Протест срещу новите лифтове: София не е Банско

"Проклет да е Цеко" - с такъв транспарант протестираха част от природозащитниците пред парламента срещу новите поправки в Закона за горите. Недоволството им е срещу председателя на българската федерация по ски Цеко Минев.

Обратно в новината

Коментари - Протест срещу новите лифтове: София не е Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се спопанисва от часни фирми който си знаят интереса. Всичко което се стопанисва от държавата е не качествено. Едни хора взимат едни пари и викат няма. Типичен пример е БДЖ и т.н.

Безобразие! Бойкозавърът и майка си ще продаде за комисиона! Същевременно общинарите му сменят имена на улици - в Слатина и Овча купел ще лепнат табели с имена на десетки германци и французи, защото си нямаме подходящи българи - нито герои, нито архитекти, нито средновековни поети !? Познайте чии фирми ще изкярят от правенето и закачането на хиляди нови табели? При това нищо българско не трябва да остане на тази територия ! За следващите поколения трябва да останат само чужди имена и паметници на днешния бащица!

Предпочитам да дам 5лв отгоре за нов, модерен, бърз и най-важното безопасен лифт, отколкото да си рискувам живота с досегашните ръждясали и амортизирани таратайки. Относно застрояването на Витоша силно се преувеличава това. Удължаването с по 5-10 км на 4-5 писти не означава застрояване. Погледнете плана за модернизирането, то планира удължаване предимно на пистите по високите части, които нямат растителност. Планират се да бъдат изсечени едва 1000 дървета, на мястото на които ще бъдат залесени нови. Не виждам голяма драма тук. Напротив, всички ще спечелим - хем ще имаме условия за ски туризъм, хем за пешеходен и еко туризъм, нови пешеходни и еко алеи, нови ски съоръжения, по-безопасни и бързи...

Проблема не е само на еколозите, а и на скиорите и тези които ползват ски съоръженията и които плащат монополните цени, както на Банско така и на Витоша. В Банско не се допускат ресторанти на други фирми освен тези свързани с Юлен, няма други ски училища освен Юлен и т.н. Прави се дъмпинг на цените на другите хотели освен тези свързани с ПИБ АД, чрез продажба на по-евтини или безплатни карти на техните клиенти и т.н. На Витоша ще се случи същото, но в по-драстични мащаби и ще го платят точно тези които карат ски. Явно не сте обърнали внимание, че лифтовете в момента не работят... ;)

Коя конкуренция по-точно? Става въпрос за една офшорна компания зад която не е ясно кой стои, но държавата в лицето на нейните чиновници я толерира. Това си е пладнешки обир, няма друго име.

Според мен тези протести са абсурдни и безпредметни. На Витоша винаги е имало гори и растителност и винаги ще има, никой не иска това да се променя. Аз съм майка на две деца, малък скиор и кака сноубордист. Като майка на практикуващи този спорт деца мисля, че е крайно наложително старите съоръжения да бъдат подменени с изцяло нови и обезопасени такива, както и да се подобрят трасетата. Откак се помня на Витоша все има оголени участъци без сняг и като цяло пистите не са особено добре планирани, оформени и поддържани. Но също така искам и да има гори, защото лятото се разхождаме на Витоша и не мисля, че двете неща се изключват. Винаги е било така, лятото правим разходки из гората, зимата караме. Та не разбирам за какво се протестира?

Явно тази зима не сте карали ски нито сте се разхождали на Витоша, защото щяхте за забележите, че една фирма зад която не е ясно кой стои е затворила планината за някакви си свои цели. А за в бъдеще не знам дали ще можете да отидете - 50-60 лева на ден за карта? Който може да отдели, да е жив и здрав... При средна заплата от 6 евро на ден ще идват туристи от чужбина, защото вашите пари са отишли при монополистите, ограбили са ви картелните споразумения и държавата, която постоянно бърка в джоба...

явно еколозите предпочитат туристите да използват морално и физически остарелите лифтове, явно не разбират, че става въпрос за подмяна и реиновиране, явно не са разбрали, че законопроекта ще внесе повече живот дори и в самата природа със залесяване и рекултивирането на ски зоната. и е явно, че още сме много изостанали в мисленето и поведението си с този квазипротест.

Време е българския Юда да си има лице и име. Това са хората дето са взели сребърниците: Мирослав Найденов - лъже за гори, писти, километри, Чехия, Швейцария и т.н.; Свилен Нейков - в услуга на корпоративни лобистки интереси; Бойко Борисов - с лични интереси в Пампорово и къде ли не; Общинските съветници на София и надзорния съвет на общинската агенция за приватизация - вкарали една офшорна фирма, която само те удобно не разбраха, че е свърана с монополистите в ски спорта; Медиите, които ни продадоха и работят като PR на правителството и на корпоративни интереси. Това са тези, които продадоха децата ни! Сигурно има и други...

Първо да кажа, че не мога да се нарадвам на възможността да изразя мнение в РАБОТНО ВРЕМЕ! САМО в раб. време, защото в извънработно е забранено вече - това за сведение на тия, които не са разбрали, че след 17 ч. тук не може да се пише /и това в контекста на свободата на словото/. За Витоша май вече ще се говори само in memoriam, някои не се налапаха и никога на никого няма да му стигне да си пълни гушата. Е, софиянци, сега му е времето поне мнение да изразите!

Аз също бях бекрайно изненадан, че извън "работното време" не може да изразяваш мнение. Само не можах да разбера за чие работно време става въпрос - МВР, ДАНС или някоя нова агенция по медиите и информацията. По темата за Витоша имаше почти пълно медийно затъмнение. Да не говорим, че до сега нито един общински съветник не е взел отношение. Тези хора явно живеят в друга София, където лифтовете работят.

Разберете ски писти трябват на децата ни !! А Ние сме и туристическе страна и е необходимо да се направят писти, вликове както в швейцария и др. страни!!!!!

Преди писти за децата ви , трябва природа за всички. Без природа не можем, без писти спа-хотели и мол-ове можем все пак...

Писти и лифтове за децата има-просто не работят заради бойкота на олигарсите. Къде е държавата да се справи с тях. За съжаление се справя като капитулира , вместо да ги изхвърли от кокала.... Подкрепям протеста срещу застрояването на Витоша и предлагам, освен лозунга " проклет да е Цеко" да му се спретне и една грамада от камъни пред НС та дано се задави в лакомията си....А и дупетатите да се стреснат малко...

С простак министър като мирослав найденов и с алчни комунистически парвенюта като цеко минев, какво му остава на милеещия за природата в България, освен протести до дупка.

Като толкова искат зимен туризъм, защо спряха автобусите, пътуващи до Копитото и Златни мостове? Когато пътуваха стотици хора имаха достъп до чистия въздух на планината през всичките сезони на годината.

България е минала през няколко робства-признати и непризнати. По време на американското робство България ще развали уникалната природа на Пирин, Витоша и Рила. Защо тва диво сдвине Найденов не покаже кво правят "глупаците" от Япония, където от пустиня са направили градове със смайваща природа. А той с лека ръка ще изреже тези прекрасни вековни фиданки, ще заравни тези страхотни склонове, за да се карат ски. Да ти имам простотията бе простааааак!

Аман от псевдоеколози, защитници на помияри и всякаква селска паплач. София и Витоша заприличаха на бунище. На витоша е страшно да се замръкне, скитащите кучета са реална опасност. Мръсотия и разруха. Беше време когато Витоша, Боровец и Пампорово бяха ски курорти на едно ниво. Сега Витоша е бунище. В България има много места , които могат да се използват за туризъм , малко са местата подходящи за ски туризъм Престъпление е да не се развие Витоша като СЪВРЕМЕНЕН ски курорт. Искаме да сме Европа ,а мечтаем за изостаналоста на анадола.

СофиАнецо, майната ти. Ходи си на Банско!

Нужно е всички съоръжения да се подменят с такива разходващи по-малка енергия. всички писти да се подравнят и обезопасят. Да се запазят съществуващите те са достатъчно. И да се ЗАЛЕЗЯВАТ свободните площи със широколистни гори задържащи водото че идва суша. Циганите има какво да работят. Нужно е да се продължи със залесяването. Банско го оголиха. сега може малко да го позалесат. секо Минев е умен мъж и може да го организира това. Има опит в Алпите да го ползват. Тази работа не е за цървули.

Елементарната логика подсказва, че трябва първо да се изчерпат всички възможности на сегашните писти преди да се отива към нови. Точно затова трябва да има разрешителен режим. И да се задължат всички на мястото на всяко отсечено дърво да засаждат поне по 2 нови. М.Найденов и всичките лобисти и мафиоти около него да си ходят.

Истината е че Цеко Минев е патил комуто трябва и сега се готви да заграби Витоща, и да създаде монопол по подобие на този в Банско.Кой ще контролира цената на лифт картите после, а?Ще стане както в Банско и Боровец - цената на лифт карта ще е 55 лв. на ден и понеже няма конкуренция ще расте само нагоре.Сега в момента цените на лифт картите в зимните ни курорти са по скъпи от нощувката, закуската, вечерята, и басейна взети заедно в четри звезден хотел.Това ще стане и на Витоша.На конкурентните ски училища ще им продават сезонни лифт карти по 2700 лв и нагоре и т.н., за да се убие всякаква конкуренция.На всякаде по света - Австрия, Шфейцария, Франция и др. лифтовете и пистите под тях, са общински, а не на концесионери-олигарси.

Алооо малоумните софиянци,ако искате да спортуват децата ви и имате пари,инвестирайте в плувни басейни,поне да излязат красиви и стройни хора ,а сега какво ще излезе -скиори, като оня недомасления Сашо Диков !

Вече и безплатно да ме канят,не бих отишъл да карам ски в Банско.

Проклети комунисти.Окрадоха бащите ни,сега крадат от нас ,а искат даограбят и децата ни/някои още и неродени/.ГЕРБ все повече заприличва на баба си БКП.Аман.

ще си кажа мнението като човек който кара ски от 35 год.а и не пропуска седмица да ходи пеша на Витоша всяка седмица!На Цеко минев не му дреме нито за пистите нито за ските нито за скиорите нито за планината!Дреме му единствено за печалбата,демек за алчноста му.Та тя същата му подсказва че повече ще спечели ако напляка нови съоръжения,а не подмени старите.По му е изгодно да оголи нов склон,отколкото да реновира старите писти.а те са достатъчно стига да се направят технологично както го правят в Алпите.А Банско е тотално сбъркан ски център,за който цена от 60 лв е просто безумие!Ако някой е ходил по ски"селцата"в Австрия,Франция,Италия,е видял че в гора минават 3 до 4 писти!големите ски плацове са от 2500 метра нагоре-демек където гората вече е свършила и там са главно седалковите лифтове!И всичките фирми които ги стопанидват са изцяло общински!

А аз бих поставил контраултиматум на Цековите мекерета - ако до 3 дни не пуснете съоръженията, до месец да сте си ги разглобили и да ви няма.10 млн решават проблемите със ските за София в следващите 30 г...

СТИГА ТЕЗИ ЕКО ЗАЩИТНИЦИ СА ПЛАКАЛИ..МОЖЕ ЛИ СТОЛИЦА БЕЗ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА СКИ И Т.Н. МОЖЕ ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ НЯКОИ ХОРА ,НО ХИЛЯДИ ЩЕ ГИ ПОЛЗВАТ,ДЕЦАТА ВМЕСТО ДА СЕ МОТАТ МОГАТ ДА ПОКАРАТ СКИ...ЗАЩО НЕ ЗАСАДЯТ НЯКОЛКО ДЪРВЕТА ОКОЛО ГАДНОТО ОКОЛОВРЪСТНО КЪДЕТО ПРЕД БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ИЗСЯКОХА ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО МНОГО БОРЧЕТА.... НЕКА ПОКАЖАТ НЯКАКВО ДЕЙСТВИЕ ТЕЗИ ЕКОЗАЩИТНИЦИ НЕ САМО ДА ПРИБИРАТ ПАРИТЕ КОИТО ИМ ДАВАТ ЗА ПРОТЕСТИ ,ЗАЩОТО ДА СИ КАЖАТ ЗА ПРОТЕСТ СЕ ПЛАЩА ПО 20 ЛВ. НА ЧОВЕК ЗДА УЧАСТВА..

Само да те попитам тези деца, които пращаш да карат ски имаш ли идея колко пари трябва да им дадеш за да го направят??? Децата са по улиците и защото родителите им нямат пари да ги пращат на забавления като карането на ски. Само напиши колко струва карането на ски за един ден на Витоша, като ползваш лифтове и всичко необходимо...

Жалки душички, за къде са ви тия пари ? Няма да сте вечни! Оставете богатството на България - българската природа! Щели да удължават периодите за ловуване, вместо да става обратното, както би трябвало! Спрете се! Някой ден, ако не Вие, то Вашите деца ще плащат за алчността Ви!

Какво направиха "Зелените" за планината и по-специално за зимния туризъм. Планината не е за гледане. Тя трябва да се посещава, а скиорите са също посетители. Колкото до парите т.нар. природозащитници грабят достатъчно.

Абе незнам какво са направили природозащтитниците, но поне съм сигурен, че не те направих от Банско клоака.

за пари вият тия кучета, не за защита на природата

Па Цеко данъци плаща, заплати дава. Да кажат тия чапкъни шумкари, колко пари са дали на бюджетот - само вятър правят, а он му е приятно

Какви природозащитници какви 5 лева? Всичко е пари и при тези дето са за и при тези дето са против! Въпроса е ние като граждани сами за себе си да решим кое е по-добре. Да има девствени гори дето един чай за да изпиеш ще трябва да си го носиш или ще имаме всичко наготово срещу солидна сума. И в двата случая ние с вас няма да имаме пряка полза. Не ме интересува кой ще печели пари. Аз искам да има с какво да се похвалим, но без да се стига до бетонното "чудо" Слънчев бряг в планински вариант.

Всичко е пари единствено в твоята материализирана празна глава! Огледай се и дано някой ден драскачите като теб да са по-малко. В общ интерес е за цялата планета, не само за България

Тъпият български материал най-обича да го насъскват, за да може да си излее отровата.Що не се скриеш бе, цървул, стой си на село и паси патките, софиянци ако трябва ще направим жива верига срещу поредното безчинство.И гащите ви събуха вече и още не се усещата, че разпродадоха единственото останалото хубаво нещо на тази територия, - природата. Останалото вече прилича на един голям катун, пълно с гламави кратуни.

Някои родни "умници" се опитват да се правят на по-умни от хората в Авсрия или Швейцария. Или във Франция и Германия. А други "умници" да не останат по-назад от тях се опитват да се правят на по-католици от Папата. Ясни са няколко неща. Т.н. "еколози" не са никакви еколози, а мушмуроци на които не им се работи, а се опитват да се правят на инртересни. и да усвояват европейски пари по една толкова модерна тема. Ние трябва да решим нещо просто. Да издигнем екологията в култ заради самата екология, или да се грижим за екологията в името на човека. И за да бъде съвсем ясно и за симпатизантите на БСП, нека да издигнем в култ човека, а не екологията. Екологоията да бъде само инсътрумент за осигуряване на по-добра жизнена среда на хората. Това е т.н. идея за синя планета. Защото т.н. "еколози" запшочнаха да тероризират хората с някои от своите идиотизми. И за да докажа че съм прав, т.н. "еколози" , които уж са много загрижени за горите и природата, ги няма никави когато става дума за гасене на пожари или почистване на планините.

инсътрумент ?????

инртересни ОТИ СИ ТОЛКО НЕГРАМОТЕН???

Те всички ГЕРБАДЖИЙ са неграмотни ,но този е просто уникален.

Авсрия КЪДЕ СЕ НАМИРА ТАЗИ ДЪРЖАВА?

КГБ, отиди на Банско лятото и виж на какво прилича ски зоната. Мини през който и да е австрийски курот паклятото. Виж ски пистите им. След това сравнявай.

Ще ми се да коментираш мнението на Васил Николов(нерегистриран) 11.01.2012 16:42...

А Цеко ти Минев си е баш от ударния финансов БСП отряд...

От Витоша по-високо нема! Оти ми се косите, като те вече го глсуваха законот! А и принцут Алберт ще доведът каза от Монажко- он синя кръв има, ама сакам да видя дали пика в жълто, като нази. Млада кръв и ври, ама си опичайте акъла

няма начин пичове платил съм ,само пампорово остана

"Колко ти платиха, поп Кръ.. (Миро Найденов)?"

А освен всичко София е единствената столица в Европа, до която има планина и ако не се възползваме от това сме глупаци... Нека има повече писти и повече спорт, а и летище има както някой беше написал - и туристи могат да идват, макар че аз лично съм против дори един нов хотел на Витоша - само писти и лифтове трябва да се направят, хубави лифтове, за да не се замърсява Витоша с бензин от туристите, идващи да карат ски...

Люляка ми замириса ... от Британските Вирджински острови

Абе едни мутри промениха закона, за да е удобен на други мутри! Ама все пак има прогрес де -навремето мутрите не се съобразяваха със закона, докато днес се съобразяват с него, след като го променят както им е угодно!

Какво от това!

Ако еколозите работеха, нямаше да просетират в работно време. Ако някой не може да си намери истинска работа, то как да му се доверявам за каквото и да е? Съжалявам партии, чиито лидери нямат един ден трудов стаж извън политиката... Да, БСП, за вас става дума.

Специално за протеста си взех отпуск, както и всички мои приятели. Ако ти, вместо да пишеш малоумни коментари си беше мръднал задника да дойдеш, щеше друга песничка да пееш, смешник! Но така е най-лесно нали :) Цял живот да сипеш безпочвена критика, без да си направил нищо. Е, един ден ще разбереш, какво се опитвам да ти набия в главата (дано!!!!!)

судеики по коментарите тук, напалнпо закономерно е че бг е наи изостаналата, бедна и корумпирана страна в еу. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Менте природозащитници! Направете Витоша достъпна за млади хора, които искат да спортуват, а в момента няма къде. Да оправят старите лифтове и да направят 5 нови писти - това не означава масово изсичане на гори. Витоша за спорта!

В новата спортна зала на Боко! Става и за освиркване на досадни мутроиди.

абе, ти си пълно олиго!!!! Първо не си карал ски, откъде знаеш как е в Австрийските Алпи? Аз знам, щото карам и съм карала там. И е добре да правиш разлика между малкаВитоша и огрооомните Алпи. Кво искаш - на тая малка планина 20 000 км писти ли? То толкова място няма на Балканите,.... ама наистина си много зле... Честно, по-добре не коментирай, 4е се излагаш...

Той си е написал мнението смислено и грамотно, ти злобно и неграмотно... Кой според теб се е изложил?

Разрешителните и забранителни режими в България особенно в строителството до колкото са измислени да контролират и отреголират е нищо в сравнение с това от каква полза са за бюрократи чиновници и политици да лапат. Спасението да стават още по сложни,за да може самите лапачи в един момент да попадат в капана им.

Абе какъв ски туризъм?!? Колкото имаме морски туризъм! Само събираме пияндетата и социално слабите на Европа... А природата не е нито моя, нито твоя, нито на тия противни мутри в парламента, че да я раздават на тоя и оня!!!

както обикновено, форумът се хързулва по темата в плоскостта "за" и "против". А в случая нещата са много ясни и няма противоречие скиори-природа, нито дилема туризъм-природа. В момента на Витоша има достатъчно трасета за ски писти и не е препоръчително да се сече повече. Сегашните съоръжения могат да се подновят или ремонтират. Нищо не пречи съоръженията над и около хижа Алеко да се сменят с нови. Нищо не пречи горното Лале да заработи отново. Нищо не пречи да се развива и ски зоната в западната част на Витоша - около Ветровала. Няма проблем да караме ски по-нормално. И това - без да се сече повече. Но Витоша е много малка планина и е илюзия че може да побере цяла София. А фирмата на Цеко не иска да ремонтира и поддържа, защото така им излиза по-скъпо. По-лесно е да оголиш още един склон и да побиеш стълбовете на празното място, отколкото да демонтираш стари съоръжения. И после още един склон, и още един. Докато изстискаш всичко от планината и ти изтече концесионният договор.

Абсолютно!!! Много си прав!!! Ей това не могат да разберат половината тъпанари във форума

Освен че са незаконни още от 50-те години, може би? Как мислиш? Дали това пречи?

+1 НЯКОИ ГИ МЪРЗИ ДА ХОДЯТ НА БАНСКО И ИСКАТ ПО-БЛИЗО! А, ЧЕ ОПОСТУШАВАТ ПРЕКРАСНАТА ПРИРОДА, ХИЧ НЕ ГИ Е ЕНЯ!

Бе айде стига глупости! Каква природа опустошавам като се спускам по пистата със ски и се качвам с влека?? А. виж, че покрай ските са нацвъкали барове и ресторанти и разни пишман скиори се подпират на щеките, плюскат и се наливат, ние любителите на зимните спортове не сме съгласни. Я погледнете другите страни - имат курорти като слънце със много писти влекове, пък не си замърсяват природата! Ама се иска интелигентност, ум и воля за да направиш, без да съсипеш!!!

Не можеш да си представиш колко си прав. А аз подозирам и че изгодно се търгува с дървесината. Това е нещо като допълнителна премия.

Цеко Минев и компания=Мафия!

Настоящият им премиер, чието минало се губи из тъмните сенки на явление което българите наричат мутри, а ние европейците организирана престъпност. Не са един или два дипломатическите доклади и други анализи, в които има податки относно участието на настоящият им премиер в трафик на наркотици и друга престъпна дейност. Наскоро в България избухна скандал заради записи уличаващи премиера им в покровителство над отделни бизнесмени, чрез възпрепятстване на държавните служители да си вършат работата и пряко нареждане да прекратят разследването си относно определен бизнесмен, който скоро след огласяването на записите почина. В записите изплуваха имената и на други политици от управляващата партия опитващи се и успяващи да кадруват използвайки именно своята моментна властова позиция. Не случайно България, както споменах, е най-корумпираната държава в Европа. Към това ли трябва да се стремим?

като не ти харесва, билета до Берлин струва някъде към 400 евро с читава компания. Сега поне всеки, който не харесва нещо прекалено много може да емигрира свободно.

Абе това беше ясно, че така ще стане! Когато МУТРАТА Цеко закраби хиляди декари, вместо разрешените му 500 на Банско, какво направи Боко ТИКВАТА, нищо промени закона! Сега с Витоша същото! Добре де, защо МУТРАР Цеко спря да обработва Стената на витоша!!?? Чувал бях, че нещо му пречело е добре де а преди 20 години когато Стената се обработваше как това нещо дето на МУТРАТА му пречи сега не се е пречкало и тогава!!?? Ясно е Цеко иска да си направи хотелче виличка и прочие неща ама само за себе си и то на държавни защитени територий и то за сметка на същата държава, ама ако и тои може това искам и аз да мога и то без да давам обяснения защо и как! Иначе ме боли фара за еколози и скиори!!! Ясно е, че докато тия две групи се джавкат една друга цеко ше облажи за тяхна сметка!!!

Населението на тази държава се топи по-бързо отколкото в държави където се водят военни действия. За последните десет години, населението на България се е стопило с над един милион или близо 13%. Пенсионерите са близо една трета от цялото население и делът им ще се увеличава в бъдеще, като се има в предвид ниската раждаемост. Емиграцията също е отнела гтоляма част от трудосопособното, активно и интелигентно население на България. Неграмотността, липсата на образование и моралният упадък в тази страна се разпростират заплашително извън рамките на определена етническа група и обхващат цялото общество, което го прави неспособно да реагира на различни политически манипулации и фалшификации. Така ли трябва да изглежда средният европеец, за да бъде Европа стабилна и еврото спасено?

Туй с констатациите секи го мой, даже и в наше село, кай ся ко предлагаш, оти ми стана скучно?

предлага -на баба си опинците.

Природозащитници за 20.00лв се изявяват с бира на паветата.Това са нашите природозаитници.Същите който толкова много милеят и за помиярите по улиците.Просто си пазят парите отпускани за обгрицване на уличните помияри.(100.00лв месечно)Глоба за човек посегнал на улично псе има,а за природозащитник който УЖ обгрижва кучета с торба пилешки крака няма глоба когато псето нахапе някой човек.Я вървете на май.......та си!!!А,че София има в близост планина и летище което да приема туристи и любители на зимните спортове това защо не се отчита.А това,че се нуждаем от спешни инвестицииц и работни места също.Абе ще се имигрира в бели държави май.....!!!!!

Ами емигрирай като си много отворен. Ама в чужбина ще има да миеш чинии и да разнасяш пици - и наема няма да можеш да си платиш. Колкото до правенето на туризъм си има определени правила и норми, които се правят в интерес на всички, а не на шепа облагодетелствани. Напротив, не трябваше да се променя закона, държавата да национализира пистите на Витоша и да ги стопанисва сама. Голяма философия не е...

Въй, сама кайш да ги стопанисва, че кой бе чоджум? Тя държавата себеси не може да оправя, та със ски туризъм ли?

"обгрицване" ?????!!!! И теб ще те "обгрицат" някой ден хаххахха! Що се отнася до "малоумните помияри", може би е добре да погледнеш в огледалото (и без това, явно освен да драскаш, друго не можеш да правиш) и тогава (следиш ли ми още мисълта) да си спомниш отново репликата "малоумен помияр" ;)

Не може само олигарси да лапат,трябва и някой от "Зелените" да лапне некой лев.Между другото, от тия дето пискат наи-много дали има Софиянци?Само си представете още няколко км. писти +Боровец и селяците от Банско ще фалират.

Не знам до колко може да се вярва на този слух,но се говори,че тези лифтове били точно на Бойко. Може да е вярно (което обяснява поправките),а може и да плод на вечното ни желание да търсим под вола теле. Ясно е само,че ощетени сме ние и природата на България.Жалко...

Що ма Лорче да е ощетена природата, че ще отрежат стотина дървета ли? Ми че само циганята режат по стотина декара край всяко населено място, ма такива като тебе си мълчат!

Слава Богу, ПЕНЧО се обади!