11-годишният Теди починал от сърдечна недостатъчност

Сърдечна недостатъчност е отнела живота на 11-годишния Теодор Желев, който във вторник почина в двора на столичното 81-во СОУ. Това е показала аутопсията, извършена от съдебните медици, каза бащата на детето Златко Желев, цитиран от сайта "София Утре", чийто главен редактор е той.

Обратно в новината

Коментари - 11-годишният Теди починал от сърдечна недостатъчност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Синко...... лети с ангелите.....

Как смеете да искате извинение от бащата бе хора??? Вие сърце, човечност нямате ли? За какво е виновен бащата, че остана без малкото си дете ли? Може би затова, че е взел мерки и е водил детето на прегледи, но прекрасните ни лекари са казали, че е здрав? Дано никога не погребвате дете и никога не изпитвате мъката на семейството на Теди. Почивай в мир!

Такова ще ни е "здравеопазването" докато: - 2,7 млн. българи, които пълнят бюджета, респективно внасят и ЗО, се опитват да "насмогнат" на: - 3,6 млн. "държавно" осигурени държавни служители, полицаи, пожарникари, деца, бременни, учащи и студенти; - около 1 млн. цигани - които НИЩо не внасят, та камо ли ЗО; - други измислени "социално" слаби; - тарикати - които получават, но не се осигуряват на това, което получават; - пенсионери - приемам, че те тяхното са си го внесли. Турете към сметката на паразитите и един такъв като Дянков, който си бъркаше в парите ни за здраве за каквото му харесваше, турете и точенето на клинични пътеки от лекари-търгаши... и правете сметката!

Прав сте господине....,На за Дянков единствено мога да кажа,че е динствения министър ,които накара да си бръкне в джоба и да си плаща ,глоби,стари задължения,това не се беше случвало от години.....

За всичко съм съгласна, но за бременните и децата не. Бременните жени са осигурени, поне работещите, а ако не са си плащат здравните осигуровки три години назад, за да могат да ползват здравни услуги. Децата няма от къде да вземат пари освен от родителите си, а и са бъдещи данъкоплатци, които ще си платят здравните услуги, които са ползвали след като пораснат и започнат да работят. Според Вас от нас родителите ли трябва да вземат за децата ни? И без това си плащаме за всички изследвания, които им се правят, но ние не мрънкаме за това, все пак сме родители и децата са отговорност на родителите си.

Като дете и девойка лекарите обясняваха сърдечните ми кризи с пубертета-хормони и емоции, тъй като ритъмните нарушения не се откриват чрез обикновенните изследвания /кръвни,екг,кардиоехограф/.Това са нарушения на възбудно-проводимата с-ма на сърцето/синосув възел и т.н.В спешното ме стабилизираха с медикаменти и ме изписваха.Когато записах в мед.колеж сама открих д-зата.След преглед в трета градска и ЕФИ/електрофизиологично изследване чрез директно проникване в сърцето/ откриха и изгориха допълнителната връзка,която се активираше и предизвикваше кризи-сърцебиене до 240 удара /нор.60-80/,предсърдно трептене, задух, тежест и болка в гърдите.На 5-6 пъти бях на косъм от смъртта.Може би в този трагичен случай има подобен пропуск.

Според мен също не е виновна Спешната помощ,а цялата система на крадливата здравна каса!Защо има само 17 линейки?Защото Дянков прибра милионите на Здравеопазването!Всичко обират мошенниците в Парламента,а народа да умира!Така,че не обвинявайте лекарите!Пък и наистина може да не са могли да го спасят!

Бог да прости детенцето!Съболезнования на родителите!Бащата няма право да упреква Спешна помощ,те са били до 7 мин,винаги виновен е лекарят!Така е най-лесно!Нека се уповестят резултатите и прегледите преди това,кой,къде го е преглеждал,какво е уточнено-Да не излезе накрая вродена сърдечна кардиомиопатия,или нещо неспасяемо даже и в Америка,което значи да е освободено от физическо,а не активен футбол,което го е довършило и ако е така за се извини публично на Спешна помощ!

Човекът е загубил най-ценното- детето си, какво извинение искате в такъв момент бе, хора!

ако е отправил несправедливи обвинения, просто трябва да се извини, дори ако е изгубил най-ценното- детето си.

"За оказване на спешна медицинска помощ на пациенти в София и прилежащите й села на ден са необходими 38 линейки, а работят само 17. Това каза пред журналисти д-р Ангел Ангелов, началник отдел "Медицински дейности" към Център "Спешна медицинска помощ" - София, цитиран от БТА." Може ли сега някой да ми обясни как 17 или 38 линейки ще се грижат за двумилионен град, както и за неговите околия? А може ли някой да обясни защо има само централна Спешна помощ, защо беше премахнато районирането? А щом положението е такова в столицата, то може ли някой да каже какво ли е в останалата част от страната? Ами скоро ще трябва да се радваме, ако въобще дойде линейка, не само да закъснее. Подобни ситуации в Спешна помощ са ежедневие, но просто няма новина за всяка една.

Аз знам кой е виновен! Виновна е цялата безхаберна, алчна крадлива шайка която ни управлява 23 години и която мисли само от къде и какво може да отмъкне. А обикновения човек - кучета го яли. Затова няма здравеопазване, образование, ред и порядък. Защото в мътна вода най-лесно се лови риба .Крадеш, крадеш и никой не ти търси отговорност, защото накрая всичко излиза че е законно. Ами как няма да е като законите са ги "ТВОРИЛИ" същите тези властимащи, които се грижат единствено да напълнят търбуха и да осигурят житието и битието на поне 5 поколения напред. Това са хора без капчица морал, свян и съвест. Почивай в мир мило дете! Нека бъде по-добре там където си!

Детето е получило припадък миналата година.Родителите са го водили на лекар,но лекарите не са диагностицирали проблема.Явно детето е имало болно сърце,за да получи на тази възраст ритъмно нарушение.бог да го закриля.Родители,не винете Бърза помощ ,а цялата ни здравна система.Некадъртниците в бели престилки са пропуснали не един здравословен проблем и понеже са немарливи,обвиняват пациента,че късно се е обърнал към тях.Защо ли изобщо да търси от тях помощ.не могат да му я дадат.

продължение Той опроверга писанията по форумите, че първо учителят по физическо е звънял на него и той е казал: Нищо му няма, напръскайте го с вода. "Миналата година също припадна. Водихме го при проф. Габровски в "Пирогов". На магнитния резонанс всичко беше чисто. Водихме го в Трета градска болница, при най-добрите кардиолози. Не е имал никакви проблеми. Тренираше футбол, беше най-усмихнатото дете", каза Желев. Той опроверга и появилите се информации, че Теди е починал към 17 часа. "Всичко е заради закъснялата линейка. В кой век живеем? Учителите са реагирали, но стигнахме дотам в училищата да няма лекари, да не може да се реагира адекватно при инциденти", каза още през сълзи Златко. Сигналът е приет много бързо, много бързо е обработен и е предаден в Центъра за спешна помощ, каза Данка Недялкова, говорител на Национална система 112 пред БНР. "Проверката установи, че са получени 4 повиквания. Първото е в 13,55 минути. Разговорът е продължил 40 секунди и е предаден сигнал с висок приоритет. Отчетено е, че сигналът е приет. От Центъра за спешна помощ са ни информирали, че няма свободен екип, но че пренасочват един от екипите си. От 14,08 е информацията, че линейката е тръгнала. След първото има още 3 обаждания. Става ясно, че детето няма пулс. Тази информация също веднага е предадена. В 14,10 минути се обажда бащата, който е информиран, че линейката пътува". Всеки момент се очаква да бъде готова и експертизата на Съдебна медицина.

Бащата на починалия петокласник Теди разказва за трагедията Вчера следобед почина 11-годишният Теди, В час по физическо, към 13:45 часа в двора на 81 СОУ "на момчето му прилошало и припаднало. Преподавателят се обадил веднага на Бърза помощ. "Първото обаждане е било към 13:50 часа, а линейката пристигна чак в 14:20. В нея нямаше никаква апаратура, само апарат за изкуствено дишане", През цято това време е търсена помощ от 25 поликлиника, която се намира на 300 метра от училището, но нито един лекар не се отзовал. На място е пристигнала докторка от намиращата се наблизо частна болница "Св. Панталеймон". Учителят по физическо е успял да свести Теди, самата докторка също е дала надежда. "Учителите са реагирали адекватно, но Спешна помощ не съществува! Не може да ми обясняват, че нямат достатъчно линейки! Не можеш да чакаш 30 минути за линейка за дете! Вчера неволно дочух разговор между следователя и лекаря в Окръжна болница, че ще "оправят" нещата. Оправяне значи потулване", допълни през сълзи Златко Желев и е категоричен, че няма да остави случая така.

Искам да кажа на родителите на детето да не се отказват - нека виновните да бъдат установени! Няма извинение за това, че децата ни не получават нищо читаво в тази безхаберна изгубена държава! Мир на душата на Теди, а родителите как да се помиряваме?!!?!?!?!?!?!

Че там можеше Бойковия самолет да кацне !! Ама не, той го дава само на колегите, от обора на Бистрица, да ходят до морето, шведки да чукат?? Спас Литров, спортен коментатор.

Внимание! Телефон 112 е вреден за вашето здраве! Това е нещо, създадено от турската крадла емел етем, напълнено с простаци с високо самочувствие. Тук там има по някой свестен, който обаче не знае как да помогне. В същото време 15 линейки за милион и половина в задръстен град! Линейките обикалят по циганските квартали, търсейки колибата с кихналото чаве, докато хора умират. Поне да върнат тел 150.

Да се върне тел. 150. Там могат да ти дадат съвет какво да правиш докато дойде линейката.

Главното, което трябва да можеш да правиш на тел. 112 е да знаеш и говориш английски. Всичко друго са незначителни подробности!

СТига сте ревали някой да ви лекува по телефон! В училището е имало мед сестра-не на телефона ,а на място.Трябвало е детето да се реанимира и транспортира в болница.Като от спешна помощ са нямали екип-така се случва.Няма спешна помощ -това е.Ако бяха звъняли на 150 нямаше да има записи и щяха да ти говорят как всичко е било както трябва.Дано след като през 112 се вижда че нещата в здравеопазването са зле някой се заеме да го промени.

Да вървят да садят картофи !

Тел.112 е пълна глупост там работят хора които са абсолютно некомпетентни аз също съм се обръщал към тях и бях подведен какво се прави когато те блъсне кола.Благодарение на тях сега един шофьор кара безнаказано по улиците.Нека си припомним и голямото земетресение в Перник колко хора се оплакаха,че от 112 не са могли нищо да им кажат.Единственото хубаво с този телефон е,че дава работа на много хора,жалкото е,че от този номер зависи човешки живот.Да благодарим на ЕС за поредния геноцид на българския народ.Почивай в мир младежо и дано има наказани за твоята смърт.

Надявам се да има дело. Само така ще стане ясно кой е виновен. Ако са виновни от 112 или от Бълза помощ - нека бъдат наказани. Ако обаче не са виновни, а бащата клевети безпричинно лекарите, нека той да плати за това. Лека му пръст на детето, но медиите излишно вече се упражнявате върху тази тема, единствено става по-болезнено и мизерно.

жал ми е за родителите,защото знам,че никой родител не допуска колко зле може да е здравето на детето му.затова не съдя никого - лекарите също. мир на душицата,отишла си без помощ и съвсем не навреме.

Работя с лекари и да ти кажа - 95% от тях само пари са им и в устата и в главата. И тези лекари получават "субсидии" от частни фармацефтични компании като екскурзии, нови автомобили, нова техника в замяна на това лекарите да изписват техните лекарства. И това от лекари , които уж са дали хипократова клетва... да търгуват с живот. Разбира се от 50-тината лекари, до които съм имал достъп (професионално) имаше точно 2-ма, които не бяха на принципа - повече клиенти - повече пари. Нарочно използвах думата клиенти, защото за тях сме такива. За тези 2мата само сме пациенти.

При това положение на обикновиния човек му остава единствения разумен изход: - да се възползва от досегашните открития в медицината само като информация и да се самолекува сам. Тафтологията е умишлена.

Бог да прости детето

Хора, спрете да плювате непрекъснато лекарите!Не виждате ли, че това е умишлена политека да ни насъскват един срещу друг!Кажете ми какво може да направи и най-добрият лекар, ако линейката е като дрънчащ ковчег и няма никакво оборудване в нея( защото за майка ми пристигна точно такава).Кажете ми колко от вас, които критикувате всичко правите път на автомобил със специален режим, защото аз непрекъснато виждам как линейката вие ли вие, а разни идиоти или не я чуват,защото са надънили чалгата или си мислят, че те са наравно с Господ!Спрете да търсите вината само в другите, а погледнете и себе си!И за последно, аз съм с много здравословни проблеми и може би съм имала и късмет, но до сега не мога да кажа, че всички лекари са ни некадърни, особено кардиолозите

и чул бодрото шумолене на малките калинки, които са от дальеко, говорят мьеко, и направо ши ви скъсат нервити ?? Пази боже! баба Тодорка

Вярно е, че лечението не винаги е гаранция за положителен резултат. Но масовият прост пациент го очаква, търси, настоява, изисква гаранция на всяка цена и се вбесява при новината, че такава няма. Ако предпочиташ, следващ път нека ти кажат, че и с, и без лечение е все тая, пък ти си избирай да ти пишат ли рецепта или не. Не би ли се надявал поне малко на някакъв положителен ефект?

А бяха времена, когато всяко училище имаше общопрактикуващ лекар, медецинска сестра, а в по-големите градове и зъболекари. Но всичко се разсипа.

Огромна вина за смърта на детето имат родителите!Защото детето е ходило неколкократно за изследвания за сърчицето и нещата изобщо не са доведени до край с диагностицирането, с режима на лечение и социално-опазваща профилактика, във всекидневието на детето!?Детето изобщо не е трябвало да участва в часовете по физическо възпитание, при положение, че е имало сърдечен недостатък, който на всичкото отгоре до момента, не е и бил лекуван!?Много голяма е и вината на лекарите, които са се занимавали с детето, защото те изрично е трябвало да съобщят на родителите за опасноста от по-високи физически натоварвания, например в часа по физическо в училище и да почнат незабавен лечебен процес!?И в нашия град на всеки 12-15 години почива по едно детенце заради сърдечни проблеми, защото семейство и лекари са си правили оглушки!Абе, изобщо българска безотговорност отвсякъде!Накрая дечицата се разплащат за нея с живота си!?

Не е правилно да се обвиняват родителите. Имам приятел с порок на сърцето - това се диагностицира още по време на раждането. Дефакто ако е имало порок, то би трябвало да знаят още докато е било бебе (не съм специалист, не твърдя, че написаното от мен е вярно). Имай предвид, че и атлети умират от сърдечна недостатъчност. Виж колко футболисти измряха през последните години. Тук вина имат учителите, които нямат никаква подготовка за оказване на първа помощ. На запад имат портативни дефибрилатори в училищата, но тук поне това което се говори по новините е, че дори не му е направен сърдечен масаж и изкуствено дишане - действия номер едно при спиране на сърцето. Съжелявам родителите, които са изгубили най-ценното си.

Учителят е направил всичко необходимо, за да помогне. Правено е изкуствено дишане, сърдечен масаж. Учителят е компетентен, бъдете сигурни че е дал всичко от себе си!

Доколкото стана ясно учителите и медицинската сестра в училището са правили сърдечен масаж и дишане от момента на припадането на малкия, извадили са езика и няколко пъти са го извадили в съзнание, след което той отново е припадал. Така че може да се каже, че са направили каквото трябва. Така става понякога - правиш всичко, което трябва, но лошото пак идва. пп.Не всички сърдечни пороци се откриват още при раждането. Но иначе си прав за това колко футболисти умряха млади, а те минават редовно медицински прегледи. Което обаче ме навежда единствено на мисълта, че обвиненията на родителите са безпочвени - ако беше толкова лесно да бяха спасили толкова спортисти, които умряха на по 16-18 години в ръцете на медиците на терена.

Порок на сърцето и ритъмни нарушения са различни неща. Ама на хора дето са спецове по футбол , политика и медицина няма как да го обясни човек.

Как имаш сърце да напишеш такава гадост?!? Как ще са виновни родителите, нали са го водили по лекари и са им казвали че няма проблем!

Абе, ти виждаш ли се какви ги драскаш, пукал такъв!?Детето е било постоянно с оплаквания и родителя не трябва да дреме, а да се занимава с здравето на детето си и да го води постоянно по лекари, докато здравословните му проблеми бъдат отстранени!Детето е имало припадъци ,ама в къщи го лекували с напръскване с водичка!?Хай, не свършихте се тъпанарите, в тази пропаднала държавичка!?

Проблемите са в София. Представяте ли се какво е в дълбоката провинция. Там хората могат да се оплачат единствено на господ.

Ритъмните нарушения при деца се откриват трудно.Диагностицират се и се лекуват с ЕФИ на сърцето.Като дете имах страшни сърдечни кризи-тахикардии до 240 трептения в мин. с предсърдно трептене и се разминавах на косъм.преди 5 г. в трета градска ми направиха ЕФИ с аблация и край с проблемите.

Извинете за невежеството. Какво е ЕФИ.

Крайно време е на тия в 112 и вързаните към тях да им купят по една карта на София за 2лв. Не може да стигат "спешно" до инцидентите като мухи без глави, 5 пъти по-бавно от едно такси.

Абсолютно потвърждавам "balak", защото няколко пъти съм бил свидетел на тези неща!След подаването на сигнал към 911, например за здравословно неразположение, максимум за 5 минути пристига възможно най-близкия полицейски патрул, след 10-12 минути най-много, линейката с парамедиците е на адреса и до петнадесетина минути пристига и кола на пожарната служба!Пожарникарите, в зависимост от вида на сигнала, могат да дойдат и с голямата пожарникарска кола, облечени в пълното си "бойно" снаряжение!Или пък нормално облечени с униформите и в микробус!Затова авторитета на тези всички служби е на огромно уважение и почит сред населението на САЩ и всички им съдействат и помагат с това, което могат!

Сигурно някъде е така. Тук обаче каквото и както и да се опитва човек да работи, все го отнася и все е виновен на всички. Ежедневни обиди, скандали, сцени, физическа саморазправа. Чувах, че там някъде имало диагноза "отвращение на лекар от пациент" и подлежала на сериозно лечение и дълго възстановяване с откъсване от контактите с такива, докато отвращението премине и е в състояние пак да работи. А тука?! Трябва да е благодарен, че пациентите не са го заклали на работното му място. Чели ли сте наскоро приказката на Лафонтен за вълка и щъркела?

Съболезнования на родителите, почивай в мир мило детенце! Имам дете на същата възраст и днес със свито сърце до заведох на училище...Там също няма лекар, сестрата работи от 8,30 до 12 и нашите деца не са защитени по абсолютно никакъв начин. Дори са по-зле, защото не е София. И все пак, колкото и да стават такива неща по света, вроден съредеч порок непроявен и т.н., нещо не са ли видели лекарите по предходните прегледи? Плача...

Не ставайте смешни. Има случаи на спортисти в блестящо здраве умрели в миг на терена въпреки, че е имало лекар и инцидентът става в държави със спешна помощ на светлинни години от тази в България. Това е животът.

БОГ ДА ПРОСТИ ДЕТЕТО! МОИТЕ НАЙ ИСКРЕНИННИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ..! КАКВОТО И ДА СЕ ДОИЗЯСНЯВА ДЕТЕТО ГО НЯМА...ПРОСТО СЪДБА.. ДАНО ДА Е НА ПО-ДОБРО МЯСТО..

Моите най-искрени съболезнования на родителите за непрежалимата им загуба. Бях в 5-ти клас през далечната 1985 (тогава нали всичко уж беше в цветя и рози), когато по време на една ученическа екскурзия по време на път почина едно от децата. Беше с проблем на сърцето. Беше един от най-добрите спортисти и най-добрите ученици. Злото се случи в нищото на пътя. Тогава до Пирогов го транспортира лек автомобил с бебенце в колата. Само тези хора се отзоваха на ръкомаханията на групата от учители и ученици. В случаят с Теди обаче ме стряска сериозно фактът, че досега родителите не са знаели за съществуването на проблем със сърцето на детето. Това е нещо, което педиатрите би трябвало да могат да установят. Определено е имало някаква симптоматика преди това, която е била подценена, вкл. и от родителите. :-(

Златко, изказвам ти най-искрени съболезнования за жестоката загуба,която преживявате ти и твоето семейство и те, моля да намериш сили да изясниш причините за смъртта на сина ти. Просто не се предавай и потърси отговорност от хората забравили защо са се клели, че са длъжни да спасяват ЖИВОТ.

Айде стига вече....всеки ден умират хора. възрастни, млади, деца....тук, в чужбина, по цял свят. Какво искате от 17 линейки....Като се даде предложение за вдигане на здравни осигуровки, всички ревете. Има частни фондове, осигуряваш се там и ползваш услугите на частни болници. Това е положението.Стига с тия статии, кой какво защо и как......смъртта е част от цикъла на живота!

що го глупости говориш? без друго за здравните си осигуровки не получаваме нищо, аз даже изобщо не искам да ги плащам нищо не покриват... и няма и солидарна страна защото все събираме есмси да лекуваме някой ... осигуровките отиват за коли на здравната каса, за чиновниците и крадливите политици и лекари...

Иво, тогава плащай в частен фонд....така правя аз за семейството си и съм изключително доволен. Разберете, че безплатен обяд НЯМА!Без пари няма кой да ви лекува!

деер

Детето почина, защото живее в страна с 7 млн цигани. Давам пример - САЩ - 50% цигани - линейка, пожарна и полиция вкупом пристигат до 4-та минута. Познайте колко центъра имат съответните служби, за да осигурят това със скорост на придвижване не повече от 10мили на разрешеното?

Не само от линейката ,а и от екипа в нея зависи !

Бог да го прости милото детенце. Безкрайно ми е тъжно и съчувствам на родителите. Лекарите които не са остановили проблема при предни прегледи са за съд и по света щяха да си понесът отговорността но тук...

спешен екип - лекар, сестра и шофьор . Кл. смърт - В линейката ,на място лекар- аспирация, интубация ,медикация през интубационната тръба , монитор за следене на с. дейност, вкл.дих .апарат или с амбу сестра- венозен път шофьор -сърдечен масаж Всичко това веднага и на място и веднага , мин 6 ръце , а не бързо возене до най близката болница .Губи се време 5,10, 15 мин ,всяка е от значение и то веднага. Така работя аз / в провинцията/ и от опит знам ,че има огромно значение .При адекванна реанимация и липса на тежко предхождащо соматично увреждане има ефект, има спасени. Иначе се получава транспорт на труп до здравно заведение . Всичко за 600 лв заплата , денонощен стрес ,но и огромно удовлетворение ,когато пациента оздравее.

Забравих да допълня ,че само единици от нас правят и могат това и то за тези пари . Няма желаещи за тази работа ,а за пациентите е въпрос на късмет .От написаното в медийте разбрах , че дори в столицата не се работи така. А колкото до адекватната работа на 112 всеки ден хабя нерви ...но без коментар.АЗ лично поемам отговорност ,когато пристигна на място и според ситуацията. За останалото да помислят Управляващите .

То всеки като умре е от сърдечна недостатъчност. Това е логичното, защото спира да работи бял дроб, сърце. Като не знаят лекарите какво да кажат и е сърдечна недостатъчност. Истината е, че вече 1-2 процента от лекарите знаят какво правят и докато ги откриеш може да стане фаталното.

Затова трябва да се върнт лекарите в училищата

И като върнат щатовете за лекари в училище от къде ще намерят хора, ще преквалифицират сервитьорки и трактористи? Та нали до фаталния край се стигна иманно защото спешната не може да наеме хора. От 38 екипа са успели да формират само 17 и само един педиатър. Ами я си представете, че този единствен педиатър реши да започне работа като продавач в някой МОЛ. Какво правим тогава?

Така му е било писано на детенцето айде стига сте дъфкари тази тема. То няма държава вие искате да има спешна помощ и добри лекари... ми добрите от одавна са в чужбина това не ви ли е ясно?!?

Ти не си НОРМАЛЕН. Темата трябва да се дъвче с месеци, защото утре на мястото на бащата може да си и ти.

Осъзнавам това както и осъзнавам че на този етап няма какво да се направи. Няма паре, няма държава, няма лекари. Още веднъж да ти го повторя ли? Хората които живеят тук поемат големи рискове, този случай е един от тях!!!

Риск има там,където има и възможност за добър край.Не вярвам да се осъзнаят-интересува ги само чалга с водка, лика на тиквата над бюрото и 10% плосък данък за да не платят случайно 10 лева в повече за операция на друг нуждаещ се. Скотска му работа.

Защо не са знаели за болеста?

Защото лекарите дето са го преглеждали по другите болници преди този инцидент са ги отпращали с "Нищо му няма. " Сега ако ги питат "Как така сте го пускали?" те ще отговорят "Медицината не е стигнала още до там."