Служебният кабинет готви ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия ни наложат вето за Шенген

Рюте прибягва и до недостойни внушения, които в България едва ли ще бъдат забравени скоро - дългът ни към тримата загинали полицаи няма да го позволи, заяви Гълъб Донев

Обратно в новината

Коментари - Служебният кабинет готви ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия ни наложат вето за Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЕТО на всички решения на ЕС

какви ще са мерките ха,ха,ха, ма да внимават ,че хазничката е празна и скоро пак трябва да просят заем от лошата Европа,че Путьо пари за хлеб не дава !!!!!

Преди тридесет+ години, служих на границата. Пиле не можеше да прехвръкне. Бяхме на 18+20 години. Да не ни се правят на хуманни интересчиите от Европа, ще ги вземат мътните.

ми иди пак да пазиш на украинската граница като не харесваш евтопейската

Като Български граждани, твърдо заставам зад Българското правителство! Дгд напушени те холандци!

комунде ,милицйонер ,комунде,милицйонер........

как по-точно? Като им спрем притока на крадливи нашенски цигани и тълпи азиатски амуджи от клуба "Млад терорист" или наркотиците?

Толкова са прости и грозни тия на симката чак ми се драйфа като ги гледам,приличат а сбирщина орки и очакват някой някъде да ги приеме .......уроди, говеда,ти ги гониш те пак се бутат !

Друго си е Рюте - боядисан, гримиран, мъжете се обръщат след него в Брюксел….

Затворете холандското посолство в София и българското - в Холандия. Като не им харесва в България - да си ходят у тях. България трябва да се откаже от квотите за селското стопанство, които съсипват нашето земеделие в полза на блатните плъхове в Холандия.

Например, може да присъединим Западните покрайнини, а защо не и Холандия?! Сериозно ли държат да унищожат навреме и нищожния шанс Европа да има неблагоразумието да ни пусне в Шенген предколедно?

Е,с новият министър-председател може и да стане приемането ни в Шенген!

Единствената адекватна мярка е да се пренасочат средствата за усилена охрана на границата в светите на бедност повлияни от инфлацията предизвикана от неадекватната политика на Американската марионетка ЕС

Ответните мерки Донев са :правим съюзна държава със Сърбия и Е.С. го оставяме на американците.

И какви по-точно ще са ответните мерки? Аз го разбирам така - като ни бият вето викаме холандския посланник педераст и му връчваме нота до 24 ч. да напуска страната и да си ЕПМ. Същото правим и с австрийския посланник. След това на всеки холандец и австриец стъпил тука му стъжняваме животеца със всевъзможни бюрократични спънки, съдираме му гъза от глоби и наказания, проверки до дупка от НАП, данъчни, полиция и тн на всяка една холандска и австрийска фирма работеща у нас. Да започнат от ония измамници и педали в Била. Другият вариант е всяко гласуване в европейските институции да бием вето както правят Полша и Унгария. Искате да мине еди какво си, ааа чакайте вие ни преебахте за Шенген, айде лапайте сега - ВЕТО. Аааа ама искате и друго да мине - опааа пак ВЕТО! И така до откат. Тоя кенеф ЕС е един пропаднал курник дето всеки момент ще се разпадне. Толкова разнопосочни са вече интересите на страните-членки, че няма как. Аааа и другото - никакво спиране на мигранти. Влизат, даваме им възможност да пътуват в ЕС и с влакове им ги возим и стоварваме насред Амстердам там да си ги гледат и да им се радват. После правим същото и с ония педераси във Виена. Не стига, че тука се опитваме да спираме арабелите ами и ни плюват в очите. Не знам какво трябва да стане, за да проумеят нашите политици, че западняците ни мразят и презират и никога не могат да ни приемат за равни или дори да си помислят това и следователно ние не трябва да се бутаме там където не ни искат и май е крайно време за Булекзит. Унгария и Полша ще ни последват на момента бъдете сигурни. Нужно е само една страна да тръгне по пътя на англичаните и ЕС е свършен. Това е най-големия страх на Мърсула и другите смрадливи фенове на дъгата в Брюксел

Не може. Най-доходоносните предприятия на нашата територия (защото както Белгия е смятала Донбас за своя територия през 19ти век, така и тия ни смятат нас) са с холандци в бордовете на директорите си. Както и да го гледате, за тях не сме нищо друго, освен източник на капитал чрез полезните ни изкопаеми и място, където да преработват суровините от другите си колонии, защото, видиш ли, тук вече има изградена инфраструктура и няма закони за замърсяването (или поне няма кой неподкупно да следи за спазването им).

Гълъбе, какви ответни мерки готвиш бе момче, ние нямаме никъкви сили и способности за международна реакция. Стига си плашил гаргите, или си решил да пратиш бистришките тигри и Тиквата в Катар да спукат Нидерладците на дузпи. Смях, гълъбе, смях!

Ще си оскубе перата публично?

Лъснаха им некадърните и корумпирани кадри на ГЕРБ-ДПС-БСП-Радев-Борисов и Гешев. Сега се опитват със сила да влезнем в шенген за да не в толкова голяма излагацията за некадърниците в управлението.

Нашият слугинаж все още не радбира, че България е, и ще бъде само използвана от еврейския съюз, като буферна зона за външния за нея свят. Нашият слугинаж, поради същността си на такъв не може да разбере, че срещу долните копелета от еврейския съюз не можеш да се бориш с приказки, а с действия. За жалост сме орисани на върха на държавата да само алчни, страхливи и нищожни подлоги.

Не искам да засягам, някой , но за Шенген ни спира държава която скоро ще бъде дъно на океан.

Кабинетът да си стои на задника Румен Радев. Нека дойде новото,което и да е правителство и те решат кво да правят. Тия сега ще се изчакат и си тръгнат, камъните ще ядете вие. Има проруски партии в Австрия и Холандия и те ни правят спънки, защото Путин им нареди и му се мазнят. Изчакайте новото стабилно, което и да е правителство.

Изакат Тъпата система ми променя думите

приемането на България във Шенген е награда за българските мафиоти мошенници и е за сметка на нормалните и наивни българи повярвали във българската демокрация!Това е проблемът!България обезлюдява и бяга към Запана Европа!

България обезлюдява заради Некадърниците които ни управляват и крадат през последните 12 години. ГЕРБ-ДПС-БСП-Радев-Борисов и Гешев са огромна пречка и няма да видим Шенген и ЕЗ ако тези са намесени в управлението

Първа частна митница на ЕС! Шенген през крив макарон ще видим!

Гълъбче нас българите ни взеха за канарчетата. Сега с тоя ШЕНГЕН просто забрави. Само розкарай техните фирми от България. Само ЕVN изнасят от България на година около 90 милиона Евро. Да направим сметка това колко на хранени пенсионери са тези пари?

Професионални комици.

Пуснете им всички мигранти да видим как ще се оправят по границите на шенген

Трябва да се увеличат наказанията за каналджиите, както е в Гърция. На всеки прекаран нелегален емигрант по 5 години затвор.

Две малки държави като Холандия и Австрия ще застават на пътя на цяла Европа. Дали това е тяхно решение или им го налага Русия? Населението им е колкото на България и Румъния, а се държат все едно са от ранга на Франция или Германия.

Ако Русия имаше такова влияние над тези страни, защо не го е използвала досега, за да предоврати налагането на санкции от ЕС?! Или поне за не приемането в Еврозоната и Шенген на прибалтийските републики?!

Не гледай населението, а брутния вътрешен продукт. Холандия е малка държава, но техния БВП е един трилион. Това е 5 пъти повече от този на Румъния и 12 пъти повече от България. Хората имат закони и правила и не има трябват лъжци, които на документи пишат едно, а реално е съвсем друго.

И как го генерирст тоя профукт бе а да видим

Ти си от най-болната русофобска измет. Навсякъде виждаш Русия. Такива, като теб трябва да ги лекуват или поне да ги затварят.

Колкото и да лижете фашингтонски и брюкселски гъзове, вие си оставане корумпирани селяндурски източноевропейски нищожества и гои за експлоатация и донорство за запада бе, педераси прости ...никой не ще и да се допре до вас, тия Шенген и отпадане на краварски визи събуват ..

А ти какъв неудачник си?!

Единствения достоен отговор на вето за Шенген е българско вето по всички важи за Нидерландия въпроси! Абсурдно е при изпълнени критерии те да си измислят нови! А новите им аргументи са все по-абсурдни - от рая на проституцията, трафика на хора , наркотиците, лобизма и т.н. да ни говорят за мафия! И при толкова мигранти влизащи през "добре охраняваните" Шенгенски граници - да ни говорят на нас за мигрантите е тотален абсурд!

Холандският премиер Марк Рюте не е успял да архивира правилно съобщенията на стария си мобилен телефон, се казва в официален доклад в понеделник. Наречен от холандските медии "Тефлон" заради способността си да оцелява при скандали, Рюте каза през май, че е архивирал всички важни съобщения, но е изтрил други, за да освободи място на старата си Nokia. „Чат съобщенията на министър-председателя са (...) недостатъчно архивирани“, заключава в доклада си инспекторатът за информация и наследство на холандското правителство. Много съобщения "са били изтрити", отбелязва инспекторатът, без да може да уточни колко от тях е трябвало да се съхраняват според холандския архивен закон. И длъжностните лица, които са архивирали съобщенията, са го направили съгласно "правителствена инструкция (...), която изглежда не е в съответствие със закона за архивите", се казва още в доклада. Холандският премиер Марк Рюте беше поставен под въпрос, след като години наред изтриваше текстови съобщения Рюте, който е бил държавен глава от 13 години, почти винаги е изпращал входящите си съобщения до длъжностно лице за архивиране, но докладът установява, че това не винаги е случаят с изходящите съобщения. Докладът също така установи, че начинът, по който съобщенията на Rutte са били архивирани, е довел до загуба на данни, тъй като препратените съобщения не показват часа, в който са били получени първоначално. СПОНСОРИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ Световната купа на надеждата по футбол Ако футболът има силата да променя животите, Джон Роу е човекът с плана за игра. Съоснователят на Street Child United използва спорта, за да даде глас на безгласните. От Qatar Media City Доброто архивиране е важно, за да се знае как са се случили нещата”, казаха от инспектората. Холандският ежедневник de Volkskrant разкри метода на Rutte за архивиране на текстови съобщения още през май, след като потърсиха достъп до правителствени комуникации, обхващащи периода на пандемията от COVID. Предаността на Рюте към един стар телефон Nokia му помогна да излъже пред обществото имиджа му на човек, който води прост и пестелив начин на живот. След спора Рюте, който е известен и с колоезденето си из Хага, смени стария си телефон с нов смартфон. В понеделник Рюте каза, че неговата служба ще проучи възможна промяна в правителствените инструкции за архивиране на съобщения.

ГРАЖДАНИТЕ НА АВСТРИЯ И ХОЛАНДИЯ СА ДОРАСЛИ ДА СЕ РЕДЯТ НА ПАСПОРТНИТЕ НИ ГИШЕТА РЕДОМ С ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА СТРАНИТЕ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ! ДОРАСЛИ СА ДА ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ С ВИЗИ! А ЗА БЪЛГАРИЯ ОСТАВА ЕДНО: ДА ПРЕРАЗГЛЕДА ПОЛОГЕНИЕТО СИ В ПОРНО СТРУТРУРУТЕ НАТО И ЕС И ДА ВЗЕМЕ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ - ДА ГИ НАПУСНЕ, АМА ПРЕДИ ТОВА - ДА ГИ НАПСУВАМЕ ЯКО, ТАКА КАКТИ НАШИТЕ ПРАДЕДИ СА НАПСУВАЛИ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПОДЛИТА И ЛИЦЕМЕРНА ВИЗАНТИЯ< КОЯТО Е ИСКАЛА ОТ НАС СЪЩЗ СРЕЩУ НАСТЪПВАЩИТЕ ОСМАНЛИИ!

Когато тези мишки си тръгнат от политиката заедно с останалата пасмина стари муцуни, тогава корумрираните ще влязат в затвора, а и ние в Шенген. Просто е, вън крадлива паплач.

Е, значи трябва да отложим и влизането си в Еврозоната за тогава, т.е. за неопределено време, нали така?!

Боже......Европата изтръпна...

И какво ще им направят? ще им пръднат по един път на хойовете?

Румънците само заговориха за вето на разширяването на НАТО и холандците си преуосмислиха позицията много рязко!

Шенген та Шенген И ква е разликата за 99% от българите дали са в Шенген или не?

Румъния ще засили границата си в Добруджа, тъй като ще стане външна сухопътна граница на Шенген. Каналджиите край Добрич ще са доволни, но проблема с миграцията в България ще се увеличи.

Разликата е огромна, когато решиш да пътуваш за някъде и те третират като втора ръка човек, а не като гражданин на ЕС!

Питай русенци и силистренци каква кочина става.Безкрайни опашки от тирове и мръсотия и горките хора дето висят там по две денонощия

Какво пък толкова е важно това членство в Шенген?

Не питай, щом не си наясно. Това не е простичък въпрос за третокласници!

Ами няма да чакаш на опашки на границата с Гърция или Румъния, а си минаваш директно, и без проверки, все едно че не влизаш в чужда страна!

За дипломация ли става въпрос тук?! Ако е така, по принципите на дипломацията има едно просто и златно правило, принципът на РЕЦИПРОЧНОСТ, според които ние задължително трябва да отговорим със същия по реципрочност враждебен акт на провокацията на тия шибани Холандци, които се ебават с нас вече над 10 години!! …Иначе, ще продължават да ни е… Стига сме били безгласни роби, на когото и да било!

ПП през Асен Василев казаха, че са съгласни с Холандия. Да попитам ПП: "Вие искате ли България да стане част от Шенген по най-бързия начин?" За мен лично Бойко Борисов е най-неадекватния български политик, който променя мнението си с лекотата на ветропоказател, но лидерите на ПП се опитват да го настигнат. Нямало да ни приемат в Шенген заради хартиените бюлетини. Не господа, няма да ни приемат в Шенген, защото им позволяваме да ни ползват като 'заден двор' на Европа. В този заден двор ще има емигранти, ще има престъпност, може да има войни, важното е да се пази 'предния двор'.

ЕС ни прецака: затворихме АЕЦ-вете, да затворим ТЕЦ-вете, йок с Шенген, с Македония, с нефта, с газа, нарязахме ракетите, танковете, самолетите. Сега искат и еврото да ни набутат!!!!!!! Кво става тука?

Ииии какви мерки точно? Съвсем на скоро ги изгониха тея чепове със все посолствата от латинска Америка , нашите редови продажници какво ще направят , ще им спрат свирките за уикенда сигурно , аман от мишоци, оня чеп физкултурника се изцепи вчера че ако не си замълчим подкрепяме путинизма , леле мале как да не го положиш с лопатата или пък друг някакъв по сериозен инструмент.

Холандски тирове минават ли транзит през БГ-то? ОК, в такъв случай вече да не минават!

Жена ти работи ли в Амстердам в червения квартал? Да и се забрани !

Явно си сводник на улицата с червените фенери, но още не си разбрал, че не се казва "червения квартал"... Лошо, Седларов, лошо!

NATO I EU se razpada, evroto se obezseniava, zashto tupite Bulgari navigation v shengen ne e iasno. Iskat da pomognat da se izdalbae iamata po barzo....ha, ha....

Аз бих внесъл протестна нота в Холандското посолство и бих поставил ултиматум, че скъсаме всякакви дипломатически отношения с тази бивша колониална държава и настояща нарко-дилърска такава, докато не ни се извинят официално!

и докато не си вдигнат шибаното вето!

В комунистическа България държавата е въртяла търговията с дрога.

само заради герберастката партия и вожда и, която е партия на корупцията, кражбите и всяко зло. Докато я има, няма шенген,няма и еврозона.Така ще е докато не се научим за кого да гласуваме, все ще сме задния двор на европа.

И кви са тия ответни мерки ?

Дрън,дрън и господин мърморко.

Просто от любопитство, ЕВН, Енерджи Про, Раифайзен Банк, ОМВ, Шел, защо не се изнесат от страната ни, която според техните правителства е тотално корумпирана и беззаконова?! Също, чудя се защо винаги се намира някоя западно европейска държава да блокира влизането ни в Шенген, но досега никоя от тях не е заявила, че ще блокира влизането ни в Еврозоната?! И Австрия, и Холандия са в Еврозоната, и според тези страни държавата ни е твърде корумпирана, съдебната ни система не работела, и не сме пазили добре външно европейската граница, и затова не сме готови за Шенген, но въпреки това сме готови да влезем във техният валутен съюз! Това ми се вижда твърде подозрително, и би трябвало страната ни да отложи влизането си в валутният съюз за неопределено време, като кажем, че първо кандидатстваме да влезем в Шенген, пък после ще решим дали искаме да сме и в Еврозоната!

Много фирми и банки се изнесоха, товарищ.

Ако не ми купиш сладолед, ще се насера.

Оставка, руски помияри!

това всичко ти го организираха, не руските, а нагло-саксонските помияри, глупако недоклатен!

Нещо си се объркал, в момента ни управляват американски помияри! И аз бих им поискал оставката, но сегашното правителство е временно, а ако този парламент случайно излъчи правителство, то ще се състои от още по големи американски помияри!

Май Путин е издал заповед, че ако Троянският кон не влезе в Шенген и не започне да си върши подривната дейност, ще хвърчат копейкаджийски тикви. Иначе ми е трудно да си представя, защо толкова се напъват! Аз съм ПРО Европа и ПРОТИВ влизане в Шенген през 2023, докато престанем да сме пробит чувал.

Духче, нещо си настинал май... Подпръцкваш на пресекулки!

Тоя холандски педеруга иска ние да му пазим задника. Ние имаме 300 километра граница с Турция откъдето идват мигрантите. Вместо вето да изгради поне 20 километра ограда шибаняка.

„Наркодържава“ спира България за Шенген Профанско е твърдението, че през Холандия на Рюте бил ни говорел самият ЕС... Когато Холандия си позволява да назидава високомерно Източна Европа за правата на човека и за демокрацията, е добре да се познава цялата картина „Холандия прилича на наркодържава“, заяви преди няколко години Холандската полицейска асоциация в доклад, получил широк отзвук в Европа. По данни на Европол контрабандата на кокаин в Европа ежегодно възлиза на почти 6 милиарда евро, като половината от този наркотик влиза през пристанище Ротердам в Холандия. По данни на DEA - американската агенция за борба с наркотрафика, близо половината от синтетичните наркотици (MDMA-екстази, метамфетамини), които контрабандно се внасят в САЩ, са произведени в криминални лаборатории в Холандия, локирани в региона на Северен Брабант. В своята книга от 2020 г., озаглавена „Нидерландия Нарколандия“, професорът от холандската полицейска академия Петер Топс и журналистът Ян Тромп представят стряскащ анализ на тежката криминогенна обстановка и организираната престъпност, която контролира цели зони по холандските пристанища и градове, и генерира гигантски финансов ресурс. По данни на холандската банкова асоциация - NVB, прането на пари в Холандия възлиза на около 16 милиарда евро годишно. Холандия е основен хъб за наркотрафик в Европа, с което, въпреки усилията си, правоохранителната система на страната не може да се справи. Актуални са показните убийства, като в Третия свят, на адвокати и журналисти, които „ровят“ около наркокартелите. Дори премиерът Рюте миналата година беше поставен под засилена охрана след поредното показно убийство - на журналиста Петер де Врийс. Драстично е положението и с трафика на жени. Холандия държи и следния отвратителен рекорд: според доклада за 2021 г. на авторитетната неправителствена организация Internet Watch Foundation 41% от разкритите сървъри с детска порнография в света са ситуирани на холандска територия. Преди две години бяха изнесени и ужасяващи данни, че католическият клир в Холандия в периода от 1945 г. до 2010 г. е извършил сексуални посегателства срещу няколко десетки хиляди деца и малолетни. Да не пропуснем и изтъкваните от международни и неправителствени организации системни проблеми на Холандия с расизма и дискриминацията. Картината става още по-наситена, ако прибавим и екзотичното разбиране за върховенство на закона и за морал - узаконяването на проституцията, откритото предлагане на женска плът по витрините и узаконената употреба на наркотици. Ценности... За онези, които се чудят - неслучайно не използвам официалното наименование Нидерландия, а тъкмо поради част от мотивите, с които холандските власти преминаха само към това наименование - за да не се свързвала страната само с „червените фенери“ и „леката дрога“. Но те си остават там, независимо от ребрандирането. Парадоксално е, че тази държава е в Шенген, а смята, че България не е готова за Шенген. Въпреки че всички държави от ЕС, Европейската комисия и Европейският парламент, техните проверки и мисии сочат само едно - България покрива всички критерии. Родните приказки, които привиждат в причините за холандската позиция вредното руско влияние у нас и наши управленски проблеми, са далеч от действителността. Профанско е твърдението, че през Холандия на Рюте бил ни говорел самият ЕС. Някой с основание би попитал: „Е, това ли е само Холандия?“. Отговорът е - естествено, че не е само това. Но ако я погледнем през призмата, от която гледа на България действащият холандски премиер Рюте, изглежда точна такава - държава с пробита граница, от която влиза половината кокаин в Европа, произвежда се значима част от синтетичните наркотици, които тровят младежта, перат се пари за 16 милиарда евро и има тежък проблем с трафика на хора, детската порнография и сексуалните посегателства над деца. Зная, че тези факти - а те са официални и меродавни и се дебатират и в самото холандско общество - влизат в противоречие с идиличната представа на редовия турист за страната на лалетата, на Рембранд и Вермеер, на Хуго Гроций, Спиноза и Хюйгенс, обвеяна в мита за скромния и трудолюбив народ от търговци, който забогатял от своите търговски таланти и отвоювал земята си от морската стихия. Но, всъщност, картината е не само по-сложна, но и много по-нелицеприятна. Затова, когато тази държава - Холандия, си позволява (при това системно) да назидава високомерно Източна Европа за правата на човека и за демокрацията, е добре да се познава цялата картина. На холандските политици и елити, както и на сходния манталитет в други държави, трябва винаги да се припомня, че високомерието и назидателството им стоят на прогнила основа. Освен споменатото дотук, Холандия носи и един проблем, който ерозира в дълбочина претенцията да е назидател. Една историческа истина, която старателно се замита под килима в името на фалшивия мит за „талантливия народ от търговци“ и едва през последните години пробива по върховете на властта, които с лицемерна неохота я признават и са готови да поднасят извинения и да си купуват индулгенции. Това е историята за генезиса на днешното богатство на Холандия, което се корени в гигантския колониален грабеж на народи и територии на три континента - в Африка, Южна Америка и Карибите, Югоизточна Азия. Част от този грабеж е свързан и с робството. Малцина си дават сметка, че Холандия е сред най-големите търговци на роби и потребители на робски труд, която последна отменя робството. Красивите дворци, уникалната система от канали, високото изкуство, позлатените зали - всичко това се дължи не на някакво уникално трудолюбие на холандците, а преди всичко на колониален грабеж и печалби от робски труд. Само одиозната Холандска Източно-индийска компания е натрупала, по оценки в научната литература, състояние, което в днешни пари възлиза на почти 8 трилиона евро. Не просто от нормална търговия с подправки. От търговия с опиум, от продажба на близо един милион роби от Африка в Бразилия и в холандските колонии в днешен Суринам и на Антилите, от експлоатация на роби по холандските плантации. Този период - XVI-XVII век - в историографията на Холандия се обозначава, като „Златната епоха“. Прочутите портрети на Рембранд, на които в пълен ръст са изящно изобразени влиятелният търговец на захар Мартен Солманс и съпругата му, всъщност са портрети на безжалостно робовладелско семейство. Винаги съм застъпвал тезата, че не може с днешни ценностни и правни разбирания да се съди за миналото, но заедно с това - онези, чието минало е натоварено с отвратителност, трябва да ги признаят, да се покаят и да бъдат по-смирени. Холандия не е преминала по този път, за да съди България, която не е причинила нищо подобно на други народи. България не е търгувала с роби, не е избивала с геноцидна страст населението на Индонезия, борещо се за свобода в периода 1945-1950 г. Затова на такива, като премиера Рюте, казвам едно: когато първенците на моята Родина през 1879 г. са гласували онзи свещен текст от Търновската конституция - че всякой роб, стъпил на земята българска, свободен става - вие сте продължавали безжалостно да експлоатирате робски труд и сте трупали богатства от това престъпление чак до 1910 г., когато отменяте робството в последните си колонии на Карибите. Не ви ли е срам? -------- Автор: Д-р Борислав Цеков, Център за нова Европа

"Красивите дворци, уникалната система от канали, високото изкуство, позлатените зали - всичко това се дължи не на някакво уникално трудолюбие на холандците, а преди всичко на колониален грабеж и печалби от робски труд." Човек запознай се малко с битката на нидерландците как са отвоювали земята от водата и тогава говори за робски труд. И какво символизира картината 'Нощна стража'?

Ти сериозна ли?... Баси довода!... И ти да беше прецакан, да живееш под морското равнище, щеше да се справиш, като нямаш друг избор... И да, вкл. и робски труд е ползван там, просто защото проблемът не е от вчера.

Ще уволните, арестувате и затворите корумпирани политици ли?

Оптимист! И как ще стане като корупцията и разпределението на еврофондовете се прави в ЕС? Как виждаш да обвинят Урсуса фон дер Лайно и компания в корупция?