17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе вие нормални ли сте?Някои части на София и околните села били без ток.Цяла София и околия беше на тъмно. Откакто Еврохолд станаха собственици ,качеството на тази скъпа услуга е много занижено.Цяло лято имахме спирания и без буря като вчерашната

глупости.

Снимката на реката е красива, според мен :) Иначе - това се случва след всеки пороен дъжд в София /подозирам, че не само в София, но за София си знам/. Действително, при такъв порой, канализацията трудно ще се справи, факт е, че подобни новини четем и за по-цивилизовани държави. Все пак, това не пречи, да се ремонтират улиците, така че да имат адекватен наклон, водещ към шахтите, а не навсякъде другаде....

То не пречи и да се почистват шахтите на канализацията, но това не се прави. Снощи помагах на една жена да отпуши канала пред магазина й, за да не влезе водата вътре, защото беше заляла вече тротоара. Тук наклон не помага.

Толкова калпави и паникьосани шофьори няма другаде. Какво ви ств бе хора? Не сте ли виждали дъжд, не сте ли виждали светкавици? Педерастията и градския комфорт съсипаха хората...

На вас мързеливците все ГЕРБ са ви виновни,Бойко се връща и ще ви навре където трябва.

Не, не го искаме. 12 години ни стигат! Взимайте си го и се разкарайте нанякъде, кажете му да ви купи остров /има средства той/ и си живейте с него там.

Млъквай, бе, тиквеник с орехи! Вече може да се завърне единствено в следствието, а после да стане управител на боксониера в софийския. Райето ще му отива много с тия 163 килограма, които е натрупал.

Хаарп удари Бургас и Поморие,сега удря София .И в двата случая изненадващо.

Кое е изненадващото бе тъпако? Цял ден се знаеше че около 18 ще има гръмотевична буря Всеки синоптичен сайт го показваше.

Само 30л и потоп? Всичкото ВИК и архитекти сте за съд! За сравнение в Сидни валят по 80-150-200 на ден и щетите са минимални... Заливало ги е няколко пъти и са си научили урока. Каналите издържаха и 420л за 48 часа нон стоп преди 3 години!

Ти пък - ще сравняваш нормална и регулирана столица, с активно гражданско общество, със София?

- Сър, каква е разликата между софикското поле и езерото? - Софийското поле взс още не сме го напълнили с вода, Джон!

Трябва да издадеш сборник с всички тъпизми, които си изписал. Вероятно от Дира ще ти съдействат. Ще станеш истинска звезда! Ванката ще ти диша прахта!

- Сър, какво нокой дъжд няма да удави и никоя буря няма да отнесе, Сър! - Политиците, Джон!

- Сър, накстина ли бурята е била смъртоносна, Сър? -Не, Джон! в софията смъртоносна е само Общината!

- Сър, защо направиха метротото в София, Сър? - Ами за да подпомогнат оттичането на водата от улиците, Джон!

- Сър, кой избра това място за столица на фалшивата държава България, Сър! - Ние, Джон, и много се гордеем с това! Много работихме и избрахме най-неподходящото място за столица, но най-подходящото за нещо средно между конц. лагер, лудница и сметище!

Ти да видиш какво ще стане зимата. Няма пари за снегопочистване, няма пари за улично осветление.. Много сте зле, софиянци.

Уличното където хо има е светодиодно. Трябваха им 10 години да ср сеъят че само да заменят старите с новите е скъпо, а после е 1:10 црната на тока

като сме толкова зле ГОЛЕМИЯТ въпрос е" защо цялата държава се довлече тук? С прилежащите маниери разбира се.. Градът ни изнемогва, не толкова заради управление или липсата на такова а заради всичкото "гражданство" което се натъпка в него.Не знаещо що е то лична хигиена,за обществена не говорим въобще;правила за движение по странното нещо наречено булевард,норми на поведение в градски транспорт и обществени сгради; къде се крещи и къде не - явно всяко по- широко пространство се възприема като мегдана и т.н и т.н Взимайте си ги обратно, може и да живнем

Че не може да се усети. Преди деня на пороя, и наводнението, в София тая отишла да открива новата надгробна плоча на Яна Язова. ОК! Уважава паметта й, но някак на Яна Язова не й е спешно откриването на новата й надгробна плоча. Нямаше да се обиди ако церемонията беше отложена и другарката фандъкова се беше позаинтересовала от прогнозата за времето вместо уреждане но задачи, за които има буквално цяла вечност. Пълно недоразумение.

е съвременният свят! За половин час се почувствахме жители на Бангладеш! И с пороя, и с градушката, и с наводненията, и с мълниите, и със спирането на тока, и с уплахата.......Пък и като се прибави и липсата на средства за препитание, приликата си е направо едно към едно.

Относимо към Юрдечка Пъдпъдъкова: Прост човек и силен вятър нямат спиране. Дай на простия работа, пък той ще те научи на акъл. Айде, и се стягайте, че зимата пак ще я изненада. Ще паднат 3 сантиметра сняг на квадратен метър и ще настане апокалипсис.

Падам! :))) “прост човек и силен вятър нямат спиране…” Истински ме развесели, човече. :)

и София стана Венеция. При наводненията в Карловско преди няколко седмици паднаха 191 л/ кв.м. Само за сравнение.

Дефектите на капитализма - отводнителната система е проектирана от нископлатен инженер, на границите на параметрите, допълнително ограничена от изпълнителя с цел икономии на материали и труд и част от работата спестена, разбира се. За икономии на материали и майсторлъка на нископлатени работници, наети набързо няма да говорим изобщо. Прати естествено гласувани като за система с пълни параметри за което е нает съответния инженер, който е и дал нужния запас. Разликата ако си мислете, че се връща в бюджета нямаше да е капитализъм

Пропускаш само частта с останалата част от средствата по тия проекти, които отиват в джобовете на тези, които възлагат поръчките. Където се крие първопричината за това състояние. А оттам нататък кой носи отговорност за това, знае всеки.

Стига сте се правили на умни с тези клишета, ами си изчистете шахтите около домовете!

Сигурно и опасни дървета ние трябва да режем.

Не ревете - прав е човека Нали искате всички да сте собственици (без значение на какво ) в София! Малко инициатива и гражданско самосъзнание да речем? Ако си толкова заинтересуван от опасните дървета ти персонално колко сигнал подаде (НЕ В УСЛОВИЯ КАТО ВЧЕРАШНИТЕ) и къде? Коя институция която си уведомил ти отказа съдействие???? Някак си знам отговора Продължавайте да философствате и чакайте някой да ви решава проблемите ...ще стане

като цяло - добра демагогия ОБАЧЕ г-н анти нещо си - дали сте на ясно, кога е правена отводнителната система на София? И от кого? За какви мащаби застрояване е предвидена.......

Фандъкова е най-проваленият кмет в историята на града. Да се надигне Иван Иванов, от гроба, и да види какви ги твори тази некадърница.

Тъпо недоклатено копеле!

Ужас! Дръж се, любима моя София!

Защо в Дир.бг НЯМА статия, нито упоменаване даже за ВЗРИВЯВАНЕТО на газопроводите ? "Заместитель гендиректора Института национальной энергетики Александр Фролов заявил, в свою очередь, «Известиям», что экономический интерес в произошедших авариях на нитках «Северного потока» имеют только США."

А на кой му пука бе, идиот!

Има бе, кьорчо.

сефте, така е след секи по-голем дъжд откак се поминм и секи път се реве до бога ама канализацията не се разширява нито оправя

Е... сега пък ти... Канали ти само в главата. Соларки по панелките туряме, няма с шитове да се занимаваме, я!

Ако щете вярвайте, ама заваля дъжд! И то есенно време! :-D

Промяната идва. След 30-40г ще са по 1800 мълнии на половин час и бая повече загинали. Планетата се бори с вируса (нас), така както имунната ни система вдига температура да убива вирусите. Ама иначе нямало климатични промени, важното е да ядем и пърдим на воля, пък тия поколения след нас да му мислят, нали :)))

импийчмънт на крадливата кметица фънди жълтото паве

И голем кур за теб!

Че кво им е на паветата? Същите са като преди ремонта!

Бурята си беше силна но чак смъртоносна....

оди се пери бе

ПП са виновни, мама ви да еба!

ДС са виновни. Те са МАФИЯТА българска.

А на кой му пука бе, идиот!

За каква промяна се говори някъде при положение, че жалките мисирки вият със все същия начин... Алоу, пробудете се най-сетне!!

Каква промяна бе трол нещастен търсиш за 5 месеца..ххахх... нещастик!

Инфраструктура не означава само асвалт, тангенти и велоалеи. Инфраструктуара е начин на мислене от страна на градоуправниците.

Щом е в Шопландия- може. 350л да паднат, дано.

Ще се удави щерка ти, дето си я пратил в София уж да учи, пък тя бере ли бере. Краставиците на мангустите.

я знам тази. Държи с "приятелка" едно апартаментче в "Студентски град". Лошото е, че все е заета и много се чака.

Бъркаш щерка ми с жена ти.

ако не верваш , ела да те заведа , да видиш.

Паднат 350 сириеца анално на тебе.

Дъжд или суша, това не променя действителността. Бацо е прост и тъп тулуп, Кокорчо е измамник педераст, а Кирчо е лъжец и прелюбодеец.

няма да се оплаквате поне вода бол

Аз си мисля, че е Путин. Манипулира климата Америка има haarp, Путин има подобна система, ръждива, ама я има

Наистина си тъп.

Брей... В Сидни редовно си вали по 200 л ... Даже локви не се образуват, странна работа..

Дали правиш разлика между литри за целият дъждовен сезон и такива изсипали се в интервал от двадесет минути ?

Си някъде в Столипиново, викат му Сидни... щото Сичко е крофорд

Тая червена земя там е бая суха, ако и да е заобиколена с вода....

30 литра вода на кв/м са точно три кофи лиснати на асфалта. Егати канализацията, която не може да поеме толкова вода.

Да , добави клони , градушка , листа и пр .... Пич да беше дошъл да видиш за какво става дума преди да ръснеш?

Като че не схванахте смисъла на мнението ми: Егати канализацията, която не е изчислена да поеме 30 литра вода на кв/м заедно със шумата. Клоните са друга бира. И се плащат едни пари за чистенето им когато трябва.

Трябва да е много специална канализация щом Перловската река не можа да се справи с оттока нищо , че бая корито фрии са и оставили :)

абе ...уй 3 кофи ама на 100 квадрата са 30 кубика вода ...а 100 метра улица 3 метра колко са а

айде научете се да смятате малко първо

Од Искъро по-глибоко нема ! Нали, шопски селяндури ?

селандурче - нема!

Какво да правят хората в Черапуджи , когато за 365 дена падат около 12 000 сантиметра дъжд .Средно около 32-33см воден стълб или 32-33 литра всеки ден

добре ли е?

......33 милиметра дъжд потопиха града. Градът е София 21-ви век.

Ти на село видя за какво иде реч , наясно си ?

Къде е страшното, като отнесе коли в подлезите на метрото или срутени блокове.

Падна малко дъжд и толкова. Нищо страшно не е станало.

24 л/2м смъртоносно!!, просто тези журналисти нищо не разбират, тук паднаха 130л/2м и нямаше такива учудващо исказваня. Проблем е че в България всичко ли е смъртоносно?

Къде тук бе смешник ?

София да се поизмие преди изборите, че доста кал , боклук и смрад. Дано ви дойде акъла най-накрая

Супер продънена държава, като завали дъжд в столицата и настава хаос и бедствия

грую бе, имам един въпрос към тебе! ти дали си се родил толкова тъп, или си ходил на специални курсове за изтъпяване??

lu4ka

30 л/кв.м е смъртоносна буря??? Сериозно ли? Вие луди ли сте?

Има трима загинали и един тежко пострадал от мълния! Определено е била смъртоносна буря!

Много сте грешни това българите. Изпедерасихтр се тотално, избирате педерасите от ПП и ДБ и Всевишния ви опраска.

Рязаните пушки да пазят тишина!

да се поизмият малко смрадливите софийски селяндури :) самоковската крадлива селянка от ГРОБ им е осигурила запушени канали и секви удоволствия

Кажи, сега коя канализация, ще поеме. Толкова много вода за кратко време.

Поддържаната

Ти на 30 л. "толкова много" ли казваш?Ей, мно'о невежи щъкат под небето...

Исках да живея без Тях мраза ги от дете е жалко не ми разрешиха ПУКНЕТЕ!!!

Какъв е шанса насред София,българската уж столица да падне гръм и да тресне не един,не двама....а четири орки....Аллах да ги прости...ама се напълнихме с мигранти,човек да не смее в центъра да сипусне децата..че дебнат араби с ножове

Като ходят с 15 см ножове на коланите, така е.

Наистина, факта че Сирийци са ударени говори за мащаба на имиграцияна в БГ. Аз не бих се учудил ако се окажи че БГ и администрацията получават пари от Брюксел да прибират тези мигранти. Някоя калинка получава заплата да им издава докумевти. Това е настрани от трагедията със светкавицата. Що се отнася да природното явление, време е да се проверят гръмоотводите. По Тошово време разчитахме на "високи сгради", като например партийния дом, където имаще зазимен гръмоотвод. Сега предполагам всичко е разграбено, и високите сгради не са толкова високи. Свиквайте с идеята че "всеки сам си преценя " дали да иезе на дъжда, или да се крие.

Вероятността да те удари мълния е едно на милион. Явно има доста сирийци в София.

Явно има доста пасмина в София, което е за сметка на България !

Не че има много сирийци в София, само че хората си имат къщи, но емигранти бездомници си нямат, горките!

Къщи в центъра на София почти не останаха Хората си имат жилища А "горките" Емигранти да не висят в градинките а да си стоят я лагерите ,ако правилно е подадена информацията в написаното - не са били разположени в София идвайки в България

Имам едно предложение, понеже се имаме за модерна европейска държава, защо по дяволите не изпращат от мобилните оператори нотификация когато има такива интензивни метеорологични явления на базата на това към коя клетка е свързано мобилното устройство, се разбира за локацията, няма нужда да се спами някой който се намира във Варна когато към Бургас приближава буря като тази отпреди 10 дена. Работил съм в мобилен оператор и ви казвам че в градска среда повечето мобилни клетки имат радиус с обхват от 1 километър, тоест в Бургас да има 20-30 клетки и всичките телефони които са свързани към тези клетки като идва буря точно към Бургас просто да пищят и да изписват съобщение с големи букви че наближава опасно явление. Бях в Букурещ Румъния миналото лято и рязко времето се развали, силен вятър, гръмотевици и пороен дъжд, получихме съобщения придружени със силен звук който досега не бях чувал от телефона си, през настройките няма как да го възпроизводете със сигурност, а на дисплея ми имах съобщение на което пишеше да не излизам понеже предстои буря и че времето е потенциално опасно. Това е толкова простичко и съм сигурен че нашите мрежи и телефони го поддържат, просто някой спи и не прави всичко необходимо за да предодврати подобни случаи. С повишаването на температурата в световен мащаб, подобни явления не само че ще стават по интензивни, но и ще зачестяват, за жалост такива случаи няма да са последните, но трябва да се направи нещо, за да се ограничат до минимум и има как, просто в тая държава ни управляват хора с акъл за две мухи.

Още един от църквата на затоплистите...

шматка си и го знаеш

Ти на колко си , да чакаш телефона ти да ти каже какво да правиш?

Телефона те предупреждава каун прост. 95% от хората имат телефони и това е най-лесния начин да бъдеш предупреден че се задава не обикновен напоителен дъжд, а гръмотевична буря, която на места е ударила и с градушка. Ти данеби да гледаш от предната вечер новините и като ти кажат че няма да вали в прогнозата за времето да си правиш генерален извод какво ще бъде времето. Отговарям ти не познават, особено в есенните и пролетните месеци когато се е”ат топлите и студените фронтове точно по нашите географски ширини. Може да се познаят такива явления часове и минути преди да се образуват основно от метеорологични сателити които следят движение, вятър, плътност на облачност и т.н. Ама ти старомодния прост каун си недоразвит и тези неща ти идват в повече

Аз бях в парка и времето се обърна буквално за по - малко от 10 минути. За мое щастие, трябваше да пресека една улица, за да се прибера вкъщи.