Скопие не допуска обиди със знамена на чужди държави край гроба на Гоце Делчев

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и зам.-министърът на МВР Венцислав Катинов ще положат цветя

Обратно в новината

Коментари - Скопие не допуска обиди със знамена на чужди държави край гроба на Гоце Делчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата,кохорта,измислени,български,политици,имат,последен,шанс,да,измият,позорното,петно,което,лепнаха,на,България,и,се,изгавриха,с,страдалческия,български,народ! Ударете,по,масата,шибнете,им едно хубаво вето,като,гърците! Спрете,тока,от,българската,страна,на,бариерата,за,много,дълго, време,и ги пратете,в, трета,глуха! Аман вече,стига,циркове

А не изпрати ли България сама костите но Гоце В Македония? Защо се сърдим сега? Сега го искаме, а тогава го пращами Там... НИЕ сме ВИНОВНИТЕ!

Учете я тази история, ти не знаеш ли, че Б-я е окупирана страна, от СССР, Сталин командва а комунистите изпълняват. Освен костите на Г Делчев са убили без съд и присъда над 30000 българи, предимно с висше образование, налагайки диктатура на пролетариата. Така че Б-я тогава никой не я е питал.

Ти не знаеш ли , че запетайките са с пари?

Позор и срам . И политиците ни ги направиха за смях, виждате ли до къде ви докараха Европейските ни приятели и искате ние Българите да вярваме? В какво? В кого? И защо? Това вече е блатото и тинята е много гъста.

А не изпрати ли България сама костите на Гоце В Македония? Защо се сърдим сега? Сега го искаме, а тогава го пращаме Там...като че се откозваме от него НИЕ сме ВИНОВНИТЕ!

"От патриотичния институт на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ заявиха преди дни, че ще организират стража на гроба на Гоце Делчев, за да го пазят" Браво!Така се прави! Дори македонците са оценили величието на един истински Българин!!!

В Скопие първи откриха документи за българина Гоце Делчев 04.02.2023 - 08:09 /Редактирана: 04.02.2023 - 08:12/ Споровете относно самоопределянето на Гоце Делчев се обезсмислят с едно докосване до документите, които са публикувани от проф. Драги Георгиев, съпредседателят от македонска страна на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси. През целия си живот Гоце Делчев се самоопределя като българин Преди години самият Драги Георгиев за първи път показа открити от него турски документи от Османския архив в Истанбул. Това са списъци на сраженията на турската войска с четите в Македония. На страница 28 в неговия труд е даден документ за убийството на Гоце Делчев. Там пише следното: име на кааза, в която е станало сражението – Серес; място на сражението – село Баница; вид на четата – бугарска. По-надолу пише името на водача на четата – Делчев. Драги Георгиев публикува документи, доказващи българския произход на Гоце Делчев През целия си живот Гоце Делчев се самоопределя като българин. Той дори не използва думата македонец. Македония се използва само, когато става дума за името на организацията. Делчев е възпитаник на българското Военно училище. Той е и български екзархийски учител в Банско. Гоце Делчев, заедно с Гьорче Петров, е автор на първия устав и правилник на Българските македоно-одрински революционни комитети - така е написано от самия него през 1896 г., когато са създадени уставът и правилникът след първия общ конгрес на организацията, който е проведен в Солун. Интересен факт е, че този устав и правилник бе публикуван за първи път... в Скопие от тамошния учен проф. Иван Катарджиев. И това става доста години преди да се намери екземпляр в България. Гробът на Гоце в църквата "Свети Спас" в Скопие Сръбските документи от периода между двете световни войни /1919-1939 г./ определят населението в тогавашната Вардарска бановина като българско. Това пише и в докладите на сръбската полиция. Оригиналите на тези документи се намират в Белград, а копията са в архивите в Скопие. Днес когато отбелязваме 151 г. от раждането на българския революционер Гоце Делчев спорът за етническата му принадлежност е част от 150-годишния насилствен опит за прикриването на миналото, чрез престъпно фалшифициране на документи в услуга на поробителите на Македония. /БГНЕС

Разделяй и владей! Ето поредното приложение на принципа.

Много обидливи тея боклучета посърбени бе,сърбите от как свят светува във всички войни и битки сме ги е*али къде ги фанеме ,и с тея отрепки така требва да де процедира

Крайно време е да се обясни на българите, че за тях Македония отдавна е "Кауза пердета". Зад исканията на СМ да влезе в ЕС стоят ВСИЧКИ държави в съюза, освен БГ. Зад нашите искания към СМ не стои абсолютно НИКОЙ!

помияр, зад "каузата" на нацистите макета стоят само нацистите, ФАЩ, фашисткият ЕС и разбира се великоалбанците. България има избор като най доброто решение е да изостави великомакетата на албанците без да ги допуска в ЕС. А ако еврогейските фашаги продължат шантажа срещу нас следва Булекзит и присъединяване към Евразийския съюз. Това предсказа Ванга -България ще се върне при Русия.

Документите стоят, зад нас а лъжата е зад сръбските наместници в Скопие, Мицковски, Пендаровски , Ковачевски и др.

А на мен се повръща от такива като тебе.Какви католици бълнуваш ,неграмотнико? Или просто имаш нужда да си почешеш езика?

Има ли по естествено място на българското знаме до гроба на БЪЛГАРСКИ патриот? Но простака Киро направи така че държава с над 1320 години история да се кланя на държава с две страници история.

"Македония" и "македонци" няма и никога не е имало! Древните македони са живяли и имали държава около 400 години преди Христа на територията на днешна Северозападна Гърция със столица Пела. Всичко друго е измислици и кражба на история от група комунделски сърбомани с болни мозъци ( дето ги нямат! ). А и центърът на Скопие прилича на Холивудски павилион...

Тогава за какво "българско малцинство" в СРМ говорим?!

След като прието с договор съвместно да се чества годишнината от смъртта на Гоце Делчев, как български делегации със национални знамена обиждат и накърняват чувставата на македонците. Това обижда и накърнява пък моите чувтсва като българин. Ако зависеше от мен РСМ никога нямаше да влезе в ЕС.

Като видя католик да умува ми се повръща. Най много народ сте избили вие, католиците. В България се правите на невинни, щото сте много малко. Истината търсил католикът. И ние православните търсим едни седем кораба, дето вие католиците изпратихте в помощ на Цариград, ама още не можем да ги намерим. Пък Цариград вече е Истанбул. Нямаш право на мнение

"Като видя католик да умува ми се повръща." - Това си е твой проблем, повръщай ако искаш. Нищо не ви/ти дължа на теб или някой друг тук. Ти беше от нацистите на Атака, но сега си най-големият православен тука, така ли излезе. Православните и Католическата църква са се помирили, каквото и лошо да е имало в миналото и до 1056г историята и на двете църкви остава обща. Православни почитат нашите папи и ние почитаме техни патриарси.

Измислен народ

ГОСМ (Географска Област Северна Македония) или по известна със гръцкото си название - РСМ (Република Северна Македония) трябва незабавно да върне над 150 000 ( сто и петдесет хиляди) Български Паспорти. Неслучайно Министъра на Вътрешните Работи(МВР) отива на място за да ги вземе от Северно Македонското МвР. Според Официални данни на Северно Македонците, на северно-македонска територия има само около 1000 Българи. (така че Българския Министър на вътрешните работи- МВР на България ще връчи НОТА за обратно връщане на 149 000 Български Паспорти на Принципала на издаване - МВР-София. Ако Северно Македонските власти откажат да съдействат, то тогава Българските Паспорти ще бъдат обявени за НЕВАЛИДНИ. И Още нещо което Северно Македонските власти трябва да извършат в Максимално кратки срокове, а именно да сменят името си на своята измислена държавица от РСМ на РЗМ (Република Западна Македония). Сегашното название РСМ (Република Северна Македония) е главно за двустранна употреба между Гърция и Северна Македония). Защото РСМ се намира на Север от Атина(Гърция). За Нас Българите единственото название което би ни удовлетворило за двустранни отношения с тази измислена държава е РЗМ (Република Западна Македония). Защото погледнато от към България това си е ГОЗМ- географска област Западна Македония.

Хи хи хи Брат ми, по голям. Съседи сме. Караме се. Взе по голямата част от бащиния имот, а аз се бориха дълги години с едни мангали. Тъкмо ги изгоних, и почнах да се хваля със семейната история. Брат ми вика: това е моята история, нямаш право на нея. Женати ти е изпила мозъка. Ама тази история е и моя. На моите дядо и баба. А не е, само моя е! Сега искам да вляза в текезесето в което е и брат ми, ама той вика, че няма да ме пусне, щот съм му крадял историята

ти малоумен ли си бе, трол скапан, тия там ти казват че не са ти братя, казва ти, че ти си българин а той е друг, "македонец" или нещо си, ти му казваш е как бе, баба и дядо са ни българи как тъй ти си друг, и следователно като е друг как ще има обшат история с мен и с дядо и баба ми.

А бе малоумник! Нали ние казваме, че са ни братя и една кръв? Ебаси тъпунгера, си

Навремето около 1-ва световна набира сили расовата теория, че арийците са висша класа, че са бели, руси, със сини очи, която именно доведе по-късно Хитлер на власт, а Коминтерна на Г. Димитров е предлагал да се създаде балканска федерация, ама сърбите не искали ние да сме с тях, че сме били църни, татари и съответно не сме им на нивото, те са висшите, а де факто ги е било страх, че ние ще управляваме щото винаги сме създавали силни държави, а искат те да управляват, и привличат простите макета с идеята че те са нещо повече от българите и лесно са им промили мозъците, сега всички повтарят вие сте татари, вие сте църни и какво ли не, и така плана да разбият православието им успява а Тито щото хърватин, католик още повече го подсилва. И ето ти тебе едни промити мозъци взели се на сериозно само щото били бели и руси, ама къде е сега "голяма" Югославия, къде са сега посръбчените идиоти, на кого се молят, и какво ще постигнат с омразата си към нас, ще присъединят Благоевград или кое още им е мерак, да станат като усрайна? Много е лесно, нека продължават с тази омраза и ще получат каквото търсят. Всякакви чествания с РСМ да се прекратят незабавно, не сме там да ни поставят откачени условия, а защо гроба е там, кой го е преместил, ще си понесе заслуженото.

Със тия назначени от Козяк губернатори, колонията ни вече 30 години е загубила всяко уважение и тежест на арената, вече и такива държавици като СМ се гъбаркат с нас

Назначените от москва управляващи комунисти създадоха тая държава македония.

По прости от македонците са единствено украйнците

Най добре по препоръка да се отива в Македония с вазелин в джобчето , за да не ги накърнят ако си поискат от делегацията

Няма Македония , а Република Северна македония РСМ, ограмоти се.

Значи ние признаваме, че в Македония живеят българи! Българи с македонско самосъзнание, промити мозъци, но българи. От това признание произтича, че и те имат същите права да ползват историята , както и българите в България. Това е и тяхна история. Нали така?

На албанците и сърбизираните еничари - не. Схвана ли или ти трябват няколко месеца да го осмислиш?

българите в РСМ си имаме история, а севермаците трябва да признаят, че никога не е имало етнос македонци в Българската държава от създаването и та по време на турското робство, а после станаха югославяни така че трябва да посочат точно от кога е този етнос и откъде се пръкнал, както какъв етнос ги водят в югославия и от коя година, нещо лабораторно ли е създаден, как се е появил етноса македонец.

Да се смени у нас името на географската област Македония, за да няма объркване с РСМ, и на живеещите там никой няма да вика че е македонец т.е. от македонския край, вече намразих това име покрай тия идиоти в РСМ, не искам никъде да има това име у нас. Ще я кръстим тая област Аспарух и това е, а нека реват, че са македонци, щото съм чувал например добруджанци ама етнос такъв няма, или тракийци, ама етнос няма, така че тия в РСМ да си ЕПМ.

Прост пример: Има един българин, забравих му името, дето се бие за свободата на Украйна. За тях е национален герой и го честват. За нас какъв е? Ще го честваме ли?

севермаците са едни посръбчени отрепки, прости и нагли, колкото по-прост толко по-нахален. Утре ще им пуснем друга опорка, че са извънземни и ще видите как ще захапят като шарани въдичката щото са безмозъчни и ще си напишат нова история. На тези същества трябва да се забрани да влизат в България по какъвто и да е повод, нек си развяват задника по света къде щат, накрая ще ги анексираме и прогоним както направиха те с бабите и дядовците си.А да покажат на кой дядо му е казвал че е македонец като етнос, не като област.

След като нашата делегация не може да отиди с нашите знамена и да порожи венци с трикольор, какво прави там! Да се връщат обратно! Така се изразява позиция, а те да те плюят, а ти да викаш че дъжд вали! Да питам и външно министерство, след като направи изявление, че посланика ни ще се върне, когато заловят и накажат биячите на българина, които почти го убиха, золовен и наказан ли е някой в македотия, та посланика ни се върна!? След като ние самите се държим като измекяри и не си сържим на сумата, всеки прошляк ще ни се подиграва! За съжаление последните 150 години политиците са ни все такива (с 1-2 изключения)

Принципно това е правилния начин за да станат нещата да!! Но пък от друга страна, ако някой въобще в ЕС или САЩ или където и да било го интересуваше същината на нашия проблем, досега да е изискал от нас точно това! Което идва да покаже, че тея хемороидни бюрократски задници не дават и пет пари за нашето мнение и очевадна истина!! Което пък идва да покаже колко точно ни уважават и ни ценят равнопоставено!! НИКОЛКО!! Стара истина е ,че там където не те ценят и уважават-нямаш никаква работа!! Среден пръст и вдигаш чукалата! Свят голям, пътища много!

Нормално е при такова честване да изпратим делегация в Килкис, защо намесваме Скопие?

о, я моля ви се, ще ходите да се нагъзвате на севермакетата, които си присвоиха всичко българско, защото бабите и дядовците им са родени като българи, български етнос, а те как са се пръкнали от българи макета и господ не знае. Да се изясни Делчев бил ли е сепаратист или не, ако е да си го честват тия изроди, ако е бил за българската кауза ще си го честваме единствено и само у нас без каквито и да е чужди елементи. Това са откачалки, фашисти и не искаме да имаме нищо общо с тия идиоти, затворете най-после границата за РСМ, пиле да не може да прехвръкне, затваряне на посолството, нека влизат в ЕС, ние искаме референдум за излизане, на нас ЕС не ни трябва, не сме по-прости от Швейцария и Англия които не са в ЕС и са си добре.

Дето иска да влиза с танкове в македония. То по твоята логика трябва да влезем и в гърция и в сърбия и в румъния че даже и в русия. Ти май нещо се изживяваш като хитлер и путин.

Смешник, не смешник накрая точно това ще стане.

Демек ще станеш от дивана в панелката и ще отидеш да нахлуваш с танкове в македония?

Македония е област от България, а когато бяха в Югославия сърбите ги претопиха и заличиха съзнанието им.

Македония е област в гърция

Македония е област, в Римската империя, която в древността е била в днешна Северна Гърция , през средновековието е била в Одринско днес в Турция. Така, че това е един флоид, който не си знае мястото и е най добре да излезе, от употреба.

Знамето под което се е сражавал Г. Делчев е било извезано с девиза на априлци "Свобода или смърт". Ще рече българско, защо тогава българските знамена обиждат македонците днес в РСМ? Добър въпрос! На 3 май 1943 г сестрите на Гоце – Ружа, Велика и Елена, както и техните потомци, поставят мраморен кръст-паметник с надпис: „В памет на падналите бойци в с. Баница на 4 май 1903 г. за обединението на Македония към майката родина България и за вечен спомен на поколенията: Гоце Делчев от гр. Кукуш, апостол и войвода; Димитър Гущанов от с. Крушово, войвода; Стефан Духов от с. Търлис, четник; Стоян Захариев от с. Баница, революционер; Димитър Палянков от с. Броди, революционер. Заветът им бе – " Свобода или смърт!”.

Няма какво да търсим , корена на проблемите в Македония е в Сърбия.

Това ли е добронамереността на РСМ- да спре и не допусне български журналисти на границата да отразяват честването на Гоце Делчев! Жалко дотолкова съм и пропити мозъците от србската върхушка и затова правят каквото си искат! Това е грубо нарушение на международните норми и за пореден път доказват че още не са разбрали ценностите на ЕС и не заслужават да са в него!

дано на венците има ленти с трибагреника дано кюрда не ги открадне

Сърбия и Русия са истинските вновници за омразата в Македония.

Вие не само нямате танкове и самолети за да превземете македонците смешни. Вие даже гориво за тях нямате.

Смешник, за Фиромия не трябват танкове и самолети, а само две футболни агитки с тояги! А бензина ще ти го налеем на теб в сръбския ти задник, за да им осветяваш пътя им!

Тъкмо гледам, че последно България е владяла македонските зами през 1336 година. Или 867 години нямаме никакво присъствие там. На какво основание имаме претенции към независимата държава?

Митрофанова не харесва твоя коментар. Как си позволяваш да отваряш очите на малоумниците русофили

И сега ако обясниш, какво общо има Митрофанова, в спора ни за националният герой на Македония, българинът Гоце Делчев? Толкова ли сте прости от Козяк? Те за това уволниха Мустафа

Напротив имам картичка, от Охрид 1917 г. и от Битоля 1943г.

Това, че си неграмотен ти позволява само да хихикаш. Правото е българското съзнание на хората живели там през Възраждането. И постоянните им борби за освобождение и обединение с България. Ето какво казва великият Гоце Делчев: Другари, не виждате ли, че сега вече не сме роби на разпадащата се турска държава, а сме роби на европейските велики сили, пред които Турция подписа своята пълна капитулация в Берлин. Затова трябва да се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в тяхната цялост, като един етап за бъдещето им присъединяване към общото Българско отечество. Гоце Делчев

скопския санджак може да влезе в Европа, само като провинция на България затова да изчакат окупацията, но това ще е когато дойдат самолетите

МАЙНАТА ИМ!

Защо се казва Александър Македонски а не Александър Български?

Гърците Ви обясниха защо . Много ясно при това . В 55 страници договор -клауза по клауза ,включително смяна на името ,Титово отрепки безродни …

Европа спи и не вижда зараждащото се зло в лицето на РМ.Отива на неприятен регионален конфликт между две държави,за което главна вина има РСМ.Просто неприкъснато провокират и може да имат и друга цел,по далечна.

С македонец на глава не се излиза.Единственото е прекъсване на всякакви контакти.От хорски срам сами правителствени и контакти на дипломатите ни.Никой не иска да бъде бит,и това трудно се забравя.Никакви македонци в България!

Какъв е на България Гоце Делчев? За какво се е борил? За свободата на България ли? Какво правите бе хора?

Затваряйте границата, отзовете посланика, спрете им газта и тока, нека да останат малко сами със себе си и да помислят над нещата от живота и историята.

Националните предатели ти цъкат минуси, но България ще пребъде!

Какво правят българи, на гроба, на македонския герой Гоце Делчев, борец за свободата на Македония? Все едно Аржентина да празнува Че Гевара, национален герой на Куба Чуден си Господи!

Неграмотникоооо! Какво правиш в Мрежата?!

Е КАЖЕТЕ ГИ КОИ СА ТЕЗИ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ .... ОНОВА КЪРВАВОТО ЗНАМЕ ЛИ , С ДВУГЛАВОТО ВРАБЧЕ ?! КАЖЕТЕ ГО НА ГЛАС, ПО-СМЕЛО !

Ако българското знаме е обида за македонския народ, то тогава какъв ЕС? Ще трябва да веят всички знамена на страните от ЕС в лайняната им дупка.

България и Македония да са като Австрия и Германия,границите да са формални,хората да посещават кръчми и заведения да си пазаруват взаимно,да не се караме за простотии!

Аз искам да тепам макета. Заради тех си разтурихме държавата и загубихме беломорието. Всеки боже ден ,в който си отупал северномакешко говно, не е загубен ден. Тия от думи не разбират, трябва бой, ама як бой, че са безгръбначни и не ги боли много

Ако имахме държава като хората, отдавна трябваше да сме влезнали в Македония с танковете (които нямаме) ,но преди имахме и набързо трябваше да ги приключим. Без въобще да ни Интересува кой какво, тия са измислена нация, тая земя е Българска и там има много българи които просто ги е страх да кажат. Те много добре знаят какви са дедите им, но хората ги е страх. Седим си и нищо не правим защото станахме мишки това.

Не може. Може само те да влязат с танкове в колонията ми

Не разбирам защо село Гоце Делчево е на едно място а кокалите на селянина Гоце са заровени на друго

Питай покойника Жельо Желев! Демократа

Ха, че НАЙ-ЧУЖДОТО ЗНАМЕ ЛИЧНО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е ВЕНТИЛАТОРА НА ЧЕРВЕН ФОН !!!!!!!!!!!!!!!!!! Той е бил винаги с Българския флаг и под знамето на ВМРО.

Шепа крадливи сърбомани си играят на държавичка. Ако бяха умни щяха да се обявят за индианци, не за македонци (то и за неандерталци можеше). И щяха да си искат Америка обратно. Хаха! Албанките през това време раждат...Много...

Палячовци