Това съобщиха от дружеството във връзка с изказването на министър-председателя Бойко Борисов, че трите електроразпределителни дружества не са плащали дивидент на държавата, откакто са приватизирани, предаде БТА. От ЧЕЗ заявяват, че компанията осигурява работни места за 4300 служители на територията на България и обслужва 2 милиона клиенти.
Ще продължим да работим усилено за подобряване качеството на обслужване и предоставяните услуги за нашите клиенти, като спазваме регулаторните изисквания на държавата, посочват от ЧЕЗ.

От Е.ОН съобщиха, че от 2005 г. до края на 2009 г. дружеството е инвестирало в електроразпределителната мрежа на Североизточна България над 300 милиона лева. Доказателство за това са построените подстанции и постигнатото значително намаление на броя и продължителността на прекъсванията на електрозахранването, отбелязват от компанията. Цялата получена до момента печалба е реинвестирана в електроразпределителната мрежа, посочват от Е.ОН.

От дружеството ЕВН посочиха, че са готови за пряк диалог с институциите по всички въпроси. От компанията добавиха, че през последните пет години - от приватизацията през 2005 г. до края на 2009 г., са вложили общо около 620 млн. лева, включително за ремонти на цялата територия, обслужвана от дружеството в Югоизточна България.
Притежаваното от ЕВН дружество "Топлофикация Пловдив" е изчистило задълженията си към "Булгаргаз", добавиха от компанията.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Мая Христова заяви тази сутрин, че ако бъде изплатен дивидентът към държавата от трите дружества за изминалите пет години, в държавния бюджет би трябвало да постъпят около 250-300 млн. лева. Христова посочи, че според приватизационните договори електроразпределителните дружества имат право на 12 процента печалба.