Коментари - Служители по чистотата нападнаха гражданин, снимал ги как мият улиците (видео) | Днес.dir.bg

Служители по чистотата нападнаха гражданин, снимал ги как мият улиците (видео)

"Замериха ме с лопата, ударът беше силен, паднах на земята, събраха се хора и линейка ме откара в болница", разказа Иван Иванов

Обратно в новината

Коментари - Служители по чистотата нападнаха гражданин, снимал ги как мият улиците (видео) | Днес.dir.bg

Коментари

Пред министерски съвет, президентство, столична община, метро и другаду има камери и снимат, има и табели 24/7 видеонаблюдение: КАК си го обяснявате с конституция, член от закон, наредба на община.......НяКОЙ да протестира до сега??????

Те пък как се разцепват да мият... мани мани.. Преди се оправдаваха със Скинарите - сега със снимачите :Д :Д :Д хахах ужас...

Баси наглия - не искали да ги снимат - ми да не излизат, защото като излязат, веднага се намира камера да ги снима. Винаги има някой пишман турист, който щрака наляво и надясно! Да не говорим, че тия пари идват от джоба на данъкоплатеца, затова той има пълното право да подава сигнали, когато служителите не си вършат работата. А дори и да не искат, нямат право да мерят хората с камъни, лопати и по друг начин да се саморазправят. Мангалска работа - те само права имат, задължения е непозната дума за тях!

Sm3hurk0

Като не искат да бъдат снимани, да си седят у дома... На публично място, всеки има право да снима !

Всеки селянин с телефон репортер. До вчера си бършехте задниците със слама днеска в София. Как се доказва, че са мокрили улицата вместо да я мият, че нали за да измиеш нещо го намокряш първо- дори и селските си задници!!!!

А знаете ли,че фирма ЗМБГ и Нова телевизия са на един и същи собственик-Домусчиев?

Този дето е казал,че това е провокация уволнен ли е дисциплинарно или не?

така е, като наемате цигани с маркучи... Улиците трябва да се мият от машини...

А какво ще кажете да им повдигнете обвинение за опит за убийство, а?

На мръсния гербав трол явно са му пуснали спешна опорка да защитава циганите-убийци, защото шефката им е от Герб - и изродът успял да наспами поне 20 коментара с едно и също съдържание! Другото, по което се познават платените гербави мърши тук е, че под всеки техен коментар има по 50-100 минуса от хората. Което е напълно нормално, защото са адски, ужасяващи безумия които никой нормален човек никога не би изрекъл. Но има чудовища, които за шепа стотинки са готови на всичко.

Така е, понякога за да блеснеш във Фейсбук като съвестен гражданин се искат жертви.

Те не са само тези , абсолютно всички само мокрят и хабят водата.Това изобщо не е миене , напротив даже разкалват още повече!

Още един пълен идиот. Мухльо, ако дойда да те снимам на работа за да покажа после на шефа ти как не работиш, а имитираш работа, ти как би реагирал?

когато си служител на общината и заплатата ти се плаща от данъците много ясно ,че ще те снимам ако се мотаеш или скатаваш мухльо недодялан мързелив,не ще те гледам ми ще ти еба майката жалка плужек нещастен

Любимците на Крадливата Баронеса де Компир в действие.

Щом вече е добре, може пак да снима ! И за да не го бият , да хваща маркуча и да минава от другата страна !

Да върнат парите и циганите без заплати

Който поръчва на чистотата да си върши работата, а те не я вършат, трябва да не им плати. Защо им се плаща за несвършена работа?

Можеш да снимаш всичко, да публикуваш без съгласие не може.

Ела да ме снимаш когато работя и ти гарантирам че ще извикам полиция да те арестуват. Не е лошо да прочетете конституцията.

Много си прост, най-вероятно си циганин.

Това ,че работиш като общак за частна фирма няма нищо общо с това ,че общински служител не си върши работата!Можеш да снимаш и полиция и армия и линейки защото това са официални лица и имаш право да заснемаш как си вършат задълженията глупак ,хвани се образовай малко селчо

добре са го били ! трябвало е и да го ебат !

Макар нападението с лопата да е неприемливо, в конкретния случай господинът буквално е получил това което си е търсил. Макар че щеше да бъде по-добре вместо да го замерят с лопата просто да обърнат маркуча. Гледах видеото-изрично му беше споменато че не желаят да бъдат снимани. Това че си на обществено място не значи че всеки който си поиска има право да те снима когато си поиска. То е същото да се изправиш пред едно голямо куче, да започнеш да го дразниш да го дърпаш за ушите и опашката и след това да се оплакваш ама защо те било нападнало.

Ти откъде знаеш че не са !

е и? споменато било.. Не го снима у тях. Снима го на улицата. Има закони. влез чети не дрънкай глупости! Ако хората не снимаха, как щяха да се разкриват толкова много злоупотреби?

Решите да говорите за закони не е лошо преди това да вземете да ги научите. Според конституцията никой няма право да те снима без изрично твое съгласие.

Според конституцията нямаш право да снимап служебни лица ?Ти дрогиран ли си или пиян?Това да не е хванал Пешо комшията да си мие колата пред тях бе олигофрен?Що сте толко малоумни всичките дето защитавате тъпите мангали?Като е мангал и не иска значи ,че на някой му пука ли?МИ НЕ ТОЙ СИ ОСТАВА МАНГАЛ!

Айде, сега едно дело срещу общината и кесията пълна - заслужено. Тези примати са за затвора, а не на общински надник.

Много интересен представител на общината.Една реч ясна без запъване ,диалект на белогвардец,мисълта му -бръснач,точен ,компетентен както подчинените му.Сигурно от Самоков....

Пожелавам на фирмите,които наемат мангали,да фалират

Редно е не всеки да се прави на фотограф да има независима фирма по контрол, която да заснема чистенето.

Евентуално да ги санкционират служебно за криминално деяние?!? Това сериозно ли?

Да махнат тогава всички камери на обществените места и пред общината също. Глупав закон приет от некадърници.

Няма нищо общо с желанието на някакъв да се прави на интересен във Фейсбук. По същество деянието му е незаконно. Което разбира се не оправдава нападението върху него.

Chefo77

По същество действието му е съвсем законно, като се има предвид, че снима общински служители на обществено място.

В столияния квартал Лозенец с кмет от ДБ се премахват асвалтирани улици за дв се слагат павета?????? Тротоарите и улиците се пръскат с вода най редовно от мангалите но зв миене и дума не може дв става. Не рвзбирам в 21 век как такова нещо продължава да е възможно????

Браво за усилието, ама ако беше мъж сега мангасарята щяха да са в болница. Светът съвсем се изколцати.

Никога не съм виждал да събират кал с лопати, докато мият. Един камион зад водоноската, в който да я събират. Докато това не се случи, само местят мръсотията, а не чистят. Другата простотия, която предстои - събират листата в чували. Стоят си така, докато след 2-4 седмици някой не благоволи да ги събере. До тогава половината са вече разпиляни. Не разбирам каква е причината всичко да отнема толкова време в София, въпреки че отговора е ясен.

Някой има ли вина че ти имаш проблеми със зрението?

Някои си мислят, че сме САЩ, където всеки снима, качва в интернет и не уважава личното простронство но другите. Да ама не. При нас, според Конституцията ни, никой не може да те снима без твое съгласие. Малко са го били тоя

На обществено място можеш да снимаш когото и каквото си искаш. Прочети си закона.

Това не е вярно. На публично място можеш да снимаш всичко и всеки!

До репликиращите ме със закона за авторското право - Не ми цитирайте закона за авторското право, защото той е по-нисш от Констикуцията и урежда авторско право, а не основни права! Може да нямам авторско права върху заснетото, но имам право дали да дам съгласие! И няма такова уточнение за обществено място в Конституцията!

Член 13. Прочети го, полезно е ;)

Когато и да претрепеш циганин, все си закъснял.

Мдааа, и сега едно дело срещу Столична Община, за това че техни служители са нападнали, и ударили гражданин, за което носят отговорност и общината и фирмата. След това още едно дело, този път срещу граждански лица, директно за нападение и опит за убийство .... Рисковете от наемането на ЦИГАНИ са многобройни - от това да не свършат никаква работа, през кражбите на оборудване и чак до нападение на граждани!!! Ха честито ви мургави служители!

Ами отиди ти да миеш улиците и да събираш кофите с боклук. И няма да наемат цигани. Ама не щеш нали?

По закон никой няма право да ни снима без нашето изрично съгласие! Ако иска да снима некачествена работа, то трябва да го направи така, че да не се виждат хората - само маркучът и водата, например. Абе, не е редно да го бият, ама в случая този не е в правото си! Да си носи последствията.

По закон всеки има право да те снима, когато си на публично или обществено място. Конституция: Чл. 32. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие ОСВЕН В ПРЕДВИДЕНИТЕ ОТ ЗАКОНА СЛУЧАИ. Закон за авторското и сродните му права: Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) (1) Авторското право върху произведение на изобразителното изкуство или произведение на фотографията, представляващо портретно изображение на друго лице, принадлежи на автора на произведението. За създаване на такова произведение се изисква съгласието на изобразеното лице. (2) Съгласие по ал. 1 НЕ СЕ ИЗИСКВА, когато: 1. изображението е било направено в хода на обществената дейност на изобразеното лице или НА ПУБЛИЧНО ИЛИ ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО; 2. изображението на лицето е само детайл в произведение, показващо събрание, шествие или пейзаж;

Значи ако ти си седнал спокойно в някое заведение или на някоя пейка аз мога да дойда ли да ти завра една камера в лицето и ти нямаш право да протестираш така ли е? И напълно грешиш-нямаш никакво право да дойдеш и целенасочено да ме снимаш без мое съгласие. И аз имам правото да извикам полиция и да поискам записът да бъде изтрит.

Я да се замислиш, кое е по-нередно: да снимаш някого без негово разрешение или да нападнеш човек и да го удариш с лопата по главата ?? И ако теб те снимат, без разрешението ти, то ти какво имаш право да направиш - ДА ПРЕБИЕШ ЧОВЕКА ли ?? Само ЦИГАНИТЕ "имат" такива "права" ...... щото 12 години бяха ценен електорат!!!

На времето, при комунизма, учихме, че рволюциите избухват тогава когато в обществото се натрупат много противоречия и то повече не може така и се разпада. От както е избухнала демокрацията в БГ, новите управляващи от новата метрополия (САЩ) непрекъснато създават микро, мини и сериозни противоречия от които се раздират васалните им общества - така се поддържа слабостта им и се държат в подчинение. И тук случаят е същият - имаме налице три задълбочващи се противоречия: - между ненаказуемото и разпищовило се циганско малцинство и останалите; между алчния първобитен олигархичен капитал на герберските фирми "обслужващи" общинските дейности по чистотата (най-скъпо платените в БГ градовете - вижте такса?! смет) и плащащите граждани; - между повярвалите си българи, че са влезнали в "клуб на богатите" и са в Европа и заобикалящата ни циганска действителност. И трите противоречия се показват само като отдушник и ще бъдат заметени под масата - за сега. А най-малкото, удара с лопата независимо дали снимаш, минаваш или каквото и да е друго си е опит за убийство и би следвало някое младо прокурорче от районна прокуратура или началника му да се заинтересуват...

Този да бъде съден за незаконно снимане. Работниците си имат началници, които да ги контролират за качеството на работа. От негова гледна точка както ги мият значи така трябва да ги мият, той е никой за да претендира. Не му влиза по никакъв начин в интереса това. Впрочем кметът си има приемен час - да ходи да постави въпроса там ако стигне ред до него, че много са тези които занимават властите с глупостите си

Нищо подобно, всеки данъкоплатец има право да контролира дейности, които се плащат с неговите пари! Защото отговорностите се прехвърлят докато се размият, за това сме на този хал!

""""За нас поведението на господина е провокация. Нашите служители многократно подчертават, че не искат да бъдат снимани", допълни той."""" тъй като заплатите на тези "служители " се формира от данъците на гражданите ,парите не падат от небето, нито ги печати банкоматът .Така ,че всеки гражданин има право да ги снима.Ако фирмата не получи вече поръчки за миене на улиците / то пък едно миене/ ,бързо ще разбере колко са тъпи служителите и.Те не са служители , а работници.Забелязва се ,че тези фирми силно се активизират при дъждовно време

Абсолютно подкрепям - от къде на къде ще ги снимат?! На зла круша, зъл прът.

България щеше да е чудесно място за живеене, ако ги нямаше циганите и мюсюлманите.

Какво са ти виновни турскоговорящите ни съграждани? Те работят повече и от нас българите. Нямат нищо общо с ромите!

Не са българи, не им е мястото тук.

Малко са го били този нещастник.

Прав е снимащия! Вечер като мият не си вършат работата съвестно, а само мокрят асфалта. И с маркуч , и със струйниците от камионите отпред. Фирмите концесионери си прибират парите от нашите данъци, а мръсотията си остава на пътя и после я дишаме!

Ако ги снимаш как съвестно си вършат работата за която им се плаща, пак така ли ще реагират!?

Циганин както и да го снимаш,все е недоволен.

Руси Русев може да има право, ако плаща на служителите си със собствени средства. Докато парите ги дават нещастните жители на София, те имат право да знаят какво се случва с тях. А Руси Русев, заедно с общинарите са задължени да им дават отчет.

Смърт за шпионите ( и за мангалите )

Никой няма право да те снима без съгласието ти, изпросил си си го !

нещо не си дочел законите . не е баш така както си го чул по някой филм . на обществено място може да те снима

Нарушава се конституцията постоянно.... Не може.....

А ти чел ли си ги, че правиш забележка?

И резонната реакция е операторът да бъде замерен с лопата? Ще го запомня като основание да си упражнявам мерника по туристите...

Сигурно и те така недоразбрали и наизуст говорят.

Тотално си в междучасие :) Конституция: Чл. 32. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие ОСВЕН В ПРЕДВИДЕНИТЕ ОТ ЗАКОНА СЛУЧАИ. Закон за авторското и сродните му права: Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) (1) Авторското право върху произведение на изобразителното изкуство или произведение на фотографията, представляващо портретно изображение на друго лице, принадлежи на автора на произведението. За създаване на такова произведение се изисква съгласието на изобразеното лице. (2) Съгласие по ал. 1 НЕ СЕ ИЗИСКВА, когато: 1. изображението е било направено в хода на обществената дейност на изобразеното лице или НА ПУБЛИЧНО ИЛИ ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО; 2. изображението на лицето е само детайл в произведение, показващо събрание, шествие или пейзаж;

Кое е провокация?Да крадеш пари от бюджета и хвърляш лопати и камъни по хората ли?Странно!Според закона и морала тези отиват директно на съд и в затвор!!!

Фандъкова избирателите.. айде сега фирмата вън, онези в затвора, а тъпата картофовадачка-на нивата на село да копае.

Коментари - Служители по чистотата нападнаха гражданин, снимал ги как мият улиците (видео) | Днес.dir.bg

Служители по чистотата нападнаха гражданин, снимал ги как мият улиците (видео)

"Замериха ме с лопата, ударът беше силен, паднах на земята, събраха се хора и линейка ме откара в болница", разказа Иван Иванов

Обратно в новината

Коментари - Служители по чистотата нападнаха гражданин, снимал ги как мият улиците (видео) | Днес.dir.bg

Коментари

Пред министерски съвет, президентство, столична община, метро и другаду има камери и снимат, има и табели 24/7 видеонаблюдение: КАК си го обяснявате с конституция, член от закон, наредба на община.......НяКОЙ да протестира до сега??????

Те пък как се разцепват да мият... мани мани.. Преди се оправдаваха със Скинарите - сега със снимачите :Д :Д :Д хахах ужас...

Баси наглия - не искали да ги снимат - ми да не излизат, защото като излязат, веднага се намира камера да ги снима. Винаги има някой пишман турист, който щрака наляво и надясно! Да не говорим, че тия пари идват от джоба на данъкоплатеца, затова той има пълното право да подава сигнали, когато служителите не си вършат работата. А дори и да не искат, нямат право да мерят хората с камъни, лопати и по друг начин да се саморазправят. Мангалска работа - те само права имат, задължения е непозната дума за тях!

Sm3hurk0

Като не искат да бъдат снимани, да си седят у дома... На публично място, всеки има право да снима !

Всеки селянин с телефон репортер. До вчера си бършехте задниците със слама днеска в София. Как се доказва, че са мокрили улицата вместо да я мият, че нали за да измиеш нещо го намокряш първо- дори и селските си задници!!!!

А знаете ли,че фирма ЗМБГ и Нова телевизия са на един и същи собственик-Домусчиев?

Този дето е казал,че това е провокация уволнен ли е дисциплинарно или не?

така е, като наемате цигани с маркучи... Улиците трябва да се мият от машини...

А какво ще кажете да им повдигнете обвинение за опит за убийство, а?

На мръсния гербав трол явно са му пуснали спешна опорка да защитава циганите-убийци, защото шефката им е от Герб - и изродът успял да наспами поне 20 коментара с едно и също съдържание! Другото, по което се познават платените гербави мърши тук е, че под всеки техен коментар има по 50-100 минуса от хората. Което е напълно нормално, защото са адски, ужасяващи безумия които никой нормален човек никога не би изрекъл. Но има чудовища, които за шепа стотинки са готови на всичко.

Така е, понякога за да блеснеш във Фейсбук като съвестен гражданин се искат жертви.

Те не са само тези , абсолютно всички само мокрят и хабят водата.Това изобщо не е миене , напротив даже разкалват още повече!

Още един пълен идиот. Мухльо, ако дойда да те снимам на работа за да покажа после на шефа ти как не работиш, а имитираш работа, ти как би реагирал?

когато си служител на общината и заплатата ти се плаща от данъците много ясно ,че ще те снимам ако се мотаеш или скатаваш мухльо недодялан мързелив,не ще те гледам ми ще ти еба майката жалка плужек нещастен

Любимците на Крадливата Баронеса де Компир в действие.

Щом вече е добре, може пак да снима ! И за да не го бият , да хваща маркуча и да минава от другата страна !

Да върнат парите и циганите без заплати

Който поръчва на чистотата да си върши работата, а те не я вършат, трябва да не им плати. Защо им се плаща за несвършена работа?

Можеш да снимаш всичко, да публикуваш без съгласие не може.

Ела да ме снимаш когато работя и ти гарантирам че ще извикам полиция да те арестуват. Не е лошо да прочетете конституцията.

Много си прост, най-вероятно си циганин.

Това ,че работиш като общак за частна фирма няма нищо общо с това ,че общински служител не си върши работата!Можеш да снимаш и полиция и армия и линейки защото това са официални лица и имаш право да заснемаш как си вършат задълженията глупак ,хвани се образовай малко селчо

добре са го били ! трябвало е и да го ебат !

Макар нападението с лопата да е неприемливо, в конкретния случай господинът буквално е получил това което си е търсил. Макар че щеше да бъде по-добре вместо да го замерят с лопата просто да обърнат маркуча. Гледах видеото-изрично му беше споменато че не желаят да бъдат снимани. Това че си на обществено място не значи че всеки който си поиска има право да те снима когато си поиска. То е същото да се изправиш пред едно голямо куче, да започнеш да го дразниш да го дърпаш за ушите и опашката и след това да се оплакваш ама защо те било нападнало.

Ти откъде знаеш че не са !

е и? споменато било.. Не го снима у тях. Снима го на улицата. Има закони. влез чети не дрънкай глупости! Ако хората не снимаха, как щяха да се разкриват толкова много злоупотреби?

Решите да говорите за закони не е лошо преди това да вземете да ги научите. Според конституцията никой няма право да те снима без изрично твое съгласие.

Според конституцията нямаш право да снимап служебни лица ?Ти дрогиран ли си или пиян?Това да не е хванал Пешо комшията да си мие колата пред тях бе олигофрен?Що сте толко малоумни всичките дето защитавате тъпите мангали?Като е мангал и не иска значи ,че на някой му пука ли?МИ НЕ ТОЙ СИ ОСТАВА МАНГАЛ!

Айде, сега едно дело срещу общината и кесията пълна - заслужено. Тези примати са за затвора, а не на общински надник.

Много интересен представител на общината.Една реч ясна без запъване ,диалект на белогвардец,мисълта му -бръснач,точен ,компетентен както подчинените му.Сигурно от Самоков....

Пожелавам на фирмите,които наемат мангали,да фалират

Редно е не всеки да се прави на фотограф да има независима фирма по контрол, която да заснема чистенето.

Евентуално да ги санкционират служебно за криминално деяние?!? Това сериозно ли?

Да махнат тогава всички камери на обществените места и пред общината също. Глупав закон приет от некадърници.

Няма нищо общо с желанието на някакъв да се прави на интересен във Фейсбук. По същество деянието му е незаконно. Което разбира се не оправдава нападението върху него.

Chefo77

По същество действието му е съвсем законно, като се има предвид, че снима общински служители на обществено място.

В столияния квартал Лозенец с кмет от ДБ се премахват асвалтирани улици за дв се слагат павета?????? Тротоарите и улиците се пръскат с вода най редовно от мангалите но зв миене и дума не може дв става. Не рвзбирам в 21 век как такова нещо продължава да е възможно????

Браво за усилието, ама ако беше мъж сега мангасарята щяха да са в болница. Светът съвсем се изколцати.

Никога не съм виждал да събират кал с лопати, докато мият. Един камион зад водоноската, в който да я събират. Докато това не се случи, само местят мръсотията, а не чистят. Другата простотия, която предстои - събират листата в чували. Стоят си така, докато след 2-4 седмици някой не благоволи да ги събере. До тогава половината са вече разпиляни. Не разбирам каква е причината всичко да отнема толкова време в София, въпреки че отговора е ясен.

Някой има ли вина че ти имаш проблеми със зрението?

Някои си мислят, че сме САЩ, където всеки снима, качва в интернет и не уважава личното простронство но другите. Да ама не. При нас, според Конституцията ни, никой не може да те снима без твое съгласие. Малко са го били тоя

На обществено място можеш да снимаш когото и каквото си искаш. Прочети си закона.

Това не е вярно. На публично място можеш да снимаш всичко и всеки!

До репликиращите ме със закона за авторското право - Не ми цитирайте закона за авторското право, защото той е по-нисш от Констикуцията и урежда авторско право, а не основни права! Може да нямам авторско права върху заснетото, но имам право дали да дам съгласие! И няма такова уточнение за обществено място в Конституцията!

Член 13. Прочети го, полезно е ;)

Когато и да претрепеш циганин, все си закъснял.

Мдааа, и сега едно дело срещу Столична Община, за това че техни служители са нападнали, и ударили гражданин, за което носят отговорност и общината и фирмата. След това още едно дело, този път срещу граждански лица, директно за нападение и опит за убийство .... Рисковете от наемането на ЦИГАНИ са многобройни - от това да не свършат никаква работа, през кражбите на оборудване и чак до нападение на граждани!!! Ха честито ви мургави служители!

Ами отиди ти да миеш улиците и да събираш кофите с боклук. И няма да наемат цигани. Ама не щеш нали?

По закон никой няма право да ни снима без нашето изрично съгласие! Ако иска да снима некачествена работа, то трябва да го направи така, че да не се виждат хората - само маркучът и водата, например. Абе, не е редно да го бият, ама в случая този не е в правото си! Да си носи последствията.

По закон всеки има право да те снима, когато си на публично или обществено място. Конституция: Чл. 32. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие ОСВЕН В ПРЕДВИДЕНИТЕ ОТ ЗАКОНА СЛУЧАИ. Закон за авторското и сродните му права: Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) (1) Авторското право върху произведение на изобразителното изкуство или произведение на фотографията, представляващо портретно изображение на друго лице, принадлежи на автора на произведението. За създаване на такова произведение се изисква съгласието на изобразеното лице. (2) Съгласие по ал. 1 НЕ СЕ ИЗИСКВА, когато: 1. изображението е било направено в хода на обществената дейност на изобразеното лице или НА ПУБЛИЧНО ИЛИ ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО; 2. изображението на лицето е само детайл в произведение, показващо събрание, шествие или пейзаж;

Значи ако ти си седнал спокойно в някое заведение или на някоя пейка аз мога да дойда ли да ти завра една камера в лицето и ти нямаш право да протестираш така ли е? И напълно грешиш-нямаш никакво право да дойдеш и целенасочено да ме снимаш без мое съгласие. И аз имам правото да извикам полиция и да поискам записът да бъде изтрит.

Я да се замислиш, кое е по-нередно: да снимаш някого без негово разрешение или да нападнеш човек и да го удариш с лопата по главата ?? И ако теб те снимат, без разрешението ти, то ти какво имаш право да направиш - ДА ПРЕБИЕШ ЧОВЕКА ли ?? Само ЦИГАНИТЕ "имат" такива "права" ...... щото 12 години бяха ценен електорат!!!

На времето, при комунизма, учихме, че рволюциите избухват тогава когато в обществото се натрупат много противоречия и то повече не може така и се разпада. От както е избухнала демокрацията в БГ, новите управляващи от новата метрополия (САЩ) непрекъснато създават микро, мини и сериозни противоречия от които се раздират васалните им общества - така се поддържа слабостта им и се държат в подчинение. И тук случаят е същият - имаме налице три задълбочващи се противоречия: - между ненаказуемото и разпищовило се циганско малцинство и останалите; между алчния първобитен олигархичен капитал на герберските фирми "обслужващи" общинските дейности по чистотата (най-скъпо платените в БГ градовете - вижте такса?! смет) и плащащите граждани; - между повярвалите си българи, че са влезнали в "клуб на богатите" и са в Европа и заобикалящата ни циганска действителност. И трите противоречия се показват само като отдушник и ще бъдат заметени под масата - за сега. А най-малкото, удара с лопата независимо дали снимаш, минаваш или каквото и да е друго си е опит за убийство и би следвало някое младо прокурорче от районна прокуратура или началника му да се заинтересуват...

Този да бъде съден за незаконно снимане. Работниците си имат началници, които да ги контролират за качеството на работа. От негова гледна точка както ги мият значи така трябва да ги мият, той е никой за да претендира. Не му влиза по никакъв начин в интереса това. Впрочем кметът си има приемен час - да ходи да постави въпроса там ако стигне ред до него, че много са тези които занимават властите с глупостите си

Нищо подобно, всеки данъкоплатец има право да контролира дейности, които се плащат с неговите пари! Защото отговорностите се прехвърлят докато се размият, за това сме на този хал!

""""За нас поведението на господина е провокация. Нашите служители многократно подчертават, че не искат да бъдат снимани", допълни той."""" тъй като заплатите на тези "служители " се формира от данъците на гражданите ,парите не падат от небето, нито ги печати банкоматът .Така ,че всеки гражданин има право да ги снима.Ако фирмата не получи вече поръчки за миене на улиците / то пък едно миене/ ,бързо ще разбере колко са тъпи служителите и.Те не са служители , а работници.Забелязва се ,че тези фирми силно се активизират при дъждовно време

Абсолютно подкрепям - от къде на къде ще ги снимат?! На зла круша, зъл прът.

България щеше да е чудесно място за живеене, ако ги нямаше циганите и мюсюлманите.

Какво са ти виновни турскоговорящите ни съграждани? Те работят повече и от нас българите. Нямат нищо общо с ромите!

Не са българи, не им е мястото тук.

Малко са го били този нещастник.

Прав е снимащия! Вечер като мият не си вършат работата съвестно, а само мокрят асфалта. И с маркуч , и със струйниците от камионите отпред. Фирмите концесионери си прибират парите от нашите данъци, а мръсотията си остава на пътя и после я дишаме!

Ако ги снимаш как съвестно си вършат работата за която им се плаща, пак така ли ще реагират!?

Циганин както и да го снимаш,все е недоволен.

Руси Русев може да има право, ако плаща на служителите си със собствени средства. Докато парите ги дават нещастните жители на София, те имат право да знаят какво се случва с тях. А Руси Русев, заедно с общинарите са задължени да им дават отчет.

Смърт за шпионите ( и за мангалите )

Никой няма право да те снима без съгласието ти, изпросил си си го !

нещо не си дочел законите . не е баш така както си го чул по някой филм . на обществено място може да те снима

Нарушава се конституцията постоянно.... Не може.....

А ти чел ли си ги, че правиш забележка?

И резонната реакция е операторът да бъде замерен с лопата? Ще го запомня като основание да си упражнявам мерника по туристите...

Сигурно и те така недоразбрали и наизуст говорят.

Тотално си в междучасие :) Конституция: Чл. 32. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие ОСВЕН В ПРЕДВИДЕНИТЕ ОТ ЗАКОНА СЛУЧАИ. Закон за авторското и сродните му права: Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) (1) Авторското право върху произведение на изобразителното изкуство или произведение на фотографията, представляващо портретно изображение на друго лице, принадлежи на автора на произведението. За създаване на такова произведение се изисква съгласието на изобразеното лице. (2) Съгласие по ал. 1 НЕ СЕ ИЗИСКВА, когато: 1. изображението е било направено в хода на обществената дейност на изобразеното лице или НА ПУБЛИЧНО ИЛИ ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО; 2. изображението на лицето е само детайл в произведение, показващо събрание, шествие или пейзаж;

Кое е провокация?Да крадеш пари от бюджета и хвърляш лопати и камъни по хората ли?Странно!Според закона и морала тези отиват директно на съд и в затвор!!!

Фандъкова избирателите.. айде сега фирмата вън, онези в затвора, а тъпата картофовадачка-на нивата на село да копае.