Сливен се появи в печата на САЩ с хайдушкия си фестивал

Сливен попадна в американските печатни издания заради първия хайдушки фестивал. В него са взели участие и американски военни.

Обратно в новината

Коментари - Сливен се появи в печата на САЩ с хайдушкия си фестивал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как не ви е срам, какво празнувате? Та Хаджи Димитър е терорист и не е по евроатлантически" Бай ви Лютви М.

А Хайдуккостовата чета появила ли се е на фестивала?

Хубава работа. Остава да ни нарекат и хайдуци! Те толкова им е акълът зад океана. Не че отвъд Черно море са по-умни. Ние не ги питаме едните, защо си избиха индианците, а другите - защо си затриха интелигенцията и половината народ по лагери и Сибир....Не сме такива да задаваме неудобни въпроси. Просто сме си по рождение едни такива деликатни и фини.......Така си дойдохме тук от Азия.

А На натовските гости споменато ли е, че кога у нас е имало хайдути, у тях е имало само бизони и индианци, и че Колумб още не е бил роден?

Надявам се тази широка разгласа да допринесе и за престижа на фестивала, и да доведе повече участници от чужбина, коментира Стефан Стефанов." Страхотна идея! Можем да поканим и Ердоган ага да доведе малко аскер за цвят...

Да... тогава възстановките ще са... live!

Кощунство е да организирате възпоменателни "игри" за нашите хайдуТи заедно с американските хайдуЦи...

ДА-ДА-ДА! Трябва да включат и партизани-Нье може така!:)))

Абе, дали са изнесли виното до горе или са го разпиляли по пътя ;))

който се е сражавал с отоманците - страх ли ви е да кажете турците?

Турция е била само една от държавите в империята. Научи малко история преди да дрънкаш глупости.

В "Под игото" на дядо Вазов в главата "Пиянството на един народ" се казва "Туркия ке падне". Интересувай се от мнението на съвременниците на тези събития, а не от бръщолевията на пишман платени историци. Никой от нашите възрожденци не говори за отоманци, но всички говорят за турци.

Млади хора откъде се взима у вас толкова злоба и жлъч,ще се задавите ,,БРЯ,,.Или вече сте се задавили и мозъците ви не реагират за нищо хубаво.

ама като немам парие да си купа нове прашке, и ръчно телевизорче, да се чеша с некое гадже, докато се тътра с кофите, да дам на кокошки и на прасето, ебем ти живото! А ти? Удолотворена ли си , кажи ! Мейби, от всекаде ? Ако си "Калинка", иска ли питане ?

Само че с улиците, с дупки като на Холандско сирене, или с кмета- Мургав наглец, който РБ- Полцията гони 160 км. по 2- лентов пят, от София до Стара Газора, а той се пули като Шарен папагал, с Герберасистко крякане- послание да фенове на пропадналия ЦСКА

Евакуирайте Българите веднага - Мех с Вино Ще ги вземат за Индиянци и ще им видят сметката . Отдоха си зян Войводите даже може да им отрежат и по едно Ухо за спомен .

Дир, знаете ли колко ми пука какво се е появило в печата на САЩ?!Това звучи унизително комплексарски. Има по-важни новини днес,но не смеете да ги напишете.

че 33 наследника на жертви от боинга свален от пияните сепаратисти, са подали иск в ХАГА срещу Русия.

тц..на по-горния глупендер на който отговаряш тази новина пък съвсем няма да му хареса :))))

Фестивалът е некоректен към партньори от НАТО, нападнати от агресивна страна през 1878г., подкрепяни от нетолерантни елементи от иначе миролюбиво съжителствуващото население. Хайдутите са незаконни формирования с терористичен уклон, проруски сепаратисти, провокиращи миролюбивата Отоманска империя, която е пазела България безплатно. Не е коректно да се говори за хайдути, защото те са били расисти спрямо отоманците (турци не е прието да се казва, защото може да ядосаме Гьокче). Евроатлантизмът решително отхвърля провокационните действия на сепаратистка основа, поради което санкциите срещу Русия продължават.

СЛИВЕН градът на 100 воеводи , 90 от които са от Котел ! Сега ХАЙДУТИ повече от всякога , от ГОРЕ до ДОЛУ , има даже за износ !

хайдук(ци) е нарицателно име на крадец-разбойник! хайдутин се тълкува като закрилник

За днешните са валидни и двете - крадът и закрилят , сети се кого !

да се катериш по планинска пътека с 42 кила мях с вино наистина е голяма работа. голяма отговорност е. ако изтървеш мяха трябва да се връщаш за друг :))).

Краварите да се стягат - Суивен става първа туристическа дестинация за тях! Ще ги водят първо до циганския квартал, а после ще ги пуснат да обикалят гората

"отоманците"- !?! "турците", табу ли е?

е най големото шоу по ОСА тивъ

Като прочетем тук-там излиза че отоманци са управляващия род в Турция-произлязъл от ОсманI.Та именно този род нареждал кой да се заколи ,коя да се изнасили -А ГОРКИТЕ БЕДНИ ТУРЦИ И АНАДОЛЛИИ САМО ИЗПЪЛНЯВАЛИ!:))) Ми то и при БКП беше така -Москва водеше курса-кой какво да съсипе! Е каква е разликата между ТУРЦИ и КОМУНИСТИ?