Буря и наводнения отнеха живота на над 20 души в Македония

Скопие и Тетово пострадаха от мощна буря, проливни дъждове и тежки наводнения през нощта срещу неделя. Десетки са загинали, ранени или се водят в неизвестност.

Обратно в новината

Коментари - Буря и наводнения отнеха живота на над 20 души в Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българският народ в македонския край умира, оставен на произвола на съдбата ! Призовавам правителството и парламента на България да изпрати незабавно мащабна животоспасяваща помощ на семействата на пострадалите в Скопие и селата около него. Пари и имущества ще съберете от българските олигарси и бандитите от властта след 1989 г. Те трябва да върнат на хората милииарди от заграбеното. Ако не можете да съберете от тях взетото от държавата и обществото, моля, освободете местата във властта, ние, другите, ще ги съберем заедно с вересията, която сме ви дали да управлявате. Една трета от възстановеното да се даде на българите в България, една трета - на българите в македонско и с една трета купувайте оръжие. Ще ни трябва.

Ей за това трябва да се чистят уличните оттоци и да се поддържа канализацията. Ако разбира се е оразмерена правилно. А би трябвало. Безконтролното цвъкане и застрояване навсякъде обаче често не се съобразява с наличната инфраструктура. А и не може да бетонираш всичко живо. Тая вода трябва да й се остави малко тревица, земя, за даима и къде да попие.

В македония ги убива от дъжд 100 л. На КВ. М. А тук в Бургас всичко изсъхна голяма суша. Кво става с тази природа?

Трябва да се прати помощ на нашите кръвни братя, нищо че сърбите са ги ебали у главо с коминтернска помощ и са им промили мозъците!

Май ти се изклатен в главта, след като дори при подобна хуманитарна катастрофа мислиш само в политически клишета !

каналите, водостоците и речните корита това нямаше да си случи. Ама не! Направиха паметници на глупостта за милиони в центъра на Скопие, на кого ли не. Айде сега гледайте паметниците. В София през м. август 1983 г. паднаха не 90, а 300 л. на кв. м., Да, имаше наводнение, мазета, улици и площади, дори 1 човек се удави в подлеза на Орлите, но такова чудо нямаше

Нали и у нас това са причините за наводненията... Сега като гледам как са запушени каналите по улиците с листа , изсъхналите цветове на липите...Само един дъжд ни трябва, проливен. Дано бързо се оправят хората в Македония. Те са много работни и ми е жал, че така им се случи.

EUROn

Все пак това е бедствие няма нужда да намесвате политиката и историята. Има загинали хора а на десетки а може би стотици хиляди хора живота е съсипан и като се има предвид каква силна икономика е Македония то на тях няма да бъде оказана никаква помощ и трагедията ще е голяма и продължителна.

До ЕУРОТо - много точен коментар. Наши братя са пострадали и ние сме длъжни да им помогнем.

Ние трябва да се държим един за друг. Ненапразно им се промиват мозъците, защото ако сме единни с Македония може да станем силни.

оня ден в един основните им вестници -"утрински" имаше статия кои колко добре се живее-ранкиране на страните. на графиката която беше свалена от саита на международната компанията провеждаща иследването българия имаше индекс 57. бяха показани и всички останали страни в европа. интересно е че в ресумето на македонският журналист индекса за българия беше ч7, така че да е след сърбия на която беше около 51. просто не му е харесало на журналист че българия е доста по напред от сърбия и черна гора и е наравно с харвацка та ни снижил индекса, като пропуснал да заебележи че в графиката пише друго.

В Маке е пълно със сръбски агенти, а в България с руски. Исторически и на двете им пречим като народност и искат да си поделят земята ни. Затова винаги са в съюз срещу нас и действат против нас.

От векове всички бедствия, както природните, така и нашествията, идват от ЗАПАД.

Много точно казано :D И татарите и турците и хуните!

Обърка посоките сащ-исан...

Сега всички зеленчуци, дето са казали да не ги ядат, македонците ще ги изнесат в България! Братята! :)

Може минуси да ми слагате, ама едно време по соца така внесоха от Италия няколко хиляди тона радиоактивен тютюн.

Този тютюн го загробиха тихомълком в местността "Пчелина" край Разград.

Не беше по соца бате...по соца България е била един от най-големите износители на тютюн. Особенно Вирджиния, директно отиваже за Америка в една много голяма фирма за цигари или в европейските и подразделения...тогава пушехме тютюн и бяхме добре...ей го на...махнаха тютюна от цигарите и трябваше да ги откажем...

Заради такива "доброжелатели" няма как да обичаш България. И ние в пиринско заради такива боклуци понякога се замисляме дали искаме да имаме или имаме общо с такива хора. Трагедия е и вмедто да покажем състрадание, има хора които злорадстват. Срамота!

Сакате не сакате - имате! :D

То и официалните медии в БГ смятат че нямаме. На 2 август дори и БНТ не спомена и дума за илинденското въстание, така, между другото. А и тук няма толкова дебили и хората са много по-човечни.

Разбира се, че сме съпричастни към македонските хора. В подобна ситуация е меко казано нелепо да се пишат простотии. Ще помогнем на македонския народ защото сме добри съседи. А зъл дух си е платена козяшка курва...

Аз съм против да им се помага. Нали тази държава възпитава в омраза към България и българите. Там дори изпращат биячи на някой българи, които решат да занесат цветя на разни гробове и паметници. Дори не съм сигурен дали е сигурно там примерно да се разходя по улиците носейки български флаг. Защо на тия примати и българомразци се помага, по-добре тия екипи на пожарната да бяха отишли да ловят бездомни псета в София...и да решат проблемите с глутниците на два-три софийски блока...Фандъкова да даде обяснения ?

Дебил ти прочети ли какво написа ??? Толкова е нелепо, че ума не го побира. Бяхте съпричастни към френски, немски. турски боклуци при атентатите, а македонците не са хора така ли бе примат???

"Светът ще свърши" или светът няма да е същият. Как мислите по въпроса. "В последните седмици ще бъдете като във врящ котел". И в далечните комунистически времена са валяли такива дъждове и е имало такива ветрове?

ти ,ханъмата,коята се произнася за неща,които не са за ума ти.Изначало вие сте неграмотни ,непросветени и живеете в тъмното средновековие.А най-смешното е,че македония е била велика империя.Хей я се ограмоти и не се изявявай като горна кора на л.ино.

"Ханъмата" ти е някакъв самовлюбен провокатор, който и той не знае какво прави, но събира "внимание" от малоумници каквито не липсват по света и у нас.

Всъщност, знам какво прави - дръгне си егото за сметка на по-простите в коментарите.

Абе, какви са тези "скаларни" оръжия!? Тая "водна бомба", да не е от тях!?

В София и навсякъде където шахти,тръби,канали са повредени и затлачени без профилактика от соц време!!!подобен потоп в София ще е катастрофален!Язовир Искър може ли да издържи,някой изобщо мисли гнПремиер и гжаКмет??:-):-):-)излезте по медиите и обаснете

Моите съболезнования, за каквито и да се мислят те са хора близки до нас.

Човек, те изобщо не се мислят за някакви.Обикновенните хора са си като нас.Знаят и разбират кои са и какви са.Смешен им е Дисниленд в Скопие, смешна им е измислената история, която им насаждат политиците.Всъщност про сръбските правителства настройват народа срещу нас.Измислят и историята им.Обикновенния македонец обаче, не я приема, не я разбира, не я и иска.Има и глуповати хора, които вярват , че ние, гърците и всички останали сме им откраднали историята.Но глупави хора има навсякъде.

Лошото е, че като дойде у нас, ние хич не сме готови - отточните канали не се поддържат от близо 30г. пожарните машини са музейни експонати и пожарникарите са под минимума... за сметка на служителите на МВР, които обаче освен да цуцат, за нищо не стават ...

Браво Мелиха фактите ги прочете в последното издание на македонската история ,нали ?

Бог да прости загиналите,а на другите сили и търпение!

jingiby

България първа призна Македония в света през 1991 г., но днес това се крие в Скопие. България дари 100 танка и 100 гаубици с боеприпасите на БЮРМ, да се спасят от шиптарите през 2001 г., но вместо благодарности получихме псувни. Когато миналата година имаше наводнение в България, те не ни предложиха нищо. По същото време имаше и наведнения в Сърбия и шкупските сърбомани организираха конвои с помощи. Тези мутанти заслушават шут в г?за.

И руснаците ни освободиха от турско робство, но политици лакей са все срещу Русия.

Българите от Беломорието ли освободиха или тия около Вардара руснаците?

Премиерът какво чака, вместо да предложи (изпрати) помощ?? Или е притеснен от разговора с Путин?

Някой да спре ХААРПА на американците. Не може всчки да си затваряме очите за това. При нас при същата ситуация протестъри месеци наред, мина яка градушка над СФ и се наводни брутално Мизия.

Комплексари, я кажете сега, македонците българи ли са, турците българи ли са? Румънците, гърците и те са българи!

Точно сега македонците са ХОРА - кръвни братя, които имат нужда от помощ!

Чест и почитания за коментарите ти, но виж злорадството на останалите!

И? България с какво ще помогне!? Или можем да помагаме на всякакви на баш на комшиите - не?

Майцедонската армия сигурно е по голяма и по силна от нашата армейска трупа с непредставителни функции от платени шкембета и тюфлеци.

Скопje je вече скопено.

Ами вижте ги как действаха в Куманово с въоръжената банда - отидоха и ги попиляха. Без да жалят живота си, дадоха и жертви. На много по-високо морално-психологическо ниво са от нас ! Лични многогодишни наблюдения ...

РОБЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТА СИ Само Вие сте ОТГОВОРНИ за СОБСТВЕНАТА си еволюция. Обикновено, човек се СТРЕМИ да ИЗБЯГА от отговорността за еволюцията си, от отговорността за СВОБОДНИЯ избор. Хората МНОГО се БОЯТ от свободата (ДЕМОКРАЦИЯ). Робът НЕ носи ОТГОВОРНОСТ за живота си, за него отговаря ВИНАГИ някой ДРУГ (представителен политик и духовник, ЛИДЕР - ПРЕДСТАВИТЕЛНА "ДЕМОКРАЦИЯ"). Затова робството, по своему, е много УДОБНО. Няма НИКАКВО бреме. В този СМИСЪЛ, робството е свобода - свобода от ОСЪЗНАТ избор. Щом получиш ПЪЛНА свобода, НАЛАГА ти се да правиш ИЗБОР. Вече никой НЕ те ПРИНУЖДАВА да правиш нещо, ПРЕД теб стоят МНОГО възможности. И започваш БОРБА с ума. Затова ВСЕКИ се боят от свободата. Привлекателността на такива идеологии на представителната "демокрация" като: фашизъм, социализъм и капитализъм ("свобода" и "демокрация"), частично се обяснява с факта, че те дават възможност да се ИЗБЕГНЕ индивидуалната свобода и човек да СВАЛИ от себе си всяка ЛИЧНА отговорност. От индивида се СНЕМА тежестта на ОТГОВОРНОСТТА, защото обществото НОСИ отговорността за него. Ако нещо е лошо, ВИНАГИ може да се заклейми държавата, организацията, представителен политик и духовник. Човекът става ЧАСТ от една КОЛЕКТИВНА структура. Но ОТРИЧАЙКИ индивидуалната свобода, представителната "демокрация" като: фашизмът, социализмът и капитализмът ("свобода" и "демокрация"), ОТРИЧАТ и ВЪЗМОЖНОСТТА за човешка еволюция. Това е връщане назад, в сравнение с огромните възможности, които предлага революцията - еволюцията (ДЕМОКРАЦИЯ - власт от и за гражданите тук и сега - всеки ден) тотална трансформация на човешкото същество. По-нататъшната ЕВОЛЮЦИЯ е възможна ЕДИНСТВЕНО с поемане на ИНДИВИДУАЛНА отговорност (ДЕМОКРАЦИЯ). Само ТИ СИ отговорен тук и сега (всеки ден), а НЕ представителен политик и духовник, защото те НИКОГА НЕ носят ИНДИВИДУАЛНА отговорност за своите действия. Но с индивидуалната отговорност (демокрация) идва БОРБАТА, която, в крайна сметка, води към РАЗВИТИЕ. Старият тип представителна "демокрация" като: фашизъм, социализъм и капитализъм ("свобода" и "демокрация") ЗАВЪРШИ. Човек МОЖЕ отново да попадне в нея, но НЕ може да остане ТАМ. Ще въстане ТВОЕТО съществуване. Човекът е СТАНАЛ съзнателен и ТРЯБВА да остане съзнателен. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО.

Pesh0

Такова наводнение от Дъжд Не става . Обзалагам се че някой местен дерибей е държал пълен язовир , за да го ползва за развъдник за риба .

ИДИОТ ВАШЕТО тяло е дошло отвън, ВАШИТЕ мисли са дошли отвън. Дори самите вие сте дадени от ДРУГИТЕ. Затова толкова МНОГО се боите от реалната СВОБОДА и ДЕМОКРАЦИЯ - защото ШЕПА алчни с болни мозъци представителни политици и духовници НАПЪЛНО контролират вашата личност. Във ВСЕКИ един момент те могат да променят ВАШЕТО мнениe (мислене), това е така наречения: пълен външен психо-соматичен контрол. Цялата СВОЯ личност, СВОЕТО тяло, СВОИТЕ мисли Вие сте ПОЛУЧИЛИ от тях (шепа алчни с болни мозъци представителни политици и духовници) чрез обществото, но какво има вътре в теб, тогава. Ти представляваш САМО слоеве от ВЪНШНИ натрупвания, нали. Ако се отъждествявате с личността, която сте получили от ДРУГИТЕ , тогава, естествено, ти си ИДИОТ. Това е и ЦЕЛТА на представителната "демокрация" като: фашизъм, социализъм и капитализъм ("свобода" и "демокрация"), ти да си идиот. За да могат ВИНАГИ те, шепа хора, винаги САМО те, да те управляват теб безусловно, точно както едно домашно любимо ментално животно, нали. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО.

Не чух за предложение за помощ от България на временно отделената й територия Македония. А би било редно.

Ти си бългАриец или бългТатарин!

НАЙ-ИСКРЕНО СЪЧУВСТВИЕ! Човешки същества и природно бедствие, нкой не е защитен от това. Че и са ни братя по кръв! НО, в ерата на алтруистичния Водолей всеки ще получи възмездие. Как пък точно Скопие? Братята ни, отрекли се от род, родина, баща, майка, семе..... и се сърбеят ли сърбеят. Че и против България не спират да плюят. Плюят срещу определеността на дедите им, въртят ги в гробовете. КАЗВАМ ВИ БЪЛГАРИЯ Е СВЯТА ЗЕМЯ! БОГ Я ПАЗИ! СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ И ИСТОРИЯТА НА ВСИЧКИ ДРЪЗНАЛИ ДА Я ПОРУГАЯТ, ИГНОРИРАТ И УНИЩОЖАТ. И това е така, защото БЪЛГАРИЯ Е МАЙКА НА ДНЕШНА ЕВРОПА, НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА, НА ДЪРЖАВНОСТТА, НА РЕНЕСАНСА И НАПРЕДЪКА, ДАЛА Е ГЕНИТЕ НА ДНЕШНИТЕ ХОРА. И БОГ не е каил да убиваш майка си! Гледайте и следете всички народи, носещи наши гени!

"ПОЧИТАЙ МАЙКА СИ И БАЩА СИ!" - ПЪРВА ЗАПОВЕД В БИБЛИЯТА!

Турция не спря да се занимава с България и кръвните българи мюсюлмани да ги обръща против родителите си, земята и народа си. Не спря да строи джамии и да рои врагове на България. СЕГА Е САМО НАЧАЛОТО В ТУРЦИЯ! ПРОДЪЛЖЕНИЕТО СЛЕДВА! ФРАНЦИЯ беше най-големия противник на членството ни в ЕС. Франция настоя за закриването на АЕЦ Козлодуй. Англия и Германия подценяват българите и България. Медиите им държат в затъмнение истината за народа, религията и успехите ни. Русия да не посяга на създателите си, на религиозния си баща, на братята си и на обичта им. Иначе ще продължи да има противоречива история с постоянни спадове. В миналото Австроунгария и Сърбия са били наши врагове и са заработили съдбата и историята си. А Румъния десетилетия тъна в мизерия и разпад. И политически убийства. НЕ СМЕЙТЕ ДА ПОСЯГАТЕ НА БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИ И ЧУЖДЕНЦИ!

Дааа, Европа очаква да бъде силна. Европа, отрекла се от корените си като отслабва държавата България и вече над век се бори да не сме силни, а натиснати, разпокъсани, слаби. Е, КАК ТОГАВА ЕВРОПА ДА Е СИЛНА? ДАВАЩА СИЛА, ДОМ, ЗАКРИЛА НА ДРУГОВЕРЦИ И ДРУГИ КУЛТУРИ, А ОТРИЧА СВОЯТА СОБСТВЕНА, УБИВАЙКИ ЛЮЛКАТА НА ИСТОРИЯТА, КОРЕНИТЕ, РЕЛИГИЯТА И КУЛТУРАТА СИ? ТОВА МОГАТ ЛИ европейските лидери да го ОСЪЗНАЯТ. То е просто, логично и ХРИСТИЯНСКО!

Господ е българин. Руснаците на времето създадоха измислената държава Македония и помагаха на съърбите с пропаганда и войска за да отнемат и отродят територия с българско населени. Сега Пути да им помага.

Зашто се срамиш да се наречеш македонец. У бугарско всите сте македонци и не го заете.

няма значение как се зовем един народ сме.

Геле, твойте дядовци-комити са умирали с "България" на уста и в сърце. И са се борили за благото на България. Не на Македония. Същото са правили и в Тракия, Странджа, Добруджа, Влашко, Одринско. ТЪП ГАЛОШ СИА КАРМА И СЪДБА. НЕ ОБРЪЩАЙ ДЯДО СИ В ГРОБА!! ЗАРАБОТВАШ СИ ЛОШ

Сър Мак Лайн означава съкращение на македонско ла-но. Геле, Геле, що ядове ще берете, що ще ви троши дебелите кратуни Господ, що ла-на ще изядете от всички народи и народности около вас.... Докато с уста в калта простенете: "Майко, Майко Българио!!! Прости ни! Прибери ни! Братя, къде сте? Простете! Смилете се, помогнете! "

Когато на тази територия е имало българи и българска държава, Македония е било само едно име на територия дадено от местното население. Доста по-късно, римляните го правят своя провинция, а някои от най-влиятелните и заможни хора по тези места приемат името за свое фамилно име! Така, че кой какво го е срам да се ...нарече си е лично ваш..."македонски" проблем! А, аз искренно се надявам, управляващите в България да "протегнат ръка" при това бедствие / повече приличащо на силна лятна буря/ , при което поради същата беотговорност каквато имат управляващите в България, са загинали десетки мирни хора! А ти Геле / нали знаеш какво означава твоето име в таблата- тази свещенна игра по тези места...не успешно хвърляне, което не може да се играе/ се замисли и прочети малко книги и история.

Прочети си македонската история от немакаденски и несръбски източник. Не случайно един историк тук предлагаше май 2 милиона долара, на този който изкара междудържавен договор между Македония и друга държава, преди някаква съвременна дата от 20 век. Няма такъв договор! Как може страна на хилядолетя според вас, да няма нито един договор с друга държава? Само че за да измислите такъв, ще трябва да намешате още една държава, а друга държава няма да ви го позволи, освен сигурно сърбите.

" Те предупредиха хората да не използват никакви зеленчуци от градините, тъй като те по всяка вероятност са замърсени." Македонски лайна - не са шега!

Голямо нещастие. Да ни пази Господ от такова бедствие и от глупаците във форума, които коментират по този отвратителен начин нещастието на съседите.

Щом ги имаме за българи трябва веднага да изпратим няколко милиона евро финансова подкрепа и да им съдействаме за влизане в ЕС. Те сигурно по-добре ще усвояват евро фондове.

И като оттече мръсната вода, окъпаните македонци няма ли да се усетят, че са чисти българи?!?

Зевс Гръмовержеца е палувал тая нощ в бившата елинска територия, населяване в днешно време от българи.

И пчаква ли се тази биря да дойде и над София да разхлади малко? Господ да не е объркал нещо столиците и да е стрелял светлавици по гтешка над Скопие вместо над София? Може би налъа столица е пощадена само защото аз и детето ми сме сега тук. Иначе скоро и про вас софиянци гответе се!

Такива бури като гръм от ясно небе посред лято обикновено се пращат от демократичните САЩ, когато някой не им играе по свирката.

Може и да е от кемтрйлс, ама по-скоро на мен ми намирисва на червена каша вместо мозък...

Само дето не червена ,а кафява, и не е каша.... :-)))

Да, бе! Ти да видиш - бури посред лято ...чудо невиждано! Преди бурите бяха около Коледа... Хаарп чист си е това...намирисва яко!:)) А дали не мирише от веществото в черепа ти?:)

А на мен ми намирисва на олигофрен...

53 плюса на коментар, че бурята е предизвикана от ХААРП:))))))))) Винаги съм твърдял, че в този форум преобладават олигофрените:) Съотношението е някъде 10:1 в тяхна полза:)

Изчадия не се радвайте на нещастието на хората, не забравяйте, че сме съседи.Този път господ се смилил над нас, не го дърпайте за опашката!!!!!

Бог е пратил над 700 светкавици, за да разруши милионите безвкусни паметници. Наказва ги, че са забравили род и родина и отказват да се върнат в пределите на българската държава. Така ги виждам нещата.

виш какво абдула-будила, аз пак си мислаъ че ти не си вред. не може и не бива нещастието и смарта да е обварзано пак сас сан-стефанска приема. това води до неизбежно отдалечане от нас. толкова ли сме гнусни. а за строежите при нас мутеските са далеч по-безвкусни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Де да беше така... ама не...

Аз

Ся... Буря, вятър, пороен дъжд, светкавици... Разбирам донякъде да не се пие вода от чешмата - може да са повредени пречиствателните станции. Обаче... какво е замърсило доматите в градината, че да не се ядат?! Не е гръмнала ядрена ЕЦ или химическа фабрика...

при наводнения каналите с фекална вода също преливат. Гърците примерно са решили този проблем с капаци от вътрешната страна на шахтите. когато се надига водата те се затварят.

Не знам как да се обръщам към македонците въпреки, че са българи, но те не се припознават като такива. От първо лице потвърждавам информацията, че вчера в Скопие е било самия ад. Дано повече жертви да няма...

Господарите ти от Москва ще ти опънат ушите за тия думи. Марш да четеш мнението на червения вампир Благоев за македония. Защо лидерката ти Курнелия още му носи цветя на паметника...

Ти какво общо имаш с българите, русский?

Ядосали Самуил със светкащите очи.

Бог да прости сънародниците ни

до малките червени минусчета и при трагедия пак сте си малки червени минусчета и пентаграмки - как не ви е срам - забравям че не сте богобоязливи и сте майкопродавци