Незаконните писти над Банско ще работят, обяви Караджова

Договорът за концесия на ски пистите в Банско с фирма "Юлен" е абсурден и трябва да бъде актуализиран, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя обаче потвърди, че пистите ще работят.

Обратно в новината

Коментари - Незаконните писти над Банско ще работят, обяви Караджова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма ли закон за кражби в БГ? собственицте на Юлен в затвора с глоби, а открадната земя под наем от дьржавата сьс определена минимална такса фиксирана кам инфлацията. така правителството може да им вратне ключа когато си иска но и ще гледа фирмата да не фалира. нека бичат пари за дьржавата ако им стиска и да си припомнят живота при тато.

глоба не само за нарушителите, но и за държавните чиновници, които са си затваряли очите и ушите.

Каква снимка......бостанско плашило!!!Тоя Бойко само грозотии събра - тази пияндура, Искра Дебелата и Цецка Страшьолището!! Страшен вкус има тоя пич за жените!?

Ами то и аз си остъклих лоджията и се оказа незаконно.Та,така и така ще променяте закона за тези 70 ДЕКАРА писти,променете го и за моите 3 КВАДРАТНИ МЕТРА.Иначе ако стане за тях,а за мене не,то тогава работата ( ВАШАТА ) здраво намирисва на гнило и развалено!

Ще си платят по 6 евро на кв.м било на общивари, било на строителен надзор или на еко министъра и ще работят. То цялата държава така работи. Даваш пари - работиш, печелиш дела, трупаш имидж

Почвам да си мисля, че тази наистина е пияндура като и гледам тази снимка.Ами, че тя направо ошав в лицето!!!!

Трябва да се премахнат част от пистите и да се рекултивира терена за сметка на фирма "Юлен" на площ равна на надвзетите територии. Не можем да се мерим по условия за ски-спортове с алпийските страни. Трябва да запазим природата, защото тя вече е туристическа атракция за много страни посвета!

Интересно до какво ще доведе желанието на правителството да се узаконяват престъпления!!! Хе-хе... Ако питаме ББ - до ред и законност. Смехотворни душици.

Да затварят пистите и да възстановят природата. Така или иначе за 2-3 месеца сезон да се съсипва тази красива природа и да се строят свлачища е безмислено. Какво правят в Банско през останалите месеци? За какво са им тези писти. С какво се изхранват през останалите сезони и месеци в които няма сняг??? Надали за 3 месеца изкарват парите за годината явно трябва да минат даначните и там!

подай си оставката! Не само си некомпетентна, ами си и нагла!Това е пример за корупция , която заслепените управници не се свенят да афишират.

"Еколозите", които изпълняват поръчки на конкуренцията под прикритието на "загриженост за природата", да млъкнат, защото ако няма писти в Банско, никой няма да отиде там!!! А хората живеят от това!! Всичко друго е второстепенно! Още писти даже трябват!

Да пистите може да работят , но нека първо ги експроприира държавата и после на борсата, който може да купува. Ако ще и ЮЙлен да си го КУПИ обратно

Каква конкуренция бе смеш..к, само Слънчев бряг може да ви конкурира по идиотско презастрояване, скапано обслужване и простотия. Банско можеше да е наистина страхотен ски курорт ама го осра.а много одавна.

ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ЗАЩИТАВА НЕЗАКОННИ НЕЩА !!! тО СИ ЗАЩИТАВА СПОНСОРИТЕ !!! Но на "Европа" явно това правителство е удобно щом позволява да стават такива неща в "Европейска" България...

За милиони няма закони! И тук не е виновно правителството , а магистратите! Нончето може да обслужва някого, магистратите са тези, които прилагат закона!

дянков !!! Нали питаш и искаш сигнали !?? Започвай с Нона Караджова за БРУТАЛНА КОРУПЦИЯ и безпардонно погазване на законите !!!! Действай Дянков !!!

Браво бе герберасти. Когато бутате бараки сте мъже, а когато стане въпрос за крупно погазване на закона затваряте очи и уши и само гъзовете са ви широко отворени.

Ще променят закона за да се узакони нарушение на закона! Опасен прецедент! Ще последва масова "амнистия" на луксозните постройки край морето, София, язовирите, планинските курорти и т.н. Веселото село ще се разрастне. Ще наблюдаваме нов строителен бум. И това не е всичко! Идва ред на още закони, които по аналогия ще бъдат прекроени.

Според мен най логично би било държавата принудително да стане съсобственик на комплекса с дял, пропорционален на дължината на пистите над разрешеното. Така хем няма да се нанесът щети на приходите от туризма, хем в бюджета ще влиза солидна сума от дивиденти..

Като да се събори барака на някой нещастник - може; като е Цеко Минев - правим чупки в кръста.

Ами редно е или да се плащат огромни глоби за нарушаването на концесията, или наистина да се разрушават незаконните съоръжения. Безумие е да се правят законодателни промени, за да се легализира едно престъпление! Време е Нона със бетона, да си ходи!

Може! Може да работят естествено! Нали са изградени в един цял ски комплекс? Само че трябва заедно с откриването на ски сезона, в панделата да влязат поне един министър (бивши и настоящи) и няколко чиновника и малко хора от "Юлен".

Срам ме е, че сме допуснали да четем такива нагли изказвания! Как може министър открито да казва, че незаконни съоражения не само, че няма да бъдат конфискувани или съборени, ами даже ще си работят и ще се променя закона и преподписва договора, за да се узаконят! И се надява министърката на извънсъдебно споразумение, т.е. голям подкуп и да променя закона със задна дата! УЖАС!!!! Срам и позор! Как може? Направо не ми се вярва, че го чета това и то се случва!!! В други държави щеше да има конфискация, оставки, бърз съд и присъди! Тук четем тази помия и НИЩО НЕ ПРАВИМ! Не гори парламента! Няма протести! Хора, мислете поне преди да гласувате, че всичко вече е прекалено, дори и за нашето овче спокойствие и търпение!

За такова директно изказване, да не се спазва закона, "невидимия", но удобен главен прокурор трябва веднага да заведе дело за корупция, връзка с мафията и каквото се сетите. Да ама ние сме в България, където законите важат, само за някои.

Караджова, това че тия писти ще си работят както си искат си го знаехме откакто знаем, че ти си Министъро, и че Боко е прайм-министъра. Нищо ново не ни казваш :)

Сега се водят преговори - колко пари трябва да се дадат на Депутатите за да легализират незаконното заграбване на Планината . Ако си мислите че спора е друг , лъжете се . Те се пазарят като на пазара за чушки и домати.

Може още да не съм решил за кого ще гласувам на предстоящите избори, но след такива изказвания знам за кого със сигурност няма да гласувам. Време е ГЕРБ да си ходят!

Хайде, честито, и пак да гласувате за ГЕРБ!

ако не е герб, ще е бсп или дпс.

а разните организации за какво са; само да мрънкат ли; има евродирективи, има евроинституции, има завеждане на дела и т.н.; самото правителство на тиквата можо да бъде осъдено за това; ако няма гражданкси контрол властта навсякъде злуопотробява с правата си, не само тук

Решението е простичко и лесно - който ги е построил незаконно да си ги развали и покрие щетите върху природата. Ако няма такава възможност - незаконните съоръжения се национализират и държавата решава какво да се прави с тях - да се продадат ли, да се унищожат ли или да ги даде на концесия или под наем.

Това намирам за единственото правилно решение! Заслужава си един лекй референдум, че това е наша собственост! Присвоена от някоя отрепка. Сега ще го галят с дговор?! Нееее! Само национализация поради присвояване в особено големи размери! Няма друг начин!!

На нас никой с нищо не може да ни угоди. Ако беше казала жената, че трябва да се съборят всички щяхте да скокнете, защо да се руши това, което носи пари?!?! И с хотелите беше така по морето, като напълниха басейните с бетон всички се разкрещяхме, че било по-добре да се глобят и да си работят. Ама на нас все космоса ни крив....

си мислехме, че законите важат за всички:)

Светла, говорите глупости. Никой нормален човек не е "ревал" за незаконните басеини, а относно пистите - закона си е закон! Да се разрушат а изсечените гори да се възстановят с пари на Юлен! Ама и тази кукла е поредната наредила се но хранилката до Боко и Чоко.

Да ама надстройките на къщичките ги събориха, защото хората нямаха как да дадът комисионни, рибарските къщички и те по реда си - ама с риба откъде пари за рушвети....

Ха честито на победителите (Юлен) и съболезнования за загубилите (всички българи, които обичат природата и планините си). Както се казва днес в Банско и парк "Пирин", утре и в други защитени територии ще строим и ще градим!:(

Смях и трагедия. Не, че това е единствен случай де, но все пак след такова изказване някой трябва си понесе последствията според мен. Смешно е да кажеш "надявам се да се разберем извънсъдебно", кой тогава защитава правата на държавата? То не, че в съда у нас може да се осъди някой, освен дребни кокошкари, но все пак след този коментар става ясно, че министерството не само не взима отношение по незаконните строежи, а по-зле, взима страната на престъпниците за сметка на държавата.

Видяхте ли сега кое по-по-най! Пък що бутнахте на цар Киро казана бе галоши? Това, ако германски министър каже, че нещо незаконно ще работи какво ще стане с него?

Той първо дали ще е министър ако набляга на зърнени напитки в дестилационна форма? Второ ако споделя илачи за махмурлук с американския посл/раник? Трето ако критерият му за успех са пеалбите в пари?

Иска ми се да псувам.

Значи 27-квадратови бараки могат да се събарят с булдозери и с камери, на за аверчетата от Юлен закон не важи:)))

Булка, кат те гледам нещо не си таврез...Тия от Банско нещо поднасят ментета. Или те са почнали още от столицата да сквернят дестилата...

Това е една от поредните причини, да се гласува против ГРОБ.

Защо да НЕ се събарят лифтове и да НЕ се затварят писти, ако ТЕ СА ПОСТРОЕНИ НЕЗАКОННО? Умишлено и нарочно е нарушен закона, защото "богоизбраните" лица винаги са живяли в комунизъм (на всекиго според нуждите и желанията).

е това ГЕРБЕРАСТИТЕ са най-крадливото, просто нямам думи

Наистина ли ски пистите са дълги 130 километра? Това е доста голямо разстояние за мен нескиора.

Караджова-моме ! Ха научи се да се усмихваш зер ! ( Е, ако-ли пък ти подострят даските как да говориш и кое-как да правиш ... )

Абе хора, като ги изметем от властта на 23.10. ще затворим не само пистите.

Лошото е, че досега махахме всички с тая надежда, уви полза нямаше

Незаконни пък ще работят. Ще работят ама пък като незаконни. Е то какво е това незаконен у нас? Това ЕС ли е или ориента бе хора? Заначи така си го обяснявам - мутренски са и ще работят. Какво тук значи някаква законност? С две думи вземахте рушвета и комисионните - значи сте разрешили работата. То за неработещо кой плаща.

Явно кой каквото иска си прави, защото няма правителство, което да спазва законите. По-лошото е че няма и прокуратура, която да се самосезира (ама то има ли главен прокурор?) - май всички са ПОДЛИЗУРКОВЦИ.

Не разбрах само каква е разликата с незаконните строежи на хотели, вили, заграбените терени и улици, заменките, за които ни съдят от ЕС. Кой и как решава кое незаконно ще се узакони, а кое ще се преследва от ... всъщност такива няма, то краденето е за хора с протекции само.

малее, Нона пак се е натряскала, не бях виждал токова махмурлийска снимка..

Писти и лифтове може да си направим, Българска Природа, НЕМОЖЕМ.

Който е загрижен за това, което става в Банско, просто трябва да спре да ходи там. Ако има достатъчно загрижени хора още след 1 сезон ще дойдат да ги питат защо не ходят там и какво трябва да се направи за да се върнат ...

колко хубаво, правителството ще узакони незаконните писти! срещу заплащане естествено!

Юлан, да не дреме под юргана на Нона?!

ще изменят закона, за да узаконят престъплението!