Спецслужбите останаха без агенти

Специалните служби са останали без кадри през последните години, пише в днешния си брой "Сега".

Обратно в новината

Коментари - Спецслужбите останаха без агенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДЕСЕТИЛЕТИЯ,ПРОДАЖНИ ПРАВИТЕЛСТВА СИСТЕМАТИЧНО РАЗБИВАХА СЛУЖБИТЕ И ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА РИСКУВА ДА ГО ПРЕДАДЪТ"СВОИ"!!!МАФИЯ И ПРОДАЖНИЦИ ПОДМЕНИХА И РАЗРУШИХА ДЪРЖАВНОСТТА У НАС!!!

"Наши хора" на заплата 1000 + лева има назначени премного. Те са на длъжности, които не носят голяма отговорност и не се изисква над средното ниво интелигентност. Но няма хора за "бушони". Хем да добиват тайни, да са intelligence (тази дума на английски има две значения, второто от които е разузнаване), а и да бъдат употребени за лични и партийни интереси. Тази професия не е така привлекателна в условията на свободна конкуренция. То който е intelligence, си знае цената и осъзнава, че може да работи без да си усложнява живота.

Пълни глупости, просто някои се махат - вече изградили връзка с престъпниците и те си ги назначават при тях. Вторите напускащи са хора отвратени от системата и нежелаещи да си затворят очите за дадено престъпление. А новоназначените са вече ясни, другите които ще се явят са просто за пълнеж в конкурса. Ще дадат 250 лева за документи - копия на дипломи, от МВР, от Прокуратурата, от НАП, от НСС, Медицински изследвания за работа в ДАНС и т.н. и накрая нищо.

Как да стана агент, като утре ще ми извадят досието, ще ме обвинят в доносничество и враг на демокрацията.

Това са кьорфишеци. Хайде някой без връзки да отиде да кандидатства, па макар и да е най- кадърния и най- можещия, да видим дали ще го одобрят. Там са само по роднинска и по партийна линия. Нека извадят една справка в структурите на ДАНС кой с кого е роднина и ще ви стане лошо. В разузнаването е същото. Сега бързат да попълнят незаетите щатове не защото изнемогват, а защото се говори за смяна на ръководството на ДАНС и на разузнаването.

Ахаа, затова ''незабелязано'' източиха милиарди от КТБ (а и други). Затова не откриха нито един от ''знаковите'' укрили се от правосъдие престъпници. Няма хора ... политики има

васката иванов е много компетенен, топ и пушка разузнавач, дето се казава. Човекът фебере. земайте го.

греда. те със пияници у депресиа не се занимават.....

ами като назначихте всичките кадри в парламента сега ще търсите нови...

тук е пълно с руски кадри на възлови длъжности.

След 27-8 години плюене по тия хора, сега очакваме да има наплив за тази професия! Абсурд! Освен това тази агенция нито е държавна, нито е за национална сигурност. Тя е приватизирана от мутрафоните на власт и обслужва техните лични и тяснопартийни интереси! И ако трябва да сме по-точни - у нас въобще държава не остана!!! И никой не желае да служи на подобно аморфно квазидържавно образъвание като нашата страна!

Доколкото си спомням , собственик на СЕГА е Дончев. Той е открит привърженик и пропагандатор на анархизма. Не разбирам, защо се е загрижил за специалните служби на държавата!

Това са две различни неща. нямащи общо п0омежду си. Едно е да си бил агент на ДС и да си работил за КГБ, съвсем друго - да си бил разузнавач, работол за България, а съвсем трето да си бил най-обикновен доносник, който "клепа" колегите си. Доносниците се оказаха много. Страшно много. По една проста причина. Много п-о-лесно е да "клепаш", отколкото да добиваш военни тайни (и не само военни). Онова, второто, е рисково, направо опасно за живота. От една страна трябв аад си много добре подготвен, от друга - да имаш и страхотен късмет. Има и една трета страна - шефът ти, резидента, да си разбира от работата. Та по този повод нашите посолства бяха букани с какви ли не агенти, а резултатите в разузнавателната дейност бяха меко казано скромни. После, когато излязоха досиетата всички започнаха да твърдят че били велики разузнавачи, работили за майка България. Да, имало е и такива - шапка им свалям. Моите почитания и дълбик поклон пред такива хора. Но огромната маса са си били най-обикновени доносници. В спец-службите има огромен наплив за леките службици - шофьори, обслуващ персонал и т.н. - абе чантаджии. И много малко хора се занимават с истинската спец-дейност. Същото е и в МВР. като ги гледам какви са шкембелии, направо не си представям как гонят престъпниците. Същата работа и в армията. Като изключим едни 10% всичкото останало е башибузук. Най-общо тълпи мързеливци, които не желаят да се занимават с нормална дейност, а искат да получавяат държавна заплата. Може и да не е много, но всеки месец. Сигурно. Пък и 1000 лв не са чак толкова малко пари за нищо-правенето, с което се занимават повечето от тях. За рушветите да не говорим. А при "високата" квалификация която те имат - "нищо-моженето" - и половината са им много. В МВР и службите има достатъчно хора. Предостатъчно. Но структурата е порнографска

руските служби да ни отворят очите на кои може да се разчита и на кои - не... То тук други няма.

По-скоро си от ДС.

А какви заплати става въпрос..???

Това за същият ДАНС, където назначиха Пеевски за шеф ли става дума?

Така наречените "десни "-талибаните на бандитския преход се замеряха през цялото време с досиета ,а сега искат да имат агенти !?

на партията свършиха агентите..кой взел куфарче - взел, останалите вече гледат себе си.

Да работиш там тази работа означава да си рискуваш кожата и да разчиташ на тези хора да ти пазят гърба... Аз не бих го направил. Родолюбец съм, но сегашното ни ДАНС е просто машина за политически компромати и за нищо не става... Не бих поверил живота си на тези хора.

Не е възможно да има желаещи да работят за секретните служби! Всеки нов властимащ започва да използва секретните служби за собствена употреба. Първо изчиства собсвеното си досие. После изчиства и унижава кадрите които са го разработвали. Всички властници след десети ноември обвиняват МВР и различните подразделения на секретните служби за всички свои и на предшествениците си грехове! Всички служили в името на БЪЛГАРИЯ бяха нарочени за доносници и обругани. Има една българска поговорка - "Заради бълхите изгорихме дюшека". Нищо старо не е забравено, и нищо ново не е научено. След 9.9.1944г. Тодор Живков като шеф на милицията в София разчиства досиетата на своите "другари" за да може да ги държи в подчинение. Всички шефове на службите се отнасят към кадрите си като към разходен материал! Никой не е застанал да защити служителите си. Винаги за неуспеха са виновни и обругани изпълнителите на задачите а не ръководещите ги политически парашутисти. Някой да е чул за наказан шеф - няма! За да служиш в секретните служби трябва да си идеалист готов да жертавш себе си в името на БЪЛГАРИЯ! Къде е ДЪРЖАВАТА защитаваща своите явни и секретни служители - бойците на първа линия? За първи път главния прокурор защити граничарите обвинени от турски съд, и то след обществената реакция. Докато БЪЛГАРИЯ не застане твърдо зад своите синове, идеалистите ще скърцат със зъби но няма да станат "разходен материал" на политическите парашутисти! Бог да пази БЪЛГАРИЯ!

Абсолютно си прав! Оплютите служители на ДС и т.н. доносници, предимно работеха за сигурността на държавата. Не става въпрос за борба срещу вътрешната съпротива в държавата (това също го имаше), но тези хора проучваха евентуалните заплахи от всякакво естество - производствени рискове, здравни проблеми, природни бедствия, социални извращения (наркомани, крадци, изнасилвачи и т.н.), външни фактори...НО, защо беше този див рев срещу тях? Защото знаеха кирливите ризи на комунистите! Бяха най-опасни за комунистите. Защото всъщност комунистите бяха най-големите доносници!!! Във всяко работно място имаше минимум двама-трима комунисти, които ежедневно докладваха всичко на партийните секретари?! И това беше най-гадното, защото не партийците бяха подложени на непрекъснат тормоз. За да затвори устата на тези хора, Луканов раздаде милиарди. Така се създаде скритата икономическа власт на "белите якички" и откритата власт на комунистите (явни и прекръстени), управляващи и до сега.

От това което си написал разбрах че си злопаметен и доносник.

България отдавна е приватизирана, още преди 1989 година...

написаното е вярно и точно, но не кради никове.

Съжалявам за съвпадението. Аз в 99% от коментарите си завършвам с "Бог да пази БЪЛГАРИЯ"

Патриоти, ако не ликвидирате соросоидната комисия по досиетата на ДС и РУМНО, която се оказва предателска и антибългарска, не сте никакви патриоти! За каква сигурност говорим изобщо? Тази комисия изигра и играе пагубна роля в психологически и патриотичен аспект. Когато институция, платена от външни сили по наш закон издава най-строгите си държавни тайни, с какви по-ярки думи може да се определи тази абсурдна и родоотспъпническа комисия, в която работят 100% антибългари! Излезе доклад на ДАР, бившето НРС, за липса на кадри, липса на агентура и резултати. В ДАНС положението предполагам е също така зле. Ами как да стане това, като в България управляват антибългари и врагове на държавата. Оказва се че направленията срещу които би трябвало да работи ДАНС по друга ВИП държавна линия получава информация за цялата ни с-ма за сигурност, а на нас дават филтрирани данни от немай къде... Веднага ликвидирайте продажната комисия и архивите в Банкя да станат за достъп на ограничен кръг хора, полагали клетва за вярност към България! Не може оная очилата агентката на ЦРУ да се вре там като главна мишка и да предава всичко що е ценно за държавата на господарите си! То тя е предала вече всичко, вярвам. И един очилат и мустакат Антончо, несполучил за разузнавач, а сполучил за въртяща се фурнаджийска лопата, подложил се на мутрата, да ширтосва и вади каквото му се нареди. За отплата за доносническия си спринт от преснимани архиви от критик на мутрата, го издигнаха в свой слуга-депутат. А тия нещастни служители днес, като не могат да рабоятт, като незнаят и ги мързи, да извикат ония чичовци и дедовци, които знаят как става тая работа. Откакто ликвидаторът на НРС един мръсен гяур свърши продажната си дейност, няма вече такава служба. А след него наколенчикът КК замаза изцяло нейното водещо място в системата за Нац.Сиг. ДАР е подарена на жидоянките.

Доколкото схващам, твоят идеал за български тайни служби е те да са строго подчинени на "братушките" и да изпълняват безпрекословно всяка тяхна заповед. Не че сега сме добре в тази област, но какво би се променило само със смяната на господаря? Според мен България и всичко в нея ще прогресира, когато управляващите ни мислят как да сме силни и независими, а не на кого да сме подчинени.

Схванат си в кухината си над раменете, нищо не си схванал. България и българите над всичко! Колкото до болната ти тема за Русия - фобство и филство, много повече добрини сме видяли от тях и нищо досега от факяните! Толкова ли си задръстен, че очевадното не виждаш?! Само ни рушат и крадат! А последното е по-лесно, като нямаш кучета пазачи на своя хранилка!

партийната сигурност бе Калъчев, за партийната... Партията остана без агенти след дивашката посткомунистическа приватизация.

България няма никога да има разузнаване. Кой е луд да работи за държава, която обявява публично имената на агентите си и разузнавачите си.

Та в книгите пише, че за да има агентура трябват недвижими имоти и др. финансови неща. А като, осветиш и продадеш агентурата, финансовите неща, отиват накъде! Много е сложен въпроса с АГЕНТУРАТА. Това е най сериозният въпрос в Света. А в България все още се разнасят досиета. В книгите пише, че държава без агентура е обречена на робство. Там пише, че 75-80% от сигурността на държавата се осигурява от АГЕНТУРАТА, ЧЕТЕТЕ КНИГИ ЗА ДА ЗНАЕТЕ ЗАЩО СЕ УНИЩОЖИ агентурата.

спецслужбите си имат достатъчно агенти, просто са на щат в ленгли-вирджиния

Схемата е една през последните 27 г. и е много "демократична": - Първо се назначават за топ специалисти и началници демократични брадатковци в невръстна възраст и образование от рода на право завършено в Сусурлево или социология - те разбиват и компрометират всикчо .... - Второ - създава се медийна нетърпимост срещу дадаена структура и професионалнлна прослойка (срещу лекари, учители, полиция, съдии и т.н.) - Трето - идва "иситнският" демократ-реформатор и провежда реформа под ръководството на никумо неизвестни НПО-та (западни разузнавателни агенции). СЛЕД ТОВА ТРЕВА НЕ НИКНЕ ! ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА РАБОТИ НАПУСКА ! ДЕМОКРАТИТЕ ВЪВЕЖДАТ ЧУЖДЕСТРАНЕН ЕЪР-ПОЛИСИНГ ... Преди няколко години на този принцип реформираха и разсиаха ДАНС. Техните топ специалисти иначалници на отдели днес монтират алармени системи и ремонтират коли из гаражите на София. Така унищожиха и войската - аграрреформатора демократ Ненчев преди това подпомогнат от Никито Младенов - днес връщат на военна служба всеки, който има военно звание и е на възраст под 60 г.! Няма кадри дори за министерството ! ДНЕС ТОВА ПРАВИ И ЛОЗАН ПАНОВ ВЪВ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - ВМЕСТО ДА СЕ БОРИ С ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ - УВОЛНЯВА АДМИНИСТРАЦИЯТА И ИТ СПЕЦИАЛИСТИ, КОЯТО ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАТ РАЗЮЗДАНИ МАГИСТРАТИ КОИТО СЕ САМОЗАБРАВЯТ С КОКНСУМАЦИЯТА (НА ВСИЧКО) !

Политическите партии съсипаха не само службите, но и цялата държавна администрация. Да си мутра е по-доходоносно отколкото да си държавен служител.

ами и по-лесно, и по-безопасно.

jingiby

Ако има истинска Държавна сигурност с агентурен апарат, сегашните властимащи ще са в затвора. Затова и няма кандидати за формална нископлатена работа, от която след години може да имаш сериозни проблеми.

Няма агенти защото кадрите се натискат за шофьори и прислужници на властимащите. В Националната служба за охрана няма недостиг на кадри. Има лека подробност бюджетана НСО е 20 пъти по-голям отколкото на разузнаването. Такива се приоритетите на държавниците ни. Важно е да има кой да им слугува днес.

След 3 десетилетия непрестанно мачкане и гавра с МВР и службите да сигурност от кьораво и сакато, там вече отиват или непукисти, или такива, които са отритнати отвсякъде и за нищо не ги бива. На времето беше чест да служиш в МВР, днес е резил и това го знаят всички. Постоянното "нямане" води да липса на кадри, а от такава дупка трудно се излиза. Ще трябват още 3 десетилетия. Ако се почне от днес, разбира се. Ама май никой не бърза.

Добре де този който е писал тази статия направи ли си труда поне да провери в сайта на ДАНС. Няма никакви обяви следователно не търсят хора. link

Добре, че нямма да започнеш там рабора, че като ти гледам нивото на оправност....там са си всички обяви, точно както е написано.

Какво направи "демокрацията" и по специално тук ? Веднага разбиха спец службите за да могат да крадат необезпокоявани.Едни списъци се разнасяха по чужди посолства с наши и чужди агенти е това как се нарича ? И има ли осъдени за това по младите не помнят но ние помним за "оня " списък ! Е всеки ще си зададе въпроса -За какво да работи там и най вече чужди граждани да работят за нас след като не се знае утре кой ще е на власт и дали няма някой гламав да ги изкара на някой списък ???!!! А другите държави не направиха така и може би си запазиха и чуждата агентура а ние си изкарахме и мръсното бельо на показ !!!

ако не сте разбрали и видяли има един дето бяха го снимали със свалени панталони, изнасял военни данни за руското посольство не без помощта на една убавица в службите...та така, идеалист бил човекът, не като Киров за пари.

На времето имаше един виц, дето един го биели в милицията с дръжката на пистолета. Та жертвата попитала." И патрони ли нямате, другари милиционери!" Едиствено за депутати кандидати бол. Друго може да нямаме, но депутати дал господ.

Нищо чудно!! Няма яки кинти, няма и привилегии, а има много бачкане, няма и кого да рекетират. Ще бягат и официалните шпиони!

явно актуалните агентите са ги "промотирали" на частно и са зор за нови пешки

Да вчера ривахте против "агентите", днес като усетихте дебелия РУК ривете пак. Да абе и демокрацията!

Много дискретно ги правят тия конкурси- като имат зор ами да дадат гласност малко, а то тайно ги обявили на своята страница и никой не разбрал щото кой влиза там... От тук почват нещата

ми тайна работа, шпионска. ти кво искаш, чукчите да прочетат и да ни окупират ли

Явно шуробаджанаците са на привършване. Съмнявам се че средностатистически образован и културен човек може да попадне в тези агенции на случаен принцип. Ако си връзкар дори и да не си подходящ ще те вземат, ако си подходящ но никой не лобира за теб греда.

Няма, няма и да има! Проблема не е във "високите" заплати, за които реваха някои, те не са толкова големи, както ги описваха. Кучето е зарито на друго място. НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАТ ДА РАБОТЯТ като хората. Колко съобщения има за техни съвместни операции с МВР. Те работят, а лаврите са за ГДБОП! След това всичко утихва, защо ли? Няма мотивация за работа, за много от тях парите не са всичко. Много от тях са отвратени от това, което разбират в хода на разследването. И най важното, и изпълнителната власт, и разни партии си бършат ръцете(да не казвам друго място) с тези служби. А за последните 8-9 години да не говорим. Работят каквото им наредят.

Киров бил почнал да "плаща" и на несъществуващи агенти...

Всички агенти от парламента и министерствата отново да бъдат назначени на служба.

Еми, влезнаА в НС.

loyola

че нали после цял живот ще им разнасят имената по вестници и телевизия ...

НЯМА АГЕНТИ И ОПЕРАТИВНИ РАБОТНИЦИ,НЯМА ДЪРЖАВА.........ПОСЛЕДНАТА СТЪПКА Е ВКАРВАНЕТО НА РЕЗАЦИТЕ В ДАНС И ДАР И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА КИНОТО 1300 ГОДИНИ ДЪРЖАВА.

ивицата край морето е отдавнашна руска мечта.

Освен Методи Андреев да направят агент или да го изправят пред стената....

Че кой ще стане агент или сътрудник и от вътре веднага да го предадат,проблема е в огромната корупция и предателство в тези служби....

Някои служители на Данс са корумпирани и в комбина с престъпници, така, че по- добре да не си рискуват живота доблестните и съвестните кандидати.

да поискат назаем от мосад и цру .

ами те станаха политици и капиталисти..ха.ха.ха

то не може 27 години системно да се руши всичко, което е създадено преди това, да се оплюват и унижават, разкриват хората работещи за Родината и после да се реве, че няма кой да върши тази работа! всяко дърво свирка не става. иска се кадруване и разработка на хората, мотивация, а при това антиобразование в училище, не могат да бъдат създадени кадри, които да имат правилната нагласа към Родината си, за да ѝ служат!

Затова трябва да се върне смъртното наказание за противодържавна дейност.

това е партията..и обратното - партията - това е държавата, останалото са поданици.