Борисов оправда лекари за циничен език

Премиерът Бойко Борисов оправда за циничния език лекарите гинеколози от Горна Оряховица, които бяха прихванати със СРС, да разказват за нелепата смърт на новородено бебе.

Обратно в новината

Коментари - Борисов оправда лекари за циничен език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Костов е прав - въпросът тук е : лошо лидерство или лоши изпълнители. Виждам че на ББ му допада повече версията за лоши изпълнители.

На лекарите им прощава ББ за цинизма,а не дай си боже един простосмъртен граждянин да нарече някой селянин или една свирка от селски клип шибана и коментара в дир.бг се определя като циничен.Изобщо не ми пука,че се трият коментари,повече ме притеснява ,че България е превзета и натикана в гьола.

Бойко, не е така. Не трябва лекари да говорят с такъв език!Защото духовните закони, които са над всичко ни казват: Яков 3:5. Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, а колко много дърва запалва! 6. А езикът е огън, цял свят от нечестие. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота ни, а сам той се запалва от пъкъла. Матей 15:11. Това, което влиза в устата, не осквернява човека; но това, което излиза от устата, то осквернява човека. Марко 7:20. Каза още: Което излиза от човека, то осквернява човека. 21. Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства, 22. прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. 23. Всички тези зли неща излизат отвътре и оскверняват човека. ДА СИ ЛЕКАР НЕ Е ЗАНАЯТ ИЛИ ПРОФЕСИЯ ИЛИ ПОЗИЦИЯ, ОТКЪДЕТО ДА СЕ ГРАБИ ИЗПАДНАЛИЯ В БЕДА БОЛЕН ЧОВЕК. ДА СИ ЛЕКАР Е МИСИЯ НА ЖИВОТА ТИ. И ТАЗИ МИСИЯ Е ДА ДАВАШ НА БОЛНИТЕ! ДА ДАВАШ НЕЗВИСИМО ОТ УСЛОВИЯТА И ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, ДА ДАВАШ СЪС СЪРЦЕ ПЪЛНО С ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ. АКО НЕ СИ ТАКЪВ ЛЕКАР ЩЕ ОТГОВАРЯШ ЗА ДЕЛАТА И ДУМИТЕ СИ В СЪДНИЯ БОЖИЙ ДЕН И ЩЕ ПОЛУЧИШ НАЙ-БЕЗКОМПРОМИСНО СПРАВЕДЛИВАТА ПРИСЪДА!

Абе целта е постигната, нали ги омърляхме докторите и Цвици е чист и целият в бяло за другото нема значение......

Moze li da mi kazete prez koja godina ste zagubili deteto si?Az samata tarsja biologi4nata mi maika!Blagodarja!

ПОДКРОПЯМ Б.Б.МНОГО Е ПРАВ В ТОЗИ СЛУЧАИ.КАК МОЖЕ ЦВЕТАН ДА ПОСТЬПИ ПО НАИ НЕПРАВИЛНИЯ ГРОЗЕН НАЧИН ЗА ИЗОБЛИЧАВАНЕ НА ВИНОВНОСТ,ТОВА СА МЕТОДИ И СРЕДСТВА ИЗМИСЛЕНИ ОТ ЕДИН НЕУК ВЬТРЕШЕН МИН.ИМА СИ НАЧИНИ,КОИТО ТОИ ТРЯБВА ДА ПОИЗУЧИ В СИМЕОНОВСКАТА ШКОЛА НА МВР.РЕДНО Е ,АКО НЕ ИСКА ДА ДОПУСКА ПОРЕДНИ ГРЕШКИ ДА ОПРЕСНИ ИЛИ ДА ПОПЬЛНИ ЗНАНИЯТА СИ.БЛАГОРОДНА ПРЕПОРЬКА,ДАНО Я ИЗПЬЛНИ,ЧЕ МНОГО СЕ ИЗЛАГА И УРОНВА ПРЕСТИЖА НА СЛУЖИТЕЛЯ НА МВР.

Според мен такива неща не би трябвало дори да бъдат четени от трибуна на НС, защото изправят обществото пред сериозна криза. Лекарите е трябвало просто да бъдат задържани и изобщо не пускани, докато не се изясни ситуацията.

Един път да чуя нещо разумно от Бойко!

Искаш да кажеш удобно и то за виновни

Нали докторите учат латински ? Другият път си говорете по джиесемите на този мъртъв език. Гаранция, че подслушвателите ще получат възпаление на мозъчната ципа, а министърът на вътрешните работи бая ще се изпоти докато чете разпечатките от трибуната на НС !

Ама не бъди толкова сигурен, латинският всъщност не е чак толкова труден език (впрочем зависи за кого, на теб явно ти е), защо се опитвате да заблуждавате и оправдавате престъпления чрез знанията си?

Господин Борисов,много ви уважавам и ценя,Отправям молитви към Господ Бог за вас и вашето правителство.Искам да имате и втори мандат и ще се боря за това. Но не оправдавайте цинизма на тези лекари.Аз също съм потърпевша,преди много години,така постъпиха и със моето дете,което още издирвам.Може да не ги накажете,но не ги оправдавайте,моля ви.Ще загубите във мое лице,човек,който много държи на вашата политика.Лекарите трябвало да оведомят веднага всички власти,и да вземат писменното разрешение от майката,бащата, и от придружаващия ги екип,по време когато са се ,,борили,,за живота на това дете.Не ги оправдавайте,моля.

Невероятно цинични и безобразни "новини" чета в този сайт и ми е неудобно, че в изпълнителната власт, които получават заплати от данъците, които аз плащам са символ на посредственост, цинизъм и липса всякакви ценности. УЖАС!!

ББ. Аре бе, збрахте ли се вече. Кви министри сте, бе. Да бех довел отбора по карате по-окати щеха да бъдат. Мирославе, бе ти моеш ли да ни измъкнеш от тоя гьол с Калинка или не можеш. МН. Ами ... ББ. Кво ми мучиш, бе Миро. Какво ми се пуйчиш. Измисли нещо защото станааме за смех. Цецо, защо спря акциите. Изчерпахте ли се. Тия твойте умници толко ли могат. Искам седмично най-малко по една акция, че ако не млъкнат за тая Калина си отиваме.

Къде ги четете тия стенограми? Дали са истина? Не, че много се съмнявам, но ми е интересно. Не че ми и е удоволствие да ги чета, предпочитам народния речник на Чудомир, където се смея, а от стенограмите ми се плаче.

ти май забрави предишните господстващи и тяхнатаСЕДЯНКА - НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИТЕ И НА НАГЛЯРА МИНИСТЪР НА ПАРАЛИИТЕ-ФИНАНСИТЕ ОРЕШАРСКИ.....МНООООООООООООО БЪРЗО ЗАБРАВЯТЕ НЕЩО.....ХЕМ БЯХА В ЕФИР.....А ЛЕКАРИТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА САМИ ...Е, КАКВО ГОВОРИТЕ ТОГАЗ....на приказки да сте само.....дотолкова Бойко е прав, обяснява нещата, не ги оправдава, защото фактите са твърде гнусни, за да се оправдават......

Погледнете обективно на случая и не се палете чак толкова много. Майката, която дава живот не е искала това бебе. Нейните родители също. Тя се е крила до последно и накрая като са разбрали, че няма накъде са предизвикали преждевременно раждане. Не е ясно дали предварително не е вземала някакви лекарства и плода да е увреден. Отделно не е износен. Вероятността да оживее и да стане нормален човек клони към нула. Ще го остави в детски дом да се мъчи и тези които го обгрижват също. Това обяснява предварителната нагласа на лекарите. Дайте да не ги съдим толкова строго. Те са функция и производна от състоянието на държавата, като интелект, морал и финансови възможности. И при тях както и навсякъде има много каквото да се желае. Да ги наричаме убийци в случая според мен не е правилно. Премиера правилно е схванал ситуацията в момента и затова кара с "мекия бруз", както се казва. Поздрави на всички пишещи и гледайте положително на нещата за да ни е по-лек живота.

Точно така, не е ясно и за това до последно е трябвало да се държат така както е - тоест неясно - а не да приемат от самото начало, че не може да се помогне и в един момент да се превръщат дори в убийци.

Не се учудвам. На простата Тиква напълно й пасва циничен и нецивилизован език. Такъв език за него е разбираем, удобен и показва че с него е закърмен. Някой допуска ли че бивши спортисти и мутри говорят на по-различен език. След тоталната лумпенизация на синята идея и изкоренянането на заварените културни ценности и придобивки, опростачаването на нацията намери прекрасен пример в лицето на новия си премиер.

Нали и самият Борисов има такъв език и маниери.

са все пак истинските виновници за недонносенността -това са все пак безотговорните родители,които знаят,че при бременност преди 18 г има риск от преждевременно раждане и незрелост и недоносеност на новороденото с всечки тежки последици -висока детска смъртност,намален потенциял за учене предвид това,че детето се ражда с намален потенциял за адаптация към външната среда и мозъкът е съвсем незрял и уязвим ,и се развиват различни по тежесте усложнения -смърт,дори може да липсва потенциял за автоматично поддържане на дишането и сърцето което го има понее при тежките инвалидизалщи детски церебрални парализи,аномалии в развитието на белите дробеве и хронични белодробни болести,нарушено зрение и слух,сърдечни пороци и ддруги Според статистиката 50% от новородените в България са недоносени и родени по-рано от срока -38-40 гс,и това е в явна връзка с високата раждаемост сред малолетните цигани ,които на 18 г имат по 2-3 деца,които се развиват с подобни проблеми ,изискват прекомерни разходи за здравеопазването им,а самите те не развиват истински потенциал за учение,производителен труд или плащане на данъци и осигуровки за здравеопазване ,и как -в над 50% от недоносените по цял свят се установява намален потенциал за учене,мислене,усвояване знания и умения за професия и общество в демократичен мир?!

Мазним се на лекарите, да гласуват утре за нас. Нали цялата ни бюрократична система от полицай, лекари и т.н. за нищо не става. Тя просто обслужва сама себе си и за народа въобще не и пука. Проблемите на народа не са важни за тях. Само повече пари искат.

Пролетарии от всички старни - съединявайте се. Само не се съвкуплявайте много. че вижте до къде ни докарахте. НАРОДЪТ това не са само куци, хроми, съкати, с ниско образование, алкохолици, пострадали, изпаднали в безисходица нещастници. Народът сме всички ние, които сме едно, но не сме еднакви. Умни и не толкова, силни и слаби, здрави и болни, добри и малко по ексцентрични, отговорни и лекомислени- всички сме народ, ако успяваме да си намерим мястото в системата наречена държава, дори да не живеем в нея, а само близките ни. Е. тези народи успяват. Господ е създал хората различни, хайде да не се правим на Господ и да ги уеднаквяваме.

Като лекар,общувал с много лекари професионално и разговорно,както и със стотици хиляди роми и мургави нелегални в процеса на работата КАТЕГОРИЧНО ИЗРЯЗАВАМ МНЕНИЕ,ЧЕ ТОЗИ "ЖАРГОН" ОТ ЗАПИСИТЕ НЕ Е НА ПРОФЕСИОНАЛСТИ ЛЕКАРИ,ТЪЙ КАТО Е ПРЕКАЛЕНО БЕДЕН И ПРИНИЗЕН ДОРИ НА ПОПУЛЯРНИ МЕД ТЕРМИНИ,ОСВЕН "НЕОНАТОЛОГ" ,А И ЛИНИЯТА НА МИСЛИНЕ Е ЦИГАНСКО-МОШЕНИЧЕСКА -ДА СЕ ДАДАТ ХИЛЯДА ЛВ НА РОДИЛКАТА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ЦЯЛАТА СВЕТОВНА НАУКА И ПРАКТИКА ПОКАЗВАТ И ДОКАЗВАТ,ЧЕ ЛИНИЯТА НА ЖИЗНЕСПОСОБНОСТ Е 24 ГС,И ОТ ОЦЕЛЕЛИТЕ РОДЕНИ САМО 10% СА НОРМАЛНИ НА 6 Г ВЪЗРАСТ, А ОСТАНАЛИТЕ СА С ПАРАЛИЗИ,БЕЛОДРОБНИ АНОМАЛИИ В РАЗВИТИЕТО И ХР БОЛЕСТИ И НАРУШЕН ПОТЕНЦИАЛ ЗА УЧЕНЕ -СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА КАК МЕДИЦИНАТА ДА НАПРАВИ "ЧУДО,НО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ И ПОДДЪРЖА ЖИВОТА,А В СЛУЧАЯ ПЕДИАТЪРА ИЗВИКАН ПРИ РАЖДАНЕТО НЕ Е УСТАНОВИЛ СЪРД ДЕЙНОСТ И ДИШАНЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 30 МИН РЕАНИМАЦИЯ -ПО КОЯ ЦИГАНСКА ЛОГИКА ЩЕ ИМА ЖИВОТ СЛЕД ТОВА -МОЖЕ БИ ЕДИНИЧНИ ПРОЯВИ НА ЖИЗНЕНА ФУНКЦИЯ В РЕЗУЛТАТ НА МЕДИКАМЕНТИТЕ,НО НЕ И ЖИЗНЕСПОСОБНОСТ -ЕМА СТАТИСТИКА И НАУКА И ПРАКТИКА ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ ,ОТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ СЛУЧАИ -НАПРАВЕТЕ СПАВКА. Не познавам лекари ,които говорят на толкова беден жаргон -лекарите имат речников фонд от над 6000 думи,а за сравнение -обикновен човек -3000 думи,а циганите боравят с около 1000 думи и то в добре познати линии на мислене -те са 2-3 -да измамят и да се облагодетелстват,да излъжат,че наподобяват другите,и да се оправдаят с неприемливи причини..Позноваме стотици хиляди цигани като пациенти,или индивиди от живота,както и на тълпи -от живота,работата и от тв -техният жаргон е обикновено именно такъв

6000 думи? кратките речници, в които тр да знаеш всички думи са от 40 000, какви 6, какви 3 000? интелигентните хора трябва да могат да боравят с минимум 100 000 - 150 000 за другото дори не ми се спори

На лекарите гледат вече като на търговци или такива с друг вид професия. Защо ще ги подслушват? Значи вече няма тайна между пациент и лекар? Защо не ги попитат, дали е нямало медицински индикации за предизвикването на аборт /раждане?Че плода може да е бил увреден и майката да е взела това решение. Защо правят тогава изследвания за Даун? Защо се налага да се предизвиква аборт при дадени заболявания?И изобщо защо се бъркат на лекарската гилдия?

"защо се бъркат на лекарската гилдия" защото е оставена твърде дълго време без контрол.

що , юристите дето пуснаха галевите контролираш ли ги!!!!!!!!!!!! те ти се гаврят с живота, ама може, щот там не можеш си навреш гагата, ...щот опасно за живота...за жалкия ти мрънкащ живот....

ОТ ЕДИН ДОР ДРЕНКИ!!! Докато такива като ББ Кинг ги защищават смърносттта в България ще бъде много висока!!! Средната продължителност на живот в ГАЗА(!!!) е 74 г., у нас е 69!!! Докато има ГЕРБ и Синьо-червената паплач - ща се топи като лански сняг!!!

Ако бебето беше оживяло, щяха да го направят член на т.н. "герб"!

Цветанов трябва да сложи във всички лекарски кабинети видеокамери и подслушващи устройства, за да се контролира как работят така наречените доктори и каква огромна мафия са в България, как като се налага да те изпратят на специалист по клинична пътека, накрая на прегледа плащаш като поп като на частен лекар 15 лева вместо 2,60 и се подписваш на празни листове, това къде го има само в нашата здравна система, мошеници, лекари, а да не говорим за отношението с пациентите, груб език и арогантен, така, че смятам, че тези въпросни лекари са виновни за смъртта на бебето, не са направили необходимото и сега се опитват да се оправдаят, трябва най-строго наказание за тях, но ако знаете колко още има такива като тях

Това е малко. Във всяко легло трябва да има микрофони. Дори и в тоалетните. Какво ще ми се правите на интелигенти.

точно

СТАЛИН НАРИЧЕШЕ ЛЕКАРИТЕ "УБИИЦИ", БЕРИЯ ГИ ПОДСЛУШВАШЕ И АРЕСТУВАШЕ, А ВИШИНСКИ ГИ ОСЪЖДАШЕЛНИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!

Не разбрахте ли, че вече по всякакъв начин се оптват да замажат безумният милиционерски произвол? Ако това стигне в детайли до останалия свят, БГ вече ще бъде смятана за страна от третия свят, някъде при Зимбабве, С. Корея...

Откровенно казано не ми харесва начина по който се разпитват лекарите. Но демократично избраният парламент гласува закон, позволяващ подслушани разговори да се използуват като доказателство. Но това не следва, че те не могат да се използуват от полицията. В други страни би имало много обстойно разследване и лекарите биха били считани за невинни до доказване на противното към тях биха се отнасяли с уважение, но щяха да се направят куп експертизи за да се установи : на колко дни е бил плода, колко е тежял, дали е бил жив при раждането , колко време е бил жив. Дали се правят криминални аборти и прочие. За сега няма нищо доказано, но може да има съмнение за криминален аборт или за безотговорност. Трябва да се изчакат всички експертизи. Но не е умесно да се правят алюзии с д-р Кеворкян. Аз не знам дали накрая го пратиха в затвора, не си спомням, но той поне убиваше неизлечимо болни с тяхно съгласие, а тук се опитах да обясня на лица като ОГО, че майката няма право да убие плода си след третия месец на бременността си, нито лекарите да и помогнат. Е това е на теория, но такъв е закона.

Абе какви експертизи, къде е намерено това дете (бебе)?

Евала на Тиквичка и Чукче.Дай Боже повече такива будни българи.

Нека все пак да изчакаме резултата от аутопсията и становището на Ватикан'ът.

Преди няколко години, в Тексас ,бебе с тегло 650 гр. оживя.Даже станало доброволец към местната пожарна команда.

Те ще трябва да са били повече от няколко, щом и доброволец е станал.....

Нека все пак да изчакаме резултата от аутопсията и становището на Ватикан'ът.

значи "било е убито"???? Ами нали затова е отишла майката. За да го убият, за да направи аборт. Собствената му майка е поискала да бъде убито.

Ако пък е било спонтанен аборт, поради това че плодът е бил жив, трябва да се счита, че този крехък живот има право на съществуване ,независимо от волята на майка му или родителите и или лекарите. И единственото , което те трябва да направят е да полжат усилия за спасяването му , а не да философствуват, колко процента шанс има детето да оцелее и дали няма да има вродени аномалии. Все пак законодателят е установил граница 600 грама и 22 седмици. Та ако е било криминален аборт, за което се носи отговорност, явно става дума за предумишлено убийство. А ако е било спонтанен аборт, трябва да се установи колко грама е тежал плода и на колко седмици е бил. В случай, че е било нарушено едно от двете условия, става ясно, че има една меко казано нехуманна практика за умартвяване на плода. Подобни практики са съществували при спартанците, ескимосите , индианците и се оказва и у нас. А ако полдът е бил над 600 грама и над 22 седмици един прокурор просто е длъжен да пледира за умишлено убийство.

Но по закон жените имат право да правят аборт до 3 месец от бременността. Непълнолетни момичета със писмено съгласие на един от родителите. Малолетни са лица до 14 годишна възраст, а непълнолетни от 14 до 18 години. Не знам дали има измемение в закона. Ако е било аборт става дума за криминален аборт. След 22 седмица независимо дали е правен опит за криминален аборт се счита раждане. Понеже акушерите не могат да преценят точно на колко седмици е плода, след като има явни признаци на живот са длъжни независимо от това , че са правели аборт, да приемат че е раждане. Наскоро мисля , че промениха закона, така че подслушаните разговори да се приемат за доказателство. В някои страни това не се допуска. Та не става дума за жаргона на лекарите. А за това дали са определили в кой месец е бременността. Не смятам , че са толкова невежи бременност от 5 месец да считат за по ранна от третия. Имали писмено съгласие от единия родидел за аборт.Явно че става дума за криминален аборт, ако не е раждане. След това детето дали се е родило живо. Жаргонът на лекарите говори имено, че се е родило живо дете. Ако са правели криминален аборт, то това става срещу заплащане. Едно живо дете би им попречило да си вземат парите. Мотив както виждаме има. Не става дума за жаргон , а за следствие.

Добре бе, пишеш че не си лекар, ама си казал един куп глупости. Предполагам, не си и юрист. Защо трябва да ти четем идиотщините, само кажи!

много си е прав човека

Добре, ясно, подслушвани са били докторите. Отговорни са. Но си мисля че и тези които са слушали разговорите и те са отговорни. Защо след като са чули такъв разговор между докторите не са се намесили и да предотвратят смъртта на бебето. После пак да търсят отговорнот на докторите.

защото първият разговор с директора на болницата е бил на следващя ден няколко часа преди смъртта на бебето... вече е било твурде късно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как така са ги подслушвали!!!??? Когато хората работят!? Това не са престъпници,а лекари!!! Маи ни подслушват тотално.

били са заподозрени в престъпна схема, достатъчно сериозна за да позволи ползване на срс

Още веднъж. Не реагирайте първосигнално. Идеални хора няма, лекарите също са хора. В България е страшно. В болниците вече няма лекари, те са на пенсионна възраст и полека лека ще си отидат. Нови лекари няма повече да имате, те идват тук в Европа. Тук гладът за лекари е страшен, бедна ви е фантазията какво ви чака само след няколко години. Трябва да се подобри системата, заплащането, осигуряването с материали. Иначе след няколко години вече няма да има лекари и няма да има повече кого да набеждавате.

и ти не реагирай първосигнално, а иди и прочети мохабетчетата на тези... лица. търси в гугъл бебе във фризер и чЕти.

В чужбина има една голяма разлика, че е скъпо, удръжките за здравните каси са доста по-високи, заплатите на докторите са доста по-високи. Няма нужда да мислят как да те прекарат в частния си кабинет. Но и тук стават грешки. Затова всички доктори са застраховани и тези грешки се покриват от здравните каси. Някаква голяма грешка да стане е почти невъзможна, защото в болницата има доста доктори, сестри, контрола е доста силен. Така че и в тоя случай сега в Г.Оряховица нещо не ми е много ясен. Трябва да се изнесат всички факти, наредени хронологично. И най-важното резултатът от аутопсията. Да се види каква е майката, какво е говорено с нея. Защото много е възможно да й са обяснили за какво става въпрос, че това е един много малък плод или бебе, че вероятността да остане живо, но с някои значителни дефекти е много висока. И тя да е избрала да го оставят да си умре. Това се прави в Европа с всички пациенти, докторите им разясняват вероятния изход на тяхното лечение и пациентите избират дали да се лекуват или да умрат. Докторите сигурно си говорят помежду си доста цинично, може и на подигравка. Но това си е само за тяхна вътрешна употреба.

На ЦЦ не вярвам нито дума. Няма едно негово действие което да го заслужава.

B чужбина гледат на теб като на касичка, а хронометъра им отмерва времето което да ти отделят;)

Не разбрах това спонтанен аборт ли е било или преднамерен?

моля тези , които са извън БГ и ползват там медицински услуги кажете има ли професионална деформация на лекарското съсловие! Опишете подробно как се ражда там.

Винаги са много учтиви,предполагам и в личните си разговори са въздържани,но действат по протокол,който строго се спазва и ако ти имаш нужда от нещо извън протокола просто няма да го получиш дори те да знаят че ти е необходимо,защото после ще ги питат спазили ли са протокола.

Не протокол. Медицински стандарт се нарича. У нас стандарт или няма или не се познава и не се прилага. Конкретно за случая се оказва че е имало и по него детето е трябвало да бъде реанимирано до идването на специалисти.

Ражда се както трябва, отношението е каквото трябва, всичко е човешко, за разлика оттук.

Hе съм пристрастна, даже и не съм гласувала за партията му, но отбелязвам, че премиера има трезва мисъл. Bярно е, че си променя често мнението, но явно това е защото се вслушва в гласа на народа.

рав е боико. езикут си е език, деиствята са си деиствя. когато фактите говорят, и боговете мулчат. прав е и, че е много тунка линята. в този случаи, разбира се, тези са толкоз далеч от линята, че им се вижда като точица на хоризонта. боико, уваjaвам те, защото си колега, и се надявам следващят премиер да е не психолог, а психятур. мисля, че на нашят народ му е време за тежката артилеря, с медикаменти и всичко останало.

И като мразите лекарите какво печелите.Един мъдрец беше казал че за разлика от любовта омразата винаги е споделена.Като мразите лекарите те да ви обичат ли.Който ходи при лекар с омраза получава насреща омраза, не здраве.

всичко може. може ти да си роднина на осралите се свине с бели престилки. нали? всичко може...

а дано, ама надали. и стига с това "ако". ако -тогава. за момента няма никакви изгледи.

Вярно е, че езикът е най-малкият проблем в цялата история - много по-важно е какво казват и какво са направили с горкото бебе. За което и ще ги съдят. А че някой си псувал в телефонен разговор, е най-малката грижа - ако при това бяха взели едно правилно решение и спасили това човече, вместо да го обричат на смърт с тъпите си действия и престъпна безотговорност, никой нямаше да дискутира кой какво казал. А за това, че всяка професия си има жаргон - съгласна съм, но не е нужно лекари да се изразяват с жаргона на каруцарите - нали? Аз съм филолог по най-първото си образование и правя много ясна разлика между думи и съдържание, а също така и действия ... за съжаление, при тези типове от записа и думите, и съдържанието, и действията са пълен боклук и позор за лекарската професия, която е призвание и човещина преди всичко, не е само техника!

bira_more

В интерес на истината - и мен ме потресе изнесеното. Има си жаргон, цинизъм ама има и някаква граница. Интересно ми е друго - колко ли време местата на тези лекари ще стоят свободни. Е шефското вероятно бързо ще се заеме.

колко дена и колко тона глупости, за да кажеш нещо толкова просто и естествено.... наистина, по уебовете трябва да се публикува и суровият мат'рял, за да може спорещите да спорят не по преразкази и по фантазии на псевдоспециалисти и екс-професионалисти.

И при условие, че няма да ги осъдят защото иззетите доказателства са невалидни, щото са иззети без заповед тогава какво ще говориш? Кой ще е виновен тогава - съда ли или ЦЦ?

Това са доктори които не са били дежурни.Доктори които не са знаели ситуацията.Който и да подслушват ще чуят подобни приказки.Експертизата на трупчето ще даде резултат.Според мен това си е било чист аборт по желание на майката.След това са започнали изнудванията,когато доктор без да знае истината казва на майката че плодът е жив.Минута по минута ,като при подробна операционна технология требва да се навържът нещата.Важна е динамиката на действието.Обаче кой разбира от тия неща?Детето е с баща циганче и не е било желана.

и като са подправили нещата (края на цитата) нищо е нямало да се забележи. заради такива юроди страда и без това липсващият имидж и доверие към лекарите. и ми е мега странно защо ужким лекари (ужким) толкова яростно ги подкрепят. не разбират ли, че те са цирей, и че това само ще затвърди у 'неимащите диплома' представата за лекарска мафия. в която гарван гарвану не вади?

Защо не казваш ще го вземеш ли при теб това "човече". Защото то ще пълен, ама най-пълен олигофрен. Филолозите са ясни, ама такава пък тъпота като твоятя...

И тия кретени - лекарите искали заплати... Без пари ще работят!

Знаете ли колко аборта годишно се правят в България? 50 000 от тях поне 5000 спонтанни.С този лов на вещици,организиран от един дебилен човек, ще се наложи нуждаещите се жени да си правят абортите в къщи.

ами те отрязъците не са по 1-2 изречения и са доста ясни. а ще зачакам да мине уикенда, тези лекари със сигурност не са от бедните, имат адвокати, и ако е фалшив записа ще се чуе бързо. ако не се обаче... дали ще може да си върнете обратно пасквилите и обидите ?