Прокуратурата търси лекарска грешка за смъртта на хасковлия

Окръжна прокуратура Хасково образува досъдебно производство за смъртта на млад мъж и търси има ли допусната лекарска грешка.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата търси лекарска грешка за смъртта на хасковлия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ажде сега още два случаи за лекарите в българия. 1) първия е от един мож познат кожто завърши медицина/хируг началот девесетте години. тож студент, асистира на професор при операция на язва. този професор и друг преподавател преди операцията спорят дали човека е за операция или не. като отварят корема се оказва че човека има съвсем малка язвичка и не е нужна голяма интервенция. професора правещ операцията, за да се докаже на другия професор които не е в операционната реже целия стомах на пациента - за да докаже че е прав. познатия ми казва - какво мога да направя - аз съм студент тои професор - остави човека за цял живот инвалид без стомах.

имах един роднина - професор в голяма столична болница уши нос гърло - режеше ракови болести. аз имам проблем, кожто в последствие се оказа че е в областа на алергиите. та моя, така да го нарека, чичо ме изпраща в пулмологията - където ми препоръчват вадене на сливици, намерих един друг професор в друга болница кожто препоръча прогаряне на носна лигависа. и отивам при роднината ми и му казвам - и тои много ядосан ми казва. в моят сектор е ужас ще ти отрежат и ушите само и само да ти вземат парите. за сливиците каза че ще стане още по-лошо ако се отрежат, за прогарянето каза че правилото е ако е отпушен носа не се прави прогаряне. та какво да кажат хората които си нямат чичо професор - лека мъ пръст.

meto, /нарочно е написано с малка буква/, лекувай се по интернет, ходи на баячки, ако искаш и на ветеринар, но не е необходима да демонстрираш тежката си неграмотност толкова напористо. Между другото, никой не е завършил медицина по интернет. Ако се смяташ толкова знаещ, иди на приемен изпит, учи 6 години, специализирай от 3 до 5години и ела пиши глупости пак.

приятелю, коментарът ти не е по темата. темата не е грамотността на мето, а качеството на здравеопазването. същевременно ти влизаш в лични нападки и се пробваш да цензурираш мнението ми не с аргументи по темата а с обиди. нямам амбиции да ставам лекар. ако имах щях да съм станал отдавна. наистина съм силно смутен от факта че един човек като мен кожто няма никакво медицинско образование открива такива груби пропуски в работата на здравните работници.

Стига сте наричали убийствата извършени от шарлатани-лекари "лекарска грешка".

Хората от провинцията не трябва да са прекалено претенциозни, защото кадърните лекари са отишли в София. Хората в София не тряба да са толкова претенциозни, защото кадърните лекари са отишли в чужбина. Всеки е наясно какво е дереджето в България и че е свободен да се лекува в чужбина, ако не е доволен.

и десеторна експертиза да е няма файда гарван гарвану око не вади, жалко за момчето

Лоша работа. Сигурно ще се разбере от какво е починал този млад човек.Но ще се направят ли изводи или ще се замазва?Колко е трудна квалификацията и как се осъществява, без реформа.Една професия на лекар бере душа.Ниско заплащане ,неясни перспективи, трудна специализация и липса на поглед към системите на здравеопазване в САЩ, Англия,Франция идр. ,развити държави.Една помощ от Европейският съюз ще бъде навременна.

Защо ниско заплащане ? Който е намерил жилка към здравната каса не се оплаква.

Е,ЗА ТОВА ГИ БИЯТ ДОКТОРИТЕ,РАБОТЯТ САМО ЗА ПАРИ!

Че кой работи за друго?

Но някои искат от 2 кранчета- един път от осигуровките, втори път - на ръка.

Това , че лекарите грешат често е ясно. Не е ясно как това е излязло в ефира.

Има хора, които се борят за правата си. Повечето сме овце, но...

бъдещите лекари, както и всички останали бъдещи никаквици - Смрад фонци = Студенти -> преписват на провал и това им е баш гордостта. А алчните и затъпели преподаватели, карайкия само на кило/хорариум колкото да скърпят въшливият си бюджет пишат 5 и 6-тици на очевидни преписвачи... "Сит търбух за наука глух"... Докато за лекарите всяка некъдърност е фатална, другите имат по още няколко шанса да се осерат и тати-мама да им замажат посраното... но скоро всичко във всияки области ще е посрано... няма да има къде да стъпва... Някой да не си мисли, че икономисти и прависти, а и еколози, на кило, са от кадърен нагоре?

Искате да кажете защо ги бият може би трепане е подходящо-те може да прават грешки а другите хора не...!

Ако причината е съсирек, дали са му дали антикоагулант? Ако да, това снема отговорноста на лекарите. А как ще го установят?

Апендектомията при млад пациент обикновено не изисква янтикоагулантна профилактика.

Един млад дебеланко при операция на херния по чудо не умря защото не са му дали антикоагулант.

кЪт за знам що за инДЖинерин съм, хич не 'одя на лекар

голяма част от лекарите в българия са мърлиовци. няколко от моите роднини почти не умряха а други умряха при операции при които смъртността е един на хиляда. основната причина е лекарска грешка, която води до перитонит. а общо взето мърлиовци. мисля че и липсата на добра съдебна система им позволява да са небрежни и да си скриват грешките, защото за да бъде доказана грешка трябва да има медицинско лице за свидетел и съда да работи.

мърлиовци??!! Неграмотника, който не знае значението на главните букви. Илитерат нещастен и ти ли даваш акъл на лекарите.

да те са мърлиовци, а не мърльовци. предлагам ти като си такъв радетел за чистотата на българския език, да не използваш чуждици, като илитерат, а българската дума неграмотен. Айде да ти кажа че всички мои съученици от училището което завърших, които искаха да станат лекари станаха. Изводите си ги вади сам къв съм и що съм. проблемът дори не е в лекарите а в системата която позволява да бъдат мърлиовци. ако ги съдеха и осъждаха щяха да со по-внимателни. а и виж колко хора са ми сложили плюсове

ето още наблюдения за бългаските лекари. аз съм живял в други страни където лекарите ти обясняват повече за заболяването ти. та като отида на български лекар обикновенно няма никакви обяснения. обикновенно ти предписва любимия си антибиотик, кожто лекува всичко.

аз разбира се чета на интернет за да сеинформирам какво ми има, и като отида на лекар си задавам въпроси за знещата които не съм разбрал и имат онтошение към проблемът ми. в такъв случаи лекарите в българия обикновенно остават без думи, и чуствам че им някакси непрятно да обясняват и да ми отговарят на въпросите - въпреки че те са си съвсем по отношение на здравния проблем кожто имам. даже имам усещането че на моменти си мислят дали не ги изпитвам дали знаият достъчно. не, не ме разбиражте погрешно. ажде да ви дам пример - отивам на кожен лекар за гъбички на краката. преди да отида почнах да се мажа с крем от нова генерация против гъбички, с кортикостероид. тож ми изписва някакъв стар крем кожто да ми олюпи целия пръст. питам, ами дали да продължа с това което се мажа. тои очевидно подразнен ми казва че тои е преценил че това което тои ми предписва е по-добро и трябва него да ползвам а не да довърша другия. в краина сметка продължих да се мажа още два три дни с първия крем - да си завърша цикъла и се оправих и нямах нужда от това което тои ми препоръча. първия крем ми го предписал друг лекар. нормалното в този случаи, ако лекарите в българия имат акъл, а не огромно его, е да ми препоръча да си завърша цикъла и ако не ми мине от това да пробвам неговия. мога да ви кажа много подобни примери при които лекари, вместо конструктивно да ми отговорят на въпросите просто настръхват като им зададеш съвсем нормален въпрос. например - отивам на преглед за високо кръвно и лекаря казва - аортата ти е расширена за човек на твоията възраст. аз го питам - на колко годишен човек би трябвало да има такова разширение. тои настръхва и ядосано ми отговаря - по принцип вйобще не трябва да има такова разширение и при старите хора. след това ми предписва някакъв хранителен режим и аз му задавам разни въпроси за калия и как взаимодества с солта, и тои пак настръхва все едно съм го питал какъв цвят белио носи жена му. та така за лекарите в българия.

Ако някой може да оправи съдебната система и лекарите ще се оправят /впрочем почти всички проблеми са от там

Съдебната система ще се оправи когато се ударят през ръцете политиците който я командват

Грешка нашенеца е зло иска това което не заслужава чипа е проблема.

Ще се оправи когато махнат лекарския съюз.

сега започва да се разследва дали е грешка лекаска или друга причината. Ако се установи, че не е грешка ще пишете статия, а?

Грешката трябва да бъде наказана! Но реално погледнато, аз лично, не виждам решение на проблеми от подобен характер, тъй като всеки квалифициран и уважаващ себе си специалист напуска "Държавата". Та от останалите "специалисти", не виждам какво друго да се очаква.

Емболията не прощава, не може да се предвиди и не може да се предотврати. За съжаление.

Така е. Обаче в повечето случаи се "вземат мерки"... А нашите лекари в големия си процент са немърливи и самите те ги е страх да се оставят в ръцете на колегите си, защото знаят що за стока са.

Лекарите са най-масовите убийци в световен мащаб!

Лекувай се сам . Поне ще знаеш кой те е убил.

През 2013 в САЩ са регисртрирами 254 151 смъртни случая причинени от лекарска грешка. Де факто, смърт по лекарска грешка е 3-та водеща причина за смърт от всички видове болести.

Това са американски лекари . Около 20 пъти по-платени от българските. За нашите се предполага , че вдигат на крака всеки и винаги.

Занимават публиката с медицинските познания на циганите. Вследствие на това половината форум припява колко лоши са лекарите.

пълно е с некадърни лекари.

Ходи на врачки.

Какво означава "белодробен инцидент"? Емболия? Сигурно не са направили предварителни изследвания, а след операцията не са слагали лекарства за разреждане на кръв. Мислили са, че млад е и няма проблеми. Обикновена немърливост, тоест безотговорност.

Не си чувал за мастна емболия, нали? Обаче няма да пропуснеш да се изкажеш.

Така е,като си купуват дипломи ио куцо,и кьораво и сакато!!! Всеки може да стане доктор,професор,какъвто си поиска стига да извади парите под масата!!! За шофьори да не говорим,там и за по малко пари ставаш шофьор от формула 1...

Отмъщението на учителите вече е в действие. Това е по страшно и от атомна бомба.

Продължавайте да биете и плюете лекарите. Искайте да работят при лоши условия и ниско заплащане. А после се чудете защо няма кой да работи в болниците.

Колкото и висака платени да са лекарите, сестрите и санитарите, колкото и прекрасни да са условията в здравните заведения, хора ще умират в ръцете им. Просто професията е такава. Всичко, което си струва да се направи е хората, които работят в болниците да говорят повече с пациентите и с техните близки и да имат куража да са съпричастни.

Ще разбере само този, който иска да разбере, има с какво да разбере и е непредубеден. На останалите нищо не помага. Мрази априори и два часа да говориш насреща му, мило, търпеливо и любезно, то ще гледа зло и ще налита. Пробвано е говоренето, но помага само донякъде.

Като му прочетох името, някак си не се трогнах от случката :)

Пожелавам ти да попаднеш на същия доктор

Ще гледам името на доктора!

на изрод като теб! /в случая етносът е без значение лекарите са положили Хипократовата клетва/

На тази територия вече свестни хора за работа не останаха.Всичко бяга като от чума.И то е точно така тук има чума.Чумата тук са т.н.крадливи "управляващи"всички от БКП тумора даде много разсейки.Тук ще останат те,нищо неработещите в МВР,в Съдебната система,и създадените"бизнесмени "с крадени милиони от народа.Бягайте,всички млади да отиват в Държави,където върховенството на закона се спазва от ВСИЧКИ.Мутроландия да остане на мутрите и отрочетата им.

Аааа, "белодробният инцидент" е сериозна болест с недоказан причинител (обикновено некадърен лекар), която протича много бързо и остро и края за пациента винаги е фатален. Няма ваксина и не се лекува. Като превантивна мярка може да се наблегне върху опресняване/попълване на познанията по медицина на причинителя.

Абе абдал недоклатен, като хал хабер нямаш от медицина, защо драскаш бе ахмак?

А ти си един сексуален инцидент...

Кретен недоучил. Ако беше толкова лесно, всеки неграмотник като теб да е станал лекар. Аман от "разбирачи".

Нека сега някой попита защо ги бият, а не убиват.

Хей, простак! Ти сигурно си без образование! Плювач без образование!

Де да имаше и ти образование като моето, щеше да мълчиш като посран, какъвто и си. Престъпление и наказание!!!

Каква радост за дойчевелето !? "Имаме труп, имаме труп" !! Нека плюенето по България започне сега И най-накрая ще излезе, че не е лекарска грешка. Но няма да го напишат ! ! Лешояди, сър ! Бог да прости човека !

Елински е за линчуване

А като си толкова "умен", би ли пояснил защо Елински е за линчуване? Защото е член на комисията за изясняване на причините за смъртта ли? Че какво общо има Елински със смъртта на пациента, след като е патоанатом? И въобще знаеш ли ти какво е патоанатом? Я си помисли дали не пишеш глупости!!!

А екипа извършил операцията?

Коментара го изтрихте, защото за пореден път ви казва, че журналистите сте изгубили тотално чувството си за етика. Важна е сензацията

То повечето лекарски грешки се дължат на апандисит! К'во да се прави, това е сложна диагноза и още по- сложно е лечението! Въпреки разпространеният МИТ, че апандисита е най- просто, елементарно и лесно лечимо заболяване!!!!

До къде стигнахме. Да умреш от операция на апедницит. На село конскиО доктор ще я направи успешна и то за без пари. Ама докторите избягаха на Запад от ,,умелото управление" на герб.

Един лекар ще ти обясни, че апандисита е една от ней трудните диагнози, а операцията и лечението след това са високо рискови. Смъртността при тази "елементарна" диагноза по целият свят е над 40%! Такава е статистиката през 21-ви век, тъй че недейте да се пеньявите толкоз абдали смотани!!!

Бъркаш апендицит с перитонит. Има разлика. Апендектомията е рутинна операция.

За да напишеш такива глупости (като тебе) трябва да си голям глупак! Но и тези, които са ти наслагали плюсове, са не по-малки глупаци!

Подценявате лекарите. При най-малките оплаквания за болки в корема всеки лекар слага пациента на кушетката и прави палпация. И търси твърд корем. Наблюдавал съм го много пъти, никога не пропускат, не са толкова елементарни. Първите три неща, които винаги гледат лекарите, защото са признаци за коварни и бързоразвиващи се заболявания. Твърд корем, признак за апандисит, шумове от дробовете, да няма пневмония, дезориентация след удар по главата - за мозъчен хематом. И да се търси лекарска грешка при такава сложна операция като апандесит, с отваряне на коремната кухина ... 100% успеваемост няма никъде по света ! Бог да прости човека !

Чист перитонит! Не са изчистили коремната кухина. А диагнози като"елодробен инцидент" , "белодробна емболия" или "сърдечна ниджстотъчност" просто са много удобно оправдание за некадърните ни медици.

Е как точно го разбра?Перитонитът протича другояче.

Да не си врачка? Боб ли хвърли? Предстои тройна експертиза и още няма заключение, но "всичкознайковците" са наясно.

По малките населени места и болниците са опасни, затова хората бягат.

Та Хаскьово малко населено място ли е бе, ахмак?

Като нищо още не е ясно какво сте седнали да пишете? Цял ден жълтини...