ЕРП-та инвестирали 1.3 млрд. лв. за 5 години

За петте години, откакто работи в България, електроразпределителното дружество ЧЕЗ е инвестирало 368 млн. лева, от които 94 млн. лева - през 2009 г.

Обратно в новината

Коментари - ЕРП-та инвестирали 1.3 млрд. лв. за 5 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз бих задал един единствен въпрос на бившите шефове от НЕК,ЕСО и ЧЕЗ ( например на Микито;)). Защо по търгове, където трябвше да участват производителите на оборудването (Сименс, АББ и т.н) участваха посредници с оборудване на споменатите фирми? При преглед на тези поръчкови поръчки по ЗОП ще се разбере веднага кога е правена далаверка от шефовете, все пак те разписват договорите след това :)))). И най-важното, да проверят имотното състояние на всички директорчета- те бяха и много нагли между другото. ;)В нашата държава важи едно правило , което всички докопали се до власт забравят- тук нито да имаш нито да нямаш :))))

Знаем какви са инвестициййте и на Е.ОН и на ЧЕЗ и на ЕВН. Само в бг можеш да видиш чудото КТП от алуминиева дограма вътре с въздушни разединители например. Че основното в търговете е най-ниска цена,и влезе най-нискокачественото китайско оборудване, което след няколко години пак ще трябва да се подменя.Да кажат колко човека са съкратили по бившите окръжни поделения (Кюстендил например) за да си компенсират 'инвестицийте'. Така че да се направи ревизя на всичките им инвестиции за да се види с какъв срок на годност са :))))) Странно как започнаха да се оправдават без да са помолени даже.

След такива изказвания обикновено децата добавят "И един мармот увива шоколада в станиол!".

Е как така "по закон печалбата на ЕРП е 12%"?Кой го е измислил това?Значи има- няма криза те са на печалба?!Ми те затова се и ослушват да погасяват неустойки-да не им падне печалбата.Я направо да се разтрогват тия договори и марш кой откъдето е...

Да се изкарат и проверят ревизиите на сметната палата за годините след приватизацията.

ЕОН спира тока през ден,като по татово време с режима на ток...ама цената е в пъти по-висока-никакво качество.Лимузините на шефовете и те ли са инвестиция?Нагли мошеници,да изчезват!Колко са им печалбите?Като не печелят и са недоволне-марш оттук!Ама това е пак поредният от боковите цветни балони-нищо няма да им вземе и ние ще плащаме още по-скъпо.

Да се провери и работата на ДЕКВР,през годините и мотивите на вземаните решения.

Работни места и то в повече имаше и преди,имаше и аварийни групи,които действаха на часа,какво ново ни донесоха тези посредници,освен високите сметки и не зачитане правата ни като потребители,алтернатива няма,частния монопол е безмилостен.

Защо са ни нужни частни посредници в енергетиката,или как по лесно да източваме държавата.

На книга всички са невинни,а какво показва практиката, попитайте хилядите препатили българи от тиранията на частните монополисти и техните картелни споразумения.

На книга всички са невинни,а какво показва практиката, попитайте хилядите препатили българи от тиранията на частните монополисти и техните картелни споразумения.

Много бързо чужденците ни показаха,че у нас им е бащиния,а и такива като нас балъци за доеене къде ще намерят,така че борисов пак сме кукиш.

Хаха, поредната лъжа. Значи преди приватизацията осигуряваха двойно повече работни места. Тъй-че по тоя показател няма какво да се хвалят, освен с това че са свели до няккаъв минимум работните места (друг е въпроса дали е разумен тоя минимум или не). Втора тия ЕРП-та изнудват крайния потребител и строителните фирми да им изграждат инсталациите, след което да им ги прехвърлят безвъзмездно! да не говорим, че ЕРП-то никой не може да го задължи при нов обект да направи подстанция и да не гововорим колко се чака !!! А тия инвестиции които са нарпавени съотнесени с инвестициите правени преди приватизацията какъв процент са ? Защо не кажат? Защото не им излиза сметката! Да кажат и колко имота да продали в градовете и извън тях! Да кажат точно в какво са инвестирали - има доста странни "инвестиции"!

Напълно съм съгласен с Вашето изказване-от начало до край. Никое от ЕРП-етата не казва какво са спечелили и какъв % им действителната продажба!!

За 5 години Е.ОН във Варна три пъти извърши ремонти на сградата на администрацията, тотална смяна на обзавеждане, кабинети и т.н.В бизнес парка до летището се помещава по-висшата администрация до която трудно се достига.Прав е Премиера!!!

Къде са тези инвестиции? С тази сума, ще сменят всички далекропроводи! Това е смешно! Не само инвестициите трябва да се проверят! Трябва да се провери как след смяната на електромерите с такива, собственост на ЧЕЗ, всички сметки се вдигнаха. А на някои абонати станаха колосални, независимо, че е очевидно, че няма как да станат! Кой ги сертифицира тези електромери?