Коментари - След смъртта на дете - пълна забрана за автомобили в Морската градина на Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала за взетата превантивна мярка...

Запознайте се със значението и произхода на думата популярно! Заповедта е в ущърб на твърде малко интереси за да бъде непопулярна! Неграмотни ще има винаги, не ви мразя за това

Да имам акъла на българина, който му идва на другия ден!

след дъжд, качулка! Сетиха се най-накрая след толкова години протести , предупреждения, че може да се стигне до смъртен случай... За съвестта на хората, от които зависеше въвеждането на тази забрана, не искам и да питам...

Ще ви дам нагледен пример с това как е решен подобен проблем в Цермат, където имоти имат много холивудски звезди и други знаменитости. Движение на автомибили в цялото градче НЯМА! Позволено е само за малки електромобили да се използват за зареждане на магазини (около 300кг товароподемност) и подобни за таксита. Габариотите на тези електокари е колкото на маломерен нормален автомобил (нищо луксозно). Никой не се оплаква, че са му нарушени правата ли не може да прави бизнес. Напротив бизнесът процъфтява. Който иска намира начин, който не иска си намира извинение.

Въпреки, че е морска градина искам да се ограничат и велосипедисти или да се направи велоалея извън главната алея на морската градина. Карат като бесни и на два пъти ми събарят детето.

По тази логика, ако някое дете бъде прегазено на паркинга на някой голям магазин, ще затворят паркинга ли? Едва ли. Проблемът с морската градина във Варна е именно липсата на паркинги.

Ще ограничават движението само покрай този паркинг и съседната алея, до делфинариума. Няма да има пълна забрана.

Тъпите общинари във Варна чак сега разбраха, че парковете не са за коли, а за разходка. Алчни тъпаци, защо допуснахте да има коли в градината?! Това дете щеше да е живо...Бог да го прости!

Аз не виждам как и за какво ще го осъдят. Няма превишена скорост, отнето предимство... Дори птп-то е станало на паркинг, платен паркинг. Единствените виновни са родителите, които са оставили детето си без надзор. И понеже излезе и информация, че са го чакали 10 години, мога да си направя извода, че това дете не е знаело що е то ограничения. Експертизата, която я чакат, ще покаже дете под метър, че не се вижда от паркиралите коли, най-вероятно е и тичало.... От друга страна това е чалгария и само тук могат да те осъдят за блъснат пешеходец, в тъмното, на магистрала, където по закон е забранено придвижването на пешеходци.

След дъжд - качулка! Родителите да съдят до дупка общината и кмета! Има решение на ВАС, има потвърдена събдебно забрана мпс-та да влизат свободно в границите на Морската градина! Границите са определени в ПУП. Отговорност за това на всички входове и изходи да има съответните знаци съгласно закона да движение по пътищата носи единствено Общината! Такива знаци няма и всеки в тази градина може да претендира, че е невинен за това, че е в градината с МПС! ДО ДУПКА ДА СЕ СЪДИ кмета "горе на черешата"!

Ни една кола никъде в България! И скиянето тряба да се забранява, а морето да се желира за да никой не може да се удави.

Защо си пропуснал хапчетата днес? Няма ли кой да те контролира?

Мисля че хапчетата тряба де земат други, не аз. Коя нормална държава дозволява граденето на паркинзите а забранява хивното използване? Ще ли забраняват използването на АМ Тракия ако утре там загина едно дете? Ще ли забраняват капенето в морето ако утре там се удави едно дете? Така ли тряба да се реагира на злополуки?

Всичко ще е от ден до пладне. Това е БГ, най-пропадналата и слаба държава в ЕС.

След дъжд качулка...

Ясно е, че всички имат вина за случилото се - от корумпираната община през шофьора и до родителите. И все пак мисля, че ако си държаха детето за ръка, това нямаше да се случи. Сградата, в която работя, има офисна и жилищна част и общ паркинг. Мамите от блока са го превърнали в детска площадка. Тичат 3-4-годишни деца, камиончета, топки под колите, а те седят на една пейка и те гледат нагло, докато се опитваш да излезеш. Молбите на администрацията не дават резултат -децата са си наши, правим, каквото си искаме. Всеки се кръсти да не стане причина за трагедия. И това при условие, че на 300 метра до друг блок има оградена и уредена детска площадка! За изгорелите газове на паркинга да не говорим. Не ми го побира главата що за майки са това, толкова ли ги мързи или децата са си ги родили, щото така правят всички?

да могат да си пускат децата БЕЗОПАСНО.

Вчера се оправдаха със съда, днес взеха решение... Да им се не види на скапаните продажни общинари, трябваше ли да се случи това, за да вземат решение? Трябва да бъдат съдени, че в градината изобщо има частни имоти! Бойкова държава - никой не е виновен за нищо. Или както казаха наскоро - в рамките на допустимото.

Ако загине дете извън паркинг на морската градина , това означава , че трябва изобщо да забранят движението на МПС. Нещо което са на път да го направят при тези комисии и агенции. Не ли по-просто - има конкретен виновен и конкретна причина !

какъв е тоя парк дето ще се разхождат коли вътре. запалете тия къщи вътре.

Ама не за всички. ТИМ пак ще си правят каквото си поискат.

В България,всичко се случва после нелепият случай,никога не се вземат мерки превантивно

Гласувайте за бати Бойко и Цецо.Те ще ви направят хубава морска градина

Да имам акъла на българина който му идва на следващия ден! ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА ЗАГИНЕ ДЕТЕ?

Той акъла си е на място. Но виж кооперациите в парка не са е там е проблема! Мутрягите бавно и полека си парцелираха половинат Морска градина. Селения до шия. ГЕРБ се оказаха не по-малкото зло а по-голямото.

ГЕРБ и ТИМ са заедно

Ще му обеднее черепната кутия на Исус Христос откъм мозъчно съдържание заради твърдението му че изнасилването не е престъпление.

Какви ги разправя тоя убиец, бил объркал предавките? Той шофьор ли е или кара каруца, та не знае накъде ще тръгне коня? Да не излиза от затвора изобщо и там да го разперат отзад. Като ги гледам тези мамалигари как карат по българските пътища, направо човек да им откъсне главите превантивно, а не да чака да убият още някой невинен.

Баце, почнем ли да късаме глави "превантивно" замисли се, дали ако почнем от твоятя няма да е най-добре.

""Даваме си сметка, че това решение не е популярно и ще бъде в ущърб на някои. Длъжни сме обаче да се съобразим с обществения интерес", заяви председателят на комисията - зам.-кметът по сигурността и обществения ред Тодор Иванов." - смее ли някой(и) да спре и да санкционира кола на тим където и да било във Варна?

Няма как да те "блъсне" отровен въздух, умираш бавно и мъчително. Затова общинарит/депутатите/министрите не се събират на спешни заседания. Те нали живеят на друга планета. Тия работи не ги засягат. Техните деца не ги газят, бият, обират, не се редят пред джипи, не чакат за направление. В затворените комплекси коли не пускат, там пеят птички, сигурно е и спокойно.

Лъжлива новина. Истинската история е че се предлага ограничение на достъпа до някои части от градината. В останалите както досега. Целта е да не блеят твърде шумно овцете, да се приспи поначало лекото овчи разтрвожване

Те така действат общинарите - като умре някой. Като бетонират всичко - забраняват хавлиите. Като се отрови въздуха - секат дърветата и строят завод за изгаряне на боклук в центъра. Но нали няма кой дд им търси отговорност.

СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПИПНЕ

Това е то популизъм. Морската градина е такава, че там без влизане на коли до определени места просто не става. Как ще бъдат зареждани търговските обекти примерно? Нали за да си купите бутилка вода от тях, тя трябва да бъде доставена до там по някакъв начин. И трагичния инцидент става на паркинг. Това няма нищо общо ни с Морска, ни с Планинска градина. Родителите на детето не е трябвало да смятат, че щом паркинга е в градината, значи че е безопасен колкото детска площадка. Това е паркинг. Българинът най обича да си оставя децата да дивеят, щуреят и да правят каквото си искат без никакъв контрол и забележки. Затова израства поколение, което няма възпитание как да се съобразява с обществото. Всеки си е сам Господ, а другите да вървят на майната си. Жалко за детето.

Абе, Добрич, що не си гледаш Добрич!

Ти си уникален тъпир. За много умен ли се мислиш? Жалко за теб

Е там е заровено кучето! На всяко място дето се събират повече от трима трябва да се продава нещо. Айде да си представим, че сме излезли на разходка на място без нито един търговски обект. И без това половината градина е замязала на селски събор :(

Има малки електрически триколки на базата на колички за голф точно за зареждане на такива обекти. Може и да си ги виждал по летищата ако някога изобщо си стигал до такова.

Това ли е цената, която трябва да плащаме, за да си свършат работата институциите? След смърт - забрана за коли в парка. След смърт - пешеходна пътека? Кръвен данък ли да плащаме?

се чудя, кой е протестирал във Варна за забрана на движението на автомобили в Морската градина. Или те не искат да коментират...

Шило

Истината е, че такава забрана имаше. Ама не знам защо, беше отменена от съда. Не казвам, че съдиите са виновни, може нещо общинарите да не са направили както трябва, но може би още тогава трябваше да вземат ново решение.

Пълна простотия !Значи ако се случи такъв инцидент на някой друг паркинг който не е в морската градина трябва да затворим квартала за МПСта около него така ли ?Както и да е всяко чудо за 3 дни след месец всичко ще е както преди ,ще се разтъпчем малко за сега

Ако ни викате и това лято полиция без причинно във Варна че снимаме няма значение какво до община Варна ще ви съдим за нарушаване на човешки права и затова че ни пречите да почиваме по европейски и ни натоварвате психически.

Децимация му е майката !!! За всяко загинало дете или възрастен Българин по вина на управляващата шайка - евтаназия на десет бройки общинари / дупетати / министери / магистралки/ цигани и аналогични отпадъци.

Добре звучи, но надали ше се случи в Лайнария, най- пропадналата държава в ЕС

Верно ли бе, тикво! Айде заставай тогава десети в редицата!

Въобще където се прави туризъм и има туристическа дейност не трябва да има никакво движение на частни автомобили само на служебни линейки и полиция евентуално ако се удави некой или отрепят софиянец който снима за удоволствие чисто голи варнанлийки?

Не е решен въпроса с колите които минават над плажа защо не се забрани край плажната зона не само МОРСКАТА ГРАДИНА ДА НЯМА НИКАКВО ДВИЖЕНИЕ от автомобили. Не ми е приятно като турист да легна на плажа и да мириша бензиновите пари на лимузините, които хвърчат край мен към ЕЛЕНИТЕ?Ами ако и там блъснат дете отивайки на плаж колко деца играят в района не знам дали го забелязват чайките и гларусите

Общинарите да кажат нещо по въпроса за новопостроените заведения в Морската градина кой е давал разрешителни и мутрите от ТИМ колко платиха на община ВАРНА ЗА ДА СИ ПРОДАВАТ ДРОГАТА И ДА ПЛАСИРАТ ПРОСТИТУТКИ ОТ РУСИЯ?

Забранете и жените чайките да са голи до кръста и без сутиени това лято. Както и снимането на голи жени във Варна на плалжа и морската градина ЗАБРАНЕНО ЛИ Е СНИМАНЕТО НА ГОЛИ МЪЖЕ С ВИРНАТИ ПИШКИ да не ни викат и за туй полиция? Какво е разрешено да се снима в МОРСКАТА ГРАДИНА БЕЗ ДА ПРИТЕСНЯВАМЕ ПОЧИВАЩИТЕ И ДА НИ ВИКАТ ПОЛИЦИИ ДА НИ ГЛОБЯВАТ ДА ИСКАТ ДА НИ СЪДЯТ ЩОТО СНИМАМЕ ПРИРОДАТА А НЕ ЖЕНИТЕ?КВО ДА СНИМАМЕ СЪС СУПЕР СКЪПИТЕ СИ СМАРТ ТЕЛЕФОНИ-МОРЕТО ЛИ сигурно и то е забранено да се снима ТОВА ЛЯТО КАКТО И ДА ВДИГАМЕ ШУМ КВО ДА ПРАВИМ НА ПЛАЖА ВЪВ ВАРНА СОФИЯНЦИ И ГОСТИТЕ НА ВАРНА И КАК ДА КУПОНЯСВАМЕ?БЕЗ ДА ПРЕЧИМ НА ВАРНАНЛИИ И ВАРНАНЛИЙКИ?

Евтин популизъм и отказ за решение на казуса. Земите оттам нататък на се били отчуждени по надлежния ред и си имат собственици., за добро или за лошо. Тези хора имат право на достъп, каквито и да са. Общината така и не събра смелост да организира отчуждаване на земите или да отдели морската. Сега е ни рак, ни риба-колите минават по път, който преди е бил алея и хората скачат в храстите. Спират достъпа, но не и по пътя, в близост, до който е станал инцидентът. На всичкото отгоре, това е паркинг, не е алея. Нали трябва да се яха тълпата.

Както винаги в Бг, след дъжд качулка. И в борисовата градина беше така. Бог да прости детенцето и много сили на родителите.

Бог няма. Никой няма да го прости за скапаното общество. То е виновно, и ти в това число, а не въображаемият дядка в облаците.

Защо вместо детето не беше отнесен някой общинар , Господи !!! Не е честно .

В господ вярват само суеверните глупаци. Истинските хора правят нещата сами, вместо да се молят на облаците.

Не богохулствай!

Няма такова нещо като богохулстване. Няма кого да хулиш.

Шило

Правилно решение, но трябваше ли да се стигне дотук?

За съжаление няма как да стане ... всички, които живеят в морската градина ... (да, има и такива, заради едни мътни времена и корумпирани чиновници) ще осъдят общината и отново ще си влизат безпрепятствено. Такава ни е държавата. Ще поутихне малко истерията и ще се замете всичко под килимчето. Просто калинките толкова си могат! Каквото било-било. Да раздават едни паспорти на живеещите в морската срещу скромната сума от, да речем, 2000 лева а всички останали да се разхождат! Толкоз! Колкото до случая - може да стане навсякъде ... къде са блели родителите, че са оставили малко дете да се разхожда около автомобил с шофьор? Не мога да съдя, но са платили най-високата цена! Жалко за детенцето.

А тези които имат имоти там, като някои са отпреди 40гпдини, нямат ли право да имат достъп с колите си до имотите си?

Нямат. Демокрация е. Благото на мнозинството се поставя над "имотите там" на една шепа чорбаджии. Свиквай.

Сетила се мара да се побара! И като ги забранихте това ще върне ли детето от оня свят?

Трябна ли да продължаваме да се движим по така нареченото "ситуационно право"? Т.е.: Задължително ли е да се случи трагедия, за да се събудят определени бюрократи и да свършат рабътата, описана в Длъжностната им характеристика? Докога? Докога с тези пожарникарски методи? Дали на някой умник в общината му е минало през кухата тиква, че АКО СИ БЕШЕ СВЪРШИЛ РАБОТАТА, ТОВА ДЕТЕ ЩЕШЕ ДА Е ЖИВО!

Инцидентът е на паркинг който има за цел точно да изкара колите от морската...

Теория на конспирацията?

Не си ме разбрал явно... Имам предвид, че паркингът е там точно, за да няма коли в морската.

В тази страна държавната администрация си рзадвижват задниците само когато някой пукне. И то не винаги!

сега остана кучета,кучкари,наркомани и велосипедисти! Амин!

Преди избори стават чудеса. След избори идва осребряването.