Условна присъда за хирург, оставил пациент да умре

Русенският окръжен съд даде условна присъда от 1 година с 3 години изпитателен срок на хирург. Според обвинението 31-годишният лекар Камен Георигев не оказал адекватна помощ на 46-годишния мъж от село Юделник и причинил смъртта му поради немарливо изпълнение на професията си.

Обратно в новината

Коментари - Условна присъда за хирург, оставил пациент да умре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хора здравеите аз сам дащерята на починаля валентин генчев които умря по лекарска грешка искам да кая за какво изобщо е учил този млад и неопитен лекар аз не се спрях да тарся справедливост да неуспях да го вкарам ватре до живот но успях да осадя самата болница с надеждата че наи накрая баща ми ще почива в мир и искам да кая нещо друго не се страхуваите да тарсите справедливост имаите смелост защотоо заради такива неопитни лекарии като този умират много млади сарца....че като е млад и неопитен каква работа тарси изобщо в тая болница само това не разбирам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Такива случай са напълно възможни, особено сега, когато цялостната ценностна система е занижена ?Навремето колега така нелепо си отиде от тоя свят, поради незнание, защото и санитарите знаят, че при завишението на левкоцитите над 10 хил.има спукана язва/или апендисит/

Докато ням влязъл в зтвора лекр така ще е.

Лекарите също завършват с тройки!

Дали ако човекът беше влязъл в приемното със 100 лв в ръка, този "млад и неопитен лекар " щеше да го прати в къщи?!

Глям смях! Нямал опит и затова - условна присъда. Че този нещастник докато придобие опит може да затрие половин град!!! Аз предлагам да го направим личен лекар на съдиите (и семействата им), които са го оправдали. А междувременно обикновеният гражданин да има едно наум - като види името на лекаря Камен Георигев, да бяга надалеч.

Нито "докторите" нито съдийте ще се научат, че има правосъдие, докато не се стигне до там пострадалите да го раздават. Единствения начин е някой човечец на който са му "излекували" семейството да изтрещи и да изтрепе персонала на някое болнично отделение.Няма друго правосъдие

това и за мен е в повече. Този нищо не разбира от медицина. Трябва да се лиши от правото да упражнява професията си поне за 5 години. Да стане санитар или мед. сестра.

тези две съсловия, магистратско и лекарско се гаврят с българина. В този случай 31 годишният е млад и трябва да продължава да си упражнява некадърността и липсата на морал върху българина, а 41 годишният е вече дърт. Какво значение има в случай на болест това дали човек е млад или възрастен? Всеки има един живот, а лекарят трябва да гледа на всички, като на ЧОВЕЦИ. А най-после на българския съдия трябва да се сложи превръзката на очите!

Дано близките на починалия го "осъдят" лекаря.

Daniel

ако махнат условната присъда няма да ни останат лекари

A дали имаме нужда точно от такива "лекари" като този, който просто е оставил един човек да умре?

Daniel

хората масово губят стимул виждайки как политически партии усвояват милиарди от труда им ,при невероятната криза за народа политиците живеят като богове.А обикновения българин се чуди как да върже двата края.

абсл. си прав. То не бе крадене, не бе източване на бюджет/преки и косвени данъци/, няма свършване. Такава гавра 22 години, а ние спинкаме в миши дупки.

1chovek

Условен ни е и морала....

Sacho

какво да се коментира в случаите...