"Случаят „Дебора" бръкна в раната. Обществената реакция е първата преграда срещу насилието"

Протестите са хубав пример за гражданска активност и показва, че гражданското общество все пак е стълб на демокрацията - коментират социологът Боряна Димитрова и политологът Атанас Радев

Обратно в новината

Коментари - "Случаят „Дебора" бръкна в раната. Обществената реакция е първата преграда срещу насилието" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обществената реакция е първата преграда срещу насилието, защото най - голямото перо в бюджета, МВР нищо не прави, със 70% допълнително инвалидни пенсии, ТЕЛК. Партиите са направили законите такива, че насилието трудно да се доказва, а когато се докаже, наказанията да са ниски. Могат да те пребият на улицата и на държавата не и пука ако нямаш трайни увреждания. Иначе данъците си ги трърси до стотинка. Насилието е основен метод за контрол на партиите над популацията.

През годините е имало много по-сериозни случаи на реално домашно насилие. Случаите с дебора и дилъра от Цалапица изобщо не са никакво домашно насилие. Въпросните “протести” само наливат вода в мелницата на двете реално леви крила на политиката в РБ - пп-дб (денжъре) и възраждане (пролетарско-селски-съветски), както и помагат на герб да излязат от килера. Просто трябва да се смени властта в САЩ за да спрат тези безсмислени дискусии. Преди няколко дни във Франция разкриха фрапиращ случай на домашно насилие, но никой и пръста си не мръдна, за разлика от случая с алжирското непълнолетно дилерче… Ляв свят…

Курвите не ме интересуват…….

Стига вече с тоя случай, прекалихте.

Българската простотия е до шия, малоумниците нарекли щерка си “дебора”за да е по модерно, не подозират, че Deborah” на английски се произнася като “Дебра”

Няма демокрация в България. Единствения факт в подкрепа на това твърдение е, че властта никога не е питала народа за нищо, вземала е решения въпреки волята на народа против тях, знаейки това. И циничните изказвания на "политици" по адрес на народа, който явно има единствено правото да ходи до урните през определено време. Това е простата истина, която не просто се набива в очите. Нещастниците, които сме овластили трябва много да се страхуват, когато протестите спрат. Те трябва да се страхуват и сега. Говорите за протести, но огромната част от хората не протестират. Не ходят и до урните. Това трябва да ви плаши. Те са се отказали от демокрацията. Защото не вярват в нея. И в момента, в който стъпите настъпите по краката тези хора, те ще ви изринат с едно махване на ръка. Да се изразя по-меко. А за пък да го правя? Ще бъдете избити до крак и на място. Където бъдете намерени и докопани, там ще останете.

Не е нещо ново,че днес бъдещите съпруги се перфорират на 14-ет години,след което започват един разюздан полов живот,който неминуемо е свързан по някого с преживявания.

Обществената реакция беше добре провокирана, организирана, рекламирана и финансирана. След няколко години ще разберем колко милиона долара са влезли в сметките на неправителствените организации.

Случаят "Дебора" беше налазен от политически хиени... В целият свят най-страдащи от домашно наилие са децата отглеждани от един родител и роднините поставени под опеката на друг член от семейството, защо у нас упорито се мъчат да ни убедят че ние страним от световните тенденции, как да имаш вяра на разни НПО-та които си затварят очите за насилието над деца и роднини а непрекъснато реват когато бъде нападната жена, същите тези НПО-та не се вълнуват от истината а само от медийното представяне на нещата. Едно примерче от миналата година- момиче загуби живота си на пътя между селата Хвостяне и Дъбница, всички искаха смъртта на приятеля на момичето... защото се твърдеше че я е убил от ревност, дори се намериха "свидетели", какво беше разочарованието на всички тези хиени от НПО-та и политическите партии когато се оказа че момичето е било прегазено от случаен автомобил управляван от дрогиран шофьор. Та хайде да престанем да си мечтаем как ще линчуваме този или онзи... а да започнем да чакаме докато нещата се поизяснят поне малко, та ако наистина обществото ни чак толкова си пада по линчуването поне на въжето да увисне правилният човек... а не този който ни посочват от разните му там фондации и НПО-та.

Твърде добре организирани протести. И не казвам,че ако висиш в нощни заведения и се правиш на .....трябва да те накълцат, но се иска малко ум, за да ти светне какви изроди се навъртат там. Пък и като гледам какви предизвикателни снимки е качвало момето, има си крушка опашка. Като начало е нужно МВР да започне да ПРИЛАГА закона и малолетни да не бъдат допускани на такива места и родителите да бъдат глобени ,ако не контролират децата си.

Защото такава те е родила?!!??

Защо нямаше протест за бития дядо ? Гражданско общество по поръчка и срещу заплащане.

ОК, този насилник да бъде строго осъден, да, за пример на други подобни нискочели изроди. Но, тази 18 годишна девойка нека също си анализира живота от последните й 3 години, с трима любовника, по нощни вертепи, без родителски контрол... А вижте в кой да е друг наш нощен клуб, където 15-18 годишни полуголи лолетки шетат в късните часови без никакви притеснения и явно се предлагат на бандитите. Къде е училището и родителите...

Каквото търсила това намерила непълнолетната в нощния клуб полугола.

Ей тъпанар нещастен, момичето е на 18-години !! Научи се да четеш !

Тук реалния въпрос е дали няма престъпна група с политически чадър, която се занимават с класическите неща, с които се занимават престъпните групи - рекет, проституция, хазарт, наркотици, пране на мръсни пари, най често през строителство, боклук и туризъм, хахаха

И мен ме бият двамата ми приятели, но ми харесва.

И за най-големия наивник е кристално ясно, че случаят Дебора не е "домашно насилие". Става въпрос за ОПГ(мафия) от мутри, полицаи, съдии, съд.лекари, политици. Татуираният примитив не е работил само като охранител в чалга клуб Кавали в Стара Загора, а е бил наемен бияч в дружеството за бързи кредити Тера Груп на кървавият лихвар Камен Желев разпъвал чадър над касапина. Освен да тормози и пребива длъжници, бандата на Жоро Бизона се е занимавала с купуване на гласове по време на местни избори в Стара Загора, Сливен, Ямбол и Айтос. Изнесе се достатъчна информация, но изглежда това ОПГ е НАД ЗАКОНА: https://kliuki.net/liubopitno/debora-obezobrazena-nazidatelno-ne-pozhelala-da-stane-prostitutka-v-germaniya-3/207139 https://kliuki.bg/razkritia/karvaviyat-lihvar-kamen-zhelev-razpaval-chadar-nad-kasapina-obezobrazil-krasivata-debora/206847

Момичето е работило официално като барманка. Мутрата-касапин не е ясно какво е работел дори за неговия адвокат, но като "охранител" не е можел да работи от 2019, защото е осъждан. Какво прави в заведение за млади хора една татуирана мутра, ужким женен с малка щерка, осъждан два пъти за жестоки побои? Защо охранителите позволяват подобни мутри да посещават такива заведения?