Борисов призна за голям натиск заради ЕРП-тата

Проверките в електроразпределителните дружества целят прозрачност на дейността им и справедливи цени, а не да се прогонят чуждите инвеститори.

Обратно в новината

Коментари - Борисов призна за голям натиск заради ЕРП-тата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още при раздържавяването на електродружествата и продажбата им за жълти стотинки, трябваше да ни е ясно, че тези електроакули не идват за черните ни очи, а за да ни доограбят.И така стана с банките, пощите , топлофикациите и т.н.И понеже паричките са при тях , а парички обичат всички, всички управляващи, включително и сегашните им правят мили очички и си отварят джобчетата за комисиони.Така, че братя българи спасението ни е в изгонване на всички чуждестранни дружества или поставяне на квестори за тяхната дейност, но не от алчни политици, а професионалисти.

Хващай здраво булгаргъзъ, там е заровено червеното куче от огромните лобистки кръгове на големия шлем!!!

Когато западната преса го хвали е много добра. Когато го критикува - го натиска. ББ трябва да разбере че немоге да иска и от западните журналисти да му легнат и да му отговорят на въпроса да ли са рекитирани от него както направи с нашите.

точно така г-н БОРИСОВ има натиск защото вървите в правилна посока и гледате за интереса на БЪЛГАРИЯ. много са отвикнали да се съобразяват с БЪЛГАРИЯ. ВИЕ трябва да промените този техен навик

Няма да спра да питам: Защо ИЗОБЩО ще се вдига цената на тока при: 1. Големия марж, който си слагат ЕРП-тата - 88 лв. кост цена за 1 МВЧЕ и продажна цена към крайния потребител - 146 лв. 2. Доказаните, според ББ и Семерджиев, нарушения на ЕРП-тата - липса на инвестиции в изграждане и ъпгрейдване на мрежите им, "счетоводни нарушени" и др. 3. ДКЕВР - какви са изобщо функциите на тази комисия - защо ние им плащаме от нашите данъци, а те винаги застават зад интересите на чуждите ЕРП-та? СТИГА! Стига сте ни драли по 5 кожи от гърба, за да угаждаме на интересите на чужди компании!

John

Пуснахме вълка в кошарата и сега се чудим как да го озаптим. Разбихме монопола на държавните ЕРП и какво стана? 1. Плащаме по скъп ток 2.Качеството на услугата не е по-добро 3. На всичко отгоре и изнасят капитала от България ежеминутно под носа ни. 4. ...Това малко ли е? Как мамят и децата го знаят: 1.Плащат хонорари на ДКВЕР 2.Правят огромни харчове , които представят за разходи и загуби 3. Работят с подставени външни фирми , които всъщност са си техни. Внасят материали на баснословни цени и така изнасят пари. После - няма дивиденти, всичко е реинвестирано. Просто като 2 и2 4 Хубаво се е заел ББ да им изкара на яве кирливите ризи наяве , ама времето назад не може да се върне

А, бе смешник ! Престани все някой друг да ти е виновен. На крив к..- вълната му пречи! Я попитай Булгаргаз -как така аджеба долара пада а те натискат за висока цена на газта? Се "международното положение " е виновно за всичко което тъпите ти министри и ти не можете да оправите. С високи цени на енергоносителите, диктувани от държавните монорполисти ,които ти и министрите ти управлявате извършвате ГЕНОЦИД над собствения си народ.

В КРИЗА СМЕ Г-Н БОРИСОВ, НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА, ТОВА, ЧЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ЕРП, НЕ Е ПОХВАЛНО. ЕДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПО-ВАЖНИ НЕЩА , ВЪРНАХТЕ НИ С ВАШИТЕ ПОКАЗВАНИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ВЪВ ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ. КОГАТО ИМА СЕРИОЗНИ НЕЩА В ДЪРЖАВАТА РАБОТЕТЕ И СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ СЪС СЕРИОЗНИТЕ НЕЩА, ЗА ОСТАНАЛОТО СИ ИМА ИНСТИТУЦИИ И ТЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ.

ПОТРЕСЕНА СЪМ!!!! ИЗКАЗВАНЕТО НА Б.Б. ГО ЧЕТА ТАКА- НИЕ ЖИВЕЕМ В КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА, ИЗПЪЛНЯВАМЕ ПОРЪЧКИТЕ НА МЕТРОПОЛИЯТА ИЛИ МЕТРОПОЛИИТЕ. СРАМ.... ВИЖДАМЕ, ЧЕ И ЕС НИ ИСКА ЗАРАДИ ТЕРИТОРИЯТА. И С УДОВОЛСТВИЕ ПРАВЯТ ГЕНОЦИД СПРЯМО НАС... НО ЗАЩО ГО РАЗТЯГАТ ВЪВ ВРЕМЕТО??? ХИТЛЕР БЕШЕ ИЗМИСЛИЛ СКОРОСТЕН МЕТОДЗА ТОВА..

новите братя на бойко, те диктуват той слуша . Нищо не се променило с цените на международния пазар ,нито на тока ,нито на газта. Мирише на политизация и отново далавера с бедното население на тази истрала страна .Хак ни е като не избрахме учен , та с пожарникар. Та страната е обхваната от пламъци , пак имаме късмет.

Добре, че избрахме "прост пожарникар", най-сетне някой да потърси и защити държавния и обществен интерес! Видяхме ги какво направиха "умните", продадоха България на безценица... Прав е Бойко да им търси сметка на инвеститорите. Къде са ни парите?

точно така г-н БОРИСОВ има натиск защото вървите в правилна посока и гледате за интереса на БЪЛГАРИЯ. много са отвикнали да се съобразяват с БЪЛГАРИЯ. ВИЕ трябва да промените този техен навик

Ако може да попитам, тези посланици - колко плащат за ток в тяхните страни - тяхните съграждани ?????

Най-евтин електрически ток имаше при управлението на Жан Виденов - около 3 (три) евроцента за Квтч. Нямаше разни там измишльотини като допълнителните пера за разпределение, за възобновяеми енергийни източници и всякакви други шменти (сега остава да прибавят и такса електромер; харчиш, не харчиш - плащаш). Това направи онзи темерут Божков (мир на праха му). Радвайте се сега на развития КАПИТАЛИЗЪМ у нас - още малко и ще достигнем нивото на Европа, но......за 1960 г.

Всяка година е така. Дружествата подават искания за 20%, държавния регулатор се съгласява на 10%. Предварително уговорено и всички доволни - ЕРП са си вземали това което искат, държавните чиновници за пред народа са си свършили работата, а хората плащат яко. Всичко е цирк!

Най-големия лобист е семе р обирджиев.Мръсен предател!За самите продажници нямам думи.

Прах в очите на хората - бойко е лицемер, нищо смислено не прави, за да ни отърве от монопола на ЕРП-тата. Каквото свърши и с топлофикация, това ще свърши и тук - само вдигат цената на парното и на тока - защо ? В момента целта на герб е да взима повече комисионни от ЕРП-тата и затова ги стряска - ако искаш да пращаш данъчни, не предупреждаваш публично предварително, а просто ги пращаш ! Писна ми от евтиният бойковистки популизъм !

Проверяваме ЕРП-тата защото искат да вдигат тока с 5 %. Не че е лошо ама излишен шум за да спестиш по около 1 лев на домакинство на месец. Може би ще е доста по-полезно за средния българим другаря пожарникар да провери защо горивата скачат бесно - от 1.80 до почти 2.3 за има-няма 6 месеца без да има подобно увеличение на суровината. А това удря по джоба българина тройно повече от увеличение на тока дори с 5 %.

5% от 20 лева са 1 лев. но далеч не всички са с 20 лева. А и да са, откъде-накъде без причина?

Не са само 5-те % Проверяваме ги, защото нищо не визлиза в Държавата! Защото са обявили огромни инвестиции и разходи, за да избегнат данъци, а реално подобрение няма.

Всички сме под натиск! Почни от "Огромни лобистки кръгове" в България и най - първо от тия мошеници в ДКЕВР и от председателя и Ангел Семерджиев и от предишния ГОЛЯМ мошеник Шушулов- направо за панделата! От П.Овч., наследникът му Пешо-тъпото, Гоце с големия шлем и техните кръгове, които търчаха да преподписват изгодни за БГ договори за по-неизгодни БГ, но изгодни за тях. И давай нататък!!

"...от канцлера Ангела Меркел съм си научил урока, че нищо не трябва да се крие от обществото.." Може ли тогава да научим кои са лобистките кръгове и кои са посланиците? :)

В нашия блок има едни яко крадът.. подавам сигнал.. НИЩО.. а вчера чух , че държавата покривала кражбите... значи от наште данъци... Чакам коментар

естествените монополи-ток,вода,топло,ги направи държавни,Бойко.иначе ще ни сдерат гъза,ще сменяват правителства,ще им бъдем роби.докога!!!

Не е лоша идея, но не се знае къде се краде повече.

Да им се прегледат всички договори и сметки!!!! ИМАТ ДА НИ ВРЪЩАТ!!!!

----ох горкия ми юнак .... браво на момчето .....играйте си на стражари и апаши . но гледайте горския да не ви хване !!!

ами защо държавата не задължи ЕРП-тата да монтират във всеки вход уреди, които да следят за параметрите на подаваната енергия - 220 V, 50 Hz. В Германия например такива уреди има във всеки вход, както и памет в самия уред, която пази данните за 6 месеца назад. Ако някой се съмнява кога какви са били параметрите, всичко в съда се решава много лесно и бързо. След като имаме уреди , които показват колко сме изразходвали, защо няма и такива, които да покажат колко е качествена подадената енергия????

Куко, в нашия вход половината електромери са от 34 година и не мерят. Освен това ЧЕЗ трябва да си сменят старото табло, ама искат да го смениме ние и да им го подарим, а ти за някакви съвременни уреди мечтаеш. Те тука са дошли да печелят, а не да влагат средства. Като се накраднат ще продадат бизнеса така както се случи с БТК.

Борисов, не знам ти дали издържаш на натиск, но вярвай ми аз ако бях на твое място няма сила на земята, която да ме накара българите да бъдат драни за да печелят чужди фирми!

100% съгласен!

евала!!!

Драги, не се перчи толкова ами помни поговорката:"Дай му власт на някого и му гледай сеира"

Похвално за твърдата воля.Сега е момента да се устои на натиска.Ние да не сме им тука аборигените,които трябва да са послушни пред външен монополист дошъл в собствената ни държава да се разпорежда и да ни краде.Така че подкрепяме те!Те толкова пари изнесоха,та какво ще инвестират.Казали им ,че тук хората са евтини и хайде ,юруш на доматите!

колкото и да ви е тежко борисов,отстоявайте интересите на народа и покажете,че българинът може и да не бъде роб.

Борисов като не трябва нищо да се крие защо не посочиш лобистките кръгове та всеки да ги знае. Да ама за това си трябва дупец а ти си слон с миша душа затова и ще ставаш все по смешен.

Ами кажи на посланиците да го духат бе Бобо, те ли ти плащат заплатата или ние?