Туристка е тежко ранена след удар от моторница край Слънчев бряг

53-годишна софиянка е с опасност за живота, след като бе ударена от моторна лодка край Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Туристка е тежко ранена след удар от моторница край Слънчев бряг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ужасно е да почиваш сред рева на джетове, моторници и всякаква лудница! Големите ни плажове са освен това опасни с тези ужасно шумни, бързи и в близост до плажуващите плавателни средства! На тях се качват всякакви- без предварителни умения и правоспособност-т.е потенциални убийци! Трябва да се обособят специални пристанища за джетове и моторни лодки, а не да са на всеки 100м сред почиващите. Едно въже , маркиращо коридор достатъчно ли обезопасява околните?!

За съжаление на българина трябва да му се взима от джоба дори икогато е на почивка! Какво по дяволите прави тази жена в НЕ-Охраняемата зона ?!?!? сега със сигурност ще го отнесе момчето с лодката, което със сигурност е платило концесията на коридора, правенето на самия коридор и т.н. няма как да се развива Туризъм след подобни заглавия. И в Турция е така и в Гърци, но с малката разлика, че там поне се спазват зоните за плувне !!!

А с какво ще ви помогнат на вас нови лагери в Белене, Ловеч и да хвърляте хората живи на прасетата? Молитвите са едниственото нещо с което можем да помогне в този случай и да покажем единство и съпричастност. Върнете се към българщината, християнския морал и нещо, което е запазило България през вековете - духовността и единството!

Възмездие !С него можеш да накараш някой да се замисли , с молитви - не!И всичко ще си продължи по старому!Само случаи като този ще се увеличават!

абе баш червен си си ама айде ..

Едно google търсене показва че моторницата Bayliner 185 струва $14500 има стандартно двигател 135 к.с. и развива скорост 68.7 км/час, спирачки няма. Очевидно е неподходяща за неправоспособен водач да се качи на нея и да прави слалом на плаж между плуващите хора. Същото важи и за скоростните джетове. А ако водача е пийнал или дрогиран - може да има и повече жертви - защо тогава трябва да се рарешават подобни опасни "забавления" на обществени плажове?

Ти направо си морав!

350 метра са далече само за хора които не знаят да плуват, на никой реномиран плаж по света няма коридор за джетове на всеки 100 метра между плуващите, нито в Дубай, нито в Турция, Кипър. Само където спасителите ги мързи или няма достатъчно такива или те са тези, които печелят от джетовете, шамандурите се слагат на плитко на 1.20-1.40м дълбочина както е на созопол. така до щамандурите скачат тези които не могат да плуват, а плуващите трябва да плуват от другата страна на шамандурите ако е възможно сред ръмжащите джетове. по света джетове и лодки се предлагат на отделни плажове, или има поне 1-2 километра между коридорите на джетове, шамандурите се слагат да са удобни и да пазят не да пречат на плувците, а скачащите деца скачат на плиткото не до щамандурите. от написаното от властите, излиза че може да убием всеки в морето щом е неохраняема зона. това е безумие. и това не е форум за обиди а да се сложи край на жертвите всяка година веднъж и завинаги. утре може да сте вие. някой може да загуби контрол и на плиткото в 3метровия коридор и да заоре край брега.

Къде Ви е контрола г-н Цветанов? На българина не му ли бръкнеш в джоба е разпасана команда, всичко му е позволено. Вижте яз. Искър, вододайна зона за цяла София, а всеки ден се случват такива неща, но се крият от медийте...новобокаташиии, спортистииии, законодателииии а ние кой сме?

Както сочи историята, а и по думите на покойния ми баща - хич, ама хич не е имало съд без причина. Както и в цяла Европа.

ОМРЪЗНА МИ ОТ ТЪРТЕИ КОИТО С ВРЪЗКИ ВЗИМАТ ПЛАЖОВЕ И ИЗКАРВАТ ПАРИ КАТО ЛУДИ. ДЕБЕЛАТА СВИНЯ НЕ Е МРЪДНАЛ И ЕДИН ТЛЪСТ ПРЪСТ, А ИМА НАГЛОСТА ДА ВЗИМА ПО 5-10 ЛЕВА ЗА ПЛАСТМАСОВ ГНУСЕН ШЕЗЛОНГ. ЗА ТОВА И НЕ ХОДЯ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ. ПИКАЙТЕ СИ И СЕ КЪПЕТЕ НА ВОЛЯ ДОКАТО ВИ ПСУВАТ БИЯТ И ОБИРАТ

Нещо много тясно стана по морето! Парвенютата ще се избият, докато си избиват комплексите!

Леле лельо ( нерегистриран ) 14.07.2011 20:06 Много си проста! Ти какво си мислиш, че вечно ще си млада ли? Блажени са верующите! Представям си каква крава си на 25 години! Ало, дир.бг този коментар съдържа обиди ! Защо не го цензурирате , както цензурирахте моя само защото казах, че не искам да ме занимавате с проблемите на шопите. Вие сте палячовци, които манипулират мнението на хората, цензурирайки коментари и маркирайки коментари. В тази статия сте маркирали като "важен" коментар призоваващ към народен съд !!! Паднахте ми в очите и то много !!!

Убит човек (или ранен тежко с почти откъснат крак и с опасност за живота) и тъпи коментари за възраста и гражданството на убития/ранения. Жената ли е блъснала моторницата или моторницата е блъснала жената? Ами ако беше младо момче, млада красавица от твоето село или твоя малолетна дъщеря - пак кретенски коментари за възраста и селото ли ще даваш?

Точно народен съд трябва, седерастино! Я погледни наоколо къде живеем и каква е скотнявина!

Ал

Не че призовавам - но в един момент ще се натрупа критична нужда от справедливост и тогава историята ще се повтори.

Е, да както на Дивия запад - съд на площада и наказание с катран и перушина за каубоите-бандюги. Няма да се повтори. Но можем всички да отидем на църква и се помолим заедно за жената-жертва на този разпасан каубой с моторница... само духовноста и единството може да спаси обществото. Болка е, дано се оправи жената!

ех, тези софиянци само проблеми създават.....дано да се оправи жената

де да можех да застана на тоя път ли е, колидор ли е - щях да ги одрусам и оня с джета , и бабката с по 50 евро .

На всички софиянци които нямат опит с корабоплаването в море искаме да обясним, че при хубаво време 300-350 метра не са МНОГО НАВЪТРЕ за хора които обичат да плуват извън зоната на фекалиите.

1.Туристите станаха много. 2.Моторниците станаха много. 3.Морето стана малко. 4.Няма регламент и всеки я кара по селски. 5.Не са изминали задължителните 50г. преход към пълни с акъл глави. 6.Добави още...

6. На туристите им липсват първите 20 години!

Към причини: 6. Генетично увреден народ............

Много си проста! Ти какво си мислиш, че вечно ще си млада ли? Блажени са верующите! Представям си каква крава си на 25 години!

Дано се оправи момичето ! .... Сега след БХРА-сите -- и вас-ГИК-арите ли да подхващам, А ?!

Плуващия не може да се оглежда непрекъснато.Или само в басейни да ходим,ама и там е опасно с помпите.Докато ПЕЧАЛБАРСТВОТО е на първо място ще страдаме

Роден съм край морето и откакто се помня се къпя само далеч от п_щите и .....щите, т.е. навътре в морето.Не ми отнемайте единственото място, където се чувствам свободен!!! Не можем да вървим по тротоара, защото е зает от коли, не можем да влезем в голям магазин без да се налага да прибягваме , пазейки се от коли. Не можем спокойно да си караме колите, щото там лудите нямат край, не можем да пуснем вече порасналите си деца сами в парка. Не можем да се разхождаме по брега на морето, защото се натъкваме на прегради!!! макар да сме далеч от всякакви курорти. Ех... демокрация! свобода! - лъжа, лъжа, лъжа!!!

сла4ев бряг-там вси4ко живо е друсано до козирката

Българското море частно и само за луди кретени с лодки и джетове? Откога кретените си го купиха и морето? Ами ако искат и чужденци да влезнат в него? Това че си наел за 5 лева джет или лодка не означава че имаш право да убиваш хора...

прав си, но от друга страна шамандурите за какво са сложени? така че и двамата са виновни.

Къде шамандури на 300м в морето, та те едва стигат 30-ина ?

Плажът и морето не са частна собственост. Шамандурите означават края на охраняваната от спасители зона (в работното време на спасителите). Ако не си малък и можеш да плуваш без помощни средства можеш да плуваш и след тях. Плажът навсякъде по света е обществена собственост, както и морето пред него. Ако някой иска да вози туристи в морето го прави с корабчета от пристанище. На плажа може само сърфове да се дават под наем със задължителна спасителна жилетка. Мощни лодки и джетове да карат над главите на плуващите няма да видиш никъде по света.

Ако плуващата в морето жена бе блъснала и обърнала състезателния скутер - тя би била виновна. Половината коментиращи тук очевидно смятат, че така е станало. Но всички знаем от статията че лодката е блъснала жената и почти и е откъснала крака. Жената е с опасност за живота което обикновена значи, че може и да не преживее.

Като е на 53 е бабка и като плува пак бабка а като трябва да бачка до 60 -ииии години не е бабка ами да ги пенсионират на 53 като са бабки .За едното може за другото не ама че изроди гадни форумци дано за тях да е 70 ииии пенсионирането

Абсолютни изроди са, карат си джетовете с 100 км в час до главите на хората, правят се на бабаити, докато не убият някого. Почти всеки "предприемач"-идиот с джетове и моторници има по някой инцидент с пострадал човек. Това са същите идиоти, които си организират гонки с автомобили по шосетата из града, а през лятото се правят на много велики мъже като карат джетове и моторници буквално по главите на плуващите.

Лодката е с изрядни документи , а Софийскте моряци- пардом каруцари?

Жената отивала да се удави по-навътре и не щеш ли лодка я резнала некачествено. Сега да пробва друго.

Е, няма угодия на това море! И да слагат шамандури, и да не слагат, и да се въвежда някакъв ред - не, всеки си прави каквото иска, и, естествено, се сритва с някого другиго, който също така си прави каквото му е кеф, и така всеки ден - на шосето, на междуселския калдъръм, в реките, в язовирите, в морето ... все същото! И двамата са виновни, както и администрацията - нито на лодките им е мястото толкова близо до плажа, нито на нея - толкова навътре във водата, нито администрацията си е свършила работата, щом не е разделила ефективно моторниците от хората!

Щом кола удари човек, шофьорът е винаги виновен, щом състезателен скутер удари човек във водата след като е карал като на състезание, то човекът е виновен. Що за логика? И жената просто е искала да поплува далече от пишкащи във водата хора и малки деца играещи с топки и фризби във водата. На практика жената в без крак (счупен на няколко места и с дълбоки рани) - и това е явно жена в отлична физическа форма (коментарите за възраста са просто неуместни от хора, които категорично няма да могат да плуват с нея). Всички знаем как келешите, взели лодка под наем, нарочно я насочват към плуващите във водата хора (особено към жени) и извиват в последния момент за да им изкарат акъла. Очевидно и тези със скутерите са правили същото... А ако беше чужденка - после с години чужденците ще избягват Българско Черноморие и с право...

Има бабки на които 16-25 годишните кифли могат само да им завиждат откъм тяло.

Доста често кифлите "водят" поне с 20-30 килца. ;-)

Така е. При тези скапани управляващи е цяло чудо, че не е успяла моторницата да й пререже крака.

ЩОМ Е ЗАД ШАМАНДУРАТА - SORRY

ЩОМ Е В СЛЪНЧЕВ БРЯГ - SORRY!

Не е забранено плуването зад шамандурите при зелен флаг.

не и е дал шанс да преплува морето!

A цветанов каде дреме!?

серсемите да го подсетят...

Бабка нанайси.А някой от клавиатурните нинджи тука да направи без прекъсване 18 дължини на басейн и тогава да види че тая е била някакъв терминатор за да може да плува 700-800 метра в морето.

На 53 години да наречеш пострадалата бабка наистина си скот и мястото ти е в скотобойната

Слънчев бряг е отврат. Няма как да се порадваш на морето. Явно човек не може и да поплува навътре. За да се напиеш като свиня и да се на....ш с кьораво и кьопаво не е необходимо да биеш 400-500 км. път.

за бабката в случая важи сентенцията: "Да би мирно седяло, не би чудо видяло"

нищо повече. Не се присмивай на това което те очаква, ако доживееш де...

Ай сифон бе, ти ли ще кажеш коя е "бабка" и докъде да плува? Това е ПЛАЖНА ИВИЦА и лодките там нямат място!!! Няма зони, не зони, къде има такова нещо??? Морето разделено с разни въжета - за джето, метове, водни колела, лодки, не знам какво си! Човек преди да влезе да се изкъпе трябва половин час да проучва къде точно може да стои!!! Никъде по света няма такова смесване, а лодките да си акостират на пристанищата и оттам да си влизат колкото искат навътре1 Какво е това чудо - да не говорим че на плажната ивица на слънчев бряг има повече изгорели газове от Цариградското шосе!

Тъпо парче е този скот. Абе какво има да се коментира - той сам си е дал името! Само в БГ има такова непочтително отношение към жените над 50, а да не говорим, за стойността на човешкия живот или за коментари от типа: Сама си го е търсила! Дано да се оправи жената. Мислех да почивам на нашето Черноморие, но май ще отскоча до Гърция - много е опасно да се плува у нас.

На други плажове, да речем Сен- Тропе, това не може да се получи. Може да има стотици супермодерни и суперскъпи лодки и яхти, но те плуват в пристанищата и далече от брега, без да издават пронизителни звуци и да се опитват да плашат хората във водата. Само в България всеки келеш с евтин извънбордов мотор и пластмасова коруба (включително т.нар. спасители) ще тръгне да гони хората във водата защото били в "забранена зона", Че от кога морето е частно?