След тежки боеве Русия изтегли частите си от Змийския остров (видео)

От Министерството на отбраната на Русия определи маневрата като "жест на добра воля". От Киев съобщиха, че противникът се е оттеглил след огневи удари

Обратно в новината

Коментари - След тежки боеве Русия изтегли частите си от Змийския остров (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ушанките най-сетне разбраха, че каквото и да направят, ще бъдат бити там.

Руснаците се изложиха с този остров. Но то си е така де ... реално е много трудно място за задъжране, особено като могат да те стрелят отдалеч. Дадоха доста загуби заради него, да не говорим за крайцера Москва. Майтап ще е украинците да сложат противокорабни ракети там. Тогава руснаците съвсем ще я втасат. Руснаците толкова от добра воля напускат острова, колкото и украинците от добра воля напускат Северодонецк и Лисичанск. Абе ... изложиха се!

Ееее, жалко. Там си бяха сигурни фрагове вески път. Сега трябва да е търси Чернобаевка 3. И вие викате, че Тлъстия Пвел бил тъп. До толкова му стига акъла.

Единственият им шанс е, ако вземат цялата брегова ивица на Украйна, а такива изгледи няма.

Островът е прекалено далече от руска територия и близо до украинска. Ясно е, че този остров няма да може да се ползва нито от Украйна, нито от Русия, защото лесно може да бъде "занулен" и от двете страни. Но на украинците това им беше опорката за износа на зърно ... че от там Русия не давала да минават маршрутите. Сега да видим дали ще тръгне да изнася.

Тепърва ги чака големия бой, крадците на зърно и какво ли не.

Сега ще се подиграват ли путинистите за "стратегическото отстъпление", както го правеха с оттеглянето на украинските военни сили от Луганск?! Това е война, която завоевателят никога не може да спечели - както бе изяснено още в самото начало, Русия, която отпочна брутална офанзива в Европа през 21 век, стратегически загуби войната - ментално, икономически, морално. А военно - затънала е в безпътица, с много загуби на личен състав и техника. А и още нещо важно - разкри пред всички почни целия си военен и логистичен потенциал.

Оди прави слънчеви бани на този остров.

"напуснали на добра воля", тоест деликатен начин ватенките да кажат "изядохме много бой" мухахахахахахаха :)

Тоя остров е толкова безмислен стратегически, че ми е чудно че ватенките отделиха талкова време и сили за него

ХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА ХАХХАХА "Като израз на добра воля" ХАХА ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХХАХАХА п.п. За руските ни читатели: ГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГА ГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГА ГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГАГА

Този остров с бързо ходене ще го обиколя за 10 минути. А му се дава тежест като на това, че Русия вече освободи изцяло Луганската народна република. Останалите няколко хиляди украински военни в Лисичанск от днес са изцяло обкръжени и започват да се предават. А островчето - нито една от двете страни няма как да го ползва.

Тъпите проправителствени руски мижитурки пишат, че Раззия отстъпва острова, за да ...бла-бла-бла... А истината е, че са им разказали играта, и на хора, и на техника.

Сериозно?

ХАХА АААА ХАХА ХАХА АААА ХАХА АААА ХАХА АААА ХАХА АААА ХАХА АААА ХАХА АААА ХАХА АААА ХАХА АААА

СМЯХ ПРЕМИНАВАЩ В КИСКАНЕ И ПОСЛЕ ПАК СМЯХ И ОБРАТНО

Е ми ходи на плаж тогава там.

В жест на добра воля се изтеглете от Украйна и Крим.

Бхахаха, да се чете под редовете - "Понеже ние се абасралис и не ни достигат сили, се махама от тъпия ви остров", хахаха! Следва изтегляне от Крим, ''в знак на добра воля"! :)

))) Това е планирано....Между другото, след първите 4-5 удара на ВСУ по руските сволочи, там започнали да изпращат войниците на почивка Вика ли им ;; Много е готино на тоз остров -Ама, наистина ли ? -Да бе, толкова е готино там, че когото сме изпратили, не се е върнал

Можеш ли да ми кажеш зашо това островче е от значение освен за ПиАра на украинчетата

Позволено ти е да си прост, все пак пишеш коментари в ДИР-а...

Елементарни номера. Лисичанск пада, те пишат за Змийския остров ... След месец ще падне и Киев, тогава какво, ще пишат, че в село Заречное не са влезли руски войски, не им било на път ? :) Битият си е бит и със статии няма да си върне достойнството.

Нещо не ви е точна историята с граничарите, а колкото до острова после ще разберете... по лесно е да го обстрелваш вместо да пазиш...един вид капан

Укропите се похвалиха как са разбили руснаците на острова, чак след като последните обявиха че си тръгват от него. Иначе нямаше да се сетят. Важното е, че ще има душевен оргазъм за американофилските неонаците у БГ. Иначе който следи сериозните новини, знае че преди ден-два В.В.Путин си говори с генсека на ООН за доставктие за жито, и както е известно той обича подобни жестове на добра воля. Но нека бъде празник :))))

се изненадах, че Дир.ру са предали една новина коректно и се оказа, че било знак на "добра воля".. :) То и в Киев беше знак на добра воля.. само че след като загубиха към хиляда бойни машини и няколко хиляди "их там нет"..

Мда, от днес късокракото джудже даже няма нищо против участието на Швеция и Финландия в НАТО! Палачинката май взе да се обръща ...

Кви тежки бояве на Змийския остров ва? Той е колкото и.Болшевик

Т.е. терористите пошли на *уй...

А Уукраинците не додоха с не знам колко си ли опита да го завземат така ли

След загубата на крайцера "Москва", този остров осигурява цялата противовъздушна отбрана на черноморския флот на Русия. Без него се налага и флотът да се оттегли, а десант на Одеса става немислим.

заглавието казва едно статията казва друго...

Взеха Змейни, но ще дадат Лисичанск с няколко хиляди пленени и убити..

алал да им е

Ясно, че островът е лесна мишена... сега след като руснаците не са там.. да не мислиш, че украйна ще отиде там и ще сложи каквото и било на него?

Това не може да бъде! Няма начин нашата могуща руска армия да се е обосралас и да трябва да отстъпваме. Гледам тасс нюз нищо не пише. Значи трябва да е западна пропаганда понеже само Тасс нюз са ми казали че казва истината!

След загубата на крайцера "Москва", този остров осигурява цялата противовъздушна отбрана на черноморския флот на Русия. Без него се налага и флотът да се оттегли, а десант на Одеса става немислим.

и руснаците са си самозапалили цялата техника и боеприпаси.. хахахахахаха.. Много загрижен съсед си имали украинците бе...

Шило

Да разбирам ли, че този остров е отбранява толкова време само от един-два взвода?

Прост си, едва ли си чувал думата "стратегически"...

И руснаците са едни тъпаци. 'Жест на добра воля' звучи комично. По-добре да бяха написали, че не си заслужава усилията да се бият за някакъв малък остров или че не могат да го задържат. Изявлението прилича много на украинските 'тактически прегрупирания' в Донбас.

Имаш ли представа за размера на това островче и силите на него в сравнение с "тактически" изтеглящите се украинци?

Вие сте капитан или адмирал, познах ли?

Ами ... защото ако го погледнеш на картата, и ако сложиш противокорабни ракети с обсег 250 километра контролираш 1/4 от Черно море. Сега ... друг е въпросът, че е една точка, която е точно колкото за 50 снаряда. Това е и проблемът! Изискват се много средства за да го задържиш, а да го обстрелваш можеш, стига да имаш правилните оръжия. Та така ...

Станков, Станков - откога се възхищавате на сатрапите и не преценявате реалната ситуация. Разочаровате, Станков! Не само Киев няма да падне, но и завладените територии ще бъдат възстановени от централната власт на Украйна. Руската армия напредва в едно направление едва 5 км. за седмица и то в неблагоприятна за защитниците местност. Колко време ще е необходимо да се достигне до Киев, при вече изключителбно укрепени позиции на украинската армия и контраофанзива на юг, което отнема ресурси на агресора. Станков, наистина не очаквах такова разочарование, тактико!

Вярваш ли си на глупостите. Русия остана без един кораб, който така или иначе до 2 години трябваше да бъде бракуван защото е от 80-те години. И с това Русия загубила Черно море....смешен си.

ХАХАХАХА. Киев само след 72 часа ще падне, бе еврогейец такъв. Как смееш да подценяваш великата мурзилкаска Армия. Как цял месец!!!!!

Всеки ден по една добра воля.

Язък! Надявах се от Кремъл да пратят Мутрофанова за губернатор на острова!

Разбирай, че там ВСУ унищожиха толкова орки, че няма как да го задържат