Мъж твърди, че е бил ударен с лопата в главата, заради опит да снима служители по чистотата, които миели столичен булевард, предава NOVA.

Пострадалият Иван Иванов се е събудил в болница със сериозни наранявания. По думите му служителите, които го атакували, са избягали с камиона.

"Замериха ме с лопата. Ударът беше силен, имах късмет и съм добре. Паднах на земята, събраха се хора и линейка ме откара в болница", разказа Иванов.

На видеокадрите се вижда как служител замерва пострадалия с камъни.

"Екипът извършва обществена дейност. Исках да снимам как не мият улиците, а само ги мокрят. Мисля, че агресията беше предизвикана от това, че те знаят, че това, което правят, е постановка и измама и като ги снимам - ще ги разоблича", добави той.

"В момента тече вътрешно разследване относно предоставения видеоматериал. Ако резултатите от нея покажат, че наши служители не са си свършили качествено работата или са прибегнали до саморазправа, то те ще бъдат санкционирани", заяви Руси Русев - ръководител "Транспорт" - ЗМБГ.

"За нас поведението на господина е провокация. Нашите служители многократно подчертават, че не искат да бъдат снимани", допълни той.