Служители на Софийската опера осквернили мемориала в Хирошима

Не можем да извиним позора, който тези хора ни създадоха, заяви Пламен Карталов

Обратно в новината

Коментари - Служители на Софийската опера осквернили мемориала в Хирошима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е България пренесена в Япония.Това съ събратята на онези,които събориха паметниците на антифашистите в България.Това са същите идейни събратя на ругателите на паметника на Съветската армия.Носели са предварително приготвен спрей.Не са отишли до някоя квартална ограда, а са осквернили свято за целия свят място.

Я си еви майката, тъпа комунистке! Явно сина ти е осквернил паметника, тиква недо*

Само да си спомним нещо: "Софийската градска прокуратура се отказа от обвиненията срещу Асен Генов и Цветелина Събинска за боядисания паметник на „Позитано“ 20. Обвиненията оттегли прокурор Маргарита Немска. Според нея деянието не представлява престъпление, не е доказано и няма противообществен характер.На първа инстанция съдия Мирослава Тодорова оправда Асен Генов и Цветелина Събинска за боядисването на паметника пред централата на БСП.Тодорова посочи, че това е изява на политическо мнение и двамата имат право да изразяват такова според Европейската конвенция за правата на човека и Конституцията.Дебатът за миналото, за съдбата на идеологическите паметници, не може да бъде предмет, на който и да било наказателен процес, подчерта тя...." - новината е от април 2015 г. - та това явно е изява на политическо мнение, все пак - японците са лошите във Втората световна война и си го заслужават! Да живеят братята хамериканци, саудитци...

Аз поднасям една друга страна на случката. Тези двамата сценични работници (сглобяват и разглобяват декорите) е нормално да имат в оборудването си, с което ежедневно боравят спрей. Който е виждал как се правят сцени и се разполагат по тях обекти ще разбере за какво говоря. Спрея в случая не е някакво изключение. Това е все едно лубрикант в чантичката на хокърката на повикване от клуба за масаж. Толково е естествено тези работници да имат на разположение спрей. Сега да отидем на графитите. Погледнете какво става в София бе! Надраскани и обляни с боя паметници. Оправдани от съда извършители с довод, че така изразявали себе си и позициите си. Сгради на културата потънали целите в графи в централната част на града. Надраскани подлези и училища. Надраскан беше даже Народният театър през август. Счупиха за трети път фугирата във фонтана пред него... Ето тази силно агресивна среда ражда такива реакции. Тук това се счита за нещо нормално и е станало ежедневие. ТУКА Е ТАКА! Е как искате тогава да няма българи, които да не ни излагат навън?! КАК БЕ?!!!

Не ги оправдавам или защитавам. Просто поставям пред вас друг поглед да се замислите и да не сте първосигнални. Да се огледате в ла йната, по които стъпвате всеки ден и кочината на която прилича центъра! Битието определя съзнанието.

Значи, освен на сцената, изнасяме и "културата" си по парковете на посещаваните от операта страни. Забележително. Българска версия на културата, сър!

Не прекалявайте, че е тъпо изпълнение-тъпо е, НО това не е мемориала а само строителна ограда до мемориала и на нея се виждат и японски драсканици! На мен ми е чудно откъде тези хубавци са имали черен спрей в себе си - аз например не се разхождам в чужбина с черен спрей в джоба си!

Всички луднаха по една фалшива новина, че даже и продължаваме....... Този надпис не виждате ли, че е на някаква стена бяла.... Изобщо не е писано по мемориала....

Операта с нищо не е по добра от чалгата . От много слушане на опера човек може да полудее .

Видяхме един почитател на чалгата какво гнусно престъпление извърши....а за вас - явно Ви липва елементарна култура.

А на теб ти липсва логика.Да съм казвал че чалгата е нещо добро?

Тренировките по паметниците в България се изнесоха в Япония!

Оказа се че е някаква ограда това, стига писали тъпотии. В България ако има истински журналисти въобще, то те се броят на пръстите на едната ръка... А това, че на българина японската строителна ограда му се вижда като мемориал си е също доста показателно...

Ако пишеше тире или число може, но щом у Локо София не може, така ли?

И после се чудят защо се срамуваме да се наречем българи.

Служители на операта се оскверниха един друг на световната сцена. Не е компютри е а компоти. Оградата е строителна и не е на мемориала, за което Японците си траят от учтивост докато опержиите се мажат с лай,,

Го-нарите си мислят, че могат да лекясват паметници навсякъде. Не само в София, където не оставиха чиста сграда и паметник. В тъпотата си не прецениха къде се намират, но вече е е късно.

Вече нещо не ми очудва.Това е поколението на 30г.българска "демокрация" Горе КРАДЦИ,долу само ГАМЕНИ. България е затрита Държава отвсякъде ,тя никога вече няма да стане Държава. Все по зле ще става. В най-добрия случай тук ще останат само РОМИТЕ.Е, поне и те най накрая ще си имат Държава нали комуняги.-"управници"

Какво говорят глупости. Тези двама тъпака са продукт на новата ни образователна система, какво очаквате да бъдат? Смазаха учителите, дадоха огромни права на недорасли хора и те се гаврят с учителите си..... Това да не би да е по-достойно от драсканиците там? С чалга култура какво очаквате да се пръсне.... Ами освен тъп драскач друго не може да се получи или пък тъп политик.

Това е иразяване на гражданска позиция. Казах!

sawo

Нищо не каза...

само дървен шоп може да изложи България по-този начин.

Това е евролумпен и демократично лекенце. Не задължително от София, макар че тук изобилстват.

Абе стига сте показвали БГ комплекси. Хулиганите са хванати и вероятно ще ги глобят. Защо трябва тоя Карталов да сипе извинения от името на всички? Такава идиотщина не съм виждал. Да се маха Карталов. До ЛокоСф се вижда друг надпис, и японските хулигани правят същото. Това не е въпрос за телвизиите. Престанете...

Като чета за този случай, се сещам за кротките групи от японски туристи. Усмихват се, снимат, слушат с внимание екскурзоводите. А ние? За пореден път доказваме, че сме ПРОСТА нация. Някой си мислят, че като тук можем да се изцвъкваме по паметниците, да се вземаме на сериозно, да се изживяваме като творци и остроумници и най вече, че можем да си го позволяваме навсякъде по света. Ама НЕ! Какви ли не първосигнални отрепки и маргинали шетат по света и "славят рода български". И за съжаление не виждам светлина в тунела!

Така сме ги свикнали тук - носят си спрейчетата и съсипват де що им се изпречи пред очите. Цяла България е омазана. За хулигански прояви трябва да се наказват с общественополезен труд - тогава ще им влезе в главите.

Повече няма да канят Българската опера и балет никъде по света, за да не нанасят щети върху реликвите им.

Аз си мислех ,че по-тъпи от стоичков и благой няма а тези направо ги отвяха!

има много смешни колажи из фейса по темата, тия са звезди вече!

Лично Ханс Кристиан Андерсен е написал приказка за тях на име "Най-невероятното".

Не е читава тая работа. Аз бих проверил много внимателно дали тия двамата са наистина фенове и баш пък на "Локо". И тогава нещата ще станат доста неудобни за прибързани първосигнални изводи и присъди.

Прав си, Бойко е бил, но го прикриват!

От операта толкова - два надписа на кръс. Ако беха от антуража на некоя чалга звезда, щеха да са нашарили целото Хирошима, барабар с 20-милионното Токио.

Булгар! Булгааар!

Къде не сме били, там не сме се осТрали ! Аз видях в Колизеума написано "х...й". Няма какво да се коментира изобщо!

момчиле.... слагай само една точка между х и й, че някой може да се обърка с хемингуей..... ту ту рут

и все пак...локо софия до гроб!

Че е позорно, позорно е, но на фона на оскверняването на паметници в България, не мисля, че това трябва да ни учудва, макар и да е в чужда държава. Всичко в България се преобърна с главата надолу със смяната на обществения строй и се оказа, че българите много бързо забравят уроците от миналото. Не бих съдила двамата глупака толкова жестоко, нито пък ме е срам заради тях, те са от ония, за които в България думата свобода означава слободия и броят им е голям.

Докато и у нас няма присъди за подобни хулигански постъпки, ще се червим заради такива изроди из целия свят. Колко пъти се гавриха с паметниците из цяла България? А някой случайно да има осъден? Или когато идиотите са от "нашите идиоти" - активисти от управляващите безхаберници или от циганите, живеещи на наш гръб си мълчи и полиция и прокуратура и съд и журналята... Срамна, безобразна постъпка и гавра с паметник на жертвите на безумието на САЩ. Само идиоти, които живеят само да си напълнят търбусите, да се облекат в лъскави парцалки, да пийнат и да покажат колко са велики и недосегаеми извършват такива деяния. А по-жалкото е, че се смятат за недосегаеми и безнаказани, защото у нас вършат същото, защото нашата полиция уж пази и нашите власти уж си изпълняват задълженията, вменени им от закона. Такива прасета да ги хванат и освен бой на голо на площада три месеца да чистят обществените тоалетни и да спят в затвора сред циганите, за да им дойде акъла в главата...

Не е виновен!Недей да ни внушаваш червена пропаганда!А ,,Моча''не е паметник!

Защо ли ? Защото вместо да се кефи, че е на турне на държавни разноски в държава, заслужаваща само уважението ни, тъпира прост - (нашия) - е просто с една гънка на мозъка и тя е направена гарантирано от удар с тесла в главата !! Бил технически персонал - ще гледа чужбина вече през крив макарон !! 200 000 жертви символизира този паметник !! Тоя заслужава да бъде подведен под съдебна отговорност - задължително !!

Айде холан, те американците не се срамуват, че избили толкова невинни хора, вие изкарахте тая глупашка постъпка като най-голямото предателство към човечеството. Хайде да не си посипваме главите с пепел чак толкова. Да си поемат отговорността кретените и толкова, не ме интересува българи ли са или не, вина останалите в конкретния случай нямаме.

Не си прав, живея в чужбина и такива негативни български престъпления рефлектират върху БГ резидентите на съответните държави !! Повярвайте, че крием националността си, отношението към българите в чужбина е доста негативно !! Ако пък ми отговорите "Е па връщайте се у България" ще ви отговоря, че това, което се случва в България и с политици, и с престъпност, и с корупция е огледалото ни за пред света !! Много, ама много сме се окашмерили пред света !!

Командировката не е държавна а е по покана на японска страна също не не на държавата

Двама оперни педераси, че и фенове на футбола ... какво повече да коментираме ... то в България и футболът, оперите и оперетите са си за тъпоглави аутсайдери и изродени хора ... сега го показаха/доказаха и на световно ниво !

Технически персонал бе, чукча! Чети , чети преди да пишеш! Все едно да кажеш за доктора на боксов отбор, че е тъп боксьор .

Искаше да каже, че Карталов ги и назначил за да му мият бидето.

Е, не!!!! Това вече е прекалено!!! Срам и позор!!!

Ивайло и Николай,хората,които оскверниха паметника.

Не може да са българи тези, или са турци или са цигани, само уронват престижа на България в чужбина.

300 дни обществено полезен труд за уронване на държавния имидж!

Не е ли по-добре да накараме японците да свикнат с простотията българска ?

Tija da ne bi pak da sa ot ciganite? Neverojatno, prostotijata na velikite bulgari e po-jaka ot atomna bomba. Posle vsichki sa ni krivi.

Винаги съм се чудила, какви хора драскат глупости по сгради, че даже и по паметници. От чужбина бе издадена тайната, чак от Япония. Служители от Софийската опера и балет проявили майсторлък и творчество, защото им се сторили прекалено чисти и скучни сградите. Нямах представа, че представители на интелигенцията се изявяват след представления по този неординерен начин. Вече на концерт, изложба и представление задължително със спрей, подарък за изпълнителите вместо цветя.

Не четете ли, бе ? Да ви ... у чукчите! Технически персонал на Операта са били тези.

Познавам 2 ма де одят на опера и двамата са чалдисани.

Аз познавам един милион които слушат чалга И ти си милиони пари

Да ги уволняват. Срам и позор.

Здравейте, Ганьовци!

Уча японски език и китайски език.Бях в Япония два пъти. Тази случка тотално ми помрачи деня. Особено, че имам позната от Хирошима, която учих допреди година как да поздравява на български език. Настрани от случката посолство ни в Токио работи много професионално, смея да твърдя, и правят професионално реклама на страната ни с ограничения бюджетограничения, с който разполагат.

Ами ако са по-млади служителите те откъде да знаят, че да оскверняваш паметници е недопустимо. У нас си е нормално, дори се хвалят с това. Има и ръкопляскащи. Цялата страна е одраскана от подобни люде, да са взети мерки срещу тази грозотия????? Щом и в Операта има такава простащина, закършили сме я.

- Ае, брато, писна ми от тия паметници, дето ни развеждат. Дай да пишем “к*р за цесека” и да си ходим! - Как ще пишем такива простотии в чужбина! - възпротивил се другият - Дай да си напишем културно “Само Локо”, че да не се обидят нещо жълтурите...

Ама извиненията как ще стават... В Япония за голямо извинение се мушкаш със самурайски меч в корема,за по-малките провинения е достатъчно отрязване на кутрето и си извинен. Това как ще го таксуват?

Разсмя ме до сълзи! Прагматичен въпрос зададе, извън ах-кания и ох-кания за срама и ужаса от него!

РАЗБИРАМ НА СТЕНАТА ДА Е ИМЕТО НА СВЕТОВЕН ИЛИ ЕВРОПЕЙСКИ ОТБОР ШАМПИОНИ ПОБЕДИТЕЛИ ЯПОНЦИТЕ БИХА ПРОЯВИЛИ РАЗБИРАНЕ НО НА НЯКЪВ 5о дивизионен СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТЕН КВАРТАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЧИИТО ФЕНОВЕ СА ПРЕДИМНО ОТ ФАКУЛТЕТО УЖАС АЛЕКО АЛЕКО НЕ ЗНАЕХМЕ ЧЕ ГАНЬО СТИГНА И ДО ТОКИО БАААА МАААА МУ И ХУЛИГАНЬОВЩИНАТА

поне един единствен който поне начално се усеща , тематиката доста деликатна . AVE .

Викаш , друго си е да пише Левски, а? ;)

Ква втора световна война кви 5 лева ве Алоооу. Вие знаете ли кога е свършила войната и кога е хвърлена бомбата. Всички сте с промити мозъци соросоидчета. Толкова много невежи хора на едно място за първи път виждам да пишат! Никва война не е имало! Американците просто са си направили експеримент в Япония.

Не знаят, не знаят. То за да пишеш по форумите не е нужно да знаеш, а да поназнайваш нещо по темата.

Ама сериозно ли?

Такава би следвало да е реакцията и при драскането у дома. Ама явно тука може, а в Япония не. Те от де да знаят хората?

са нали. Как са се промъкнали на работа в операта чудно, те обикновено свирят по сватби.

Така се получава и ставаме за смях пред света, защото в България същите тези отрепки се толерират - когато рисуват и пишат глупости по паметниците...

Що за демокрация, у нази на всеки паметник може да се изпи.аеш, да нарисуваш дрехи, да се полеят с червена боя! Даже им ръкопляскаме, ето сега гордо са развели българското знаме, както се изразяват спортистите, заговори се за България, къде се намира на картата, кисело мляко и т.н. ПП Егати спама

Е не на всеки!Само на ,,моча" и подобните му!