Референдумът на Слави Трифонов става задължителен

Събраните редовни подписи за референдума по инициатива на Слави Трифонов са над 570 000. Това го прави задължителен.

Обратно в новината

Коментари - Референдумът на Слави Трифонов става задължителен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гербертролчета реват срещу референдума. Я разберете същността и значението на един референдум. Нали, много искаме да бъдем като швейцарците!

Наистина някой се страхува от Слави Трифонов, макар че е чалгаджия? Но е ПАТРИОТ! Доказва го при всяко от предаванията си, каквито и да са!

От къде пък този певец на поп-фолк е сигурен, че тези политически промени, който предлага, са добри за развитието на България? От кога певцът на български текстове с турска музика стана такъв политически капацитет, та започнаха да променят политическиата и икономическа система на държавата?

vSIAKO CHUDO ZA TRI DENA

Треперете предатели :) Слави постигна целта си и това е само началото :):)

Тъмните сили от марихуанското посолство го гласят за кандидат прецидент на България а вие тъпите форумни шибеци си лайте тука и вярвайте на вашинктонската пропаганда на клана Мърдок!

подлога на американското посолство!!! БТВ е анти Българска телевизия!!! Прмива мозъка на обикновенните Българи и е опасна за всички нас!!!! А гологлавия един ден ще си плати пре скъпо за предателството! Амин.

Очевидно е, че тв-рейтинга на Главчо Трифонов пада и затова е решил да поцапурка в лъжеполитическия гьол на България.

Интересни са превратностите на съдбата и политическите задкулисия в България.Съвсем неразбираемо е как това момче с трудно завършено образование , откровен провинциален изказ и неясна пътека на възход през изминалите мътни години стигна до възможността да определя правилата на Нацията внасяйки референдуми освен това се разбира -ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.Крайно време е вече да се обясни на Избирателите КОЙ финансира тези Смели Телевизионери - клика от съвсем Загладени и Омазнени Провинциални пИСАЧИ, КултурТрегери и ПсевдоЕрудити-Кандидат-Президенти.

Този човек и тези, които стоят зад кадър, редколегията, оплюха всички живо в държавата, къде основателно, къде не, т.е. претвориха на екран думите на Бай Ганьо И едните, и другите са маскари и сега видите ли искат да ги подкрепим? Да подкрепим проводника на чалга културата 25 години в България, да се вкараме в поредния турски сериал излъчван от тяхната телевизия демек едни маскари искат подкрепа от други маскари!!!

На всички стана ясно , че не се ли освободим от руската завосимост и ДС/КГБ героите, нито референдуми ще ни помогнат нито реформи. Трябва да се реже от дъно. Това, което този храненик на Мултигруп предлага е тупане на топката.

Референдумът е успех и шанс за българския народ! Четейки форумът ми прави впечатление, че платените драскачи този път са особено много, което е доказателство, че крачетата на статуквото потреперват!

Е, браво....

човек на дърти години да тръгва по политика...и слава? или се бил е у нея или нещо у портфейла.. е можи да го е помолила жината на некой политик..знам ли??!

не пречете на новия проект на мафията - Славчо и сие. !00 депутати - по-малко разходи за подкупи на лобиращите.

Всъщност няма никакво значение,че Слави бил,видите ли чалгар или ....,гледайте човека и хората около него какво правят!Овци нещастни,човекът иска да види народа ни изправен и с възможност да постави начело учени,можещи и горди хора , а не тези ,които псувате след първата ракия!А чалга е цялото държавно ръководство в момента - пълен фарс!Умирате от страх да не ви дадат права! Браво на Слави!

Слави може и да разбира от чалга и от дуети със Софи Маринова! Но от кога започна да разбира от политика за да променя държави?

Щом една Тиква може, защо и той да не може?

Pesh0

А Царя , Съсела и Костов , кога се учиха , да разбират от политика ? А всичките 240 келеше , на заплата в народното събрание , кога се учиха ?

В държава,в която ценностите са чалга,мутри,силикон,фалшиви коси и фалшив морал,трябва и вождовете да защитават тези ценности!

вън мекеретата учили право с СУ от параламента! Трее се освободим от тия алчни гниди в параламента "народен" дипутат а навън лихвар и алчен адвокат, съдия и прокурор.

супер праяка демокраця но дали ще е ефективно на нашите географски ширини това времето ще покаже *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Трябва да има и референдум за избор на съдиите и прокурорите .Да се избират чрез гласуване ,а не с партийни назначения само това е вариант да имаме истинска съдебна система ! Всичко останало го видяхме 26 години !!!

А защо не и да има референдум искаме ли да поканим съдии и прокурори от Германия/Франция /Англия, срещу двойно заплащане спрямо родните им държави . Един българин да не остане в правосъдната система !!! И да се копира конституцията на Германия . Нали искаме Европа... Сега в момента това и в Африка го няма ...каквото е .

Няма нищо по хубаво от РЕФЕРЕНДУМА !! Поздравявам Слави Трифонов. 26 години някой вечно решава вместо нас какво да ни се случва . Дано хората да се събудят и това да стане практика с референдумите.Това да е началото .Тези решения взети чрез референдум на първо място са най представителни, масата от хора какво желаем да се случва в тази Държава.Според мен въпроса вече касае оцеляването на България .Друг е въпроса как са направили законодателството/за да не се случват и да нямат задължителен характер / с тия високи прагове на изборната активност което автоматично ги обрича на провал. Което непременно трябва да се промени . На един последващ референдум не е лошо да гласуваме .... външните дългове да се теглят само и единствено чрез референдум ...да видим кой иска някой тия пари да ги краде а всички ние да ги връщаме .Което автоматично ще ги принуди да си направят корекция на разходите на цялата Държавна администрация спрямо реалната икономическа ситуация в България/за която носят отговорност те ,който през живота си не са изкарали 2 лева по стопански начин ,същи те ни мислят правила закони и наредби ние как да работим ,все едно аз да кажа на един зъболекар как да прави зъби .Няма как да харчиш повече от колкото събираш ...това в математиката не съществува .И много скоро всички ще го видим.Ще ни струва много скъпо/в момента външния дълг надхвърля 24 милиарда лева... след 2018 година няма да има на света финансова институция която да им даде заеми/те имат край/ ,от там МВФ ще откачи лева от еврото и с тия левове ще си правим тапети а те ще обяват фалит.Но най циничното е ,че точно тези които в момента ги теглят тези пари те няма да са свидетели на този момент защото отдавна децата и крадените им пари са им извън БГ. Също така може да се гласува и за винетките въобще да ги има ли и каква да им е цената .. да има ли замразяване на всички видове данъци .Или дали да не са %/изчислен на средна база в ЕU/ спрямо доходите в БГ .

На базата на какви анализи и изследвания второстепенния модератор Трифонов стигна до заключението, че тези промени са ще променят политическото и икономическо развитие на държавата? Ако има такива, нека да ги представи на общественоста!

Браво Слави ! Дано народа да се светне навреме !

Това, което ми се иска е, в референдума да добавят още 3 въпроса: - първите два са - да напусне ли България ЕС и НАТО? Щото с тях ще докажем, както твърдят нашите политици, че сме нация, изповядваща евроатлантическите ценности. - третият въпрос да бъде - да се спре ли изцяло миграцията от Азия и Африка към Европа? С него пък ще докажем, че всички мигранти, вкл. ислямисти и терористи са добре дошли в ЕС.

Именно, най-важната въпроси ги НЯМА. Което доказва, че Славчо гони чалгаджийските си интереси на помръкналата си слава.

брях ...ако с един референдум спрем мигрантите ще бъдем достойни за Нобелова награда - за всеки българин поотделно.

е най-новия проект на мафията и по стария тертип овцете търсят водач и месия

Трифонов се очертава да е новия Бареков!

Опасявах се, че чалгарите са повечко.

как ще ти отговорят на референдума онези граждани с автобусите дето идват да гласуват само за бюлетина номер ... няма да могат да ти прочетат въпросите :))

не ви ли стигна? изкукал народ. и задължително и за статукво.. се ша изберете поне едно лайно от списъка ..нали? бизплатно е и тъй и инак сте отишли..

са доказа че 120 депутати сегашни са тъпи слуги. ся ша има едно съизтезание кой по убав е за началника... ставайте независими бе бунаци.

какво ги е страх някои БОКЛУЦИ, че не искат да се проведе този наистина народен референдум.

Густо голямо, важно е сегашните буклуци да се измитат ,без значение от коя партия са . По-бързо чупката ,да ги няма .

abasador

въобще, не съм фен на Слави Трифонов, който по точно определени лични и шоуменски качества ми прилича на друг водещ, Щефан Раб.... но въпреки това бих го подкрепил. Ето два малки примери (от Конституцията на РБ): пример 1. Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание. Според мен Българския народа гласува и избира представителите си, за да са там в НС, за да работят и да носят отговорност (не казвам, че Тя трябва да бъде Наказателна)! пример 2. Народните представители получават възнаграждение, чийто размер се определя от Народното събрание. За сега не знам такъв икономически или правен механизъм или закон, който да дава правото, всеки от нас, сам да си определя ... колко да получава? Лек ви ден.

И като станат депутатите 120 ще има само 2 партии в Парламента ГЕРБ БСП....това ли искате наистина ?!

Ами да си купиш 20 депутата от 240 е едно, но съвсем друго е да си купиш 20 депутата от 120!

Песните му не ме интересуват ,но идеята е супер. УСПЕХ . ХЕ,ХЕЕЕЕЕ.

През юли 2012 Сергей Станишев събра 773 447 подписа за референдум за АЕЦ "Белене", провеждането на който в крайна сметка струва на държавата 13.8 млн. лв. Колко ли ще струва "рефереднума на Слави" на българския данъкоплатец и на българския пенсионер!

След "Референдумът" на Слави сигурно ще последват Референдумът на Сашка Васева, Референдумът на Азис и Референдумът на Кондьо! В Булгаристан всичко е възможно

С предлагания ИЗЦЯЛО МАЖОРИТАРЕН ВОТ со осигурява депутатско място на АЗИС ЗЛАТКИТЕ НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА и тем подобни....всеи, който има фенове и пари-ами-вече е депутат! А за избираемост на възловите служби в полицията-да не говорим!!!Как ще се издаде заповед за арест или каквито и да било следствени действия, след като заподозреният Е ИЗБИРАТЕЛ и от него ЗАВИСИ МЯСТОТО НА ПОЛИЦЕЙСКИЯ ШЕФ! АБСОЛЮТНИ НЕДОМИСЛИЯ В ТОЗИ ВЪПРОСНИК!!!!!

Добре че Слави не беше купен от Руското посолство че има голям рейтинг . По-голям от Путин и разни перхидролени....

Щерев, моля поясни, как да не са го купили руснаците? Та той пее само руска чалга! А тези близо 100 хиляди с грешните ЕГН-та от списъците за референдума какви агенти са - руски или евроатлантически ?

Депутати, бат Сали, Баракова и тн... зле зле зле и все по зле става хора. По добре на марс, там поне е по спокойно :)

не е толкова важно КАК ще бъдат избирани депутатите, а да могат да бъдат ПРЕДСРОЧНО ОТЗОВАВАНИ! Ако са пропорционални-нови частични избори, а не следващият от листата! Ама такъв въпрос няма, нали?! А прокуратурата- към изпълнителната власт, или ПРЕКИ ИЗБОРИ на главен прокурор.

Който кара да ги слушаш, бре ципуро! Отиваш и гласуваш, както ти душа иска. Предаването е пошло и чалгарски, ама е съвсем естетвено, като такава е аудиторията. Чалгаря, дългуч ти предлага избор, като личността му не игра никаква роля, не се кандидатира за вожд, прецедент или дупетат.

От "референдум" здраво "окопалия" се ДУПЕТАТ не се плащи! Ще изнамери 200 "иширета" да се измъкне невредим. Трябва "ТОЯГА" да го удари здраво по главата за да "изплюе" КОКАЛА!

Тоя референде ще даде ли отговор на въпроса, коя година или век ще имаме тротоари и улици без дупки и след като станем малцинство, как ще се казваме, роми, египтяни, или само цигани.Мерси.

И какъв ти е аргумента? Този референдум не ти определя живота, а ти дава ВЪЗМОЖНОСТ собственоръчно да го направиш. Ако искаш гласувай на всичките въпроси с не, никой няма да ти търси сметка. Ако не разбираш основното, няма кой да помогне!

аззз

това е най-тъпия референдум, организиран от най-тъпия човек в държавата. 1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? Категорично НЕ. Това е флагрантно нарушение на принципа на представителната демокрация. В един колективен орган не са необходими личности, защото когато се сблъскат личности не могат да се взимат решения, а и факта че се слага изискване един бъдещ народен представител да е личност е един вид ограничение, което ще ограничи голяма част от гражданите. 2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120? Категорично НЕ. Съгласно българската Конституция Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители.Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители т.е. ако са 120 депутата за кворум ще са необходими 61 депутата, а повече от половината от тях могат да приемат даден закон т.е. 32 депутата. В БГ има бизнесмени които спокойно могат да си ги купят вкл. Слави Трифонов вече е понаправил доста пари и може да си купи едни 32 човечета и да си му гласуват каквото си поиска. Това е ненормално. Депутатите, предвид ненормалната държава и вихрещата се корупция трябва да са между 500 и 1000 души, а приемането на законите да става с минимум 4/5 мнозинство от всички депутати. иначе и сега със 63 депутата си правят каквото си искат. Това е лобистки въпрос и стане сме загинали. 3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? Категорично НЕ. То вече е въведено, но за пълнота когато се пита такова нещо следва да се укаже, че за неизпълнение на задължението ще има санкция. трябва хората да направят информиран избор, а не както сега гласуваха да стане задължително гласуването, ама после им сложиха санкция и сега всички са недоволни. 4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? Категорично НЕ поради невъзможност да се гарантира сигурността на информацията, както да се предостврати прихващането в реално време на вота, което ще създаде възможност да се влияе на определени групи по места за да се обръща вота в една или друга посока, а предвид слабата населеност на повечето места ще стане някакъв ужас. 5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори? Глупаво зададен въпрос. субсидията трябва да отпадне. 6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? Категорично НЕ. те са представители на изпълнителната власт и имат строго определени првомощия и няма значение кой ще е ако се спазват разписаните в закона задължения на тези лица. По-скоро министър председателя следва да се избира пряко от народа. малоумни въпроси от малоумен шоумен.

Добре де какъв е проблема да кажеш НЕ на референдума. Всеки си има гледна точка. P.S. аз също съм против предложенията.

този верва още на избори!

"В един колективен орган не са необходими личности, защото когато се сблъскат личности не могат да се взимат решения" Само това ми е достатъчно да си направя изводите! Отлично прокарване на тезата продължаване на овчедушието.

аззз

много ти е сбъркан възгледа. Прочети някоя и друга книга да вдигнеш ннивото на интелигентност и тогава излагай писмени становища...

Хо-хо-хо, човек ти прочита първа точка и веднга схваща от кои мухлясали ДС-ари си. Най-страшното за системата, строя или режима, личността на човека. Личностите нали са обединения в партия, която има свои разбирания и идеали. Ако личностите са хора с ясна визия и характер, ще се обединят и ще бачкат заедно за да постигнат визията на партията си. Са ясно е, че не е готино за олигархо-мутренския строй, щото трудно ще купуваш хора, ще редиш листи и ще им диктуваш в уше, понеже същите ще се избират пряко от хората и ще е им е за последно да са в парламента, ако следват волята на вожда си или само блажят,без да се съобразяват с волята на избирателите. Задължителното гласуване е тъпотия и аз не го одобрявам, не и докато цар и колективна безотговорност, при мажоритарни избори иди-дойди, ама при пропорционална система е само легитимация на мутрокрацията. Елктроннот, дистанционно и аз не го подкрепяя, който иска да се вдигне и да иде да гласува. Фалшификацията ще е леко по-лесна отколкото сега, а и има риск да не е таен вота. По-добре 120 качествени личности, отколкото 240 плява. В момента не са 240, а точно колкото са лидерите на партиийте, та и по-малко става без проблем. Да субсидия трябва, но да е значително по-малка от сега. Субсидията гарантира независимост на партията, но само до там, пътувания до кубински плажове е нелепица. Последната точка и аз не я подкепям, прокурори да, там може, но началника на полицията не е политически пост, тук си трябва оценка на качествата, а непрофсионалист няма как да я направи.

си противоречиш на всяка фраза! Говориш, че лесно можели да се купят депутати, а след това веднага искаш да отпадне напълно субсидията1 А със броя депутати и осъществяването на кворума, направо изби рибата!Ами да ги направим тогава 1040 души!Няма да се губи кворума никога и трудно ще ги купи Слави....

висока заплата и ниска субсидия що да не е? поне ша плащат данък за доходи чесни. ...и човека пише а не говори ти..манипулаторче диктаторско за демокрация и народ сляпо..

Аззззззз, мисля, че ти си гениииий. Направи партия и ни поведи към светли бъднини.

По време на Орешарски къде беше това злобно популистче???

Ако ти си представителна извадка за настоящите жители на тази държава, аз също ще се замисля сериозно по въпроса с напускането й!

Sm3hurk0

Не съм се записал в поредния списък, но с удоволствие бих гласувал за по-малко депутати в парламента. За друго може-би няма да гласувам, но за намаляване на броя на харантутляците - Да. Ще гласувам.

не броя е слабост а зависимост на парламент законодател от изпълнител. субсидиите отделно..би требало да има връзка с плащащи членски внос членове.