Шокиращи показания за починали родилка и бебе

Бившият шеф на АГ отделението в МБАЛ-Габрово д-р Димитър Ангелов е отказал секцио на родилката Десислава Манолова, която по-късно почина заедно с бебето си.

Обратно в новината

Коментари - Шокиращи показания за починали родилка и бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Деградацията обхванала цялото общество не е пропуснала и сферата от която най-много и директно боли. Моралните ценности ги заменят с евроатлантически. Моралът е заменен с пари- тъй наречената финансова ефективност, забравяйки че честността не зависи нито от контрола нито от страха от наказание. Моралната вина и отговорност са заменени със съдебно призната. В общество, което вярва, че ако си умен(в случая добър лекар) си непременно богат е много лесно нещата да се обърнат в стремеж към забогатяване на ВСЯКА цена, много лесно богатството ще се превърне в доказателсто на ум и на добродетели. Аз лично често чувам от преуспели колеги, че няма беден кадърен лекар. Пък който както иска да си тълкува това. Уви, моралът и честността винаги поставят в неизгодно положение човека стремящ се към забогатяване, в сравнение с този който е захвърлил задръжките. Наскоро стана дума за здравеопазването в една от най-бедните страни-Куба. Страна с по-ниска детска и родилна смъртност от страни като САЩ и Канада, да не говорим за Б-я. Тази жена в Куба не би умряла!

Нещо от собствен опит: преди време неврохирурзи оставиха да умре(убиха) мой добър приятел, за когото се застъпих пред тях! Убиха го за назидание, затова че той а и най-вече аз трябва да се досетим, че всичко се заплаща, и че Комопромиси Не се допускат! Винаги когато търсейки помощ съм се представял като лекар пред колеги съм изграждал стени между нас. Чувайки репликата: Ами колега нали знаете как става! Веднага мистава ясно за какво става въпрос и с кого имам рабира, но че няма да ми го кажат в очите. Възниква асоцияцията с полицая усукващ на пътя: Ами кво правим сега?

Как е възможно да преносваш с толкова много дни, да наблюдаваш как те неглижират, но въпреки това да си стоиш на задника във въпросната болница, вместо да си хванеш шапката и да отидеш в друга клиника?

Понякога това е целта-пациентът да си вземе шапката и да отиде в друга болница.

Горката жена и милото бебе, да почиват в мир... Дано тези изроди, които ги лишиха от живот, си получат наказанието!

При термин 09.09 да се чака до 26.09 е ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ.През април догодина очаквам първото ми внуче да се роди.Страх ме хваща като си помисля за нивото на сегашното АГО.На никого не пожелавам съдбата на тази жена.

Най-справедливо е да им пришият по една умряла котка във вътрешностите... Колкото и да е бутално, те точно така са постъпили с жертвите - оставили са плода да умре и да натрови майката.

Бялата мафия няма засищане, все искат още и още пари и привилегии, но какво получаваме срещу това - висока смъртност и заболявания, безхаберие и алчност. Докато не влезнат в затвора стотина доФтори с доживотна присъда без право на отмяна нещата няма да се оправят.

стига, бе... да им плащаме храна, топлина, дрехи и лечение доживот?!? най-доброто наказание за тези белите е - око за око, зъб за зъб... грешно отстранен орган - веднага ампутация на доктора. грешно лечение - веднага да го нъгълтат с химии. и т.н.т...

да видим дали ще намериш някой дето да те излекува като се разболееш. Толоз много доктори избягаха от България, защото вместо благодарност за нощни дежурства, спешна помощ, недоспиване и мизерно заплащане, дори и едно благодаря не казахте, а само вижте си коментарите!!!

Откакто за мене спряха да се грижат вашите "доктори", а един от тия, на които се подигравате, не боледувам всяка зима, както преди. Доктор, лекар може да бъде само човек с вяра, този, за когото пациента е по-важен и от него самия и който не робува на простотията, че човека е едно парче месо със закичена за себе си торбичка злато, предназанчена за лекуващия. Човек е много повече от това, което могат да видят очите и може да пипне ръката. Докато това не разберете, можете да си вярвате, че сте доктори колкото си искате, но лекари, лечители вие НЕ сте.

Какъв е тоя баща, които търси възмездие чрез съда за детето си? Тези доктори отдавна трябваше да ги е закопал на Шипка живи или мъртви без никакви угризения!

Мръсно племе са лекарите и това е. Тая чак като я осъдили и я лишили три години да не може да прибира "потребителска такса", се сетила, че колегата ѝ отказал секцио и имал вина. Ей затова няма осъдени за лекарски грешки и вечно не откриват нередности, че то нали утре нали и колегата трябва да те прикрие, като убиеш някого от некомпетентност, или пак си отишъл пиян на смяна, както им е навик на мафията с белите престилки. Виж, ако се бяха разминали за Колева нещата, едва ли щеше да се "сети", че колегата ѝ е убил жената и детето.

Все пак в болничните отделения има субординация и е трудно да се решава и действа през главата на завеждащия.

живота като изчезне няма връщане на зад човек не е МПС!

Че аз не обсъждам какво се случва в отделението, а как на лекарката паметта ѝ внезапно е взела да работи чак като са я осъдили, но не и по време на даването на показания за действията на колегата ѝ!

Какво са чакали? Ами чакали са пари, чакали са някой да им каже какво да правят, защото и те самите не са знаели. Кой знае по какъв начин са завършили... Да не забравяме, че едни подобни студенти по медицина, който после завършиха и станаха практикуващи доктори, убодоха и изнудваха жена за пари срещу противоотрова.

Апелативните магистати решеват за 30 дни.Лекарят трябва да реши за 30 минути.Съдейки по заплащането,трудът на магистратите е по-тежък и по-отговорен.

Аха... и колко трябва да платя на лекар, за да не убие жена ми и новороденото ми дете? Да знам предварително да приготвя сумата, че да не отиде за надгробни паметници поради това, че шарлатанинът не бил доволен от заплатата си.

какво е объркал, нали казаха че е станала инфекция. И затова е умряла. Знаете ли че баща й е юрист в правителството. Иначе нямаше да се стигне до това. Ние се кланяме пред политическата олигархия и се свиваме. затова съдиите са осъдили доктора. А той е преценил че не трябва секцио защото е нямало да издържи. Нови разкрития! какви! никакви! просто мнение на колежката му. Затова трябва да се отървем от преклонението си пред командващите, пред началниците си, и да им дадем да се разберат. Но не сами а всички заедно. Иначе ще ни пречупят Виждате какво става с референдума, как не искат да дадат властта, ЛАВИРАТ - нали така казваха през социализма в "история на бкп" - отгоре не могат отдолу масите не искат!

A бе, маймуно тъпа, дивите селски касапи, наричащи себе си "доктори" са убили (да, убили) бебе и младата му майка само защото майката не е дала рекета, който те смятат, че всички пациенти им дължат! Тия гадове заслужават мъчения и смъртна присъда, а не "условни" педерастии и тъпи, защитаващи ги коментари като твоя!

за израждане се дава подарък а не подкуп, и толкова морал имат. После сед ава ако си благодарен, така е навсякъде, ако ти си шофьор и помогнеш на паднал човек със закарване до болница и той няма в момента ще съжаляваш ли че си го откарал, а! ахай дейба мертеците ви дейба тикво проклети дейба, знаеш ли как се завършва медицина, ве маймунче! а! ейййй страшно нещо сме бъгарите, ужас направо!

Колежката му нали също е лекарка? Защо мнението ѝ да не е меродавно? И точно заради тая преценка, дето е направил го съдят, защото жената е влязла да ражда и е излязла през моргата, а не защото баща ѝ бил юрист не знам къде си. Или смяташ, че ако баща ѝ не беше клечка, нямаше нужда изобщо да се прави на въпрос умряла след раждане здрава жена заедно с бебето ѝ?

не бе! не това! яд ме е че щото е адвокат от управляващите или нещо такова и аз не знам, е почнал успешно да се бори, а други нямаше да имаме куража, това е! и в допълнение защото съда го е страх да онеивни някой ако от властта намекват за вина! ей това е гадното! не справедливо да се погледне а все е с умисъл а уж клетва дават като се изправят че ще говорят по съвест! хай дейба таз управия дейба!!

Маймуните нямат право на мнение.

super, blagodarq, няма да ви давам тогава мнение. но аз не защитавам никой, да не си помислихте нещо!

колко секцио се правиха при Тато - не си спомням нито едно. Сега всяка родилка иска секцио и ѝ се прави, като си плати разбира се. Моя приятелка тогава студентка по медицина роди първо бебе на 5 кг. с форцепс, майка и беше гинеколожка завършила във Виена, а акуширащият лекар др.Милев-старши от Първа градска. Аз също родих там след 5 дни мъки и яко напъване здраво бебе. Но не пушихме и не пиехме, не говоря за наркотици. Сега - секцио и готово.

в зависимост от нуждата, тогава така се приемаше ако имаш здравословна причина.

Чуек , секциото в БГ се правиглавно по 2 причини: - Страх от раждането. - Да се запазят свежи "детеродните органи" , щото дават едно предимство в бъдеще.

Имали сте късмет, майка ми не го е имала с първото си дете........

Не знам за кого ми е по-жал - за теб или за приятелката ти. Това "геройство", което сте извършили е абсолютно безсмислено, а форцепса даже и опасно. Жени родили трудно са озлобени към другите.

Да сички много искат и очакват, но аз ако бях лекар по професия нямаше да работя тук пък си мрънкайте колкото искате кога Ви било безплатно и колко хубаво било. Вървете да учите от 6 до 10 години за лекар тогава коментирайте лумпели.

Първо не наричай лумпени всички! ОК?! И второ къде е хуманността на лекарите, в портфейла ли?!

значи ти си учили 10 години не за да лекуваш а за да вадиш пари сиреч не ти пука че ще пукне някой ако няма как да си плати ами мунчо тва училище където си учил ако си забравил или незнаеш е създадено то народа ни и 2/3 от образованието го плаща народа ни сиреч държавата! Щом смятащ че човек е банкнота ще стигнеш явно до поредния бой върху лекар хахаха! Както с она тъпачка от пазарджишката спешна дето и набиха канчето заради псувните по адрес на болните!

Тези лекари отдавна не са хора. Те са безчувствени пластмаси. Нямат сърца. Нямат срам. Такива направо на бесилото! Убили са целенасочено 2 човешки същества.

Аз имах късмета да родя и двете си деца до 2000-та година, преди да ни въведат тази "здравна система", която по същество е търговска. Никога няма да забравя как при раждането на дъщеря ми - трудно, тежко- лекарят ми държа ръката и ми даваше указания кога и какво трябва да правя. И, да, драги лекари, правеше го напълно безплатно - и преди, и след раждането! Лекарят ми още работи - Господ здраве да му дава! И доколкото чувам от други по-млади жени - не е сменил стила си на работа! За разлика от много други... Значи: крайно време е "идеолозите" на търгашеската ни здравна система да си признаят, че претърпяха крах! И че не случайно МЕДИЦИНА се изучава в МА, а не в УНСС!!!

Не-порастналия таралеж, да изяде мандаците на оня изверг, БЕЗ СОЛ, докато се пени, и се пули в медии!

Престъпна немарливост! Ужасно е, но АГ лекарите едно 70-80 % са пълни изроди. Ако не им дадеш пари се държат с теб по-зле, отколкото с куче. За компетентността - този случай говори красноречиво :(

Европейска ценност: Като искаш секцио, трябва да си бръкнеш дълбоко в джоба. Иначе умираш.

забрави за европеиска ценност-ха ха ха.жена ми роди със секцио в чехия.тя сама си пожела.и не сме се бъркали за допълнителни кинти.достатъчно е само да имаш здравна.

И това не е правилно-пожелаваш секцио както пожелаваш да ти направят педикюр.

Страшното е, че под тази новина има поне три коментара от жени, които са преживели подобни лекарски грешки, едната от тях е изгубила детето си. Нека някой да пресметне процента сред населението на коментиралите. И ще се окаже, че това не е проблем, а престъпление. Жертви на ненаказани престъпления се оплакват публично на страницата на обществен сайт. Момичета, необходимо е лекарите, които са ви израждали и са допуснали това, да бъдат съдени, защото вие сте оцелели, но срещу вас е извършено престъпление.

НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ДВАМАТА ПРИМАТИ ТИТУЛУВАЩИ СЕ КАТО ДОКТОРИ ...... НЯКОЙ ХУБАВ ДЕН ЧЕ Е СТАЛ НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ С ТЯХ. КАТО НИЩО МОЖЕ И ДВАМАТА ДА НАСТЪПЯТ БАНАНОВА КОРА И ДА СИ УДАРЯТ ГЛАВИЦИТЕ.

Аз съм живяла в соц.време и не съм имала никакви проблеми-и двете деца съм ги родила в обикновени болници и то без нито една стотинка!

Тя преносва, докторите чакат??? В България ще стане по-безопасно да не раждаш изобщо. То май и затова натам вървят нещата! Мир на праха на майката и бебчето!

ВМА- дежурна, отказа кислород на хоспитализиран пациент с ХОББ и дихателна недостатъчност, а повика Охрана и Психиатъра на Академията за смукане на направления, т.н.ВМА. Не влизайте там от Черния петък до неделя- попадате в ръцете на едни опасни човеко-подобни екземпляри Непорастналия таралеж , министъра Москов, се пули и много се вълнува далавери с ваксини, и, пръста вгза на пациента, да чака скота, в обора

Адски отвратилен и трагичен случай! Колкото до ВМА.....София.....не мога да ти опиша,на какъв дежурен"лекар"се натъкнах там,след битов инцидент,целият в кръв,с комоцио.Младо ла-но,което ме руга и псува през цялото време,защото явно съм му нарушил нирваната по време на дежурство.

В крайна сметка планът за българския народ е или да ни изгонят, или да ни затрият! За да не пречим... на кого ли?

Не разбрах само кое му е шокиращото на тези "разкрития"? Един немарливец се опитва да се измъкне като прехвърли цялата отговорност на друг немарливец. Стар трик, познат по нашите земи откакто свят светува.

Поредното потвърждение, че няма по пропаднала държава!!!Доктори изроди, побоища за изпреварване, чалга идоли, мутри идоли!!!

този завеждаш трябва да бъде съден за убйство на двама души.да бъде доживот лишен от права на лекар и най малко 20-25 години затвор, защото е действай умишлено, ако саму бели предложени пари 1000-2000 лева е щял да направи необходимото да спаси майкаота и бебето. при преносване даже от 4-5 дни се прави секцио. а другата лекарка като съучастник трябва и тя далежи в затвар поне 5-10 години.само с ефективни присъди тези търговци на здраве ще се вразумят и ще изпълнявоат клетвата която са дали.

Нямам думи. В 21 век да почине родилка от лекарска немарливост. Плюйте колкото искате секциото, но то най-вероятно щеше да й спаси живота.

Секциото е за такива случаи, а не за случаи, когато не се налага, а е масова практика.

Аз съм от тези със секцио по желание и за пореден път се убеждавам, че съм постъпила правилно.

От термина за раждане 09.09 до 26.09 е недопустимо пренасяне на бременност почти три седмици и никой не е предприел нищо. Има допустим срок за пренасяне ако терминът на родилката не е определен правилно. Недопустимо е лекари със съответното образование да оставят родилката почти три седмици след термина без да направят нищо.

Лошото е,че два живота са изчезнали толкова нелепо. Истината е,че рано или късно това щеше да лъсне. Проблемът е в самите лекари и нечовешкото отношение . Докато това безхаберие не спре все такива изродски новини ще четем. Правосъдието както става ясно е абсолютно неадекватно. Адвокатите пък няма да ги коментирам, защото ще се намери някой да ми разяснява,че това им е работата, ама аз си мисля,че първата работа на всечки човеци е да са човечни преди всичко.

Жалко за жената .При забранения комунизъм не знам как е но при социализма това нямаше да се случи и ако се случеше доктора щеше да търка нарове доживотно а ако е повторно електриката му е сигурна.

Ти живяла ли си по времето на социализма , че дрънкаш глупости . Тогава нямаше осъден нито един за нищо . Комунистическа шуробажанащина беше , същата работа като сега

тогава всяко бебе беше свещено, водеше се люта битка за всяко дете. Живяла съм тогава, раждала съм и знам, без да съм с връзки!!!!!! Не лъжѝ и не си слагай грях на съвестта. А в къщи, след като излезех от род, дом, ме чаkаха педиатър и акушерка - И НЕ МЕ ГЛЕДАХА В РЪЦЕТЕ ЗА ПАРИ.

много вярно. Точно сегашната наглост и безочие на докторите е завещание от комунизма , в който въпросните бяха като богопомазани. И нали българина кат му дадеш малко влас и се олива .... Много ясно се вижда разликата в поколенията.Младите доктори са внимателни и учтиви - дъртите са нагли и безскруполни . Същото се наблюдава във всички държавни учреждения. Дори в "милицията "

Естествено, че виновната докторка за да спаси собствената си кожа може да каже, че родилката е била и марсианка. не оправдавам никого, но пациент да преценява дали със секцио да роди или естествено е меко казано смешно. И защо въпросната докторка смята, че секциото би спасило родилката? Ами ако тя е била с толкова тежка инфекция секциото буквално би я убило, но в случая щеше да е виновен доктора, направил секциото.

Секциото би могло да спаси поне бебето. Защо забравяте за него?

Боже, аз едва си сдържам сълзите, не мога да си представя колко мъка има у близките на жената :( Как може да оставят жена с бебето толкова дълго време - това си е чиста проба убийство!

Значи все пак имало черни овци и сред лекарите. И проблемите не са само в "малкото" пари - над 3 млрд. лв. за здравеопазване. Или пък в сегашният министър на здравеопазването в оставка. А са у всички политици. И те да престанат да се обвиняват един друг, ами да започнат да си вършата работата и да реформират здравеопазването, пенсионната система, прокуратурата и съдебната система. Защото гнева на народа започва да си търси одушник и все някога ще стигне до истинските виновници т.е. всички политци били досега на власт в България. Не е правете на луди ГЕРБ, БСП вие сте главните виновници. Посяхте ветрове ще жънете бури.

и пак политиците са ни виновни че е по лесно да се мрази някой и да е отдушник за всичко ... манталитет какво да се прави

Я да си спомним кой разрови авгиевите обори на акушергинекологията преди години и какъв вой само след това се нададе... Мир на праха на майката и детето, може би в един по-добър свят са заедно ...

По същия начин моя приятелка я оставиха 3 дни с изтекли води да си ражда нормално,а нямаше данни това да се случи. Накрая я срязаха,но инфекция имаше.За щастие е жива и здрава,но си спомням как докторите и казаха,че ако си плати ще я режат,иначе ще чака.

Може ли аз да попитам вие като виждате,че не и обръщат внимание и подмятат като парцал не я заведохте в др болница в Търново в Плевен смъртни присъди за тези убийци

Жена ми е лекар. Виждала е какво ли не, но такова отвратително и нечовешко отношение като в родилните казва, че никъде другаде няма. Естествено реформите на Реформирания не направиха нищо по въпроса, а се насочиха там където са кинтите.

Виждам много защитници на тези убийци-явно са им събратя, но съветвам роднините да ги избият, защото само това е адекватното наказание за подобни изчадия, да не разчитат на кривосъдната система. Като ги избият ще им дадът 3 години, а при добър адвокат може и условна. Няма да вдигнат детето си от гроба, но ще пратят там убийците му!!!

Защо постоянно на лекарите - убийци им се разминава! Защо ако по невнимание прегазиш човек на пътя ти искат главата и те линчуват, а когато лекар те убива, него го галят по главата с минимална присъда! Те някаква прилигерована каста ли са която смуче от нас всеки ден!

И кой те е линчувал за прегазен човек? Кой въобще знаеш да е наказан? Осъждат условно убийци от пътищата - това е практиката у нас. Убили по няколко човека и НИЩО!

Абе не става така, разберете го! Тоя поискал да му направят това, оня поискал да му направят онова - НЕ МОЖЕ! Секцио се прави по преценка на лекаря, а не на пациента! Това да не е коlink по желание! Това стана много порочна практика у нас, заради парите на хирурзите, естествено! Хайде холан!

Ами отчасти е така, да. Правят ненужно секцио на много жени, но когато трябва - явно не правят.

А какво правим, когато на лекаря му е през х*я и "Секцио се прави по преценка на лекаря" зависи дали си му платил, днес на кеф ли е, дали няма мохабет на гости, жена му дали му е пуснала и т.н. и т.н. Както в медицината, така и в полицията, контролът по изпълнението трябва да е жесток, защото "преценките" са по субективни фактори.

Принципно си прав. Ама аз раждах при двамата подсъдими и бях в почти същото положение като починалата родилка, а си плащах на всичкото отгоре. Мога да кажа следното-Колева не смееше гък да каже , ако Ангелов не е наредил. Каза-шефа го няма, нищо не мога да направя. Тя си гледаше работата, но ако примерно си пациент на шефа и той не и е наредил нищо, не смееше да направи нищо, ако ще бебето да умре. Кофти история-и до днес паля свещичка, че ние сме добре, но бяхме в подобна ситуация, изчакваха докато водите ми изтекоха за 24 часа, бебето щеше да се задуши още малко. Изчакваха, защото беше неделя...и шефа беше на лов....и не идваше на работа...аз на мен водите ми текоха ли текоха...Искам да ви кажа,че сте прав/а, но не и в този случай.

точно така изчакваха и за мен докторите в тина киркова в софия преди 23 години. загубих здраво бебе и аз самата бях в опасност. жалко,че какива неща още се случват. съболезнованя на близките.