"Случаят „Дебора" бръкна в раната. Обществената реакция е първата преграда срещу насилието"

Протестите са хубав пример за гражданска активност и показва, че гражданското общество все пак е стълб на демокрацията - коментират социологът Боряна Димитрова и политологът Атанас Радев

Обратно в новината

Коментари - "Случаят „Дебора" бръкна в раната. Обществената реакция е първата преграда срещу насилието" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И мен ме бият двамата ми приятели, но ми харесва.

Тук реалния въпрос е дали няма престъпна група с политически чадър, която се занимават с класическите неща, с които се занимават престъпните групи - рекет, проституция, хазарт, наркотици, пране на мръсни пари, най често през строителство, боклук и туризъм, хахаха

И за най-големия наивник е кристално ясно, че случаят Дебора не е "домашно насилие". Става въпрос за ОПГ(мафия) от мутри, полицаи, съдии, съд.лекари, политици. Татуираният примитив не е работил само като охранител в чалга клуб Кавали в Стара Загора, а е бил наемен бияч в дружеството за бързи кредити Тера Груп на кървавият лихвар Камен Желев разпъвал чадър над касапина. Освен да тормози и пребива длъжници, бандата на Жоро Бизона се е занимавала с купуване на гласове по време на местни избори в Стара Загора, Сливен, Ямбол и Айтос. Изнесе се достатъчна информация, но изглежда това ОПГ е НАД ЗАКОНА: https://kliuki.net/liubopitno/debora-obezobrazena-nazidatelno-ne-pozhelala-da-stane-prostitutka-v-germaniya-3/207139 https://kliuki.bg/razkritia/karvaviyat-lihvar-kamen-zhelev-razpaval-chadar-nad-kasapina-obezobrazil-krasivata-debora/206847

Каквото търсила това намерила непълнолетната в нощния клуб полугола.

Ей тъпанар нещастен, момичето е на 18-години !! Научи се да четеш !

Момичето е работило официално като барманка. Мутрата-касапин не е ясно какво е работел дори за неговия адвокат, но като "охранител" не е можел да работи от 2019, защото е осъждан. Какво прави в заведение за млади хора една татуирана мутра, ужким женен с малка щерка, осъждан два пъти за жестоки побои? Защо охранителите позволяват подобни мутри да посещават такива заведения?

ОК, този насилник да бъде строго осъден, да, за пример на други подобни нискочели изроди. Но, тази 18 годишна девойка нека също си анализира живота от последните й 3 години, с трима любовника, по нощни вертепи, без родителски контрол... А вижте в кой да е друг наш нощен клуб, където 15-18 годишни полуголи лолетки шетат в късните часови без никакви притеснения и явно се предлагат на бандитите. Къде е училището и родителите...

Защо нямаше протест за бития дядо ? Гражданско общество по поръчка и срещу заплащане.

Твърде добре организирани протести. И не казвам,че ако висиш в нощни заведения и се правиш на .....трябва да те накълцат, но се иска малко ум, за да ти светне какви изроди се навъртат там. Пък и като гледам какви предизвикателни снимки е качвало момето, има си крушка опашка. Като начало е нужно МВР да започне да ПРИЛАГА закона и малолетни да не бъдат допускани на такива места и родителите да бъдат глобени ,ако не контролират децата си.

Случаят "Дебора" беше налазен от политически хиени... В целият свят най-страдащи от домашно наилие са децата отглеждани от един родител и роднините поставени под опеката на друг член от семейството, защо у нас упорито се мъчат да ни убедят че ние страним от световните тенденции, как да имаш вяра на разни НПО-та които си затварят очите за насилието над деца и роднини а непрекъснато реват когато бъде нападната жена, същите тези НПО-та не се вълнуват от истината а само от медийното представяне на нещата. Едно примерче от миналата година- момиче загуби живота си на пътя между селата Хвостяне и Дъбница, всички искаха смъртта на приятеля на момичето... защото се твърдеше че я е убил от ревност, дори се намериха "свидетели", какво беше разочарованието на всички тези хиени от НПО-та и политическите партии когато се оказа че момичето е било прегазено от случаен автомобил управляван от дрогиран шофьор. Та хайде да престанем да си мечтаем как ще линчуваме този или онзи... а да започнем да чакаме докато нещата се поизяснят поне малко, та ако наистина обществото ни чак толкова си пада по линчуването поне на въжето да увисне правилният човек... а не този който ни посочват от разните му там фондации и НПО-та.

Обществената реакция беше добре провокирана, организирана, рекламирана и финансирана. След няколко години ще разберем колко милиона долара са влезли в сметките на неправителствените организации.

Не е нещо ново,че днес бъдещите съпруги се перфорират на 14-ет години,след което започват един разюздан полов живот,който неминуемо е свързан по някого с преживявания.

Няма демокрация в България. Единствения факт в подкрепа на това твърдение е, че властта никога не е питала народа за нищо, вземала е решения въпреки волята на народа против тях, знаейки това. И циничните изказвания на "политици" по адрес на народа, който явно има единствено правото да ходи до урните през определено време. Това е простата истина, която не просто се набива в очите. Нещастниците, които сме овластили трябва много да се страхуват, когато протестите спрат. Те трябва да се страхуват и сега. Говорите за протести, но огромната част от хората не протестират. Не ходят и до урните. Това трябва да ви плаши. Те са се отказали от демокрацията. Защото не вярват в нея. И в момента, в който стъпите настъпите по краката тези хора, те ще ви изринат с едно махване на ръка. Да се изразя по-меко. А за пък да го правя? Ще бъдете избити до крак и на място. Където бъдете намерени и докопани, там ще останете.

Българската простотия е до шия, малоумниците нарекли щерка си “дебора”за да е по модерно, не подозират, че Deborah” на английски се произнася като “Дебра”

Стига вече с тоя случай, прекалихте.

Курвите не ме интересуват…….

Защото такава те е родила?!!??

През годините е имало много по-сериозни случаи на реално домашно насилие. Случаите с дебора и дилъра от Цалапица изобщо не са никакво домашно насилие. Въпросните “протести” само наливат вода в мелницата на двете реално леви крила на политиката в РБ - пп-дб (денжъре) и възраждане (пролетарско-селски-съветски), както и помагат на герб да излязат от килера. Просто трябва да се смени властта в САЩ за да спрат тези безсмислени дискусии. Преди няколко дни във Франция разкриха фрапиращ случай на домашно насилие, но никой и пръста си не мръдна, за разлика от случая с алжирското непълнолетно дилерче… Ляв свят…

Обществената реакция е първата преграда срещу насилието, защото най - голямото перо в бюджета, МВР нищо не прави, със 70% допълнително инвалидни пенсии, ТЕЛК. Партиите са направили законите такива, че насилието трудно да се доказва, а когато се докаже, наказанията да са ниски. Могат да те пребият на улицата и на държавата не и пука ако нямаш трайни увреждания. Иначе данъците си ги трърси до стотинка. Насилието е основен метод за контрол на партиите над популацията.