12-годишно дете почина след 3 отказа за терапия

12-годишно момче от ловешкото село Бежаново, болно от хемофилия, е починало, след като 3 пъти от плевенската болница са отказали вливане на съсирващ фактор.

Обратно в новината

Коментари - 12-годишно дете почина след 3 отказа за терапия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за глупак си. Тук става дума за живот

Българските болници са единственото място във вселената,в което всеки неграмотен простак може да нахлуе по всяко време на денонощието и да се разкрещи-искам веднага и безплатно.Чакай бе бай хуй-какъв си ти-една плюнка.Я се опитай така да направиш в европейска болница-ще те изхвърлят начаса! Тук в болница се влиза след като кажеш ДАВАМ,после искам! Давам 5000 Е и искам нещо!

Тук много сестри се изживяват за по-големи от доктори.Затова е така.

Заради пръстовите отпечатъци , ще излезе, че е . Това е казала шефката на детското "Началникът на клиниката проф. Ваня Недкова твърди, че родителите не искали да остават Емо в болницата, а само да му бъде влято лекарството. От болницата настоявали това да стане, за да се спази клиничната пътека. " Притискали са родителите и те затова са били готови да платят, но да е амбулаторно. УБИЙЦИ - МОСКОВ, ШАРКОВ, ПЕНКОВ , НЗОК, РЗОК ПЛЕВЕН.

детето, Бог да го прости, не е дало отпечатък от пръст-и е било извън обхвата на 30 минутното обгрижване на всички пациенти от реформите на реформаторите. но, реформите изискват жертви и време (очевадно - повече от четвърт век). трябва да сме търпеливи, казват... :-)))

Опазил Господ! Амин!

от специалния етнос ли са ? уморили са детето в катуна и искат де прехвърлят топката на докторите и да изкарат некой лев, бате

Баце,чети имената,не ще да са от етноса. А и има ли значение,дете е,невинно!!! Дано,там е по-добре,дано е отишла на по-добро място,душичката невинна!!!! А за такива смради,като бездушната мед.сестра,заточение в ИДИЛ за три години,нека стане обща секс робиня!

Лекарите и сестрите , за съжаление, отдавна са търговци с нашето здраве, забравли са текста на хипократовата клетва и дължимото си поведение към болните. Факта, че така е постъпила сестрата с едно дете е изключително укорителен и тя трябва да бъде съдена за неговото убийство.

Милото детенце, дано почива в мир. Съболезнования на всички близки...

Имам един прост въпрос: а КОЙ взема решенията?! След като сестрата 3 пъти си е позволила да върне това дете с отказ и то в продължение на ЦЯЛА седмица, дали не е трябвало да направи нещо много по-просто: ДА ДОКЛАДВА още след първия път на тези, които стоят над нея и които определено са на това място, за да вземат решения! А не да се прави на лекар и Господ!

Бързо в Плевен. Ще раздавам правосъдие на сестрата и професорката. Те ще видят кон боб яде ли

Ужас защо все деца бе?! Тия хора как ли спят?!

Поради смъртни грехове на родители или наследствена обремененост.

Ами защото за някой циганин никой няма да се трогне. Дете звучи драматично. Новините се подбират и презентират тенденциозно.

Бащи на убити от доктори деца, на сгазени или изнасилени деца. НЕ чакайте правосъдие и справедливост. Вземете нещата в свои ръце и отмъстете за вашите деца, само тогава ще намерите покой. Както пише в Библията: "око за око, зъб за зъб". Само тогава ще има някакъв страх в извършителите на такива варварщини.

Така е, винаги съм се чудел как спят и ходят по земята тези хора, които знаят, че убиеца на тяхното дете е на свобода и им се подиграва. Защо в тази държава не чухме за нито един баща, който да е отмъстил, защо сме толкова хрисими и плахи???

България докато не се пролее кръв - нещата няма да се оправят.

защо вече никой лекар не си спомня ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА ...........

някога казвахме за магазинерите, че ги бие чекмедже по корема. Сега това важи и за лекарите! Парите са 1!

Не обичам да говоря по принцип, но нашите медици вече прекалиха. Що за хора са това, що за сърца носят. Напълно разбирам защо ги бият по спешните отделения. Не знам какво заслужава човека, който е върнал тези хора и УБИЛ това дете. Като се сетя за Очите какви грижи бяха и какви банки с кръв и какви скъпи добавки и какво ли не. Срам, отврат, какви ли не чувства напират в мен. Добре си живея тук и цялото ми семейство е добре и храня няколко други семейства, но такива новини ме карат да се замислям за емиграция. Извинявам се предварително на свестните хора в здравеопазването, защото има и такива.

pegenes

Какво е това "клинична пътека" бе, вашта мама демократическа?

идеята че трябва да стоиш 3 дена в 20кв.м. с 4-5 други болни дори и да си здрав, а ако искаш да си тръгнеш трябва да върнеш пари за престоя и да търпиш обиди и заяждания на фрустрирани сестри е антихумана и с авторите и - реформатори, гербери и подобни трява да се постъпи по същия антихуманен начин. по-добре да се върне социалистическата здравна система от колкото тази пародия. това не е медицина а тормоз и не е случайно че докторите бягат навън. и не ми говорете за сервизи за коли - крайно неподходящо сравнение.

Аз също смятам, че е крайно лоша практика в болница да се стои по 3-4-5 дена за процедура, която трае час - два и нямам предвид само кръвопреливането. Ясно е, че това е направено за пари, но не знам дали някой отчита факта, че много често здрав човек излиза с инфекция, хваната именно в болницата, където е трябвало да лежи за нещо, което спокойно може да се направи и без престой, например за изследване на хормони, гастроскопия, магнитен резонанс на нещо си и т.н. За мен това е непростимо и за кой ли път доказва, че всичко се прави за пари, на никой не му пука за хората.

преди време баща ми /лека му пръст/ получи инфаркт. нормално беше на 83 год. и го закараха в 2ра база в Плевен. първо думите на лекараката бяха ''заврели сте се в теа катакомби та човек да не може да си свърши работата. аѝ сега търси хора да го носят до линеѝката.''след всички перипетии доѝде ред и да го изпишат.когато го прибрах у дома беше със двата абоката на ръцете си.разбира се се обадих по телефона някоѝ да доѝде и да ги махне. отговворът беше ''ами махни ги ти бе толкова е лесно.''със това само подчертавам колко много път има да се извърви до истинското здравеопазване вБГ.бог да прости детето

Както вече писах по повод на друга статия, като посочих и име на конкретен лекар, лекарите трябва да бъдат масово съдени. И хората трябва да си потърсят правата без да се страхуват. Има лекари добри и човечни, но повечето са пълни престъпници, грубияни и мръсници. Ако се наложи мога да посоча няколко имена. На тази алчност за пари трябва да се сложи край и това трябва да го направят самите хора като си потърсят правата за всяко най-малко нарушение. Няма как едно подло Джи-Пи да има записани по 2000 души в списъка си и да може да ги обслужи. Алчност, жестокост и дискриминация са думите, с които могат да се опишат качествата на родните "лекари", да не се повтарям.

И понеже тука се спомена че хемофилията е генетично заболяване то гените се сменят от оня отгоре а не от сестрата на болницата. Те това е другари прости при трансформацията на земята или казано на разбираем език за простия народ "демокрация". Същото е и в братска америка, ако не си платиш скъпо и прескъпо остават те да ритнеш камбаната.

така е генетично е но и отказът да се извърши процедурата е фактически. Може и на детето да му е дошъл края, което не значи, че не трябва да изпълниш дълга си на лекар и сестра до този край.

А на Пепи Шашавото не му отказват вливания през носа. И то по 3 пъти на ден

Хемофилията е генетично заболяване. Причина за възникването - най-често кръвосмешение. Т.е първоизточникът - инцест или прелюбодеяние, така щото брат и сестра или близки роднини, не са имали представа, че са такива. Бракът и моногамията, разбира се, са кофти нещо - излишно ограничение, отживелица ... Понеже съвременната медицина е напреднала и може и е длъжна да контролира последствията. Дори наскоро майчица от ромски произход, с трансплантиран черен дроб, заради тежко генетично заболяване, беше родила детенце. Детенцето също е носител на съответния ген и ако е имало късмет баща му да не му е предал същия, ще е здраво, но ще предаде генът на своите деца ...

Много е важно да се потърси причината. Именно защо такова малко дете (а и не само то) страда. Защо има и толкова генетично увредени дечица, онкоболни дечица и т.н. Една от основните причини се оказва извършени смъртни грехове от родители или прародители. Онкоболни деца например се оказват заченати в блудство или родителите им не са венчани или самите деца не са кръстени. Родителите просто трябва да се покаят за свои и да се отрекат от наследствени грехове и да изпросят от Бога изцеление за децата си в името на Господ Иисус Христос. Искам с няколко цитата от Светото Писание да подкрепя твърдението си: " Господ е дълготърпелив и многомилостив ( и истинен). Който прощава беззаконията и престъпленията ( и греховете), и не оставя без наказание, но Който за беззаконията на бащите наказва децата до трета и четвърта рода/Числа 14:18/. "Ако не залягаш да изпълняваш всички думи на тоя закон, писани в тая книга, и се не боиш от това славно и страшно име на Господа, твоя Бог, Господ щепорази тебе и твоето потомство с необикновени порази, с порази големи и трайни, и с болести лоши и трайни. /Второз. 28:58,59/.

Не знам какъв интелектуален дефицит трябва да има човек, за да мисли нещо такова. Няма друго обяснение. В 21-ви век сме все пак...

Не мога да повярвам - онкоболните деца били заченати в блудство, извънбрачно или не били кръстени. А бе, хора, Вие наистина ли? Детето не е носи вина за греховете на родителите си. И всичко на този свят създадено с любов и от любов е божие дело, божие чудо. Защото любовта е най-голямата сила на Бог. И ако някой бог казва друго, то това не е моя бог. Ако болестите наистина се лекуваха с пост и молитва в църква, нямаше да има медицина.

Коя е сестрата да решава кой да живее и кой не? В Германия нямат право да доближават системите.

Пътят към ада в българското здравеопазване е осеян с клинични пътеки.Колко струва човешкият живот,в случая на невинно дете?Отказът да бъде оказано лечение не е ли опит за убийство?Като трябва да се спасяват някакви Очите,Ушите и прочие,се мобилизира цялата държава.Факт е,че имаме добри лекари,но тяхната работа е повече да търгуват,с живота ни,разбира се,отколкото да лекуват.Отврат!

Та какъв беше приоритетът на Борисов? Здравеопазване ли? На линч - и Борисов, и Москов!

е Министър а Цацаров прокурор особенно внимание ще има само като Очите Божо Кравата

кой уби ЕМИЛ- болницата, клиничната пътека, сестрата или отношението на лекари, здравна система и медицински персонал към пациентите. Кое е по важно един живот или спазване на клиничната пътека която ще даде пари на болницата????? ПРОКЛЕТНИЦИ.

Прекалено емоционално изказване. Ако не се спази клиничната пътека болницата няма да получи пари за процедурата. А защо родителите не са искали да се спази клиничната пътека? Не позволяват да се поеме сметката от Здравната каса, те не я плащат...в крайна сметка, за да функционира една болница са нужни средства, много средства - за медикаменти, за заплати на обучен персонал, за подръжка. За мен родителите на детето са виновни за смъртта му.

имала съм личен опит с клинична пътека в Александровска болница миналата година. Добре, от лекарите съм доволна и от сестрите. Операцията мина успешно на другия ден бях кукуряк. Поисках да се прибера. Не дават, макар да е мое право да взема решение на своя отговорност. Трябвало да стоя 5 дни. Защото такава е клиничната пътека. Тръгнах си. Не питайте повече.

не ти пожелавам да ти се наложи да 'спазваш' клиничната пътека в някое гастроент. отделение с 4-ма тежко болни в стаята ти и да чакаш 'професора' да те прегледа а той да дойде на 3тия ден и да ти каже половин изречение. като искаш да 'спазваш' си вземи куче и го карай да 'спазва'.

И си спомням с гняв мастити седерасти когато пръкваха ДЕМОНОКРАЦИЯТА как по телевизията критикуваха оня строй ,че видите ли били направили огромни болници мастодонти в малки населени райони ,което било соц. реклама!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не защитавам министъра, защото не той е измислил клиничната пътека /която трябвало да се спази/. Нека всеки да се замисли, не е ли чувал за хора, които лежат по болници само и само да се вземат пари по клинична пътека... За мене това е въпроса: защо по-важна е клиничната пътека, а не здравето на хората. До там я докараха здравната ни система...

този e министър вече от 2 години. реформата му беше да утежни допълнително работата на персонала като добави машинки за отечатъци. тоест той е съгласен с всичко останало?

и КП отразяват задължителни елементи от подхода в диагностицирането и лечението на заболяването,без които е неприемливо. А знаете ли,че този антихемофилен фактор се прелива само в пластмасови спринцовки ,защото иначе частиците полепват по стъклото,а преди /социализма спринцовките бяха стъклени,за многократна употреба чрез изваряване,когато дори в Африка вече имаше за еднократна употреба-кой е виновен тогава?,но и нямаше АХФ/...И обществото се развива,и възможностите на обществото,което определя какво може да си позволи...НЕ БИВА НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПОДХОДА И ПРОЦЕДУРАТА,защото има рискове за здравето и живота. Може ли без допълнителна квалификация и лабораторни възможности да се правят евентуално предозират,или със странични ефекти да се проявят билогични препарати? Защо?

Подавая я бре не всички са като вампира очите .Айде бе.Май Баце ще изгори заради теб кукунева и ненчеф

Фашизъм

безплатно на САМИЯ ПАЦИЕНТ ТОЗИ АНТИХЕМОФИЛЕН ФАКТОР.Не бива да се предозира,а нивото на фактора в кръвта трябва да е определено. Не би трябвало пациентите да искат от сестрата да си превишава правата по правоспособност. Иначе цената на флакон с такъв фактор е от 300-1000 лв в зависимост от концентрацията на ф-ра. Ако са искали сестрата да им го осигурява за сметка на болницата или персонала системно не е правилно,защото държавата го дава на самия пациент с хемофилия. Грижите са налице,неясно какво е станало,освен,че смъртта не била свързана с кървене от хемофилията,а с възпаление на бели дробове и сърце,според аутопсията,но пък родителите отказвали хоспитализация за детето...

Сега москов и сие ще излезнат да ви кажат колко се ''грижат'' за задравето ви, какви луди пари пръскат ама вие не та не искате да умирате:(((. Това е поредната оценка до къде ни докараха здравеопазването защото и на дете да откажеш законово належащо лечение не само е престъпление ами е отврат и гнусотия на БЕЗхравствени крадци и манипулатори. Да почива в мир душата му измъчена а родителите да си търсят правата ама директно от виновните поименно а не пак да се крият крадците зад общата БЕЗотговорност

Съболезнования на родителите, но ето какво видях вчера в поликлиниката в "Овча купел". Нашенци си седят чинно пред кабинетите и си чакат реда, идват обаче една групичка "бежанци" с един, който им превежда, чукат на една врата и си влизат без ред. Отвън започна ропот, но докторицата ги натика и обслужи преди чакащите българи. Та питам тия колко здравни осигуровки са платили и тяхното здраве ли е по важно от нашето? Та си мисля, че ако на тая "сестра" и бяха завели дете на "бежанци" сигурно щеше да го спаси. Москов какви разпоредби си дал на лекарите и сестрите?

Ял съм им попарата да не им пада човек в ръцете. Веднъж поисках да махнат от ръката ми едно абокато /може и да не го изписвам правилно/ защото ръката ми се беше подула. Гледаха ме като идиоти, крещяха, търчаха напред назад, но в крайна сметка махнаха абокатото и отокът спадна. Съседът по легло ми каза потресен: Ако не беше толкова настоятелен щяха да те изпишат с краката напред. Това не са хора.

За твоя информация: казва се един абокат. Добре, че си се отървал без по-големи проблеми от отока.

Ами нали искахме Европата, бе другаре! Преди да ни приемат поискаха да закрием сумати болници и болнични легла. Нямали сме нужда от толкова. Клинични пътеки, здравни застраховки...И все няма пари за лечение.

За да се спазела клиничната пътека!!! А ЗА ДА СЕ СПАСИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ?? Човекъ само пари ли е, бе убийци?

Клиничната пътека у нас е да си платиш някакво легло и заради мизерни 10 лева НЕ са обслужили детето което по всякаква човешка логика трябва да се обслужва БЕЗплатно. Да им приседнат клиничните пътеки на тия дето ги измислиха след като направиха здравето стока която се продава в търговските дружества наречени ''болници'' заради лапането от държавната хазна

Аз

Да. Така пише в закона за болниците - ТЪРГОВСКИЯ закон.

За да си лекар или какъвто и да е здравен работник - преди всичко трябва да си човек! Виждал медицински сестри да отказват манипулации защото заплатите им били малки...... Ами като не ти харесва заплатата се махай , пациентите нямат абсолютно никаква вина за това !!!!

Аз

Пациентите са с най-голяма вина за това.

Пациентите? Лекарите не боледуват ли, колега?

мед . сестрата отказала -може би е вярно,родителите не са потърсили веднага ръководството на болницата,след като са знаели за последствията !!! И кой си е изпатил-невинното дете.Всичко се прави на инат и наопаки в тази държава и от този народ.

.

Да закарат сестрата, ако трябва и насила на погребението.

Аз

Стга с тая сестра, бе - тя не може нито да откаже, нито да назначи процедури. Това се прави от лекар. Въпросът е - отишло ли е детето на лекар. Защото ако не е, родителите са виновни. Имат ли край идиотите, баси?!

Герберомутренски разсъждения защото това дете трябва да е на отчет с това заболяване и лекарите сами да го търсят за манипулации. Мутренските ви мурафети ''убития е виновен'' нямат спирка дори пред човешки живот

Детето, Бог да го прости, е било с генетично увреждане. Родителите са виновни. Или родителите на родителите и т.н. по пътеката. Преди 50-тина години, щеше да си отиде съвсем мъничко.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Проклети да сте! Това е неописуема трагедия! Цялата ни държава и цялото ни зравеопазване е убийствено. Ама така е, щото се мълчи.

КАМЕРИ в класни стаи, лекарски кабинети, улиците, входовете. Само така се оправя българина - с непрекъснато следене и записване на зулумите му.

на площадите пред министерствата и парбамента, с каквото имате, сопи, лопати чукове, това е единствения начин за решаване на тези проблеми, утре ще е вашето дете!! разберете хора - ние сме мнозинството, тия дето се мислят за незосегаеми - не са!

Кога ще потърсим сметка за изтреблението ни?

Мушмуроци!, Това, написаното от този над теб, е пълна олигофрения. Тълпи със сопи, са тълпи със сопи. А не организирано общество, което ще събере нужния вот, ще излъчи свои представители, ще поеме чрез тях, управлението на държавата. Тълпата със сопи се разтуря с водни струи, с палки и гумени куршуми, с празни обещания и с набутването на провокатори сред нея. Айде, със здраве! И като престанете да се кланяте на капитализЪма, ми се обадете.

санитари, сестри и лекари трябва да учат медицинско право

Аз

Явно тази сестра го е учила, щом е отказала.

Жалко за детето! Да почива в мир. Колкото до жената, която работи като сестра в болницата - дано я осъдят ефективно, макар че не възлагам големи надежди, след като заключението на патолога е, че причина за смъррта е възпаление на белите дробове. Някой по-долу беше питал защо такива не ги уволняват? Защото няма лекар в тая тъжна държавица, който да застане на страната на истината и да свидетелства срещу колега. Както видяхме в един български сериал на медицинска тематика - прикриват си лекарските грешки, защото е въпрос на време всеки един лекар от комисията да изпадне в същото положение. Може би, единственото решение на проблема е пациентите да ходят в кабинетите с включени телефони и скрити камери, за да излезе истината наяве.

Смъртта на всяко дете е трагедия! Но медицинската сестра е помощен медицински персонал.Тя няма право да прави манипулации, които не са и назначени от лекар.Трябвало е да се обърнат към шефа на отделението или дежурен лекар.

А сестрата е тази, която трябва да СЪДЕЙСТВА на семейството да намери този, който може да извърши манипулацията. Сестрата трябва да ПОМАГА на пациента да спазва процедурите като го НАСОЧВА къде да отиде и какво да каже. Тези задължения може да не ги пише в медицинския правилник, но ако си професионалист в работата си и най-вече си човек с душа ги знаеш и спазваш. Пациентите не знаят процедурите и вътрешните болнични правила. Те идват в болницата уплашени и притеснени и последното, от което имат нужда е някой да им крещи и да ги нагрубява.

Дааа, то затова му се вика популизъм, да отклонява вниманието на populus-a от истински същественото и затова разни Воленовци, Янета, Каракачановци, Джамбазовци и прочее звезди сиаят на политическия ни небосклон. Всеки народ заслужава политиците си.

Това преливане не се прави за първи път на детето.Родителите явно знаят кое е най-добре за детенцето, а тая патка като няма право да приема болни щото била сестра , кой и даде правото да ги връща , че и три пъти.Това е положението алчността за пари и простотията ще ни затрие и оня с налудничавия поглед така наречения министър