/ и водната риза се пръска. По принцип ако не е била спряла помпата трудно ще прегрее до такава степен, че налягането да стане около 10-15 бара.

Приятел, да не си мислиш, че вещото лице е отишло да види, какво се е случило. Преди няколко години имахме съдебен спор с лице, което искаше да строи твърде близо до нашата кооперация. Съдията чете мнението на вещото лице, което споменава, че нашата кооперация е съвсем нов строеж. А тя е от 1961 г. Външно не беше санирана, освежавана и т. н.. От 100 метра се виждаше, че това е стара сграда.

не си прав. Обектът е посетен отвещи лица.

Митьо очичките свали предпазния клапан - ха да ви видим к'во ше му направи прокуратурата

Невероятна следа :))) А от къде са сигурни, че някой от многото гости не е свалили предпазния клапан. Може просто на някой да му е трябвал такъв клапан и да си го е взел :)))

как ще са ясни гости, ако е частна вилата и я дават на черно под наем за купони, няма да разберете, жалко за жената, но бълг. туризъм затова е предпочитан само от идиотите!

Тази къща за гости би трябвало да регистрира посетителите си, ама в България нали никой не спазва законите понеже няма контрол затова и сега ги търсят по този начин.

vasil

В България всеки е специалист по всичко.Всеки е хипер турбо разбирач и техничар.Рядко някой си признава:"За това нещо не ми стига компетенция и ресурси,потърсете друг специалист!"При осмиваните "тъпи западняци тази нагласа е в пъти по- рядло срещана.

Много сте прав! Тук всички са инжинери по рождение, инжинерчето за нищо го немат, по-велики от тия разбирачи няма... и резултатите се се виждат в гробищата. Да не дава Господ!

В България всеки е псевдо специалист по всичко заради мизерията, нищетата, бедноста и некадърноста на майсторите. Щото много "майстори" ще ти одерат кожата а после ще станеш пишман, че си ги наел. За това повечето хора гледат да се оправят сами

мизерията няма нищо общо с българската дебела глава.