Детето се почувствало зле в час по физическо и припаднало, а когато пристигнала линейка, то било в клинична смърт. Лекарите в УМБАЛ "Света Анна" безуспешно правили опити да възстановят сърдечната дейност.

Бащата обвини Спешна помощ, че реаномобилът е закъснял, а отговорните институции - Министерство на здравеопазването, ръководството на тел. 112 и Спешна помощ, си прехвърляха вината за случилото се.

От МЗ казаха, че няма забавяне на линейката. Спешна помощ заяви, че има забавяне и то е по вина на операторите на тел. 112, а оттам заявиха, че това твърдение е "пълна лъжа". Според директора на спешния телефон Стоян Граматиков, ако има някъде проблем, то той е в липсата на линейки.

"Можели са да го спасят, лекарите ми казаха, че 10 минути по-рано ако са дошли, е щял да живее", каза още покрусеният родител.
 
Златко Желев допълва, че според кардиолози може да става дума за вроден порок на сърцето или за моментно ритъмно нарушение, цитира го "24 часа".

Точните причини за смъртта на петокласника обаче ще бъдат ясни след около месец, когато ще са готови резултатите от хистологичните изследвания на съдебните медици.