Първа смърт след произшествие с безпилотен автомобил

Безпилотен автомобил на компанията "Юбър текнолоджис" блъсна на пешеходна пътека в САЩ жена с колело, която впоследствие почина.

Обратно в новината

Коментари - Първа смърт след произшествие с безпилотен автомобил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко от вас ще реагират на "колоездачка" пресичаща на пешеходна пътека? Първо не е пешеходка и второ не се движи със скоростта на пешеходка.

Оказва се, че за човешката глупост лек няма! Каквото и да направят, както и да автоматизират транспорта, каквито и супер интелигентни роботи да сложат да ги управляват, винаги ще се намери някой глупак, който е способен да ги прецака...

И сега кого ще осъдят за произшествието и кой ърябва да лежи в затвора? Някой от пътниците, предполагам...

От статията не става ясно кой е виновен. Едва ли колата на юбер се е движела с превишена скорост или е отнела предимство. Не бъдете черногледи. Технологиите спасяват животи, а не отнемат! Разбира се трябват много изпитания. Но я се замислете първите колани или първите еърбеци, дали са били напълно безопасни?

Видях автомобил завиващ надясно, чиста пешеходна пътека, скорост около 20-30км/ч. В момента, когато автомобила беше вече на пътеката един колелар на скорост по тратоара се удари в колата. Шофьора беше бял като платно. Колелара се изтупа, тегли една майна на шофера и продължи. София, Света Троица, преди Корнера. Та не компютър, Господ да сложиш зад волана, все тая. А тази жена е била с колело на пешеходна пътека.

Зависи от закона на щата, там може и да е разрешено с колело на пешеходната...

Жалко за жената, но тази технология е бъдещето, и явно трябва да се доусъвършенства.

Усещам как ще ги стрелям с гранатомета тез коли

Е, па такава човешка простотия -....НЕМА , Е ПА - НЕМА.......-безпилотен автомобил!!! Следващото гениално творение би трябвало да е робот -акушер ????

явно теста е бил убий пешеходеца или превозното средство

Кат ти изскочи някой внезапно пред колата, не компютър да си, ми и господ не може да спре 1-2тона железо мигновено. Законите на физиката не се лъжат никак.

За колеларите важат правилата за движение както за мпс. Еквивалентна новина - мотоциклетист пресичащ на зебра изскочил внезапно бе блъснат от кола на Убър

А възможно ли е просто шофьора да е бил в ситуация при която не е могъл да реагира достъчно. Тука няма никаква информация освен че велосипедистката е пресичала неправилно (това го има в в оригиналната новина на английски). На какъвто и автомобил да сте му трябват доста метри за да преведе състоянието от например 80 до 0 км./ч.при внезапно появило се препятствие. Под тази статия се изля толкова злоба против съвременната техника всяка всякаш четящите още живеят в среновековието и перат на ръка, готвят на дърва и ползват ножове за да се бръснат.

И се хранят с натурална, чиста от ГМО храна.

Роботи - домашни помощници,безпилотни самолети, безпилотни коли, безмозъчни двукраки.....Науката иска жертви.

Нищо опасно и необичайно. След като жив човек може да блъсне защо ни се струва странно че машината не може. Въпроса е в друго - колко често стават такива произшествия.

Проблема навярно е техничиски. Скоро обясняваха за това, че камерите не можели да идентифицират колоездачите поради някаква техничиска причина. И, ето инцидента не закъсня. Споменаваше се за някаква специална идентификация точно на велосипедистите, но казваха, че е трудно осъществима.

Всъщност току що четох оригиналната новина. Жената е бутала колелото .

Карането ми е лудост в очите на другите но освен златен талон, нямам нито един инцидент и с байка за последните 20 години. Има ошашавени бабички и стреснати кукувци, няма физически пострадали. С голяма доза сигурност твърдя, че тази машина, също като повечето хора, няма да може да реагира на време в предизвикана рискова ситуация. Въпреки това, тя се развива много добре и е поне, някаква алтернатива на човешката грешка по асфалта. Да се визира един случай, без той да се съпостави статистически на база километри, скорост, обстоятелства и тнт., спрямо настоящата картинка, си е чиста манипулация. Също за сметка на жертвата и на бъдещите такива, между другото. Не е опасен роботът на асфалта, опасен е идиотът!

аман от такива цървули като теб стъпили на асфалт ...

- Време е и на колелата да се сложат номера като едно време. - Да се направи правилник за колоездачите (отделен от ЗДП) и напълно да се регулира поведението им на пътя. - Който колоездач не го спазва, глоба съизмерима с тази на шофьор. - Така ПОВЕДЕНИЕТО НА КОЛОЕЗДАЧИТЕ ЩЕ Е МНОГО ПО-ПРЕДВИДИМО! - По-малко инциденти, по-малко счупени глави на колоездачи и по-малко главоболия за шофьорите. В момента е ХАОС до голяма степен заради непредвидимостта на колоездачите.

Тъпанарите досега са работили по въпроса за безопасността на пътниците. Не са мислили задълбочено по темата - кой преминава и.. ами ако....?

Развитието иска жертви. Дано само да са крави.

а ти си жертва на комунизма

..живи да ги оплачеш, нали!?

Така е, другите са тествани и се доказват ежедневно. Убиват хиляди всеки ден. Съответно, най-разумно било да се спре развитието. Понеже, а, б, в, г, д.... "Тезата" наистина е помия за слабоумни. Харчи се в глобални мащаби.

тоя велосипед напречно или надлъжно на раетата е карал?

Юбър са типичната компания еманация на криещите данъци! Хората, които привлякоха с нови коли , неплащане на лицензи и данъци всъщност решиха да отрежат и собствените си водачи от алчност. С действията си тези хора извършват нелоялна конкуренция, като оставят хиляди шофьори без поминък. Целта на обществото не е да убием социално слабите , ада им осигурим достоен живот. Ако Юбър лишават от работа хиляди таксиджии, къде да идат тези хора, защото престъпниците винаги имат къде да идат. Няма само за почтените и по- свитите хора. този инцидент показва безмилостната същност на Юбър, затова не им прощавайте. Това е Юбър и нищо друго. Те са негодници, които не заслужават подкрепа.

Не е точно така. Нелоялната конкуренция се дължи на сивия сектор в бранша. Автомобилите на автопилот са с оператор. Дефакто в момента бизнеса е криминален. За пример България. Не може да шофираш автомобил на лизинг в Йеллоу или ОК на който месечно плащаш 1000 лв средно лизинг, имаш амортизация, алтернативен данък 840 годишно, 150 лв осигуровки , 20 лв на ден гориво и в крайна сметка да возиш на 0/80 ст. на км. не ти излизат сметките ако не си в сивия сектор. Може да се провери в сайта на общината . Регистъра е публичен, как 100 водача шофират 6000 таксита? Но тук схемата е и друга защото лизинга е на фирмата, а касовия апарат на ЕТ. Така самата компания излиза, че е лизингова къща, а не таксиметрова фирма.

щял да убие социалните ромове и да разплаче бакшишите... - още се смея!! бравос!!! най-добрият виц за деня!

Пред тази огромна разходна част в бранша не се учудвай , че скоро 99% от бакшишите ще са роми, а може и бежанци. Ама така е. Кой образован човек ще кара такси на километър за 0/80 стотинки в чисто нови автомобили ?! Йелоу на Пеевски и ОК на ПИБ са здраво у ромската схема?

юбър-килър!у нас е пълно с юбъри .

Войната на машините!

Да си спретнат едно полигонче юбър и персонала во главе с шефовете да си бръмчат между самоуправляеми автомобилчета. Кой на ролери, кой на колело, кой на скейдборд. Така ще докажат, че колите са безопастни.

*безопасни, а не безопастни!!!

Още колко пъти и години? Докато узреете да се информирате на нивото на човеците, можеби !?

блъсна на пешеходна пътека-нещо сте в грешка. Къде на снимката видяхте пешеходната пътека? Превеждайте си копираните новини малко по-внимателно. Инцидента е станал crossing the street outside of a crosswalk. Значи говорим велисопедистка пресичаща в 10ч. вечерта на необозначено/непозволено/ място. Тук управлението на колата няма значение защото удар с 2-тонен автомобил, дори с 10км./час, може да е фатален. Ако велосипедистката беше с повече оперативна памет, като автомобила, нямаше да пресича където и скимне.

Убитата Elaine Herzberg(49 годишна) е била наркоманка (6 пъти арестувана за това). Бутала е велосипеда си и е пресичала където си иска. Щом не е карала велосипеда, най-вероятно пак е била дрогирана и не е могла да кара и пази равновесие. Ако и колата на Uber е била елекроавтомобил(т.е. безшумна), просто друго не е могло да стане- dailymailcouk/news/article-5519433/Self-driving-Uber-car-runs-kills-pedestrian-Arizona_html

Не е първи - Тесла имах смъртен случай миналата година, когато тяхна кола беше в ауто режим. Трябва да превеждате: "Първи случай на убит пешеходец.."

Е какъв пешеходец? Убитата е била колоездач!

И американците пресичат с колело на пешеходна пътека, и ето резултата. Казано е в родния ЗДП - не се пресича с колело на пътека, но тя не чете българския закон. В САЩ разрешено ли е? То не че има много пешеходци по пътищата там.

Колелото трябва да се движи по велоалея или вдясно на пътната лента

В САЩ с колело е разрешен дори ляв завой, нещо което в българския правилник, не беше разрешено, поне едно време като съм го чел:-(

Най-вероятно е карала колелото малко пред колата и в последния момент е решила да пресече , виждайки пешеходната пътека, но автомобилът не е могъл да прецени глупавата постъпка и дори да е имало реакция , от близостта колата просто е нямало как да спре така, че да се избегне инцидента. Общо взето повечето колоездачи( поне тук в Лос Анджелес) карат като идиоти и с нагласата, че трябва да бъдат пазени .

който е карал Лада никога няма да се качи на такава хамериканска бъзикня.

Аз съм карал Москвич - класа над тези западни боклуци.

ти явно освен москвич не си карал нищо друго

колело на пешеходна пътека, правилно го е бишнал робота

Аууу човече... скъса ме от смях!

Роботите ,,ни подхванаха,,!

връщай се на коня. да ти е сигурно..

В България ежедневно стават такива неща при това от пилотирани автомобили и не се хвалим с това, а вие се хвалите за един безпилотен автомобил.

забранете велосипедите.

В най-голямата "демокрация" правят най-лесно експерименти с хора ... важното е корпорацията да печели.