Скандал в НС заради отпуската на депутатите

Столетницата поиска да се труди през август заради майките с увреждания, ГЕРБ ги обвиниха в популизъм. Искането на опозицията не бе прието

Обратно в новината

Коментари - Скандал в НС заради отпуската на депутатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очаквам с нетърпение митинг на страдащите от хемороиди под егидата на червените "човеколюбци"... :}

Жалкият български народ постоянно вкарва и плаща заплатите на ей такива паразириращи клоуни в парламента си, а иначе неспирно се жалва как Сорос, Путин и ЕС му били проблемът.

Отложете отпуските, докато не решите проблема, нали това ви е работата да решавате. Не сте в НС само за да взимате големи заплати, да пътувате и да се гаврите с хората.

Ей, те и депутатските пръстчета като кебапчета! Късички, тлъстички и мазнички. Единствената дума, която ми идва на ум, когато чета за скандалите им, е "парцали".

Тяхната работа е да ходят на екскурзии,да си "наглеждат"района ,където име бизнеса,да отсъстват под всякакъв предлог,но за това вината е наша.При следващото увеличение на заплатките с камъне и дърве пред сградата наречена парламент,която си е една кочина със сви.не ненаситни. Нож така както вървят нещата ,всичко ще си дойде на мястото ,скоро няма да има кой да им заработва заплатите ,ще останат само с краденето,те и без това са си крадци нищо повече. Отврат ,браво на журналиста дето е снимал това ръчище с про.та глава.

Че някога всички продавачки в "Плод и зеленчук" са имали златни пръстени и вериги на дебелата шия и са дрънчали като затворнически букаи! Тук се вижда още място за два пръста - нема страшно, до края на мандато има още време.

Снимката е уникална!!! Това ръчище напълно илюстрира ситуацията в парламента. Дебели, преяли (не само с власт) хора, които мислят, че като се накичат от главата до петите със скъпоценности и маркови дрехи, могат да прикрият своята неграмотност, простота и селяния!!!

Такива влязоха в Парламента, такива ще си излязат.

И що само месец, хайде и още малко, гласувайте си. Пък вдигнете си и заплатките, щото мнооооого работа вършите. И да ходите всички на определените за целта станции, че там пак сте си гласували цените, ама като за баланс сега по-малки. Заплати, по-големички. Миличките ми. ОБИЧАМ ВИ!!!!!

На всеки 3 месеца, заплатите се преизчисляват автоматично - без нищо да правят.

Откъде накъде имат право на цял месец почивка? Те нас, работодателите им, които им плащаме по 2000-3000 лева заплата всеки месец питаха ли ни дали ги пускаме отпуска? Що за наглост е това тяхното, покрай празници, хората почиват три дни, те 10, отпуска си имат по 1 месец, работа никаква не вършат, да не коментирам, че си отиват на работа когато си искат и си тръгват когато си искат /била съм свидетел на това/, а и дори първата им работа като влязат в Народното събрание е да пият кафе, то па после идва обяда и видиш ли, дошло време да си ходят!

Когато Нинова предложи да си замразят заплатите и си намалят отпуските, какво каза мнозинството - че това е популизъм и с аритметично мнозинство обори тази идея.

Пази Боже от работливи глупаци.

каква почивка бре те до сега работиха ли изобщо ...то по два часа има няма за 3 дни на седмицата да се разправят в парламента и да им се плаща за това :/

А,бе кво ще ми дърдорите! Щом са загърбили инвалидизирани деца значи са останали същите хайванчета,каквито са били преди да влязат в парламента. Заради това на всеки избор да им се отдава нужното уважение.От скъсани цървули гайда не става,няма що да ги мъчим.

На БСП каквито са им вотовете такива са им и предложенията , затова ще се отхвърлят! Популизъм лъха от всякъде при тях!

Чист популизъм - нещата от живота и "усещането" за корупция, и престъпността, и болните деца - само тъпънар не се трогва от всичко това.

И какво, като не излязат отпуска. Ще решаът проблемите в държавата ли? СМЕШНО Е НИНЕВА. За 28 години нито един проблем не сте решили, та са за един месец, че опраите сичку.

Прав си, не оправиха грамотността на хората, един от които си ти!

Пука ти, за мен Твоята нали я оправиха

Коя е тая п.ча с тези злата по пръстите,смятай какви хора гласуват законите ни. Та това е един човек ,който е от миналия век.Кой се кичи така сега? Егати простотията.

Пълен кич !

но и квичи...

Не позна ли дебелата ръка на лидерката от Крушовица???

Само защото било предложение на БСП се претрепвате да плюете. Тия хрантутници трябва да работят денонощно, за да заслужат поне част от заплатите, които ядат до момента и те не знаят защо. Олигофренска нация!

плюят платените тролове и някои тъпоглави маймуни.

Че копмуноидният ви сайт щял щял да бъде соло ташак на партийната телевизия на БСП?

Еий много им се работи на тия нашите социалисти ... , бреех ти да видиш!

е тъй-работим,за да ЦоЦаме...

БСП-ту от една страна внася обречени вотове на недоверие с което се губи парламентарно време от друга внасят предложение за прекратяване на ваканцията на депутатите! И това ако не е популизъм !

Искате да посегнете на депутатските отпуски, още малко ще поискате и заплатите си да замразят, горките. А, не! Долу ръцете от "народните" избраници!

Тази дръзко вдигната подпухнала простовата ръчица, кичозно обсипана с набор от безвкусни бижута, олицетворява сложната депутатска душевност! Как ще се лиши да разплуе телеса с огромната си,на фона на всеобщата беднотия заплата, на някой екзотичн остров! А народеца, дето ги е избрал да.....бачка безропотно, да търка билетчета- ако има късмет и морето може да види за три, четири дена, да дави мъката си с ракия, за да притъпи сетивата и да кротува

Депутатката с трите различни пръстена и е чикозна, не и съобщи името, но разбрахме че е от Крушовица. А трите пръстена са от приватизацията на Техноимпекс.

някой да е чул от БСП някакво смислено и полезно предложение за каквото и да е? Аз - не, само плюене, лъжи и постоянно нагнетяване на напрежение с и без повод.

съгласен с герберастите и всичко е наред? Ти да не си депутат?

Дори и това последното - да се съкратят отпуските и да се приемат закони за децата с увреждания ти се струват безсмислени, така ли?!

Що са правите на луди ? Трябва да работите Народа на България иска да работите и то много , нищо не правите сега като почнем Протести и с пълно право можем да ви трошим главите ви крадливи ! Скоро ще има Народен Съд както е правило ОФ навремето ,но този път няма да дадем възможност на вашите внуци и правнуци да се оплакват че сме унищожили техните предки , но може и да унищожим вашите предки за да не си спомнят за вас никой ! Времето се връща , историята е колело ,което се върти и ние бедните , болните ставаме опасни !

какъв патос! Какво чакаш още, отивай да им потрошиш главите.

Това за колелото не го ли беше казал вашият другар - алкохоликът Георги Димитров, на Лайпцигския процес? За колелото на историята и пълната победа на комунизма? Обаче колелото на историята май смаза комунизма, който опъна копитата и гушна босилека.

И на Ван дер Любе му стърчеше носа между цветята и му ходиха бавно.

Пипне ли им някой млекцето и медецът и се вижда, колко са народни и колко са депутати, лицата в НС. Банда скъпо платени статисти, които ни играят театро и узаконяват унищожаването на хилядолетна държава. Изобщо не ме интересува, кой от каква партия или "платформа" бил, понеже нито съм имал, нито ще имам депутат избиран с овчи листи.

Това е ръка на самотна жена.

народните избраници имат едва 52 дена отпуска и тия искат да работят през лятото, когато се жъне!Ей, що ще чиниш ти зимъска?

На тази депутатка, накичила се със злато, мога да и кажа едно - не изглежда елегантна, дори е кичозна, наслагала три пръстена един до друг с различни камъни, плюс гривната - абсолютен кич. Тя е сигурно от провинцията, дошла е в София, живее на квартира обзаведена от Парламента, ползва служебна кола , довела си е семейството - СТОЛИЧАНИ в повече !

Позна.От северозападна България е,живяла е в жк Сухата река със семейството си,ползва служебна кола и синът ѝ е в Америка.

Държавата на инвалидите . От малки ги учат да са умни , че като пораснат да живеят на чужд гръб . Ама на хората им писна да хрантути самозванци . Като тоя наглец с цигарата и протезата . Да каже какво е работил , че му е такава пенсията , и кой му е платил за протезата , щот се съмнявам да е имал здравни осигуровки . Аре да ви е сладка истината .

Тази пенсия е инвалидна - толкова е преценил законът, че му се полага. Сигурно работи нещо, подробности не са дали в новините.

Днеска той с протеза, утре ти с две, Да си гледаш кефа и хрантутеш на воля!

Мерси за пожеланието , знам , че българите са ,,ДОБЪР'' народец . Все така у чуждото да се оглеждаш и да му завиждаш .

КокалЪ, кокалъЪЪЪЪ , мноО е сладък !

за какво иска властта?

Само така ето това са важните въпроси за Държавата, даже и цирк не сте.....!

"Колкото повече закъснява законът, толкова повече намаляват шансовете през 2020 г. да се ратифицира протоколът към КОНВЕНЦИЯТА на ООН за правата на ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ." БСП-арите всуе се морят. За ПП ГЕРБ от изключителна важност е ратифицирането на ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. Лично Председателят на ПП ГЕРБ, инж.д-р. генерал Борисов, с болка отчете, че единствено неприемането на ИК счита за провал. Направете си елементарната сметка за чии интереси се борят и чии интереси защитават биковчетата, рашидовците, дуловските принцеси и беквокалите им! Пошъл театър с посредствени актьори. СРАМ нямат! Ще останат в историята като детеубийци...

Тези от герб са чули една дума "популизъм" и само нея използват, когато нямат аргументи в своя защита. Те незнаят даже пълното значение на тази дума и я употребяват често, което ги прави смешни. Толкоз им е капацитета. Поне т . нар. "народни представители да бяха подбирани по някакви критерии.

Критериите са - да бъдат послушни, верни на партията и предани на вожда. А той от своя страна - гладни няма да ги остави.

Десито Атанасова беше хваната да отговаря на неудобни въпроси от човек с един крак. Той я попита знае ли математиката и да му обясни - как се живее със 138 лева инвалидна пенсия и по колко лева на ден му се полагат ? А тя му отговори - ако спрете да пушите, парите ще ви стигат! По-нагло същество не съм виждал. Сега по въпроса за спирането на отпуските сигурно ще каже, че това е популизъм.

за да видим и ние?

В новините я показаха, човекът беше по къси панталони, с протеза, някъде около 30 годишен.

Действително е нагло изказването на Деса, но и майките бяха не по-малко нагли с кафетата и цигарите, да не говорим как изведнъж всички си бяха КУПИЛИ СЪС СВОИ ПАРИ еднакви черни тениски. Аз не разбрах къде се продават тези тениски, може би на Позитано?!

Гледах поръчковото интервю. Господинът инвалид с един крак до коляно и протеза, висок 2 метра, ходеше и се държа нагло и просташки. Десислава му отговаряше възпитано и много точно. Той и скачаше отгоре и я обиждаше. Тоя тарикат що не скочи така на ББ или ЦЦ? А на една дребна жена? Да не дава Господ на никой, но беше грозно и отваратително!

Сигурно много му е дотегнало, за да се държи така, той няма какво да губи повече - щом не е здрав човек, сигурно ще скочи и на Б.Б., който го знаем как реагира - ще се сниши и ще говори меко и кротко.

Какъв "простак" - да пита как се живее със 138 лева инвалидна пенсия, вместо да дари половината на Десито, че чантичката и беше страшна "вехтория".

какво значи "въздържали се" - 104?? ако не могат да вземат решение - да си ходят!

За да не разберат хората, че са против, гласуват - въздържал се т.е. пазят си имиджа.

Вие, неуважаеми народни хрантутници, не заслужавате никаква оптуска. Да не говорим, че вземате безобразно големи, с нищо незаслужени заплати, за огромното си нищоправене и долно словоблудство. Вие никога, ама никога не се поставяте на мястото на обикновения човек. Вие си живеете в някакъв собствен, измислен свят. Вие, от всички партии без изключения. Може и да има някой свестен от вас, ама надали.

Начинът за формиране на заплатите на народните представители е приет далеч преди да съществува партия ГЕРБ.

Това изобщо не оправдава поведението на всички 240 хългъзника....

Няколко пъти се говори за гласуване на нова формула, но ГЕРБ отхвърля темата - гласува против. А самият Б.Б. им каза преди две години да преразгледат тази формула, но те гласуваха против, като Цв.ЦВ. каза че това е популизъм, по-добре ли е депутатите да са бедни ?

тия обикновени хора, голяма част от които са попаднали в Парламента на случаен принцип, щом влязат в сградата, започват да си внушават, че не са вече хора като нас, а са богоизбрани. И като такива, на тях им се полагали неща, за които останалите хора могат само да мечтаят. Мога да обобщя ситуацията само с две думи. Техните привилегии, на фона на голямата бедност, ми приличат като пир по време на чума.

Може да се загрижи за здравето на ГЕРБ, когато стане на 20 години...Защото 25 със сигурност няма да стигне, да не говорим за 130...!

Интересно , чия е ръката, окичена в злато за месечната издръжка на няколко деца-инвалиди?

Да, аз също съм любопитна, някой ако я разпознава тази тлъста ръчичка, да пише. Че златото е доста скъпо, всяко от видните (а те сигурно са повече) бижута със сигурност надхвърля хилядарката.

коментара и репликата на "ЗАЩО" и "АМИ ЗАЩО", ясно се вижда чия страна взема ДИР-а! Какво извън темата или спамово има в израза: "Ами като имате мнозинство, защо не промените Закона за амнистия на престъпленията по време на приватизацията?

ГЕРБ,ОП трябва вече да вземат някакво решение.Днес една от тези"майки" се изхвърли,че минавали на план"Б",че щели да се включат рокери.Това е вече открита заплаха за превръщане на досега мирния протест и превръщане на опасни ексцесии,може би с цел и полицията да се намеси и след това тези"майки"Мая Костинбродска,Славуч Дългуч да ревнат,че българската полиция бие майките на недъгавите деца и други такива обвинения.Познаваме им зъбките на комундетата,въпреки,че аз съм роден след 1989 год. и разбрах и се уверих какво е това комунизъм,какви неща са правели и правят тези античовеци,комунистите.Видях какво е гьонсурат,цинизъм,нахалство,наглост,въпреки,че всичко с което нападат опонентите,са го вършили двадесет пъти повече и то винаги срещу народа.За това и не можем да станем нормална европейска държава,за разлика от Полша,Чехия,Унгария.

Добре си усвоил комунистическата пропаганда - всеки със собствено мнение е заплаха.

От днешната дискусия в Парламента се убедих, че тези които ни управляват са бездушни и нагли хора. Те никога не помислиха за обикновените хора, за тези, които гласуват за тях. А, ти който си роден след 89 г. си тотално заблуден и най страшното неграмотен. Това е резултат от днешното неДемократично време. Ти не знаеш какво е човешка болка. Не умееш да мислиш.

"разбра и се увери" какво е това комунизъм? Защото такъв обществен строй не е имало, имаше социализъм! Та от къде го разбра и се увери, от приказките , казани в Народното събрание, на събранията ви в квартала на СДС или ГЕРБ,къде и как се увери? Защото същите тези приказки определиха, че и турско робство не е имало, а само "невинно" присъствие...От което са останали черепите в Батак 1 А от социализма останаха язовирите и ВЕЦ-овете, част от фабриките и заводите, останалото новия строй го разруши!

Не само в това НС орязването на всякакви привилегии и екстри,пари и пр.за депутатите е ПОПУЛИЗЪМ.Всичко,което не се нрави на Властта е ПОПУЛИЗЪМ. Не е ПОПУЛИЗЪМ обаче,партийната субсидия,която при ГЕРБ е сериозно число,напр.Всичките пари,които депутатите заработват,не са ПОПУЛИЗЪМ.Отпуската-също. Хората с увреждания,много др.хора с проблеми,изобщо проблемите на обществото,всъщност не са нито проблеми,нито са важни.Македония,Албания,Сърбия са в пъти по-важни.Проблем е как да се овладее за крадене и корупция всичко в България,това е важно.Как разните мяукащи,лаещи,хапващи и пр."наши"приятелски кръгове,да бъдат сити и щастливи. Останалото е ПОПУЛИЗЪМ. Иначе,говоренето от представителите на ГЕРБ е познато.Изпълнено с арогантност,безпардонност и странно чуство за хумор.На фона на куп лъжи и демагогия.

Кавгите са по-важни от законите. Ако цял месец август ще гледаме същите истории по страници и екрани, по-добре да почиваме всички.

Десито Атанасова е яркият прототип на онази ..."Не съм от тях, как'Сийке, ама да ти кажа...".Тази е толкова тъпа, че си противоречи дори когато казва само едно изречение!

Ша ми се отпуск-ате вие, за вас само "Учение и труд, жизнерадост и дръзновение"!

Гнусни подобия на хора! Единия продал картина за онкоболно дете - едно, за да промие мръсната си съвест /ако изобщо е вярно/. А за другите деца кой ще свърши нещо? Вие сте там УЖ за това! Тая к* - Десислава Атанасова кво да я коментирам, видяхте я всички колко е нагла.

Абе пука им на дупетатите за нас, много им пука, чак ще се спукат...

Др. Когато от пролетарии, ставахте милионери, защо не мислехте за майките с увредени деца!? Др. Нинова, когато приватизирахте(откраднахте)от българите, защо и вие не мислихте за тези деца А приехте ЗАКОН за амнистия за престъпленията извършени с преватизацията? ЗАЩО?- Защо ДИР–бг. ще ми изтрие коментара???

сега като имате мнозинство, не го отмените този закон, бе умник?

Трябват 2/3от депутатите? -затова.

Марешки Гърневски Атанасова и биков са най големите недоразумения в парламента. Язък!!!