Още $4,3 милиарда ще плати ”Фолксваген” заради „Дизелгейт”

Компанията «Фолксваген» (Volkswagen) обяви вчера, че е готова да плати допълнителна глоба от 4,3 милиарда долара и да признае вината си за "Дизелгейт".

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да ги инвестират в Източна Европа сега ще ги дадат на чичо сам. Сериозна корупция си е това- не знам дали можем да им вържем обувките на немците.

Нищо няма да дадат на чичо ти Сам, кухчо. 14,7 милиарда са за компенсиране на клиентите решили да върнат автомобилите. т.е. те тези пари са ги взели преди това от клиентите, че и повече и сега са готови, ако някой реши да му върнат платените пари срещу автомобила, разбира се.

Чети внимателно има и глоби в полза на отделните щати, ще има и за държавата, има и доста милиони разноски за процедури, а накрая обезщетенията се наливат косвено в икономиката и под формата на данъци ще вкара в американския бюджет поне няколко милиарда. В наказателна процедура винаги има и глоби, не е само обезщетение за пострадалите.

В САЩ продали половин милион и 20 милиарда, в Европа продали милиони коли и нищо. Защо?

Май гоуфовете ще им се дигнат цените, хаха... Тая глобе требе да се избие некакси... Плащайте царволи стиснате, хахаха...

Това си е чиста проба икономическа война на САЩ срещу Европа. Просто са се насочили срещу най-големия производител на автомобили от Европа, защото така ще я заболи най-много. Да не би французите да внасят и да се карат в САЩ френски коли или италиански? Просто САЩ искат да дестабилизират ЕС, да настроят държавите една срещу друга. Да не би техните таралясници да са по-икономични или да са по-екологични? Защо в Европа ги карат толкова малко хора и то главно за гъзария /говоря за американските изпълнения/.

Фолксфаген са излъгали, както регулаторните органи така и клиентите си. Огромната част от парите 14,5 милиарда са за изплащане на върнати автомобили, което значи, че ще се платят само ако собственика я върне. Иа ко това тъпунгер е война на САЩ, то какво е глобата за 12,5 милиарда от ЕК наложена преди време на Епъл? или 2,9 -те милиарда глоба на Майкрософт или готвените глоби за около 6-7 милиарда на Гугъл и почти толкова за Фейсбук? има си правила и закони и когато те се нарушават виновните се глобяват и така е на всякъде по света.

Пич,явно си далеч от мат"ряла...в САЩ се карат БЕНЗИНОВИ коли а дизелите са толкова малко,че почти ги няма и ако не знаеш ФИАТ купи третия производител Крайслер та там сега се правят италиански коли но ТРЕБЕ ДА СЕ ЧЕТЕЕЕЕЕ а нафтовите печки ще ги забраняват в много европейски столици изобщо да се движат

Хубаво са налижил глобата, но от гледна точка на вагените, тези пари трябва да се възстановяват във времето. Тъй като няма как значително да ди увеличат броя на продадените коли, то може да очакваме икономии. А тези икономии ще бъдат за сметка на качеството. Така че в следващите години очаквайте новите вагени да бъдат .....

Парите са взети от клиентите. Фолксфаген има годишни печалби от по 15-20 милиарда, а скандала е от 2015 г. и още тогава бяха заделили 15 милиарда за покриване на щетите. Тази година са производител 1 в света пред Тойота

Абе в БГ-то защо не изплащат обезщетения на засегнатите собственици на манипулирани двигатели? Само ми се обадиха, че ако имам желание да отида да ми сменят софтуера ...

когато атила превзел рим и поискал безумна сума в злато, римляните му я платили, но му казали - мамиш ни и в кантара; тогава атила сложил меча си на везната, та да го изплатят и него в злато, казвайки крилатото: тежк'о на победените... та и днес васалите и победените ги мачкат като хлебарки; защо на северна корея не се опитат да въртят номера?

По принцип е така. Само дето тези думи са изречени от галския вожд превзел рим, а атила никога не е превземал рим.

Щото Северна Корея не продава коли в САЩ, тъпунгер. Ако не си забелязъл делото се отнася САМО И ЕДИНСТВЕНО за колите продадени в САЩ.

нещо историята си я чел май във фейса на някой сополанко но няма да ти отварям очите а като си купиш нещо от С.Корея ела да ти го позлатя...(за курвите не се отнася) но може да отидеш и да пробваш там:))))))

Немците пак са сторили нещо "нерегламентирано". Големият брат хубаво налага глоби, но какво става със златото, което Германия си поиска обратно преди три години, не споменават! :))

оказа се, че такова вече не съществува :) сигурно с него е платен планът маршал с лихвите

Искаш да те информират как, по колко, от къде и кога го прекарват до Германия ли? Баси тъпака! А знаеш ли колко е златото на Германия, боклук? В края на 2014 г. 35% от златото на Германия се е съхранявало във Франкфурт, 43% - в Ню Йорк, 13% - в Лондон и 9% - в Париж. Властите в Берлин възнамеряват да променят разпределението на резервите. Най-късно до 2020 г. половината от германските златни резерви ще бъдат в Германия, заяви Карл-Лудвиг Тиле, член на изпълнителния борд на Бундесбанк. От 2013 г. Централната банка върна 374 тона злато от Париж и 300 тона от Ню Йорк обратно във Франкфурт. В бъдеще 50% от златните резерви на Германия ще се съхраняват в Германия, 37% - в банка от Федералния резерв на САЩ, и 13% - в Английската централна банка (Bank of England), пише в съобщението на Бундесбанк. Що се отнася до Франция, тя е страна членка на еврозоната и всички германски златни резерви на съхранение във Франция ще бъдат прехвърлени в Германия

Малоумник недоклатен, злато от америка не е връщано и вероятно няма да се върне. Потърси в гоогле, че не дават да се постват линкове.

Колко лакоми са САЩ , това което правят е подлост подсказана от Обонго ! Германия трябва да излезе от зависимостта на САЩ , така ще бъде , прилича ми като скандала на Руснаците с ВАДА , някой казал , ние имаме съмнения да са се опитали да направят , а в същото време някой обикаля и тихо се подсмива че е натопил някого ! Това също ми прилича на хакерскиите атаки , срещу Киларито където се говори , че няма преки доказателства но имаме съмнения за такова нещо ! С тъпоста и наглостта си е велика Америка ! Германците да плащат , да приемат пилигрими , да им насилват жените и децата и ей така не доказано да плащат на САЩ !

съвсем различно е от това с руснаците; с тях уса води война по всички фронтове и с всички средства; при германците и французите се действа назидателно, за затягане на редиците на т.нар. съюзници, а всъщност васали

Тъпунгер, когато си на един пазара и лъжеш си понасяш наказанията. Примерно ЕК глоби JPMorgan за манипулиране с Европейски банки на Либор, ЕК глоби Sony, Panasonic и Sanyo за ценови картел със 166 милиона ЕК наложи рекордна глоба от 2.93 милиарда евро (3.24 милиарда долара) на водещи производители на камиони ЕК наложи глоба от 138 милиона евро Инфинеон, Филипс и Самсунг .. ЕК официално глоби Apple с $14.5 милиарда ЕК наложи глоба от 561 млн. евро на Майкрософт ЕК глоби "Мицубиши" и "Хитачи" със 137.8 милиона евро ЕК готви глоба от около 3 млрд. евро (3,4 млрд. долара) за Google ЕК глоби с общо над 2 млрд. долара Microsoft и т.н Схващаш ли колко тъп и нагъл боклук си?

Ти да не си офталмолог....няма да можеш да отвориш очите на слепите зомбита тук....те освен копейките друго не виждат:))))