Скритите шампиони на България

Бум на IT-индустрията в София - за една история на успеха пише швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг".

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не заминават, защото са смотаняци. Чувстват се добре с 4-5 бона на месец и живеят в балон, избягвайки мутро-джунглата. Изуват се като на село, откъдето идват, влизат си в новото апартаментче в Малинова Долина и са си шест.

Не пропускат удобен случай да ни очернят. Винаги сме най-бедни, най-корумпирани, най-лоши. Ако си журналист и очерняш бивша соц. държава - никога не си в грешка. Голяма част от нещата са истина, разбира се, но ако аз направя един репортаж за бездомните в Швейцария как ще им хареса ? Дали няма да ме блокират веднага ?

Как може да се "пускат" такива новини в сайта? Ами хората с 4000 лв заплата не могат да "забиват дюбели", но дебилите могат ... с 650 лева заплата.

''.... Тук аз печеля значително по-малко, отколкото в Женева. Но като имаме предвид колко ниски са разноските за живот, въпреки това мога да си позволя повече"....'' Е- сега вече на някои неверници им увряха тиквите и загряха, че с 10 К лева нетна месечна заплата, в собствен дом без ипотека и живот на бг./ софийския стандарт, в родната си държавата, много семейства на ИТ могат да си позволят това, което не могат, в друга ЕС държава...

дейба смотаните програмисти. един дюбел не могат да набият ама си мислят ,че света се върти около тях. да заминават и да не се връщат - тъкмо ако ги няма ще паднат цените на жилищата.

"един дюбел не могат да набият ама си мислят ,че света се върти около тях." Прочетeте книгата "Човек на име Уве" - главният герой мисли точно като Вас ;-)

хахахахах Можем ама не искаме! аз лично предпочитам да извикам някой да се гърби за такива неща. За 20 минути дето ще изгубя да забивам тъпи пирони ще направя 1к долара.

Очевидно развитието ти е спряло някъде в трети клас ... и се решил че със забиване на дюбели ще успееш в живота.. муахахаха

Още един кретен дето си мисли, че най-важното в живота е да можеш да слагаш дюбели и да сменяш гуми. Точно програмистите са хората, програмиращи бъдещето, вие с дебелите лесно ще бъдете заменени с машини. Е - сигурно не могат да ядат и пият колкото тебе. Както и да бият жените си като тебе селски бек.